Autor Tema: Poziv na koncert  (Posjeta: 9396 )

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
Poziv na koncert
« : 13 Ožujak 2009, 17:08:09 poslijepodne »
Tema sa najavama i pozivima na koncerte...
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
Odg: Poziv na koncert
« Odgovori #1 : 13 Ožujak 2009, 17:08:19 poslijepodne »
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline OKJAR

 • Uhodava se na forumu...
 • Postova: 51
IMetno
« Odgovori #2 : 26 Ožujak 2009, 15:12:39 poslijepodne »


U organizaciji Udruge mladih Imotski 12.04.2009. u Dogani (AKC YUMA) održat će se  mali etno festival na kojem nastpaju...


KRIES

Mojmir Novaković frontman legendarne etno grupe Legen krajem 2002 godine okupio je novu skupinu glazbenika pod imenom KRIES.

KRIES pronalazi nadahnuće u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala.

Prvu postavu uz Mojmira činili su Krešimir Oreški (perkusije) i Ivo Letunić (lijerica), a s vremenom se pridružio Andor Végh na gajdama, diplama i ostalim tradicijskim puhačkim instrumentima.

Kries je danas prerastao u grupu s punom ritam sekcijom i gitarom kao novim elementima s kojima je dobio na bogatstvu zvuka i aranžmana. Uspješno predstavlja vlastiti spoj tradicijske i moderne glazbe diljem svijeta putem:

• solo koncerata ili nastupom na festivalima:

     United Islands, Colours of Ostrava, Balkan Fever, Druga Godba, Celtic Connections,… u Austriji, Češkoj, Irskoj, Mađarskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji, Maleziji,...

• kazališne i filmske glazbe:

     Glazba za cjelovečernji film "Konjanik” redatelja Branka Ivande, za koju je Kries dobitnik Diskografske nagrada “Porin 2005” u kategoriji “Najbolji album originalne glazbe za kazalište, film i/ili tv”;

Glazba se koristi u predstavi “Potjeh” u izvedbi Zadarskog plesnog ansambla i uz koreografiju Sanje Petrovski, te u suradnji sa školom za modu i dizajn “Arcadia” koju vodi Marija Šarić-Ban kostimografkinja predstave, nastaloj 2005. godine prema djelu Ivane Brlić Mažuranić “Kako je Potjeh tražio istinu”;

Tijekom 2008. godine Kries je napravio glazbu za predstavu “Glasi iz planina” u režiji Rene Medveščaka;

• albuma te na međunarodnim cd kompilacijama World Music-a.

Prvi album "Ivo i Mara" objavljan 2004. godine nadahnut je tradicijskim pjesmama o ta dva lika iz slavenske mitološke predaje.

Početkom 2008. godine grupa KRIES objavila je svoj drugi album “Kocijani”, nazvan po malom selu u Gorskom kotaru, napravljen u suradnji s Martinom Swanom kao glazbenim producentom.

Dosadašnjim djelovanjem KRIES je prisvojio epitet najaktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora, njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta, recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija puni su hvale za njihove albume, a virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kod publike širom svijeta.

KRIES:
Mojmir Novaković - vokal
Krešimir Oreški - udaraljke
Ivo Letunić - lijerica
Andor Végh - gajde, diple, frula, dvojnice, kaval
Konrad Lovrenčić - bas gitara
Ivan Levačić - bubnjevi
Erol Zejnilović - električna gitara
Martin Swan - violina


www.kries.info
www.myspace.com/kries144


TERRA SLAVES

Prije mnogo godina, tocnije 1993. sreli su se Mate i Jure. Da zvuči kao kakva bajka. S razlogom, jako je bajkovito jer su primjetili da se znaju već vjekovima unatrag. Imali su u planu promjeniti... Ne nešto, ne nekoga. Jednostavno promjeniti...Počevši od sebe. Priča počinje formiranjem benda po imenu Terra Slaves . