Autor Tema: DESNICA,LJEVICA,CENTRALNO  (Posjeta: 6526 )

Offline nunu

 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.732
 • SATAN GUDARSKI
Odg: DESNICA,LJEVICA,CENTRALNO
« Odgovori #15 : 23 Ožujak 2009, 16:57:08 poslijepodne »
neka si nam se vratio dragi frende
pa makar se ni u čemu ne slagali...
i love my bike

Offline SpiDom

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.034
Odg: DESNICA,LJEVICA,CENTRALNO
« Odgovori #16 : 23 Ožujak 2009, 17:36:30 poslijepodne »
I naravno baš u tom dijelu oko Crkve ne slažem se s njim....prije svega zato što Zvone pod Crkvom misli na sveopću duhovnu krizu....i brka pojmove, a neki drugi pod tim mogu misliti još svašta nešto - uglavnom netočno...

Mislim da se svatko od nas lomi između onog vidljivog i nevidljivog (duhovnog) glede Crkve.
Vidljiva i nevidljiva Crkva.
Krist je rastjerao trgovce koji su pored hrama gradili svoju trgovinu, a s druge strane je pozivao na pravo klanjanje Bogu. Klanjanje je "nevidljiva" Crkva i to nitko ne može mjeriti.

Citat:
Čudesno je, nimalo teško raspoznavati duhove koji se namjerno proizvode oko Crkve i unutar Crkve....
ne bi trebalo poslužiti površnim medijima i tiskovinama u širenju laži i nemorala...

Čudesno je to da se danas ponavlja situacija koja je bila u Isusovo doba.
To znači da treba ne podlijegati trendovima, nego oštro progovarat o neistinama.

Citat:
Nema toga što mediji (zmijsko leglo!!!) nisu u stanju nametnuti našim umovima, zapravo nas truju i upropaštavaju....treba ih isključiti... ;)

Potpuno se slažem s tom tvrdnjom.
Mediji su pase.
Osoba je važna, neovisno o medijima.
Ta mi nismo gospodari vaše vjere, nego suradnici vaše radosti. (2 Kor 1,24)

potjeh

 • Gost
Odg: DESNICA,LJEVICA,CENTRALNO
« Odgovori #17 : 24 Ožujak 2009, 08:18:13 prijepodne »
Citat:
neka si nam se vratio dragi frende
pa makar se ni u čemu ne slagali...

Ajde reci pošteno kako to da smo nas dvojica toliki frendovi a ni u čemu se ne slažemo?
Bitno da nam se srca slažu.   :huglove:

Pročitao sam cijeli razgovor. Ovaj komentar je sve ono što sam želio reći:

fibra       ‌       22.03.2009       ‌       09:58              
Crkva se nije udaljila od nikoga nego se mi nekad udaljimo od Boga pa nam se tako cini...

Kad se netko osjeća dijelom Crkve onda ne će "Crkvi" (Boban je mislio samo na crkvenu hijerarhiju) dijeliti moralne lekcije jednako kao što, ako je normalan čovjek, ne bi probleme u svojoj obitelji rješavao preko novina.

batakljun

 • Gost
Odg: DESNICA,LJEVICA,CENTRALNO
« Odgovori #18 : 24 Ožujak 2009, 09:36:25 prijepodne »
diplomira povjest na filozofskom
za koji dan magistar
utjecajan u političkoj,društvenoj i inoj misli u Hrvata

od kad se to s fakultetskom diplomom stječe status utjecajne osobe u političkoj i društvenoj misli? na mom faksu primjerice svaka druga štreberica nakon diplome upiše postidplomski, žali bože uloženih para.

što se zvone tiče, evo provjerih u katalogu nacionalne knjižnice pa ne nađoh da je dotični ikad išta objavio na hvatskom jeziku.

neprovjereno laprdanje

što se tiče njegova spominjanja na plakatima koalicije, to smo davno razriješili kod pende, a tebi ostavljam vremena da kod pende ili na nekom prikladnijem mijestu i ti s njim razriješiš tu "dilemu".glede teze o udaljavanju crkve od lokalnog općinstva, dodao bih da je jedan od najsretnijih dana u mom životu bio kad je vatikanski poglavar usred zagreba očitao lekciju o moralu i kršćanskoj misli lokalnom svećenstvu i puku kojem je to svećenstvo previše podilazilo u nemoralnim i antikršćanskim stavovima i ponašanjima.
nažalost zvone o tome ne zna puno već kao i dobar dio "neuke" hrvatske javnosti svo zlo svaljuje na strance dok autohtoni jad i čemer niti vidi niti čuje, dapače ponosi se njime.
dojma sam da ti uopće nisi shvatio o čemu naš budući magistar zbori i da si se paušalno složio s naslovom jednako kao što si osobu bez objavljenog retka proglasio važnim faktorom intelektualne misli.


meni je veća čast kad me dostojim diskutantom proglasi pet-šest nickova na forumu, makar i lokalnog karaktera, nego kad mi stavove o društvu i crkvi tumači polupismeni novinarčić poput igora flaka.
 

