Autor Tema: Vladimir "Vlado" Gotovac  (Posjeta: 21536 )

Offline Potjeh

 • Pravednik
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.058
Odg: gotovac
« Odgovori #15 : 11 Kolovoz 2010, 16:17:40 poslijepodne »
1. mjesto postavljanja je po meni upitno. naime, svrha spomenika je da ljude podsjećaju, ali i da s ljudima borave, da s gradom i njegovim žiteljima žive, ne prošlost nego budućnost. znam, reći će neki tamo su i crkva i škola - jesu, ali onaj prostor nije porostor ni šetnje ni druženja, a ni dužeg zadržavanja - proletiš i ne digneš glavu. trebalo je dakle pogoditi bolje mjesto, mjesto gdje će taj spomenik biti u funkciji života i okupljanja ili ga bar, poput tina, gurnuti u neku gungulu (isprovocirati nekoga da mu pod noge stavi bukaru).
zauzeli su jedno dobro misto za parkiranje.

batakljun

 • Gost
Odg: Vladimir "Vlado" Gotovac
« Odgovori #16 : 11 Kolovoz 2010, 21:01:47 poslijepodne »
toliko je to imoćanima poznato da ih možda 5 do 6 znade za to...toliko je to, naime, bio povijesno značajan govor i za imoćane.

što se tiče tog govora, sve je jasno k'o dan. vizija života koju gotovac propovijeda još je daleko, daleko od onoga što danas misli i čemu teži prosječan imoćanin, a bogme i hrvat iz drugih krajeva naše domovine kao i iz europe i amerika. puno će vode proteći vrljikom dok gotovčevo razmišljanje postane većinsko (ako ikad i postane) u našem polju i okolici, a je li to dobro ili nije ostavljam vama da presudite. za mene liberalizam (a gotovac se ovdje dotakao njegove esencije) nema alternativu, samo molim lijepo, nikako ne brkati liberalizam s anarhijom.

batakljun

 • Gost
Odg: Vladimir "Vlado" Gotovac
« Odgovori #17 : 11 Kolovoz 2010, 21:21:05 poslijepodne »
krivousti je stvorio ovu državu. vlado je patio u sjeni toga velikana. sad se želi povijest obrnuti. srećom ima nas što dobro vidimo.

država je stvorena u kompliciranim unutarnjim i vanjskim okolnostima, a tuđmanu se zasluga niti može niti treba osporavati. bitno je međutim nešto drugo. do svakog cilja se može doći različitim putovima. mi se u priči o tuđmanu i njegovim kritičarima uvijek i nanovo vraćamo tome da su njegovi kritičari zapravo imali u vidu neki drugi cilj, a ne hrvatsku državu, samostalnu i nezavisnu. to je i u ono vrijeme bilo zločesto, a danas iz današnje perspektive, doista je nevjerojatno da netko u to vjeruje.
pa ljudi moji hrvatska je 1993. godine bila u poziciji kao danas kosovo, priznata od relevantnih država svijeta (važno je napomenuti da su nas i kina i rusija priznale prije nego SAD, iako je i onda i danas bilo očito da su nam po svemu SAD veći saveznik, nego i rusi i kinezi) i primljena u UN. dakle, vjerojatnost da se hrvatska vrati u neku državnu zajednicu (tipa jugoslavije) u tom je momentu bila malo manja nego što je danas vjerojatnost da će se kosovo vratiti u okvir srbije. ako je vlado gotovac doista 1993. godine mislio da se hrvatska nezavisnost može na bilo koji način dovesti u pitanje, onda mu treba priznati da je bio glup kao vuk jeremić.  

nego, što je to uopće gotovac u tu jesen 1993. godine spočitavao tuđmanu? te je jeseni bio naime sabor HDZ-a i šest intelektualaca (uz podršku tada još HDZ-ovski nastrojenih mesića i manolića) je objavilo javno pismo u kojem je pozvalo tuđmana da se više ne kandidira i da vodstvo stranke prepusti nekom drugom. što su mu zamjerali? na prvom mjestu politiku prema bosni, a na drugom zabrinjavajuće tendencije u razvoju hrvatske demokracije.
i, jesu li bili u pravu?
danas znamo da se u toj godini dogodio veliki ratni sukob hrvata i muslimana. cilj hrvata u bosni i hercegovini, kao i dijela pantovčaka bio je postići razgraničenje s muslimanima, a onda će se vidjeti ima li šanse te dijelove nekako vezati uz hrvatsku. kako je priča završila? danas imamo zajedničku hrvatsko-bošnjačku federaciju u kojoj do jedan hrvat kuka i jadikuje. to što su dobili definitivno nije ono što su franjo i ekipa htjeli (ili možda je), možemo li onda reći da je tuđmanova politika u BiH doživjela fjasko i da su nas amerikanci ugurali u federaciju koju nikada nismo željeli? ako je tako, onda je doista sve što u pismu piše točno, tuđman je u to doba vodio katastrofalnu politiku, sva je sreća da je uskoro od nje odustao i napravio zaokret od 360 stupnjeva. ako vi mislite da je tuđman doista mislio i na kraju ostvario hrvatsko-bošnjačku federaciju upravo ovakvu kakva je ona danas, onda recite da je to to, pa ću ja priznati da je njegova politika u bosni bila uspješna!

