Autor Tema: ZA KOGAR GLASOVATI  (Posjeta: 16770 )

Offline likarija

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.599
 • Nu me!
  • Oldtimer klub Zagreb
Odg: ZA KOGAR GLASOVATI
« Odgovori #135 : 03 Prosinac 2011, 22:38:49 poslijepodne »
Bilo kako bilo, na izbore se treba izaći. Čak bi rekao, MORA.
Taman ih zaokružili nekoliko.

Čekati opciju koja nam je dobra, znači čekati izbor par mil. opcija.
A to se, vjerovali ili ne, neće dočekati. :spidom

E, drugari, pa dobar Vam izbor sutra bio.

PS
Jedva čekam sutra i prve rezultate.
Kako stvari stoje, ne'š se riješiti nekih.
Ali, i to je demokracija
:starac

Offline benco

 • Forumaš sa stavom...
 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.299
 • Kada čovjek prešuti istinu, kamen progovori!
SDSS bi mogao ostati bez liste u 9. izbornoj jedinici
« Odgovori #136 : 03 Prosinac 2011, 23:14:34 poslijepodne »
Moj izbor je, isto kao i na prošlim izborima, Srpska demokratska stranka. Oni jedini imaju snage, odlučnosti i punjive upaljače.

Moglo bi biti problema oko glasovanja za SDSS u 9IJ:

DIP ističe u priopćenju da je to: " nedopušteni, prikriveni oblik izborne promidžbe, posebice imajući na umu da je na dan održavanja izbora zabranjena svak izborna promidžba na temelju članka 28. stavka 2. Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor."

http://www.udbina.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2790:sdss-kri-izbornu-utnju-i-prijeti-izbacivanje-liste-sdss-a-iz-ix-izborne-jedinice&catid=50:vapaj-iz-crvene-hrvatske&Itemid=67
... Svakim danom čovječje je promišljanje sve kompliciranije ...

Offline likarija

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.599
 • Nu me!
  • Oldtimer klub Zagreb
Odg: ZA KOGAR GLASOVATI
« Odgovori #137 : 03 Prosinac 2011, 23:27:21 poslijepodne »
 http://odluka2011.dnevnik.hr/clanak/vijesti/kolumna-mislava-bage-izbori-koji-odredzuju-put-hrvatske.html

Kolumna Mislava Bage: Izbori koji određuju put Hrvatske

Prvo, izbori su jedan trenutak u našim životima kada mi suočeni s glasačkim listićem odlučujemo. Dobro ili loše, ali odlučujemo. Dajemo svoj suverenitet svojim predstavnicima. Osobama za koje mislimo da bi dobro vodile državu. Toliko malo taj čin traje, samo pet minuta, a određuje naše živote sljedeće 4 godine.
Izbori su, bez patetike, dan građana ove zemlje. Dan kada je demokracija u našim rukama. Birat ćemo. Možda netko izabere dobro, netko loše, ali birao je. Najgore što se može dogoditi taj dan da ostanete kod kuće. A onda i još gore, da nakon 19 sati i prve projekcije novog saziva Hrvatskog sabora u vama proradi gorčina i bijes ili možda zadovoljstvo.
Onima koji će tada biti ljutiti samo mogu jedno reći. Imali ste mogoućnost, niste je iskoristili i sada je minimum vaše pristojnosti da sljedeće 4 godine šutite o vlasti koja je izabrana. Svi, ali baš svi taj dan smo isti, i plavi i crveni i žuti i zeleni i katolici i muslimani i židovi i ateisti. Svima je dan 4. prosinca počeo s jednakim šansama da izađu i biraju.
Stoga 4. prosinca vaš je dan i izađite i birajte. Jer to je uvijek bolje nego da ne birate nikoga. Možda ste time izabrali i vlast zbog koje ćete biti ljutiti sljedeće četiri godine.
No ovo su izbori koji će za jedno dugo razdoblje možda odrediti put zemlje. Ovo su izbori koji će i osobno odrediti put poltičara koji vode ili bi željeli voditi ovu zemlju. Ovo su izbori koji bi mogli odrediti političke sudbine nekih stranka koje znam. Mogle bi nestati ili vegetirati. Ovo su izbori nakon kojih mnoge stvari na političkoj sceni neće biti iste. Nakon ovih izbora dolazi do nove velike smjene generacija. I na lijevoj i na desnoj opciji.
Da, dolaze neki novi političari. Političari 90-ih svoju su dionicu odradili. Možda nisu uspjeli u cijelosti, ali iskreno, treba im odati priznanje. Oni su mislili da vode i rade za zamlju najbolje. A sada i na lijevo i desno dolaze neki novi, nepoznati. Želim vjerovati da shvaćaju kako Hrvatska danas živi jedan težak pomalo pesimističan život, opterećen egzistencijalnim problemima.
Želim vjerovati da ti poltičari žive kraj svojih susjeda i slušaju probleme i žele ih riješiti. Ne očekujem, kakva god vlast bila, da u prvih nekoliko mjeseci preokrenu Hrvatsku. Nama ne treba preokret, ali nam treba vlast koja će odmah na početku reći što i kada i koliko joj treba da učini nešto da ova zemlja krene naprijed.
Nama, kako bi to rekao pokojni Ivica Račan, ne treba Japa. Mislim da je zemlja umorna od lidera, vođa naratora, poliglota. Meni, a želim vjerovati i većini građana ove zemlje, treba odgovoran zastupnik koji sluša građane, trudi se i mijenja ovu zemlju u zakondavnom smislu. Meni treba ministar koji shvaća da je novac koji smo mu mi dali da upravlja njime naš, a ne njegov i njegovih prijatelja.
Sve ovo izgleda malo kao bajka ili koja se čini nestvarnom u ovoj zemlji. Ali za dva dana svi mi možemo sudjelovati u pisanju nove stranice naš povijesti. Kako god izabrali, mi smo taj dan napravili korak naprijed za ovu zemlju. Velika je odgovornost pobjednika da tu noć i ona poražena Hrvatska shvati da nije izgubljena, da ti birači nisu građani drugog reda. Pobjednik može biti opijen pobjedom, ali i velikodušan prema političkim suparnicima i pružiti im ruku suradnje. Jer male stvari može možda napraviti jedna osoba, ali velike stvari može njih više. A Hrvatskoj upravo to treba. Ili kako bi to netko lijepo rekao - za tango je potrebno dvoje.
« Zadnja izmjena: 03 Prosinac 2011, 23:29:33 poslijepodne likarija »
:starac

