Pradidovska jeka odjekivala livadama i docima Ciste Provo

tkalaPovodom blagdana svetog Petra i Pavla, zaštitnika župe Cista Provo i dana općine, članovi Kulturno umjetničke i športske udruge Provo, organizirali su drugu po redu manifestaciju pod nazivom Pradidovska jeka - sajam starih zanata. Na prostorima stočnog sajma u Cisti provo pokazali su se mnogi već i zaboravljeni stari zanati i zanatlije, poput kovača, pletača sprtvi i košara, meštara za izradu balota i predmeta od drva, keramički proizvodi, izrada peka i bakri, izrada opanaka. Posebnu pažnju su privukli učenici učeničke zadruge Vrisak iz Ciste Velike, koji su tkali zobnice i starinsku odjeću na dva tkalačka stana.

Pradidovska jeka nastavljena je i bogatim kulturno umjetničkim programom u kojem su sudjelovali KUD Dikovača iz Zmijavaca, KUD Branimir 888 iz Muća,KUD Zvirek, KUD Kamešnica iz Otoka, Balića gangaši te još neke folklorne skupine.
Svoje minute na lijepom narodnom susretu imali su i gangaši iz mnogih mjesta Imotske krajine, susjedne šestanovačke općine a cijeli program završen je nastupom grupe Dalmatino.

Upornost mladih iz udruge Provo, svakako se isplatila jer je veliki broj posjetitelja a posebno mladih uživao gledajući kako majstri spretnim rukama rade stare predmete koji su nekada bili sastavni dio života u Imotskoj krajini.

Izvor: Radio Imotski

Galeriju slika možete pogledati OVDJE.