Pavić, Vinko

Vinko Pavić, rođen je 1958. godine  u Ričicama pokraj Imotskoga. Školovao se u Ričicama, Splitu i Zagrebu, gdje danas živi i radi. Piše novinske članke, kratke priče i novele. Pjesme su mu objavljivane u raznim časopisima i književnim listovima. Objavio je dvije zbirke pjesama:

„Čujem kako kamen zove“ Zagreb,1998. god. i „Kamene ruke“ Zagreb, 2007. god.


KRIŽ ŽIVOTA

Kako je
Težak ovaj križ,...

Ujević, Augustin - Tin

Tin Ujević (Vrgorac, 5. srpnja 1891. - Zagreb, 12. studenog 1955.), hrvatski pjesnik.


Uspavanka iz Krivodola

I

Ti spavaš, dijete. U snu ćeš da grliš stabla sa zlatnim granama. Velike bašte od stakla i nemirne vode od žive zagolicat će te.
Ti spavaš dijete. U snu će da panu na te debela i gusta bremena omorike, a povrh ljubičastih hridina izlit će se nebesa sa hiljadu odbljesaka.
Nevinost čula...

Glibota, Natalija

NATALIJA GLIBOTA rođena je 13. studenoga 1979. godine u Splitu. Studira na splitskom Pravnom fakultetu. Objavila je zbirku pjesama Walhalla (Split, 2000.) i lirske proze Odeon, moj kralj (Split, 2001.).

Žužul, Ivana

IVANA ŽUŽUL rođena je 1. lipnja 1973. u Splitu. Osnovnu školu pohađala je u Grubinama i Krivodolu, gimnaziju u Imotskom. Diplomirala je kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivala je poeziju i prozu pod pseudonimom Cidra Crnski. Dobila je prvu nagradu "Goran" za mlade pjesnike na 38. Goranovu proljeću 2001. u Lukovdolu te joj je tiskana zbirka Vodostaj vrtoglavice (Zagreb, 2001.).

Talaja, Ivna

IVNA TALAJA rođena je 21. studenoga 1967. godine u Makarskoj. Živi u Makarskoj, gdje radi na radio postaji Makarska rivijera. Javlja se u katoličkim listovima. Zastupljena je u antologiji U sjeni transcedencije (Zagreb, 1999.). Objavila je knjigu duhovnih pjesama Nebeska radost (Zagreb, 1996.).


NOVOROĐENI KRALJU

svako
je
slovo
pastir
koji
ti
se
klanja
u
nedogled
poškropljen
osmijesima...

Radalj, Miro

MIRO RADALJ rođen je 12. studenoga 1966. godine u Zadvarju. Inženjer je strojarstva i apsolvent novinarstva na Sveučilištu u Mostaru. Živi u Splitu. Suvlasnik je splitske nakladne kuće "Verbum" i jedan od urednika župnog lista "Slivno". Objavio je knjige pjesama Križ pleten polako (Split, 1992.), Sve mi je ko slika (Split, 1993.) i zbirku aforizama I posljednja dosljedna (Imotski, 1993.).

Ujević, Mario

MARIO UJEVIĆ (Mica) rođen je 28. prosinca 1964. godine u Imotskom. Završio je Višu upravnu školu u Splitu. Živi u Krivodolu. Objavljuje pjesme u više listova. Autorom je knjige Sokolov let (Split, 1993.).

Lekić, Branka

BRANKA LEKIĆ rođena je 17. listopada 1964. godine u Ričicama. Živi u Zagrebu. Piše stihove i libreta. Objavila je knjigu Ovacije (Zagreb, 1995.).

Kutleša, Ilija

ILIJA KUTLEŠA rođen je 17. rujna 1964. godine u Imotskom. Umirovljeni je časnik Hrvatske vojske. Predsjednik je HDD-a u Imotskom. Objavio je knjige pjesama: Ptica u kamenu (Imotski, 1990.), Ljutina (Rijeka, 1992.) i Stado (Split, 1999.). Zastupljen je u međunarodnom zborniku mladih pjesnika Sunce (Rijeka, 1991.)

Zeljko Selak, Dragica

DRAGICA ZELJKO-SELAK rođena je 13. lipnja 1964. godine u Slivnu. Maturirala je srednju školu u Splitu. Studirala je na Pravnom fakultetu u Splitu te francuski jezik u Parizu. Živi u Splitu. Surađuje u više katoličkih listova. Zastupljena je u nekoliko zbornika, objavila je zbirku pjesama Žena zemlja i leptir (Imotski, 1995.).

Džaja, Matko

MATKO DŽAJA rođen je 27. ožujka 1964. godine u Medovu Docu, gdje pohađa osnovnu školu, a srednju u Splitu. Diplomirao je na Filozofsko-teološkom fakultetu u Splitu. Svećenikom je u župi Žeževica. Još od srednjoškolskih dana objavljuje u raznim vjerskim listovima. Objavio je zbirku stihova Kiša svjetlosti (Split, 1997.). Pred tiskom mu je zbirka Tebi ususret.

Huljić, Vjekoslava

VJEKOSLAVA HULJIĆ (djevojačko prezime Tolić) rođena je 27. ožujka 1963. u Tomislav Gradu (Duvnu). Osnovnu i srednju školu završila je u Splitu, gdje je diplomirala na Pravnom fakultetu, a pravosudni ispit položila je u Zagrebu. Pjesme i prozu od školskih dana objavljuje u brojnim listovima te je dobila niz priznanja školskih listova. Više od stotinu pjesma uglazbio joj je suprug Tonči Huljič...

Joomla! Debug konzola

Sesija

Informacije profila

Korištenje Memorije

Upiti baze podataka