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
Sve je otislo u Honduras
« Odgovori #138 : 04 Prosinac 2011, 07:10:56 prijepodne »
usprkos činjenici da je izborna šutnja i da je zabranjeno agitiranje, (neodgovorni) pojedinci se i na ovom mjesu iživljavaju dajući do znanja koliko im je do reda i discipline....


Izborna šutnja: ima li smisla pravilo koje je teško kontrolirati, za koje nema ni sankcija

Je li izborna šutnja pravilo koje nema smisla i koje svakako treba ukinuti ili je pak riječ o mehanizmu zaštite birača koji i ubuduće treba jamčiti građanima da će uoči izbora moći predahnuti od agresivne političke promidžbe i u miru razmisliti kome dati svoj glas? Iako demokratski svijet do danas nije dao jedinstven odgovor na ovo pitanje, jer među demokratski zrelim zemljama ima i onih koje imaju pravilo izborne šutnje i onih koje ga nemaju, u našoj su zemlji u posljednje vrijeme sve glasniji oni koji se zalažu za to da se šutnja ukine ili ograniči samo na izborni dan.

Tijekom izborne šutnje često je zabranjeno i ispitivanje javnog mnijenja i objavljivanje rezultata anketa. Uglavnom je određena zakonom, iako se u nekim zemljama vodi samo kao gentlemen's agreement, dakle kao prešutni dogovor između najvažnijih stranaka. S druge strane, u pojedinim zemljama Latinske Amerike trajanje izborne šutnje obuhvaća nekoliko dana prije izbora. Najdulje traje u Hondurasu, gdje se zabrana kampanje proteže na cijelih pet dana prije dana izbora.

U Bosni i Hercegovini, Rusiji i Singapuru šutnja traje 24 sata, u Crnoj Gori 48 sati, od ponoći na dan izbora u Hrvatskoj, Mađarskoj, Italiji, Poljskoj, Španjolskoj, Sloveniji i Makedoniji.

U Velikoj Britaniji, pak, kao i u SAD-u, izborna je šutnja nepoznat pojam, a najdinamičnije u kampanji bude upravo na sam dan izbora. Na dan izbora u SAD-u je zabranjeno provoditi bilo kakvu vrstu kampanje u krugu od stotinjak metara od birališta, a to znači da se ne smije doći u neposrednu blizinu biračkog mjesta i, primjerice, mahati zastavicama i plakatima na kojima se promoviraju političke stranke odnosno kandidati. No, izvan tog kruga aktivisti i simpatizeri političkih stranaka ili predsjedničkih kandidata slobodni su animirati birače. Građani primaju i telefonske pozive iz stranačkih podružnica, u kojima ih se zove da izađu na izbore i zaokruže određenu stranku ili kandidata. Dakle, zabranjena je promidžba na biralištu, ali ne i osobni kontakt s biračima. Vrhovni sud SAD-a odredio je da se izborna kampanja može ograničiti samo na dan izbora, i to u malom i uskom području oko biračkih mjesta. Bilo kakav drugi oblik zabrane predstavljao bi kršenje ustava.