Offline nunu

 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.732
 • SATAN GUDARSKI
Odg: DESNICA,LJEVICA,CENTRALNO
« Odgovori #19 : 24 Ožujak 2009, 09:58:21 prijepodne »
Citat:
meni je veća čast kad me dostojim diskutantom proglasi pet-šest nickova na forumu, makar i lokalnog karaktera
očita je tvoja nesnošljivost prema Zvoni,mislim da znam razloge...
Citat:
nego kad mi stavove o društvu i crkvi tumači polupismeni novinarčić poput igora flaka.

ti stalno spominješ nekakvog Flaka,dotični je samo potpisnik intervjua
i ništa više.
i love my bike

batakljun

 • Gost
Odg: DESNICA,LJEVICA,CENTRALNO
« Odgovori #20 : 24 Ožujak 2009, 10:42:33 prijepodne »
umjesto ničim argumentirane tvrdnje o mojoj nesnošljivosti, radije nam ti podari argumente na temelju čega si ti zvonu bobanu proglasio utjecajnim hrvatskim misliocem - katalog nacionalne knjižnice žestoko te demantira, nemoj samo i sastavljače kataloga proglasiti mrziteljima lika i djela proslavljenog hrvatskog nogoloptača.


po definiciji, INTERVJU je novinarska forma u kojoj dvije osobe razgovaraju. osoba koja intervjuira zadužena je da postavlja pitanja kako bi saznala što osoba koju se intervjuira misli o dotičnim temema.
igor flak je polupismeni novinarčić večernjeg lista koji prima plaću da bi pratio sve što se zbiva oko navodno zabavne igre gonjanje mijura po ledini, nikakvih on kompetencija nema za razgovor o društvu, a kamoli o crkvi. šteta što taj detaljčić nije zamjetio veliki hrvatski mislilac.

pitanja koja se samo po sebi nameće su slijedeća:
zar zvone boban nakon 6 godina (zavitovane?) šutnje nema dovoljno "materijala" za čestit razgovor o mijuru?
zar zvone boban ukoliko već želi pričati o crkvi i drušvu ne može naći kompetentnijeg sugovornika od polupismenog igora flaka?što se mog osobnog stava prema nogoloptaču zvoni bobanu tiče, još bih i našao snage oprostiti mu onu izgubljenu loptu na st. denisu '98, ali muči me spozjaa da dotični nikad nije priznao svoju grešku i iskreno se ispričao nama koji smo 3 tjedna krstarili francuskom da bi na kraju polufinale gledali na televiziji u jednoj pariškoj birtiji (bar je komentar bio na francuskom) jer su prednost u redu za karte imale tajnice iz ministarstva obrane. svaki se put toga sa suzom u oku sjetim kad na domaćoj televiziji, na hrvatskom jeziku slušam privedenog kleptomana srebrića kako ustreptalom puku objašnjava transparentnost podjele ulaznica.

ovo je primjerice jedna tema za čiji bih komentar zamolio zvonu bobana, poglavito u svjetlu činjenice da ga se cijelo jedno desetljeće predodređuje za čelnog čovjeka najlopovskijeg saveza u hrvata i tu mu ne bih dozvoilo da s desetkom na leđima igra desnog beka kako je to radio dobar dio svoje milanske karijere.