kao drugo, pitanje demokracije. dalo bi se tu navoditi primjera i primjera, neki će reći da je tuđman u bolesti bio drugi čovjek i mogu se složiti da je to tako. međutim, ovako ili onako, činjenica je da su u jesen 1993. gotovac i kompanija upozoravali na negativne trendove u razvoju hrvatske demokracije. i jesu li bili u pravu? pa ako uzmemo u razmatranje samo činjenicu da zagreb mjesecima nije mogao doboti gradonačelnika jer dotični nije bio iz stranke na vlasti, onda možemo reći da je osnovna demokratska praksa u hrvatskoj u jednom momentu bila uzdrmana. gotovac i kompanija to su najavljivali par godina ranije i prema tome bili su u pravu - naravno ako vi opet ne mislite da je odbijanje potvrde gradonačelnika glavnog garada normalna demokratska procedura koju bi i danas trabali slijediti.

doista, gotovac je vrlo rano prepoznao tuđmanove slabosti i na njih upozoravao, druga je priča što nije imao sljedbenike da se domogne vlasti i nešto učini. je li upozoravanje na probleme u državi grijeh? za neke očito jeste, ali da ne vrludamo previše - upitajte se samo: je li gotovac bio u pravu ili je izmišljao i pisao splačine protiv ljutog neprijatelja. danas, 15-tak godina kasnije, mnoge su stvari kristalno jasne, osim ako se nećemo praviti da smo naomi kembel kojoj ni kristalno jasni kristali nisu dovoljno kristalno jasni da bi kristalno jasno izrekla ono što je svima na ovom svijetu kristalno jasno, iako nit su jeli nit luk mirisali (na mandelinoj večeri).
« Zadnja izmjena: 11 Kolovoz 2010, 21:28:37 poslijepodne BataKljun »

Offline Potjeh

 • Pravednik
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.058
Odg: Vladimir "Vlado" Gotovac
« Odgovori #18 : 11 Kolovoz 2010, 23:36:04 poslijepodne »
što se tiče tog govora, sve je jasno k'o dan. vizija života koju gotovac propovijeda još je daleko, daleko od onoga što danas misli i čemu teži prosječan imoćanin, a bogme i hrvat iz drugih krajeva naše domovine kao i iz europe i amerika. puno će vode proteći vrljikom dok gotovčevo razmišljanje postane većinsko (ako ikad i postane) u našem polju i okolici, a je li to dobro ili nije ostavljam vama da presudite. za mene liberalizam (a gotovac se ovdje dotakao njegove esencije) nema alternativu, samo molim lijepo, nikako ne brkati liberalizam s anarhijom.
ne brkati molim liberalizam s masonerijom. kako kod mene u životu stvari idu tako da najprije budem u zabludama a onda me Bog iz njih čupa tako sam toga gotovca zavolio u neko vrijeme i zbog njega čak bio simpatizerom koalicije narodnoga sporazuma (iako sam posjetio i hdz-ov skup na trgu vrancuske revolucije). student, mladost-ludost. kažu da nešto nije u redu s čovikom koji u mladosti nije liberal a u zrelijim godinama konzervativac. tako me pomalo stid priznat da sam i 'njegov slučaj' od roditelja dobio kao rođendanski dar. naime, pitali me što želim. u tim sam godinama od strizija dobivao na dar hudelistov 'banket u hrvatskoj' i knjige željka žutelije.friends, romancatholics, croats... :-\ eto di sam bio. štaš. jednom mi ćaća reče (znajući da volim gotovca) da je bio s njime u društvu na jednoj večeri i da je govorio protiv tuđmana?! malo pomalo meni se klupko počelo rasplitat. ne znam hoće li i vama.
glede mede, pardon liberalizma, davno sam donio jedan divan članak u kome sve piše (kome piše)...http://imotacaffe.yuku.com/topic/1733
ko ima uši...
« Zadnja izmjena: 11 Kolovoz 2010, 23:46:52 poslijepodne Potjeh »

