Autor Tema: Fali tema BIH  (Posjeta: 4793 )

Offline glonga

 • Forumska Al-tipkovnica
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 10.154
bosanski lonac i mostarska rašTika
« Odgovori #15 : 17 Travanj 2012, 17:48:09 poslijepodne »

Poslije boja nokat u ledinu.

»Koordinacija Udruga HVO-a: Vi, koji u dnevno politička prepucavanja i za predizborne kampanje, koristite i borce i branitelje, morate već jednom shvatiti: 'Mi smo naš rat završili! Željeli ste vlast, imate je! Provedite zakone!«
Z. S. Odjel za urbanizam i građenje: Spomenik Armiji BiH nema dozvolu i ilegalno je postavljen! bljesak.info 17.4.2012. 12:05*


A gosn Vasić?

»Svjedočenje izvjesne Raseme, zvane Zolja, o ratu a naročito o zločinu u Trusini nad nedužnim civilima i zarobljenim vojnicima, pogubnije je po Veličanstvenu Patriotsku Slobodarsku Antiagresorsku Vjersku Divjakovu Armiju BiH, od svih internacionalno amanpurisanih sranja protiv Srba.

Jer, pored jasnog stava da će za BiH Žrtvovati mir, sve ostalo je bila armijska, nacionalna i politička konfuzija. Od vezivanja zastava sa Hrvatima, ratovanja protiv Kladuških Izdajnika, Glumljenja Žrtve, Izigravanja Miltikultivatora, prihavatnja sporazuma i laganja, insceniranja masovnih ubistava, pljačkanja i kriminalizovanja... do prihvatanja Republike Srpske kao partnerske sastavnice BiH koja je, BiH, u istom času, u Dejtonu, i stvorena i poništena.
Rajko Vasić. Politički ljetopis Rajka Vasića. / Specijalni obred.* vasicrajko.blogspot.com 14.4.2012. 00:10

Offline Potjeh

 • Pravednik
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.058
Odg: Fali tema BIH
« Odgovori #16 : 24 Travanj 2012, 11:16:14 prijepodne »
– Pravljenje koalicije s marginalnim hrvatskim strankama u javnosti je izazvalo buru negodovanja, ne samo kod nas već i u Hrvatskoj. Na kraju se ta percepcija formiranja vlasti u Federaciji preselila i u Bruxelles – ustvrdio je Tihić, prigovorivši SDP-u i zbog kandidiranja Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Europa bruji kako smo istisnuli Hrvate

Europa bruji? Moš mislit. Pila naopako.

Offline Potjeh

 • Pravednik
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.058
Pomelo
« Odgovori #17 : 24 Travanj 2012, 12:43:46 poslijepodne »
Od njih 835 tisuća, koliko ih je u BiH živjelo uoči rata, sada ih je ostalo tek nešto više od 440 tisuća.
Pri tom je prava katastrofa zadesila katolike koji su živjeli na području današnje Republike Srpske, jer ih je s toga teritorija nestalo čak 92 posto. U Federaciji BiH katolika je manje za 34 posto.


Stanje katoličkih župa na području BiH između 1991. i 2011. godine

Offline glonga

 • Forumska Al-tipkovnica
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 10.154
Kažem ja…
« Odgovori #18 : 06 Svibanj 2012, 13:49:59 poslijepodne »

»- Moja noga više neće kročiti na stadion pod Bijelim brijegom, ni na mostarski Rondo. Prodao sam kuću, a nedavno i kafić. Na onoj strani nije moj Mostar. Nakupilo se svega - izjavio je u novom broju Avazovog "Sporta" Vahid Halilhodžić, nekadašnja "devetka" Veleža, jedan od najboljih igrača francuskog Nanta svih vremena.«
S. Sinanović. Vahid Halilhodžić, selektor Alžira poručio: Moja noga više neće kročiti pod Bijeli brijeg.* dnevniavaz.ba 10.4.2012. 06:05

Offline glonga

 • Forumska Al-tipkovnica
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 10.154
Odg: Fali tema BIH
« Odgovori #19 : 07 Svibanj 2012, 13:53:32 poslijepodne »

»Fridrih Ebert je proveo još jedno otkrivanje tople vode i ustanovio da 41% stanovnika Hrvatske vodi porijeklo ili je rođeno u BiH a da 35% stanovnika Srbije vodi poreklo ili je rođeno u BiH.

Sve to što je otkrio Fridrih Ebert i zagrebački profesor Skoko, logičan je slijed istorije.