U Bugarskoj je Ustavni sud 2009. presudio da i izborna šutnja i zabrana objavljivanja anketa prije izbora predstavljaju kršenje slobode izražavanja. Ustavni sud u Mađarskoj pak proglasio je 2007. neustavnom zabranu objavljivanja izbornih anketa, ali je izbornu šutnju podržao. Ustavni sud Slovenije 2011. je zabranu objave izbornih anketa također proglasio neustavnom.

Vijesnik

Evo jedna prigodna kao da sam je napisao ja kao glazbeni odgovor na ovaj tvoj Bato, Bato...upis:

http://www.youtube.com/watch?v=Gag8NPcKJzA

Prate me jos od rane mladosti
tipovi spremni na sve gadosti
svim promenama odolevaju
o, bato, bato, samo polevaju

Cuvam se raznih elemenata
od maloletnih delikvenata
bakcila, matorih onanista
o, bato, bato, nacionalista

Ref.
Sad mi je pomalo dosta tog presinga
polako momci, ja nemam vrat
od mesinga, o, dal' se iko javio
da nije odmah gnjavio i davio

Hej, sve manje tipova ostaje poput nas
sve drugo odavno je otislo u Honduras
mi trudimo se znanstveno
da propadnemo barem dostojanstveno

...

Ref.

Nek' idu malo svi u Honduras
...


"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline benco

 • Forumaš sa stavom...
 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.299
 • Kada čovjek prešuti istinu, kamen progovori!
Odg: ZA KOGAR GLASOVATI
« Odgovori #139 : 04 Prosinac 2011, 09:29:35 prijepodne »
Došla je Lasta a nije proljeće?!  :smil443643319dc3d6ai: Mislim na "Lastu" Beograd. Pun autobus. Budući da je izborna šutnja, ne znam za koga će glasovati.  ;D
... Svakim danom čovječje je promišljanje sve kompliciranije ...

batakljun

 • Gost
Odg: ZA KOGAR GLASOVATI
« Odgovori #140 : 04 Prosinac 2011, 09:33:59 prijepodne »
Izborna šutnja: ima li smisla pravilo koje je teško kontrolirati, za koje nema ni sankcija

opet smo svjedoci da nam neki svoju nedisciplinu i (eklatantno) kršenje zakona pokušavaju zamotati u priču kako to i onako nema smisla pa eto zašto to ne kršiti.

razlika između civiliziranih i visokouređenih društava i onih drugih je prvenstveno razlika u poštivanju zakona i poštivanju procedure za promjenu istih. ako je nešto propisano, onda se to i poštuje, pravila se krše, brez obzira na to koliko su smislena, a zna se što se i kako misli o onima koji tinejdžerskim doskočicama uporno iznalaze izlike za nedopušteno.

kad sam (2007.) bio u posjetu britanskom parlamentu pokazali su mi mjesto koje je predviđeno da njihovi zastupnici odlože svoje mačeve. na moj upit, zar netko u britanski parlament dolazi s mačem, odgovorili si mu mi da ne dolazi, nitko nije došao cijelo 20. stoljeće ali oni ipak taj prostor održavaju jer pravila tako nalažu. to je, štovano obćinstvo razlika između parlamentarizma i demokracije u svom izvornom obliku i parlamentarizma i demokracije u svom balkanskom presliku.

Offline Zavelim

 • Forumski mudrac...
 • Gožđeno pero foruma
 • *
 • Postova: 3.294
Odg: ZA KOGAR GLASOVATI
« Odgovori #141 : 04 Prosinac 2011, 10:12:59 prijepodne »
Ajmo za Ružu!!!

batakljun

 • Gost
Odg: LEsar
« Odgovori #142 : 06 Studeni 2012, 22:19:37 poslijepodne »
No, neću se zadržavati ni na drugim jeftinim demagoškim ekshibicijama, prepustit ću iste komentatorima „uglednih; visoko tiražnih“ izdanja (Zvjezdana prašina, 24sata, Vrtlarstvo u svakodnevnom životu), mi smo ipak jedna ugledna institucija imotske inteligencije: no da bude kristalno jastno, lahko je za Drageca Bogeca, ali vi ste štovano obćinstvo ovih tjedana izloženi neviđenom teroru gluposti kojim vas raznorazni dušebrižnici uvjeravaju u koješta, a sve s prljavim ciljem da im povjerite svoje povjerenje, čitaj osigurate državnu apanažu za ostatak života. Budite oprezni!!!

imade tome, daklem podosta vremena da smo na ovijem stranicama pisali o jeftinoj demagogiji koja se uz svekoliku naklonost mega-popularnog voditelja prosiplje iz mega-popularnog ejčtivijeva šoua NedjeljomU2.

svjedoci ste da je dotični voditelj s dotičnom ekipom suradnika i ovoga tjedna našao jednog vrlog znanca koji je u maniri dragutina lesara prosipao 'rvatima pamet - a danas, bolje da ne govorim. afera kakvu javnu televizija zapamtila nije.

kamo sreće da je stanković još u one dane pročitao s kime imade posla, ali njegovu žalost....