Offline Potjeh

 • Pravednik
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.058
Odg: Vladimir "Vlado" Gotovac
« Odgovori #19 : 11 Kolovoz 2010, 23:50:16 poslijepodne »
ako je vlado gotovac doista 1993. godine mislio da se hrvatska nezavisnost može na bilo koji način dovesti u pitanje, onda mu treba priznati da je bio glup kao vuk jeremić. 
bato moj, Bog mi je svjedok koliko sam te ozbiljno uzimao. ova rečenica' uz jučašnju da nitko nije patio u komunizmu zbog hrvatstva i katolištva čine me da mislim da ti se neko manit dočepa šifre. vidi šta je to tamo.

Offline Ero

 • Iskusni forumaš...
 • Postova: 162
Odg: Vladimir "Vlado" Gotovac
« Odgovori #20 : 12 Kolovoz 2010, 00:11:44 prijepodne »
Iskomentirat ću Batakljunov pogled na politiku spram BiH tih ranih '90.ih.
Naime kad su Srbi napali Ravno, Alija je iskomentirao to ričima "To nije naš rat", jerbo se službenom Sarajevu živo fućkalo što će biti s Hrvatima po Hercegovini, dapače uvjeren sam da bi Aliji i odgovaralo da ih potaracaju.
Što su mogli Hrvati nakon toga učiniti? Čekati rasplet situacije ili se samoorganizirati i okrenuti se Hrvatskoj. Svak pametan bi učinio ovo drugo.

Kao dokaz mojoj tvrdnji pogledajte koji datum se obilježava kao početak rata u BiH.

Onaj tko je '93. optuživao zbog politike prema BiH, nije ništa drugo nego ili čovik ograničena uma ili onaj koji Hrvate u Hercegovini iz nekog razloga ne voli. Na kraju krajeva tom mrziteljskom retorikom spram njih i Mesić je nastupao u prvoj svojoj kampanji, a tako je i nastavio.
Vladu Gotovca je shebala njegova taština, zbog koje je zadnje desetljeće života popišao sve prije toga. Ko krava koja daje stolitara mlika a onda siće drmne nogom.

Offline nunu

 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.732
 • SATAN GUDARSKI
IMOARTOVE MAJE
« Odgovori #21 : 12 Kolovoz 2010, 08:15:40 prijepodne »
1997
piše: Maja Freundlich


Je li Vlado Gotovac napadnut slučajno? Naravno da nije. Je li slučajno što je napadnut baš Vlado Gotovac? Naravno da nije. Je li slučajno što je Vlado Gotovac napadnut u ovom, za Hrvatsku izuzetno složenom, trenutku? Naravno da nije. Je li slučajno što se Vlado Gotovac zatekao upravo na mjestu na kojem će biti napadnut? Naravno da nije.
Pa kad nije slučajno ni to što je netko napadnut, ni to što je taj napadnuti nitko drugi do Vlado Gotovac, ni to što se napad na Gotovca odigrao upravo u ovom trenutku, a ni to što se Vlado Gotovac zatekao upravo na mjestu na kojemu je i napadnut, onda nije slučajno ni to što se od incidenta na predizbornom skupu u Puli odmah stvorio slučaj. Jer uzmimo da je slučajno napadnut netko drugi a ne Vlado Gotovac, u tom se slucaju nikako ne bi mogao stvoriti skučaj napada na Gotovca, budući da on i ne bi bio napadnut. Stoga je, da bi unaprijed pripremljeni scenarij napada na Gotovca uopće štimao, Gotovac morao biti napadnut.
Vladi Gotovcu je kao autoru knjige "Moj slučaj" dobro poznato kako se prave slučajevi. Dođeš na predizborni skup, počneš govoriti protiv državne politike koja je omogućila da u Hrvatskoj uopće postoji i država i državna politika i onda se čudiš kako te zbog toga u Hrvatskoj, za koju stalno tvrdiš da je netolerantna i nedemokratska, nitko ne udari po glavi.
Onda se kao naručen stvori netko tko će te lupiti po glavi i taj netko bude ni manje ni više nego satnik Hrvatske vojske i još viče "Živio Ante Pavelić! Ja sam ustaša, sve ću vas pobiti!". Viče, dakle, sve što od jednoga satnika Hrvatske vojske žele ćuti Peter Galbraight, Madeleine Albright, Chris Hedges i Abe Rosenthal iz "The New York Timesa".
Zašto satnik Hrvatske vojske nije naprimjer vikao "Živio Josip Broz Tito! Ja sam partizan, sve ću vas pobiti!"? Zato što Amerikanci u tom slučaju ne bi mogli ucjenjivati Hrvatsku zbog njezine tobožnje genocidnosti i fašizma. Ali ne samo zato. Amerika je, ne zaboravimo, država u kojoj je moguće ubiti predsjednika dok se Hrvatskoj ne dopusta ni najobičniji fizički napad na predsjedničkog kandidata koji, k tome, nikada i neće postati predsjednik, jer Hrvati za razliku od amerikanaca nikada neće dopustiti da im predsjednika države biraju Amerikanci.
Ključni pak dokaz da iza tobožnjega napada hrvatskog satnika na Vladu Gotovca stoje američka a ne hrvatske službe nije trebalo dugo čekati: od satnika Tomislava Brzovića se Ministarstvo obrane Republika Hrvatske ogradilo odmah, dok se službena Amerika nije ogradila ni do današnjega dana.

Može li netko nabrojati koliko je još ostalo Maji i Majana Freundlich na IMOartu?
Ovakve konstrukcije se ni Miklenić ne bi sjetio...
i love my bike

batakljun

 • Gost
Odg: Vladimir "Vlado" Gotovac
« Odgovori #22 : 12 Kolovoz 2010, 09:17:00 prijepodne »
Naime kad su Srbi napali Ravno, Alija je iskomentirao to ričima "To nije naš rat", jerbo se službenom Sarajevu živo fućkalo što će biti s Hrvatima po Hercegovini, dapače uvjeren sam da bi Aliji i odgovaralo da ih potaracaju.

e moj ero, političke konstrukcije sa šanka brečićeve gostione možda tamo mogu i proći, ali ovdje treba podastrijeti i poneke dokaze.

nitko nikada nije naveo izvor iz kojeg se točno vidi kad i gdje je to alija izjavio. malo čudno, s obzirom na važnost te povijesne rečenice. ali dobro.

inače, za one koji ne znaju selo ravno u hercegovini napadnuto je u rujnu 1991. godine. imali li itko normalan tko bi mi jednostavnim i razumljivim riječima objasnio s čim je u tom trenutku alijia mogao zaustaviti JNA. da podsjetim, to je isti onaj alija koji godinu dana kasnije nije bio kadar zaustaviti srbe na ulazima u sarajevo i da nije bilo međunarodne zajednice neki bi dan morgan freeman nakon šetnje po baščaršiji umjesto ćevapa kod želje, prste lizao od čika stevinih duvan čvaraka.
« Zadnja izmjena: 12 Kolovoz 2010, 09:19:48 prijepodne BataKljun »

batakljun

 • Gost
Odg: Vladimir "Vlado" Gotovac
« Odgovori #23 : 12 Kolovoz 2010, 09:35:19 prijepodne »
bato moj, Bog mi je svjedok koliko sam te ozbiljno uzimao. ova rečenica' uz jučašnju da nitko nije patio u komunizmu zbog hrvatstva i katolištva čine me da mislim da ti se neko manit dočepa šifre. vidi šta je to tamo.

što se tiče komunizma, ja znam desetke imoćana koji su godinama odlazili svaku nedjelju na misu, a čija su djeca osim pohađanja nedjeljnje mise još ponedjeljkom i četvrtakom dolazila na vjeonauk. bilo je tu obitelji liječnika, profesora, državnih činovnika, privrednika i bankara.
nikada nisam čuo da je netko od njih u crkvu dolazio sa škartocom na glavi ili s umjetnim obrvama i bradom. svi su dolazili javno i svatko je znao su na gospu od anđela, nakon državne službe pohodili topanu i tamo iz svega grla pjevali "rajska djevo kraljice hrvata".

druga je stvar što se bez partijske knjižice i shodno tome odricanja vjere, nije moglo sudjelovati u političkom životu. ali ne možeš mi reći da je kandidatura za predsjednika mjesne zajednice vrijedna odricanja od vjere.

da sumiram, nema dileme da je političko jednoumlje štetilo razvoju cijelog društva, da su posljedice tog bezumlja vidlive i danas, ali nemojmo pretjerivati i tvrditi ono čega nije bilo. a u crkvu je tada kao i sada mogao svatko, bez straha da će mu time biti ugrožena životna egzistencija. ako nisam u pravu, onda te molim da me uputiš na adresu gdje bih i sam mogao potražiti nekakvu financijsku nadoknadu za strah pretrpljen svaki put kad su mi imotski svećenici došli blagosovit kuću.
i da, za razliku od velikog broja imoćana koji nisu bili hrabri staviti glavu na kocku, ja na badnju večer nisam spremao školsku torbu, niti sam u vrijeme božićnog ručka brisao ploču. je li moguće da je to ostavilo na mene trajne posljedice i je li moguće da mi se u starijoj dobi zbog toga javi neki poremećaj?

batakljun

 • Gost
Odg: gotovac
« Odgovori #24 : 12 Kolovoz 2010, 09:46:01 prijepodne »
meni se nad glavom pojavio upitnik kad je usred rata tražio tuđmanovu smjenu i kad je reka: hrvatska da, ali ne bilo kakva. dobro i to da nisi uz skute pusićkine i goldsteinove bio. znači, hrvatska da ali takva. njihova.

jednom mi ćaća reče (znajući da volim gotovca) da je bio s njime u društvu na jednoj večeri i da je govorio protiv tuđmana?! malo pomalo meni se klupko počelo rasplitat.

lijepo bi bilo kad bi nam objasnio dvije stvari:
1. što znači sintagma "njihova hrvatska"?
2. što znači govoriti protiv tuđmana?

inače, pismo iz 1993. godine kojim se traži tuđmanovo povlačenje, uz gotovca su potpisali i vesna pusić i slavko goldstein. pitanje je samo je li to pismo bilo udar na temelje hrvatske državnosti ili tek jedan, u demokratskom svijetu normalan poziv za preispitivanje određenih društvenih odnošaja. naime, nezabilježeno je u demokratskoj praksi europskih zemalja da se politička opozicija tretira izdajom makar to bilo i u najnezgodnijim trenucima ratnog vihora. pa nije li općepoznat slučaj da je churchill izgubio izbore dva mjeseca nakon završetka rata, očito opozicija je vrlo mudro radila dok su se vodile borbe za prijelaz rajne i tko je ikad u tome vidio problem*?

Offline glonga

 • Forumska Al-tipkovnica
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 10.154
Odg: Vladimir "Vlado" Gotovac
« Odgovori #25 : 12 Kolovoz 2010, 11:37:56 prijepodne »
sva je sreća da je uskoro od nje odustao i napravio zaokret od 360 stupnjeva.
drugi lut na istoj temi
za zamantat
popravljaj žiroskop
ako već nije kasno
šta š
izgleda da veći i viši krugovi imaju i više gradi
« Zadnja izmjena: 12 Kolovoz 2010, 11:39:35 prijepodne glonga »

Offline Ero

 • Iskusni forumaš...
 • Postova: 162
Odg: Vladimir "Vlado" Gotovac
« Odgovori #26 : 12 Kolovoz 2010, 15:28:29 poslijepodne »
e moj ero, političke konstrukcije sa šanka brečićeve gostione možda tamo mogu i proći, ali ovdje treba podastrijeti i poneke dokaze.

nitko nikada nije naveo izvor iz kojeg se točno vidi kad i gdje je to alija izjavio. malo čudno, s obzirom na važnost te povijesne rečenice. ali dobro.

inače, za one koji ne znaju selo ravno u hercegovini napadnuto je u rujnu 1991. godine. imali li itko normalan tko bi mi jednostavnim i razumljivim riječima objasnio s čim je u tom trenutku alijia mogao zaustaviti JNA. da podsjetim, to je isti onaj alija koji godinu dana kasnije nije bio kadar zaustaviti srbe na ulazima u sarajevo i da nije bilo međunarodne zajednice neki bi dan morgan freeman nakon šetnje po baščaršiji umjesto ćevapa kod želje, prste lizao od čika stevinih duvan čvaraka.

ne zalazim po gostijonama pa ne znam tko što za šankom konstruira. vidim ti znaš.

navodili su ljudi izvore al zadžaba onima kojima se to ne uklapa u njihove spinove.

Alija je šutio svo vrijeme kad su tukli po Hrvatskoj iz BiH, a jedino je reagirao i to službeno kad je Hrvatska udarila priko granice na Bos. Gradišku uzvrativši vatru i to prosvjedujući protiv postupka Hrvatske iako se iz njegove države tuklo po njoj na što izgleda primjedbi nije imao, kao što nije imao primjedbi ni kad su mu u vlastitoj državi udarili po Hrvatima.