Iz poštovanja prema istoriji i Starim Slavenima, starim Srbima i Hrvatima, bilo bi dolično da se formiraju Srpska i Hrvatska Država na prostorima sa ove i sa one strane Plive.
Tako više ni jedni ni drugi ne bi morali da vode porijeklo.«
Rajko Vasić. Zavičaj Srbije i Hrvatske.* vasicrajko.blogspot 6.5.2012. 22:29

Offline glonga

 • Forumska Al-tipkovnica
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 10.154
sibirizacije inkvizizacije akvizezacije
« Odgovori #20 : 05 Veljača 2013, 11:40:50 prijepodne »
Sazorijo je za lomače.

U međuvremenu je teknika napredovala.
http://beta.photobucket.com/images/Flamethrower+Smiley/
Vatra i led

A za zamrzivač? Je li sazorijo?
U međuvremenu je jopet teknika napredovala. S početkom 21, st. došla je u ovaj dio Europe napredna inkvizicija.
Bolje imati stravičan kraj nego stravu bez kraja.
Drug Staljin bi poslao ljude u Sibir. Ovi dovedu Sibir ljudima na lično mesto.
Drug Tito bi poslao ljude na Goli Otok. Ovi ti dovedu Goli Otok u džep pa i šire.

Samo tko će sad radit popis kočničara? Profesionalni popisivači. Dokazani na popisima kmisara. I njihovi potomci. Provjereni na popisima nekmisara. To je ipak u ovom dijelu Europe obiteljski zanat koji se brižno čuva i prenosi.
Ondak će doć bacači mraza. Za njihovo djelovanje ne treba ni sudska presuda.

Potjeh, a da ga nekako podvalimo popisivačima na popis za zamrzivač? Ubaci ću ppazke u zagrade, zadračid.

»Osim što će biti javno prozvani, {medijski linč} ovi lideri {i niz običnih smrtnika} bi se mogli suočiti i s konkretnim posljedicama, jer Europska unija ima mogućnost sankcioniranja pojedinaca, što je u više navrata i pokazala. To uključuje kako se doznaje stavljanje pojedinaca na takozvanu „crnu listu“, odnosno zabranu putovanja u zemlje Europske unije, blokadu privatnih računa i zamrzavanje imovine koju prozvani političari posjeduju u državama članicama Europske unije {pa i puno šire, a napose uže}. Blokada sredstava i zamrzavanje imovine moglo bi se odnositi i na pojedince, institucije i poduzeća povezana s političarima koji budu okrivljeni za blokadu europskog puta BiH. Uostalom, Europska unija trenutačno provodi takve sankcije prema većem broju članova vladajućih režima u Siriji, Bjelorusiji i još nekim zemljama {ma da, nema bližih od Sirije i Bjelorusije i nema nižih od 'članova režima', nema tu nikakva gomila prokleto niskih bezveznjakovića koje popisivači nabace opreza radi, od viška glava ne boli, ili misle da popis mora bit na puno stranica ko ona loša domaća zadaća}.«^

Samo trebamo pokazat da je povezan s političarom koji koči, on, ili poduzeće ili institucija. Idealan dokaz za taj sud bez suda bi bio da ga uslikamo kako popravlja kočnice na kakvu stranačkom avutu? Lektorira stranački bilten? Bilo što. Ma ne trebaju takvima dokazi. Triba samo uprt prstom. Već viđeno. Triba pitat Ivu. I Ivu. Ako budu tili odat tajnu zanata.

First Banana Man of Banana State nije uradio domaću zadaću, pa otiša u školu bez urađene zadaće.
— Š čin si poša u svit, crni sine!? — pitala zabrinuta mater.
— Zašto si doša bez domaće zadaće!? — pitali ga u svitu.
— Pometaju me neki dečki, gurkaju me u lakat…
— Koji?
— Ma… nekakava tvrda linija, neki kao ovi
— A imena?
— Napravi ćemo popis. Dopunjavat ćemo ga po potrebi.
— Samo ti reci koji pa nastavi pisat zadaću. Ostalo je naša briga.
« Zadnja izmjena: 05 Veljača 2013, 11:59:48 prijepodne glonga »

Offline belevarac

 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.801
Odg: sibirizacije inkvizizacije akvizezacije
« Odgovori #21 : 05 Veljača 2013, 13:56:10 poslijepodne »
Samo tko će sad radit popis kočničara? Profesionalni popisivači. Dokazani na popisima kmisara. I njihovi potomci. Provjereni na popisima nekmisara.