potjeh

 • Gost
Odg: DESNICA,LJEVICA,CENTRALNO
« Odgovori #21 : 24 Ožujak 2009, 11:16:04 prijepodne »
Batakljune, užitak je čitati ovakve upise. Kako sam samo uspio mjesecima bez toga...nek ostane mala tajna.
Po meni nije problem da bilo tko govori o bilo čemu nego to što narod prilično jeftino puši Zvonin kvaziintelektualni gard.
Htio bih još malo prokomentirati njegove riječi:
Citat:
Gdje su nestali duhovnjaci tišine, isposnici duha, čuvari naše tradicije a ne samo vjere… Izgubili su se valjda – čast iznimkama – u vremenu nove Hrvatske.
Smatram da je "duhovnjacima tišine", "isposnicima duha" poslanje da "nestanu".
Dakako, danas nije neobično niti to da se kamera ušeta u samostan klauzurnih redovnica. Nedavno je, tako, bio prikazan i repriziran dokumentarac o sestri Editi od križa (prije glumici Editi Majić). U tome se dokumentarcu moglo čuti da od vremena od kad je sv.Terezija Avilska obnovila ženski karmelski red i taj samostan u njemu nije bilo strankinja. Tek ovih godina tamo su dvije strankinje - a obje Hrvatice iz Splita. U vremenu nove Hrvatske.
To je samo jedan mali primjer.
« Zadnja izmjena: 24 Ožujak 2009, 11:29:47 prijepodne Potjeh »

Offline nunu

 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.732
 • SATAN GUDARSKI
Odg: DESNICA,LJEVICA,CENTRALNO
« Odgovori #22 : 24 Ožujak 2009, 12:33:54 poslijepodne »
nažalost danas sam u k.rcu da bi vas čita
pogotovo batakljunove neargumentirane,podcjenjivačke gluposti
i love my bike

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
DESNICINA DESETKA
« Odgovori #23 : 24 Ožujak 2009, 19:59:41 poslijepodne »

...što se mog osobnog stava prema nogoloptaču zvoni bobanu tiče, još bih i našao snage oprostiti mu onu izgubljenu loptu na st. denisu '98, ali muči me spozjaa da dotični nikad nije priznao svoju grešku i iskreno se ispričao nama koji smo 3 tjedna krstarili francuskom da bi na kraju polufinale gledali na televiziji u jednoj pariškoj birtiji (bar je komentar bio na francuskom) jer su prednost u redu za karte imale tajnice iz ministarstva obrane. svaki se put toga sa suzom u oku sjetim kad na domaćoj televiziji, na hrvatskom jeziku slušam privedenog kleptomana srebrića kako ustreptalom puku objašnjava transparentnost podjele ulaznica...

Opet pokazuješ Batakljune da nisi tako spretan forumaš kakvim se isčinjavaš...jer da jesi onda bi znao da je Zvone Boban bio gost na IMOart Forumu Croaticumu i o navedenom je rekao par riječi i to baš u tonu kojeg ti eto neinformirano priželjkuješ.

Gostovanje je počeo s ovim upisom:
Citat:
ZBoban     
Posts: 47
23-05-2002 18:42:42
   
Bog svim posjetiteljima Imota caffea i gostima!

...ima i ovao pitanje Thurama i odgovor u tom gostovanju...
   
Citat:
Thuram
(5/22/02 2:17:53 am)
--------------------------------------------------------------------------------
Pozdrav, Zvone!

Znam da će ti ovo biti malo neugodno pitanje, možda si priželjkivao da te ovo nitko ne upita, no - reka bi Kikaš - kali se sinko i zanat peci...
Dakle, kako danas doživljavaš onu izgubljenu loptu protiv Francuske? Znam da u karijeri nogometaša uz slavne poteze i utakmice postoje i mnoge pogreške, da li je ova spomenuta za tebe najgora ili ima još neka?
-----------------------------------------------------------


Da, to je moja najveća pogreška u nogometnoj karijeri.
Bio sam tako utučen nakon te utakmice da do one sljedeæe utakmice sa Nizozemcima nisam uopće spavao a pojeo sam samo jedan kolač. Na sreću dobili smo Nizozemce a ta greška je sada samo jedna daleka prošlost.

Lijepi pozdrav

...kao i ovo pitanje od strane Potjeha...

Citat:
Potjeh
(5/22/02 5:43:09 pm)
Reply Turobna prognoza
--------------------------------------------------------------------------------
Dragi Zvonimire,

javljam se samo da bih konstatirao kako je bez igrača tvoje karizme, na žalost, domet hrvatske nogometne vrste "samo" prolazak prvog kruga. Da si upravo ti bio Nama ono što je Argentini bio Maradona ili Brazilu Pele lako se osjeti s ove vremenske udaljenosti. Moja prognoza je ispadanje od Poljske u osmini završnice, a tvoja ?
P.S. Ako te još muči ona izgubljena lopta s prošlog prvenstva, ne brini, ja sam ti oprostio !

