Autor Tema: Male preporuke, zdravstvene  (Posjeta: 6880 )

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
Kako se nositi sa rakom
« Odgovori #30 : 08 Veljača 2012, 12:10:39 poslijepodne »
GODINAMA SE LJUDIMA GOVORI DA JE KEMOTERAPIJA JEDINI NAČIN POKUŠAJA ( „POKUŠATI' JE PRAVI IZRAZ) ELIMINACIJE RAKA.
JOHN HOPHINS GOVORI DA POSTOJI I DRUGI NAČIN.

Kako se nositi sa rakom prema Johnu Hophinsu?

1.              Svaka osoba posjeduje stanice raka u svom organizmu. Stanice raka se ne mogu identificirati standardnim testovima, sve dotle dok ne dostignu broj od nekoliko milijardi. Kada liječnici kažu pacijentu da više nema malignih stanica, poslije terapije, to samo znači da se testom ne mogu identificirati stanice raka, jer je njihov broj smanjen na nivo koji se ne može registrirati.
2.              Stanice raka se pojavljuju u životu svakog čovjeka 6 do 10 puta.
3.              Kada je imuni sistem čovjeka dovoljno jak, stanice  raka se uništavaju i sprječava se njihovo umnožavanje.
4.              Kada osoba ima rak to nagovještava da je došlo do smanjenja hranjivih materija. Razlozi se mogu tražiti u genetici, životnoj sredini, hrani ili načinu života.
5.              Da bi se ovo smanjenje nadoknadilo, potrebno je promijeniti ishranu kako bi se poboljšao imuni sistem.
6.              Kemoterapija podrazumijeva uništavanje stanica raka, ali također uništavanje i zdravih stanica u koštanoj srži i digestivnom traktu, a također može doći da oštećenja jetre, bubrega, srca, pluća i dr.
7.              Zračenjem se, pored uništavanja ćelija raka, sagorijevaju i oštećuju i zdrave ćelije i organi.
8.              U početku se kemoterapijom ili zračenjem smanjuje veličina tumora. Međutim, daljnjom primjenom kemoterapije i zračenja, nema više rezultata kod eliminacije tumora.
9.              Kada u organizmu ima previše toksina nastalih kemoterapijom i zračenjem, imuni sistem je poljuljan ili uništen, što dovodi do toga da osoba postaje podložna raznim vrstama infekcija i drugim komplikacijama.
10.       Kemoterapija i zračenje može dovesti do mutacije stanica koje postaju rezistentne i teško ih je uništiti. Operacijom se također može uzrokovati širenje stanica raka.
11.       Preporučuje se da stanice raka ne treba hraniti i tako poticati njihovo umnožavanje.
a.              Šećer hrani stanice raka. Izbacite šećer i time ćete odstraniti vrlo značajnu hranu stanicama raka. Zamijene za šećer su također štetne. Bolje su prirodne zamijene u vidu meda ili melase, ali u vrlo malim količinama. Kuhinjska sol posjeduje štetne dodatke koji joj daju bijelu boju. Umjesto nje preporučuju se Bragove amino-kiseline ili morska sol.
b.              Mlijeko potiče organizam da proizvodi sluz, pogotovo u digestivnom traktu. Sluz hrani stanice raka. Izbacivanjem mlijeka i zamjenom sa nezaslađenim soja mlijekom, stanicee raka će „gladovati'
c.               Stanice raka bujaju u kiselom okruženju. Mesna dijeta je kisela i bolje je jesti ribu i malo piletine nego junetinu i svinjetinu.. Meso također sadrži životinjske antibiotike, hormone rasta i parazite, koji su svi štetni, pogotovo za oboljele od raka.
d.              Dijeta koja se sastoji od 80% svježeg povrća i sokova, žitarica, klica, jezgra i malo voća stvorit će alkalnu sredinu u organizmu. 20% ishrane može biti kuhana hrana, uključujući fažol. Sokovi od svježeg povrća proizvode žive enzime, koji se lako apsorbiraju i dospijevaju na stanični nivo u roku od 15 minuta, čime se hrani i potiče razvoj i rast zdravih stanica. Da biste omogućili živim enzimima da stvaraju zdrave stanice, pokušajte piti svježe sokove od raznog povrća. Jedite sirovo povrće 2 do 3 puta na dan. Enzimi se uništavaju na temperaturi od 40˚C.
e.              Izbjegavajte kavu, čaj, čokoladu jer imaju visok nivo kofeina. Zeleni čaj je mnogo bolji i ima sastojke koji pomažu borbu protiv raka.  Treba piti nezagađenu ili filtriranu vodu da bi se izbjeglo konzumiranje toksina i teških metala, koje sadrži voda iz slavine. Destilirana voda je kisela i treba je izbjegavati.
12.       Proteini iz mesa se teško probavljaju i potrebno je mnogo enzima za probavljanje. Neprobavljena hrana ostaje u utrobi i uzrokuje stvaranje dodatnih toksina.
13.       Zidovi stanica raka prekriveni su otpornim proteinom. Suzdržavanjem od konzumiranja mesa oslobađa se više enzima, koji napadaju proteinske zidove stanica raka i omogućavaju prodor obrambenih stanica koje uništavaju stanice raka.
14.       Neke materije podižu imuni sistem (IP6, flor, antioksidanti, vitamini, minerali EFA i dr.) i omogućavaju da obrambene stanice organizma uništavaju stanice raka. Vitamin E omogućava ubijanje stanica raka, što predstavlja normalnu reakciju organizma u uklanjanju oštećenih, nepoželjnih i nepotrebnih stanica.
15.       Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka. Bijes, netolerancija i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite da se opustite i uživate u životu.
16.       Stanice raka ne napreduju u sredini sa puno kisika. Tjelesne vježbe i duboko disanje dopremaju više kisika do stanica. Terapija kisikom osigurava uništavanje stanica raka."...bit će svega samo nas ne će..."