Jesi li to se ti zaigra u bezputjima tvorbene sbiljnosti. U nas su bili "misari" koji su "išli k misi" i viceversa, a oni drugi su imali profanije nazive: komunisti, partijashi. "Kad se budnu zsenit partijashi, / Ne tribuju pratri abetashi".
Znameniti grad na obali, Olisippo [Lisabon], csuven zbog svojih kobila koje zatrudne pomochu zapadnog vitra (Plinije Stariji)

Offline glonga

 • Forumska Al-tipkovnica
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 10.154
Odg: sibirizacije inkvizizacije akvizezacije
« Odgovori #22 : 05 Veljača 2013, 14:00:12 poslijepodne »
Jesi li to se ti zaigra u bezputjima tvorbene sbiljnosti. U nas su bili "misari" koji su "išli k misi" i viceversa, a oni drugi su imali profanije nazive: komunisti, partijashi. "Kad se budnu zsenit partijashi, / Ne tribuju pratri abetashi".
Ko će sve isporavljat? U Bekiji se čulo i 'kmisari' odkomada (jal naglašeno ko naslonjenica?) u značenju 'misari', od 'iđu k_misi', valjda.
Nisu kamišari.

Ko da ne znaš za onu iz ranih devedesetih. Poša malo ljut dežurni kmisar s popisa na pučku pa nije moga uć u crkvu. Puna partijaša. A vanka ladno. Pa se vratijo. Da će na večernju ko Nikodem. Do mraka su ga prozvali. Isti oni koji su ga prozivali prija što iđe, sad su ga prozvali što nije bijo na pučkoj. Pa se ovaj sitijo ko ga je vidijo da iđe od crkve k birtiji. Pa se lupnijo po čelu. 'Isti onaj što je prija pisa ko iđe, sad piše ko ne iđe.'
« Zadnja izmjena: 05 Veljača 2013, 14:06:54 poslijepodne glonga »

Offline glonga

 • Forumska Al-tipkovnica
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 10.154
Udri Suljo!
« Odgovori #23 : 10 Veljača 2013, 14:41:41 poslijepodne »

Suljo: — Jes ćuo ba, dolazi bećka filharmonija u Sarajvo!?
Muljo: — 'Ta će oni!? Da će im Źeljo tricu!

B. A. BiH pobijedila Sloveniju 3:0. vijesti.ba 06/02/2013 18:50:00

Ovi su stvarno protueuropski nastrojeni! Zar ovako misle u euroatlantske integracije!?

Odgovor(e) nije trebalo dugo čekat. Sad će im Slovenci već počet naplaćivat ulaznice u EU i NATO, pa tako jedno petsto tisuća puta na svim koracima prema euroatlantskim integracijama.

M.M. Negativna iskustva slovenskih investitora s lokalnim vlastima u BiH. bljesak.info Nedjelja, 10. veljače 2013. 12:57 Fena

Tako Fena. A Srna?
Oglasio se i Lazanski. Nakon sto godina.

M.M. Lazanski: Sarajevo želi da unitarizira BiH članstvom u NATO. bljesak.info Nedjelja, 10. veljače 2013. 8:33 Srna

Iza prečana, ovodrinskih, stoji Lazanski. Iza Rvata preko onoavnojskih crta stoji kamen, bukva, ravnica… priroda. Nemaju društva.

Lik koji je u ratna doba oblazijo Bijać danas se maglovito prisjeća Màdžara po sjevernom obodu polja, Željave, Latina s južnog oboda polja i sjevernih padina Plješivice. Zavalje, Skočaj… Živo pamti bajkovitu tada zapuštenu kuću, dvorište, kovanu ogradu… netko je spominjao Nedu Ritz. Pita se zašto mu se pomiješaju imena osojnih padinskih sela… Zabrđe, Zaslivlje, Turija… Prokleta Turija.
Zašto mu se čini da su još prije dvadesetak godina na ovom području riječko-senjska i banjalučka uskladile granice sa svjetovnim? Ili se samo pričalo o tome?
Prema glas-koncila.hr Zavalje je u gospićko-senjskoj. Ni oni ne pišu don. Pišu vlč. Tek župljani vele don.

Don Mile Ivančić nije rođen u Buškublatu. Rođen je i ubijen u župi Zavalje.

Index.hr: "fra Mile Ivančića".

Komentatori s indeksa.hr su se iskazali. U samom članku opet fra. 118 komentara na prvom članku u trenutku dok ovo pišem. Imaš šta i vidit. Ovo je društvo bolesno i vapi jednu bučnu ludnicu.

