sitio si me pok.prof.dolinera i njegovi 'bliceva' i moje manite glave
protoka=protok
brzina, malo vNu, ako stisneš smanjio si protok al kad-tad moraš odušit 
Koliko se ja sićan, pokojni je, pȍkoj mu duši, u međunarodnim znanstvenim krugovima, u radovima i članjcima poznat kao Dolinar. U tim istim krugovima se čude kako Slovenija nije napala RH zbog rezultata nekih njegovih pokusa koji su umjesto oko Jabuke redovito završavali u Sloveniji. Baš me zanima kako bi to Pervan komentirao. Navodno su Slovenci upućivali note tipa: "Prošaraj malo." Od toliko prostora pa svaki put u Sloveniju.
Za mene je protoka Q [m
3/s] i tako će i ostat. Tako je govorio Ladan. Protorvati govore "volumetric flow rate", znanstvenici od formata "Volumenstrom", a razumiju ih i oni što govore protok i oni što govore protoka. Pače, mislim da bi termin na staroimackom triba glasit "protrka".
U literaturi na protorvackom V [m/s] je u narečenoj formuli češće veliko nego malo slovo
v [m/s] i začudo nema zabune ni zamjene s V [m
3].
Šmanjiničin komentar: "Di je šuplje, nije tvrdo".
Lipo te je pokojni naučijo, pȍkoj mu duši, ako stisneš nisi smanjio protoku. To je zna i pokojni Šmanje i bez pokojnog Dolinara. Smanjio si površinu poprečnog presjeka, pritom si poveća brzinu, a protoka je ostala ista.
Pučki pojednostavljeno čovjek koji protoku zove "volumni tok" prikazuje to ovdje:
http://dominis.phy.hr/~scirko/jedn1.htmlNajlakše uteć u kvantnu mehaniku, na ovom forumu pa i šire, uteć se Schrödingeru i Heisenbergu. Svetoj neodređenosti.
"U kvantnoj mehanici jednadžba kontinuiteta može se odnositi na ponašanje samo jedne čestice."
http://hr.wikipedia.org/wiki/Schrödingerova_jednadžba
Doduše, ovdje je, na ovom forumu, ne tebi, nego mnogim likovima, lakše uteć u metafiziku, i padat u egzaltirane romantičarske lamentacije o hrvatskom plemstvu, patetitičit o zavjerama tamnih strana sile, begovski (begovi su cvijet hrvatskog plemstva) metafizičit na minderu i forumu oko pitanja koliko šejtanah može stat na vršak iglice. To je. Reko bi tarot-Milan.