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
Plastika, dioxin, zdravlje...
« Odgovori #31 : 08 Veljača 2012, 12:11:38 poslijepodne »
1.  Ne koristite plastičnu ambalažu
2.  Ne zamrzavajte vodu u plastičnim flašama
3.  Ne koristite plastično suđe u mikrovalnoj pećnici.

John Hophins je ovo napisao u svojim novijim člancima. Ovo je također dostavljeno i Vojnom medicinskom centru Valter Rid. kemijski element Dioxin uzrokuje rak, posebno na dojci.

Dioksin je visoko toksičan za stanice našeg organizama. Zato ne zamrzavajte vodu u plastičnim flašama jer se na taj način oslobađa dioksin iz plastike. Nedavno je dr Edvard Fudjimoto, welness manager  u bolnici Castle, govorio na televijiji o zdravstvenim rizicima. Tada je govorio o dioksinu i njegovom štetnom djelovanju na ljude. Rekao je da ne smijemo grijati hranu u mikrovalnoj pećnici u plastičnom suđu. Ovo se pogotovo odnosi na hranu koja sadrži masnoće. On navodi da kombinacija masnoće, visoke temperature i plastike oslobađa dioksin koji prodire u hranu i na kraju u stanice organizma. Umjesto plastike on preporučuje upotrebu stakla, kao što je vatrostalno, pireks ili keramika, koji ne sadrže dioksin. Dakle, hrana koja je pakirana u plastiku, mora se izvaditi i podgrijati u nečem drugom.
Papir se može koristiti ako znate od čega je izrađen. Ipak je najsigurnije koristiti vatrostalno staklo. On je također podsjetio da su neki restorani brze hrane zamijenili plastičnu ambalažu sa papirnom. Dioksin je bio jedan od razloga.
Također je podvukao da je plastična ambalaža jednako opasna i ako se koristi za poklapanje sudja u kome se grije hrana u mikrovalnoj pećnici. Umjesto plastike, upotrijebite papir za pokrivanje hrane u mikrovalnoj pećnici.
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
sinergija hrane
« Odgovori #32 : 14 Veljača 2012, 08:13:18 prijepodne »
Istraživanja pokazuju da određena hrana može naglo postati zdravija ako se jede zajedno s nekom drugom. Od špinata i cikle, do crvenog vina i jabuke, slijedi 10 parova koje iznimno poboljšavaju osobine druge namirnice.Zašto je sok od naranče tako dobar uz zobenu kašu? I što to u maslinovom ulju poboljšava svojstva rajčice? Novi dokazi pokazuju da određene kombinacije namirnica nude daleko veće koristi nego što bi to mogle ijedna od njih zasebno.