Na to uljete Zirdum i poskok.info:
"Goni sve u 3LPM! Sulejmane udri!"?

— Nagàri Mileva! — dodajem.

Don Mile, počivaj u miru.
Jamačno se nisi nasitio mira u ovoj grebenoj dolini. Kad pogledam komentare uz vijest o tvojoj smrti na index.hr jednostavno ne mogu uvjerljivo dovest u svezu riječi 'rvacka gruda'… 'rvacka zemlja' s pridjevom 'laka'. Teško je to. Danas. A kad nije bilo?
« Zadnja izmjena: 10 Veljača 2013, 14:43:51 poslijepodne glonga »

Offline glonga

 • Forumska Al-tipkovnica
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 10.154
Odg: Fali tema BIH
« Odgovori #24 : 04 Srpanj 2013, 23:37:56 poslijepodne »

Nekako uz promociju knjige o Naseru, pojavio se članak o Seferu.

Počepušali se tamo i okolo Bosnalijeka.

Onda će svi na odmor. Pa s jeseni nanovo i mirno. Sve dok opet naglo ne ugrije.

Offline Potjeh

 • Pravednik
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.058
Odg: Fali tema BIH
« Odgovori #25 : 06 Prosinac 2013, 20:23:44 poslijepodne »

Offline glonga

 • Forumska Al-tipkovnica
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 10.154
spinovanje i noćnici
« Odgovori #26 : 12 Veljača 2014, 15:31:49 poslijepodne »

Aj, reko — šta je!?
Šta se ono iz brda valja?
Zašto se "događa narod", kamo je ta, odakle je ta, i kamo ide ta, burek revolucija brez jogurca, da prostiš, i posan i bosan, i hladan i gladan absurdistan, da prostiš?

Uvrijeđeno dernečenje? Nego meštri od spinova su se pozivali na njeke dokumente.
Gdje su?
Pokojni ICG se reinkarnirao i već godinu dana se ne bavi Baznijom. Zadnji riport, a riporti su ovde:
http://www.crisisgroup.org/en/publication-type/reports.aspx
Bosnia’s Dangerous Tango: Islam and Nationalism,  Europe Briefing N°70   |  26 Feb 2013
http://www.crisisgroup.org/en/regions/europe/balkans/bosnia-herzegovina/b070-bosnias-dangerous-tango-islam-and-nationalism.aspx
Puni tekst:
http://www.crisisgroup.org/~/media/Files/europe/balkans/bosnia-herzegovina/b070-bosnias-dangerous-tango-islam-and-nationalism.pdf

Osim što su se preimenovali, u međuvremenu su reorganizirali pregled izvješća pa to moraš čačkat po godinama, umjesto po državama ili pak po kliznim žvalištima. Zadnje izvješće pokazuje da se tkz. "bosanska udba" koja se spominje u recentnim događanjima naroda nije iskazala ka rvacki SNS u operaciji "Westar" u vrime kad je isti ICG donosijo izvješće o ercegovačkoj trusi glede bosanskoga tanga recentnoga hrkljuša.
http://www.crisisgroup.org/en/regions/europe/balkans/bosnia-herzegovina/090-reunifying-mostar-opportunities-for-progress.aspx
http://www.crisisgroup.org/~/media/Files/europe/Bosnia%2035
Sve to nije smetalo našemu Ivi da kod Danka Plevnika neku večer priča o Petrččiču i 175 otpisanih za protudejtonske aktivnosti.

Drugo izvorišće fermanah je ono europsko. Izvijestija o naprdku. Ovdek:
http://ec.europa.eu/enlargement/countries/strategy-and-progress-report/
Za Godinu Gospodnju 2013. i BiH:
http://ec.europa.eu/enlargement/pdf/key_documents/2013/package/brochures/bosnia_and_herzegovina_2013.pdf
Sastavljeno 16.10.2013.
Bilo je vrimena za prihvat i pripremu terena na terenu. Do donošenja Rezolucije o usvajanju 6.2.2014.
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+20140206+TOC+DOC+XML+V0//EN&language=EN

Spineri su se dohvatili točke 2.:
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=TA&reference=P7-TA-2014-0102&language=EN&ring=B7-2014-0074
»2.  Welcomes the six-point agreement reached in Brussels on 1 October 2013, but deplores the obstruction of its implementation by centralist forces; stresses the importance of following the principles of federalism and legitimate representation in order to ensure BiH’s path;«
»2.  pozdravlja šest točaka sporazuma koji je postignut u Bruxellesu 1. listopada 2013. godine, ali žali što centralističke snage opstruiraju njegovu provedbu; naglašava da je važno slijediti načela federalizma i legitimnog predstavljanja kako bi se osigurao put BiH-a u EU;«

Međutizin, povod i motivi su u točki 39. po svoj prilici, a mogućnosti i volje u absurditanu ne manjka, vazda bilo tako.

»39.  Strongly welcomes the commitments by BiH and Serbia to improve bilateral relations, including the signing of the extradition and readmission agreements as well as of a protocol on cooperation in the prosecution of perpetrators of war crimes, crimes against humanity and genocide; welcomes the bilateral border agreements with Croatia; calls on BiH to continue to cooperate with the Commission regarding the adaptation of the Interim Agreement / Stabilisation and Association Agreement, especially in terms of cross-border trade in order to ensure that traditional trade flows between EU Member States and Central European Free Trade Agreement partners will continue; urges BiH to accept the travel documents of Kosovan citizens to enable them to enter the country;«

»39.  snažno pozdravlja odlučnost BiH i Srbije za poboljšanjem bilateralnih odnosa, uključujući potpisivanje sporazuma o izručivanju i ponovnom prijemu te protokola o suradnji u progonu počinitelja ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida; pozdravlja bilateralne sporazume o granici s Hrvatskom; poziva BiH da i nastavlja surađivati s Komisijom u vezi s prilagodbom Privremenog sporazuma/Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, osobito u pogledu prekogranične trgovine da bi se osigurao nastavak tradicionalnih trgovinskih tokova između država članica EU-a i partnera Srednjoeuropskog ugovora o slobodnoj trgovini (CEFTA); potiče BiH na prihvaćanje putnih isprava građana Kosova kako bi im se omogućio ulazak u zemlju;«

Je li se Piculi omaklo ili je baš tijo reć?

Intervju / Tonino Picula/ BiH ruše nacionalizmi dva naroda, hrvatsko pitanje je otvoreno. vecernji.ba 12.2.2014

»Priča o toj rezoluciji je još slojevitija. Ako na trenutak ostavimo na stranu važno spominjanje načela federalizma, ono što je trenutnog ministra vanjskih poslova i predsjednika lokalnog SDP-a naročito uzbudilo bilo je traženje Europskog parlamenta da se bosanskohercegovački Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) prilagodi trgovini s EU u skladu s ulaskom Hrvatske u njeno članstvo, a na temelju legalne i uobičajene prakse. Naime, nakon što sam još od ljeta prošle godine uspješno iskomunicirao s Europskom komisijom nastavak trgovanja Hrvatske i BiH u istom režimu prije i poslije 1. srpnja, moj amandman u rezoluciji pokušale su eliminirati nizozemska izvjestiteljica u sjeni Emina Bozkurt i slovenska zastupnica Tanja Fajon. Gospodin Lagumdžija se silno angažirao na istom poslu pa je na dan glasovanja čak poslao twitter poruku kako “večeras Europski parlament glasa o našem amandmanu kojim osporavamo zahtjev Hrvatske da im damo CESTA status”. Pustimo to što šef diplomacije ne zna točno napisati za što se ustvari zalaže, ali na press konferenciji odmah nakon izbijanja nereda upirao je prstom baš u Europarlament jer je “većinom glasova europske desnice usvojio rezoluciju koja nije obvezujuća, ali ukazuje na potrebu da BiH stegne remen, da naše gospodarstvo bude dovedeno u nepovoljnu poziciju.” Osim što je ostavio svoje jasne otiske na motivima, ministar je krivotvorio rezultat glasovanja jer su svi zastupnici socijalista i demokrata poduprli donošenje rezolucije s njemu neprihvatljivim amandmanom o trgovanju s Hrvatskom. Doduše, za amandman se trebalo izboriti. Prošao je sa samo jednim glasom više. Ovom prigodom bi zato javno želio zahvaliti kolegi Nikoli Vuljaniću koji je osigurao podršku i ljevije grupacije u EP-u.«

Kad se tome pridodaju ostale izjave tipa "Spreman sam polupat pola federacije…" i ostali sastojci recentnog bosanskog lonca za varenje i pečidbu burek revolucije neke stvari postaju jasnije.
« Zadnja izmjena: 12 Veljača 2014, 15:34:44 poslijepodne glonga »

Offline glonga

 • Forumska Al-tipkovnica
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 10.154
14. februar
« Odgovori #27 : 14 Veljača 2014, 13:46:04 poslijepodne »

Ulica kralja Tomislava u Mostaru nekad se zvala Avenija 14. februar. Kumovi ulice imali su u vidu 14.2.1945.
2013. u BiH điru su Neronijade i druga čudesa. Ukazanje Milanovića u Mostaru. Onda kad ga je Žbatila, koja je užbatila milijune u filmove koje nitko ne gleda, maršnula u kúću, inače sosve arogantan, odgovorio sosve pristojno. Nu sezoni ibrećenja ne nazire se kraj.
Danas se u Mostaru ukazao i Jovanović^. Serija čudesa. Nije na mostarskom partizanskom groblju. Jovanović. Reka bi pokojni Mladen Delić:
— Jovanović! Jovanović! Jo-vanović… Ma ljudi moji je li to moguće!? Jovanović!

Šeta Željko po Mostaru gradu. Obilazi sveučilišnu knjižnicu koje nema. Obećao ju je davno obnovit Florijan Boras, ako se još itko sjeća toga lika.
U Mostaru je i Markićka.^
A di je Vlorijan!?

Najbolje ilustracije stanja u BiH su slijedeće slike i video prilog iz Ercegovine. U jednom danu.
Ako je SDP posijao vatru po BiH (kao što mnogi tvrde i nagađaju), slab je urod, i brz.
Na ulazu u partizansko groblje je gorilo.^ Koliko je vidit, mlade partizanke nisu roštiljale.


Na i okolo partizanskog:

Na nekadašnjem Šetalištu druga Lenjina (nema povijesnih dokaza da je tugda šetao Lenjin, a i za Štefaniju se opravdano sumLJa):Još da je fotograf zabilježio kako gledaju baš u onu nesretnu sveučilišnu koje nema iako se vidi na fotkama:Markićka u kripti crkve sv. Petra i Pavla:I Kontekst Penis Duljiš. Koji u nastavcima u nezavisnim^ razčlanjuje. Pri rodne i drušvene zakone. Na pri mjerima. I dulji. Penis.

Pa kaže u 4. nastavku od 13.2.2014.^:

»Policija u Mostaru nije mogla zaštititi bošnjačko-hrvatske kantonalne institucije, a da je neka zajednička bila operativna i u Republici Srpskoj, pitanje je bi li bio spriječen međukomunalni izvoz nasilja. Uostalom, u Mostaru su se slične stvari događale i ranije, kad bi dolazili nogometni navijači iz Sarajeva, što je rezultiralo smrtnim slučajevima, a bošnjački policajci hapsili hrvatske koji su intervenirali i ovi su se poslije spasavali bijegom u rezervnu i matičnu domovinu…

Ali, posve je jasno da kosovska srpska zajednica na sjeveru nikad neće dostići neki federalni kapacitet koji zasad ima Republika Srpska, nego će proći otprilike kao Hrvati u Hercegovini -minorizirani u ovakvom aranžmanu, neminovno će se raseliti… Bit će manjina, a to je kad na Balkanu padneš ispod 15 posto. Kad se to dogodilo Srbima u Hrvatskoj, likvidirani su ratnim etničkim čišćenjem, a u Hercegovini i na Kosovu, ostvarit će se to stupnjevanim pritiskom, koji ostanak čini besmislenim. I to nije ništa novo. Uzmimo primjer Rijeke. Poslije Prvog svjetskog rata Talijana je u Rijeci bilo 49.805. Poslije Drugog svjetskog rata, likvidirani su i protjerani i 1953. (prvi popis) bilo ih je još oko 25.000. Danas ih ima - oko tri tisuće. Imaju svoje dnevne novine.
 U Istri, gdje ih je još dvanaest tisuća, svi su natpisi dvojezični. No, Istra nije Balkan. Balkanska društva nemaju kapacitet za multietnički održivi politički razvoj. Možda se to promijeni u sljedećim desetljećima i generacijama, ali zasad to djeluje gotovo kao prirodni zakon.«
« Zadnja izmjena: 14 Veljača 2014, 13:52:09 poslijepodne glonga »

Offline Potjeh

 • Pravednik
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.058
Odg: Fali tema BIH
« Odgovori #28 : 14 Veljača 2014, 19:49:31 poslijepodne »
Glonge seke, veljkam bek. Nedostajala si. Imoart s tebon i brez tebe is not the same.  :hat

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
"...bit će svega samo nas ne će..."