Autor Tema: Vladimir "Vlado" Gotovac  (Posjeta: 21534 )

Offline likarija

  • Gožđeno pero foruma
  • ***
  • Postova: 2.599
  • Nu me!
    • Oldtimer klub Zagreb
Odg: Vladimir "Vlado" Gotovac
« Odgovori #105 : 29 Kolovoz 2010, 19:51:40 poslijepodne »
sve navedeno stalo je u manje od 20 stranica - od 80-te do 99-te. da se lakše snađeš jer knjiga je obimna.

zašto sav ovaj oftopik na temi o vladi gotovcu? vrlo jednostavno: danas se vlado gotovac uz goldsteina, pusićku, banca tretira kao rijetki kritičar doktora franje u tim teškim trenucima. neki mu zbog toga dižu spomenike, a neki za njega ne žele ni čuti.

ja tvrdim da su pojedine dijelove franjine politike u najprijelomnijim trenucima za naš narod i našu državu kritizirali mnogi. međutim, aiko su te kritike bile javne iako se o njima neprekidno piše sve do danas, u javnosti je dojam obrnut. prosječan hrvat ostaje naprosto zabezeknu kad mu se samo natukne da bi netko poput janka bobetka mogao tako javno, argumentirano i nadasve oštro kritizirati rad državniog vrha.

istina je ipak ta da svi školovani generali, bez iznimke imaju na franju velike prigovore. zanimljivo je jedino to da na franjinu djelatnost najmanje primjedbi imaju ekonomisti (ne kažem da ih nemaju!!!), a ako samo malo obratite pažnju, vidjet ćete da je ekonomska sfera u pregovorima s EU išla debelo najjednostavnije i da ne bi brodogradilišta stvar bi bila odavno riješena. znači li to da je franjo ipak vodio proeuropsku ekonomsku politiku (što njegovi obožavatelji s gnušanjem odbijaju) ili je pak po srijedi nešto drugo: franjo se u to nije tendio pa je puštao malo više slobode u radu stručnjacima poput škegre.

Bato, malo pokasno se pridružih Potjehu... uz jednu iznimku:

"školovani generali"  ???
ta koncepcija je izgubila na svim bojišnicama.

 :small3d034:
:starac

Offline Ratnik svjetlosti

  • Gožđeno pero foruma
  • ***
  • Postova: 5.627
  • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: Vladimir "Vlado" Gotovac
« Odgovori #106 : 11 Prosinac 2010, 13:56:13 poslijepodne »
07. prosinca 2000. - 07. prosinca 2010

Hvala lijepa Vladi Gotovcu, neke njegove riječi bile su nadahnuće.
A sramota je i svirepo je od ljudskog uma kad po politici i politički ograničeni tipovi ravnaju čitavu ljudsku osobu; upravo to je najvažnija poruka Gotovčeva znamenitog govora. Kasnije, kao čovjek lijevih ideja, imao je promašaja, možda je ipak najbolje reći da je sam sebe zavarao s politikom; ali nije bio gnjida od čovjeka, a to je važno. Zato hvala nadahnutom govorniku iz Imotskog kraja.
« Zadnja izmjena: 11 Prosinac 2010, 14:01:40 poslijepodne Ratnik svjetlosti »