Epidemiolog David R. Jacobs ovaj fenomen naziva "sinergija hrane". Pogledajte 10 kombinacija koje snažno povećavaju apsorpciju poželjnih elemenata i istjeruju nepoželjne iz našeg tijela.

1. Špinat i cikla
Nutricionistkinja Joanne Larsen ističe da je tamnozeleno lisnato povrće poput špinata i kelja najbolje jesti u kombinaciji s drugim povrćem bogatim C vitaminom poput cikle jer se apsorpcija željeza poboljšava uz vitamin C. Rajčica i paprike su također dobar izvor ovog vitamina pa se mogu jesti umjesto cikle.

2. Rajčice i maslinovo ulje
Po glavi stanovnika Grci jedu više maslinovog ulja i rajčica nego itko drugi pa ne čudi da imaju zavidnu dužinu života. Rajčice su bogate antioksidantom likopenom koji dokazano smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i određenih vrsta raka. A kako je likopen topljiv u masti kombiniranje rajčica sa zdravim mastima poput maslinovog ulja poboljšava apsorpciju likopena.

3. Govedina i mrkva
Vitamin A iz mrkve najbolje se apsorbira u kombinaciji s proteinima. osim toga govedina donosi dodatnu dozu cinka koji osnažuje imunološki sustav.

4. Zeleni čaj i limun
Zeleni čaj potiče metabolizam, a kad ga pijete s limunom tijelo prima 13 puta više antioksidanata nego kad ga pijete samog.

5. Češnjak i riba
Riblje ulje koje smanjuje kolesterol i sastojci češnjaka koji koriste srcu u kombinaciji djeluju kao antiupalna terapija.

6. Crveno meso i ružmarin
Crveno meso ne smije biti svakodnevna namirnica, no biftek ipak možete naručiti tu i tamo. Antioksidativne kiseline iz ružmarina mogu natopiti meso i neutralizirati slobodne radikale iz mesa.

7. Sok od naranče i zobena kaša
Kombinacija ove dvije namirnice dokazano sprečava srčane udare i dvostruko bolje čisti arterije nego ove dvije namirnice zasebno. Obje sadrže fenole koji stabiliziraju kolesterol.

8. Jabuke i crveno vino
Jabuke sadržavaju protuupalni flavonoid kvercetin, a crveno vino flavonoid katehin. Zajedno ometaju stvaranje krvnih ugrušaka i poboljšavaju cirkulaciju.

9. Borovnice i grožđe
Obje namirnice pršte antioksidantima no kako im se sezone ne poklapaju treba ih smrznuti i konzumirati u miksu s jogurtom.

10. Orašasti plodovi, sjemenje i suho voće
Nutricionistkinja Lauren Talbot ističe da su orašasti plodovi i sjemenke puni proteina i sadrže malo vode pa je probava lakša nego inače.
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
voda u pravo vrijeme
« Odgovori #33 : 14 Veljača 2012, 08:16:32 prijepodne »
Oko 90% srčanih udara događa se rano ujutro a to se može smanjiti ako popijemo jednu do dvije čaše vode, NE vino ili pivo, prije odlaska na počinak.

Zna se da je voda važna, ali nas malo zna kako postoje posebna vremena za njeno ispijanje.


Ispijanje vode u pravo vrijeme povečava njezinu učinkovitost na ljudsko tijelo:

1 čaša vode nakon buđenja - pomaže aktivirati unutarnje organe

 
1 čaša vode 30 minuta prije obroka - pomaže probavu

 
1 čaša vode prije kupanja - pomaže sniziti krvni tlak
 

1 čaša vode prije odlaska u krevet -  izbjegava moždani ili srčani udar
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
Bolovi u prsima? Nemojte ni slučajno leći!
« Odgovori #34 : 18 Travanj 2012, 08:31:41 prijepodne »
Bolovi u prsima? Nemojte ni slučajno leći!

Vrlo ozbiljne informacije koje vam mogu spasiti život! Svaki bi član vaše obitelji trebao ovo pročitati, kako bi znao što učiniti. Na žalost, prije ili kasnije

ovo će zatrebati nekome vama blisko. Budite spremni!

ASPIRIN


Nismo znali da ne biste trebali leći dok čekate hitnu pomoć !

Srčani udar je ozbiljna stvar!
Samo podsjetnik za sve: kupiti tablicu aspirina, držiti jednu u vašem automobilu,
notesu, novčaniku, noćnom ormariću, i sl.

VAŽNO PROČITATI ......

Nešto što možemo učiniti da si pomognemo – dobro je znati.
Bayer je razvio Aspirin u kristalnom obliku, koji djeluje mnogo brže od tablete, a uzima se tako, da se rastopi ispod jezika.

O srčanom udaru
Postoje i drugi simptomi srčanog udara osim bola na lijevoj ruci.
Simptom može biti i intenzivan bol na bradi, kao i
mučnina i puno znojenja, ali ovi se simptomi pojavljuju rijeđe.


Napomena: ne može se uvijek osjetiti intenzivna bol u prsima tijekom srčanog udara ..
Većina ljudi (oko 60%) koji su imali srčani udar, u tom su trenutku spavali i nisu se mogli probuditi.
Međutim, ako se pojavi oštra bol u prsima može vas probuditi i iz dubokog sna.

Ako se to dogodi:
- Odmah rastopiti 2 aspirina u ustima i progutati s malo vode

Nakon toga:


NAZOVITE 194 ili 112
- Reći: "Srčani udar!"
- Reći da ste uzeli 2 aspirina ..
- Telefon susjeda ili član obitelji koji živi u neposrednoj blizini je ......
- Sjednite na stolicu ili kauč u blizini ulaznih vrata i čekajte dolazak hitne pomoći ....

                                                                            NE LEĆI
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
...moram hitno u WC...
« Odgovori #35 : 14 Svibanj 2012, 09:09:31 prijepodne »
Kažu da svaki dan moramo pojesti jednu jabuku, a i jednu bananu... radi kalija.

Također i naranču zbog vitamina C. I obavezno popiti jednu šalicu zelenog čaja (bez šećera za prevenciju dijabetesa) kao i za smanjenje masnoće u krvi... Svakoga dana moramo popiti dvije litre vode (da, i poslije je ispišati, što udvostručuje vrijeme koje smo do sada provodili u WC-u).

Svakoga dana treba uzeti barem jedan Bioaktiv ili jedan jogurt da biste imali sve dobre bakterije, za koje nitko ne zna što su točno, ali ako se ne opskrbiš s barem milijun i pol tih bakterija, vidjet ćeš vraga.
Svakoga dana jedan aspirin za prevenciju infarkta i jedna čaša crnog vina, također protiv infarkta. I jednu čašu bijelog, za živčani sustav? I jednu čašu pive... ne mogu se sjetiti za što? Ako ih popiješ odjednom, međutim, možeš dobiti moždani udar, ali ne sekiraj se, nećeš ni primijetiti.

Svakoga dana treba jesti balastne tvari. Puno, puno, gomilu balastnih tvari, dok ne posereš govno veličine manjeg đempera.
Potrebno je 4 do 6 dnevnih obroka, laganih, s tim da ne smiješ zaboraviti žvakati svaki zalogaj 42 puta.Tako da ti samo za jelo treba 5 sati...

E, da, iza svakog jela trebalo bi oprati zube, tako da zube treba oprati i poslije jabuke, poslije bioaktiva, poslije banana, poslije balastnih tvari i tako sve dok imaš zube u ustima. S tim da ne zaboraviš zubni konac, masažu desni i ispiranje vodicom za usta. Bilo bi dobro urediti kupaonicu, možda staviti unutra CD player ili TV, jer s obzirom na vodu, balastne tvari i zube, provest ćeš puno, puno vremena unutra.

Treba spavati 8 i raditi preko 8 sati, plus 5 za jelo, to je 21. Ostaje ti 3 sata, ako nije gužva u prometu. Prema statistikama, TV se gleda prosječno 3 sata dnevno. Sada se to više ne može, jer svakoga dana treba hodati najmanje pola sata (savjet: nakon 15 min kreni natrag jer ako ne, pola sata postaje cijeli sat).

Treba njegovati prijateljstva, jer su poput biljaka, treba ih održavati svakodnevno. Pretpostavljam i kada ideš na put?
Između ostalog, moraš ostati informiran, i čitati barem dvoje dnevnih i nekoliko tjednih novina, da bi imao kritički stav...
Seksati se treba svaki dan, ali bez upadanja u rutinu: treba biti inovativan, kreativan i iznova osvajati. Za sve ovo treba vremena. Da ne govorimo o tantričkom seksu.

Treba imati vremena i za dodir s prirodom, pranje poda-suđa-veša, da ne govorimo o tome što sve treba ako imaš kućnog ljubimca ili djecu...

Računica kaže da je za sve to potrebno minimalno 29 sati. Jedina mogućnost koja se nameće je raditi nekoliko stvari istovremeno:
Npr: tuširaj se hladnom vodom i drži usta otvorena... tako ćeš popiti 2 litre vode. Dok izlaziš iz kupaone sa četkicom za zube u ustima, istovremeno se seksaj (tantrički) s partnerom koji istovremeno gleda TV i čita novine dok ti pereš pod.
Ostala ti je jedna ruka slobodna? Nazovi prijatelje! I rodbinu! Popij vino (nakon razgovora s rodbinom će ti trebati). Aaaaajjj!
No, ako ti je ostalo dvije slobodne minute, pošalji ovu poruku svojim prijateljima (koje treba pazit kao biljke) dok jedeš žlicu meda, koja je vrlo korisna.

Sada te pozdravljam, jer između jabuke, jogurta, crnog vina, prve litre vode i trećeg obroka s dnevnom dozom balastnih tvari, ne znam više što trebam, ali moram hitno u WC.
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
Odg: Male preporuke, zdravstvene
« Odgovori #36 : 02 Lipanj 2012, 23:59:09 poslijepodne »
Provjereno zdrav život po uputama iz medija


Moja žena prirodno teži cjeloživotnom obrazovanju. Pogotovo zdravstvenom.

Pomno prati prehrambene upute po medijima. Nažalost se po njima i ravna.

Već smo odavno u našoj kuhinji otkazali gostoprimstvo svinjskoj masti.

A ubrzo zatim i prerađevinama od iznutrica - a sve zbog sadržaja holesterola.

Zbogom pašteticama, krvavicama, pečenicama, slasnoj prženoj slanini i sličnim divotama.

Onda je žena pročitala da tjestenine debljaju.

Kako nevolja nikad ne dolazi sama, neki je dripac u ženskoj reviji napisao da su rajčice mogući izvor karcinoma.

I tako su s našeg stola nestali špageti a la carbonara, makaroni sa salsom i još puno sličnih ljepota.

Onda je neka baraba na televiziji ocrnila ulje, jer da je to sporodjelujući otrov i prešli smo na margarin.

Ne lezi vraže - netko je u jednom članku oštro napao istog, jer da je po štetnosti blizak ulju.

Sad pržimo luk u vreloj vodi.

Uživanje jaja nam je u tjednom magazinu ogadio neki stručnjak, a usput je zabranio i korištenje soli pri kuhanju.

Žena je sladostrasno precrtala u jelovniku sve vrste jaja - u meko i utvrdo, na oko i kajganu.

Ništa više ne solimo tako da potajice ližem bijele naslage s lonaca za cvijeće ...

Prije mjesec dana je nekakva vegetarijanska kokoš uvjerila ženu da su sve vrste mesa grijeh
protiv tijela  i da su jedina istinski zdrava hrana mrkva, repa, kupus, salata i nešpricane jabuke.

A onda je na radiju neki tip znanstveno dokazivao da je povrće dvostruki mač, te da je njegova
uporaba  znanstveno upitna neovisno da li je uzgajano na prirodnom ili umjetnom gnojivu.

Ostali su nam med, mlijeko i kruh ...

Onda su u ranije spomenutom tjedniku dali na znanje da med uzrokuje šećernu bolest, mlijeko da
škodi slezeni,  a kruh se po učinku bitno ne razlikuje od tjestenine.

U toj prehrambenoj stisci su se žena i kćer odale čaju od kamilice, zobenim pahuljicama i
riži kuhanoj na vodi,  a ja sam se bacio na pivo i lešo krumpire.

Nedugo nakon toga se našao neki sadist s tvrdnjom da pivo uzrokuje protin, a da su u krumpiru
otkrili opasne sastojke  koji mogu uzrokovati oštečenje prostate.

Sada sam prešao na vino i posije, no kako vino uništava jetru, a zobene pahuljice i posije, po
teoriji nekog zlikovca  objavljenoj u dnevnim novinama, koče normalno funkcioniranje hipofize, ne
znamo više kako i što ...

Žena ima 35 kila, kćer koji kilogram više (sumnjamo da se povremeno iskrade van našeg
nadzora odlazeći se otrovati kakvom picom),  a ja sam sve sličniji pokojnom faraonu Ramzesu nakon što
su njegove ostatke "liječili" u Parizu.

Brižna susjeda je, u strahu od našeg neminovnog kraja, pozvala svečenika, koji je u pratnji
ministranta pozvonio na vrata s nakanom podijeljivanja posljednje pomasti.

"Samo to ne", zaurlala je žena posljednjim snagama. "Načula sam da se posljednja pomast vrši
običnim sjemenskim uljem,  a on je smrt za organizam."

I tako sad, bez uputnice za bolji položaj na onom svijetu, izgladnjeli, mumificirani, ali zdravi,
čekamo odlazak iz ovog prehrambenog svinjca ...
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
besplatan prirodni lijek - pokret
« Odgovori #37 : 03 Srpanj 2012, 12:14:04 poslijepodne »

Ljekovita snaga pokreta

Često kada smo u stanju fizičkog ili psihičkog disbalansa tražimo „lijek“ izvan nas samih.

No mnogo toga možemo riješiti aktivacijom naših unutarnjih potencijala.

Potrebno je upoznati određene prirodne zakone i naučiti kako ih koristiti.

Ljekovita snaga pokreta vam može pomoći da se riješite mnogih tegoba.
 

Pokretom pročistite um i tijelo

Znate li da se oko 80% toksina iz tijela izbacuje kroz proces disanja?

Kako dišete tijekom dana?

Ako puno sjedimo tijelo nema potrebu za većom količinom kisika i energije te relativno površno i plitko dišemo.

Tada puno toksina ostaje u našem tijelu jer ih ne uspijevamo izbaciti disanjem.

Što se intenzivnije krećemo, naše srce brže kuca, snažno se pokreće cirkulacija i automatski dublje dišemo.

Na taj način proces detoksikacije pokrećemo  na svim razinama. Više svježeg kisika ulazi u tijelo, a izbacuje se ugljični dioksid.

Krv efikasnije dovodi kisik i hranjive tvari do svih dijelova tijela i stanica te odvodi otpadne tvari.

Potaknut je i rad bubrega i jetre koji su bitni u procesu čišćenja od toksina, te se intenzivnije znojimo i kroz kožu izbacujemo dodatne nečistoće iz tijela.

Kada se krećemo i usmjeravamo pažnju na to što radimo, možemo pročistiti naš um od  negativnih misli.

Usmjeravanjem pažnje na disanje i pokret nestaju misli koje vas opterećuju. Kao da meditiramo u pokretu.

Postajemo bistri, budni i fokusirani. Pokret nas oslobađa "mentalnih" toksina.


Pokretom pobijedite bol u leđima

Mnogo ljudi ima problema s bolnim leđima. Uzroci su naravno različiti.

Velik dio bolova je izazvan time što ne tretiramo tijelo na pravilan način i tako uništavamo vlastito zdravlje.

Većina problema vezana je uz nepravilno držanje i premalo kretanja.

Ako puno sjedite i pritom u nepravilnom položaju - što je slučaj kod većine ljudi - mišići koji drže kralježnicu počinju slabiti te nemaju snage držati je u pravilnom položaju.

Tada se naravno narušava i naše držanje te funkcionalnost čitavog organizma.

Ako na taj način živite duže vremena doći će ne samo do disbalansa na muskulaturi već i do promjena na koštano-zglobnom sustavu.

Tada će Vam biti puno teže povratiti zdravlje te je vrlo vjerojatno će biti potrebni i operacijski zahvati.

Ne želite se dovesti u to stanje i dozvoliti da disbalans napreduje? Imamo rješenje za vas!