Veliki pozdrav

...ima na tom gostovanju odgovor od Bobana kao i ponešto o njegovim političkim pogledima koji su daleko od ljevici (poglavito hrvatske mlitave i asocijalne) ali...treba malo prekopati po tim upisima...

Od mene još samo poveznica na stari IMOart forum:
http://imotacaffe.yuku.com/topic/5146
 
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline nunu

 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.732
 • SATAN GUDARSKI
Odg: DESNICA,LJEVICA,CENTRALNO
« Odgovori #24 : 24 Ožujak 2009, 20:54:27 poslijepodne »
čitam ovo Zvonino gostovanje na IMOartu prije nepunih 7 godina:

Citat:
aurora x
IMOart team
Posts: 1831
(5/22/02 7:17:47 pm)
Reply
IGRA ASOCIJACIJA ZA IMOTSKU LEGENDU
--------------------------------------------------------------------------------
IGRA ASOCIJACIJA KOJU SMO I TEBI DRAGI ZVONE NAMIJENILI.
(Odgovarati odmah prilikom prvog čitanja)


1. HASANAGINICA
------------------
Bijeli labudovi

2. VIDILICA
------------------
Da je i odgori bilo skočit

 :o :o :o
i love my bike

potjeh

 • Gost
Odg: DESNICA,LJEVICA,CENTRALNO
« Odgovori #25 : 25 Ožujak 2009, 08:32:15 prijepodne »
Tekst po ukusu mog starog frenda el Nunua:
http://www.vecernji.hr/home/kolumne/jajcinovic/3262401/index.do

Njegova je posebnost ne samo to što je intelektualac među nogometašima nego i što je slobodnomislećim intelektualcem u mnoštvu ideološki navezanih i ovisnih, koji misle tuđom glavom. Utoliko je još i važnije da se nasuprot tome jednobojnom intelektualno-estradnom jatu, koje ima javni monopol na sud o svemu, pojavi netko tko ne misli poput toga jata.
...
Uspješnost, ugled, domoljublje i intelektualna neovisnost daje im pravo na kritički sud i o državnoj politici, crkvenom ponašanju i društvenim vrijednostima.
(Milan Jajčinović)


« Zadnja izmjena: 25 Ožujak 2009, 08:33:59 prijepodne Potjeh »

Offline nunu

 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.732
 • SATAN GUDARSKI
Odg: DESNICA,LJEVICA,CENTRALNO
« Odgovori #26 : 25 Ožujak 2009, 10:30:38 prijepodne »
Citat:
Uspješnost, ugled, domoljublje i intelektualna neovisnost daje im pravo na kritički sud i o državnoj politici, crkvenom ponašanju i društvenim vrijednostima.

ma neee
pa ovo je na tragu tvojih i batinih upisa
i love my bike

potjeh

 • Gost
Odg: DESNICA,LJEVICA,CENTRALNO
« Odgovori #27 : 25 Ožujak 2009, 12:41:38 poslijepodne »
el Nunu:
Citat:
pa ovo je na tragu tvojih i batinih upisa

Prijatelju, čudiš me...pa ja ne dopuštam kritički o Crkvi govoriti ni umno poremećenima.  :tuzni

Offline dobardan

 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.104
Odg: DESNICA,LJEVICA,CENTRALNO
« Odgovori #28 : 25 Ožujak 2009, 14:51:14 poslijepodne »

batakljun

 • Gost
Odg: DESNICA,LJEVICA,CENTRALNO
« Odgovori #29 : 25 Ožujak 2009, 18:20:12 poslijepodne »
@orilo
lijepo što si nas podjstio na neka stara dobra vremena, međutim moj upis koji si citirao većim je dijelom usmjeren na problem dodjele ulaznica različitim fuficama, o čemu zvone vjerojatno ponešto zna, a ima li hrabrosti progovoriti, pročitajte sami.


@potjeh
glede gospodina jajčinovića, ovaj panegirik je doista žalosno i čitati. iza svega se nalazi neskrivena radost zbog razlaza legendarnog nogometaša s konkurentskom kućom (eph), a sve ostale teze su na razini nunuovih. da se ne ponavljam, proglasiti velikim intelektualcem čovjeka čije ime ne postoji u popisu nacionalne i sveučilišne biblioteke smiješno je samo po sebi, možda se može mjeriti jedino s onima koji su bivšeg predsjedika gurali ravno u all england club?