Nu valjda je to ta loša politika prema BiH. Tribala je Hrvatska čekat da Alija spasi Hrvate i Hrvatsku. Valjda bi to onda bilo prihvatljivo. Samo mislim da bi se načekali a da spasitelja od Hrvata više ne bi ima ko dočekat

batakljun

 • Gost
Odg: Vladimir "Vlado" Gotovac
« Odgovori #27 : 12 Kolovoz 2010, 16:28:36 poslijepodne »
navodili su ljudi izvore al zadžaba onima kojima se to ne uklapa u njihove spinove.

MA ZNAM JA, PRIJATELJU DRAGI DA TI ZNAŠ GDJE JE TO, KADA I KAKO REČENO - LITO JE PA SE NEMA VRIMENA SAD TO TRAŽITI.
DAKLE, ALIJA JE SPOMENUTU IZJAVU DAO 6. LISTOPADA 1991. GODINE, A DOTIČNA GLASI:
"...vaše je pravo i dužnost kao građana BiH da se ne odazovete na mobilizaciju. (...) Ja vas pozivam da smognete hrabrosti i da odbijete da učestvujete u ovom zlodjelu. Zapamtite, ovo nije naš rat. Neka ga vode oni koji žele da ga vode."
http://www.centardomovinskograta.hr/1991.htm

DRAGI MOJ ERO, IZ OVOGA BI I PUNO TUPASTIJIMA OD TEBE TREBALO BI BITI JASNO DA ALIJA POZIVA MUSLIMANE DA NE IDU U RAT PROTIV HRVATA.
ETO S KAKVIM TI ARGUMENTIMA BARATAŠ NO NE PRIJEČI TE TO DA S VISOKA DIJELIŠ LEKCIJE.

I JOŠ JEDNOM, S KOJOM JE TO VOJSKOM I KOJIM ORUŽJEM ALIJA TREBAO POMOĆI HRVATIMA U RAVNOM. KAKO TE NIJE SRAMOTA TAKO GOVORITI PA NI TUĐMAN U TO DOBA NIJE MOGAO POMOĆI HRVATSKIM SELIMA KOJA SU SRBI NAPALI, A KOD NAS JE BILO I MANJE SRBA I MANJE JNA, A MI SMO IMALI KOLIKO-TOLIKO ORUŽJA, ZA RAZLIKU OD ALIJE KOJI JE IMAO JEDINO NOŽIĆ ZA SUNEĆENJE.

Offline Potjeh

 • Pravednik
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.058
Odg: IMOARTOVE MAJE
« Odgovori #28 : 12 Kolovoz 2010, 17:18:27 poslijepodne »
Je li Vlado Gotovac napadnut slučajno? Naravno da nije. Je li slučajno što je napadnut baš Vlado Gotovac? Naravno da nije. Je li slučajno što je Vlado Gotovac napadnut u ovom, za Hrvatsku izuzetno složenom, trenutku? Naravno da nije. Je li slučajno što se Vlado Gotovac zatekao upravo na mjestu na kojem će biti napadnut? Naravno da nije.
Pa kad nije slučajno...
moram priznat da sam osupnut majinim dokazima.  :hihi

Offline Potjeh

 • Pravednik
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.058
Odg: Vladimir "Vlado" Gotovac
« Odgovori #29 : 12 Kolovoz 2010, 17:23:22 poslijepodne »
inače, za one koji ne znaju selo ravno u hercegovini napadnuto je u rujnu 1991. godine. imali li itko normalan tko bi mi jednostavnim i razumljivim riječima objasnio s čim je u tom trenutku alijia mogao zaustaviti JNA. da podsjetim, to je isti onaj alija koji godinu dana kasnije nije bio kadar zaustaviti srbe na ulazima u sarajevo i da nije bilo međunarodne zajednice neki bi dan morgan freeman nakon šetnje po baščaršiji umjesto ćevapa kod želje, prste lizao od čika stevinih duvan čvaraka.
metimo reć da je ćaća jednome od sinova da upravljat zajedničkom zemljom. dođe bahati komšija i zaore dvi brazde u tu zemlju a ovi prdiskoković reče: nema to veze su menon, to je bratov parat. *ebaji ga.  tako poštenje i obraz triba tražit.
prema nekima je mudar čin reć: nije to naše, samo ti sused ori. zemlja je bolan da se ore.
« Zadnja izmjena: 12 Kolovoz 2010, 17:28:23 poslijepodne Potjeh »