Počnite se kretati i vježbati! Ojačajte mišiće i osnažite sve organske sustave.

Jedan od načina da to napravite je hodanje uz duboko i svjesno disanje.

Kada hodamo i duboko dišemo nemoguće je držati se pogrbljeno. Naime dubokim udisajem potpuno punite pluća kisikom, grudni koš se širi i otvara te kralježnicu „tjeramo“ da se ispravi.

Kada duboko dišemo automatski aktiviramo mišiće trupa koji su zaduženi za pravilan položaj kralježnice.

Yoga je drugi način da ojačate muskulaturu leđa i svih ostalih mišića.

Često su bolovi izazvani kroničnom napetošću muskulature i dovoljno je istezanje ili masaža mišića kako bi bol nestala.

Razgibate sve zglobove i otpustite napetost iz mišića koji su zgrčeni  zbog stresa!

Yoga efikasno jača i opušta mišiće te balansira rad cijelog organizma.


Pokretom popravite raspoloženje

Prisjetite se kakvi su položaji tijela kada se psihički loše osjećate?

Osjećate kao da ste "potonuli u sebe" - grbite se, ramena padaju naprijed i dolje, zatvara se grudni koš,  glava visi naprijed...

Izgledate kao visibaba. Povlačite se u sebe i nemate volje. Razina energije pada.

Svako naše psihičko stanje odražava se na našem položaju tijela. Što nam to govori?

Da upravo promjenom položaja tijela možemo promijeniti i svoje raspoloženje.

To vrlo lako možete provjeriti. Kada se sljedeći puta budete psihički loše osjećali pokrenite tijelo na intenzivan način.

Ubrzati ćete otkucaje srca, pojačat ćete cirkulaciju, životna energija početi će intenzivno strujati Vašim tijelom, stanice će se probuditi, a položaj tijela promijeniti.

Automatski će se aktivirati i hormoni koji mijenjaju naše raspoloženje i svijet će izgledati drugačije.

Kretanjem doslovce izbacujemo negativne emocije i dopuštamo si da ih izrazimo kroz pokret.

Ako ste ljuti na nekoga, a niste u stanju to verbalno izraziti, pokušajte izbaciti ljutnju tako što ćete izboksati boksački vreću ili svoj jastuk. Ili intenzivno trčite, plivajte, skačite, plešite….pokrećite tijelo!!

Garantiram vam da ćete se drugačije osjećati nakon toga – lakše, rasterećenije, življe, opuštenije.

Bilo kakva aktivnost koja pokreće što više dijelova tijela i organske sustave promijenit će Vaše psihičko stanje.


Zapamtite da je KRETANJE osnovna funkcija tijela. Ako ne pokrećemo tijelo ono počinje propadati, razbolijeva se, brže stari i ranije umiremo zbog pada tjelesnih funkcija.

Znate li za poslovicu: „Use it or loose it!“ -  „Iskoristi to ili izgubi!“.

Iskoristite moćan, uvijek dostupan i besplatan prirodni lijek - pokret.
 

O autoru: Iva Solarević Jeličić je kreatorica Wellness Koncepta Solar Spirit. Bavi se problematikom utjecaja stresa na zdravlje i razvija preventivne programe koristeći ljekovitu snagu pokreta. Više o tome možete saznati na www.solar-spirit.net

 

  
« Zadnja izmjena: 04 Srpanj 2012, 13:49:38 poslijepodne OriloGorilo »
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline Ratnik svjetlosti

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.627
 • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: Male preporuke, zdravstvene
« Odgovori #38 : 10 Srpanj 2012, 21:47:00 poslijepodne »
Citat:
Zapamtite da je KRETANJE osnovna funkcija tijela. Ako ne pokrećemo tijelo ono počinje propadati, razbolijeva se, brže stari i ranije umiremo zbog pada tjelesnih funkcija.

Znate li za poslovicu: „Use it or loose it!“ - „Iskoristi to ili izgubi!“.

Iskoristite moćan, uvijek dostupan i besplatan prirodni lijek - pokret.

Vrijedi za tjelesne mišiće, ali i za moždane...vijuge! Kad ih se vježba - bolje rade i služe.
« Zadnja izmjena: 10 Srpanj 2012, 21:52:03 poslijepodne Ratnik svjetlosti »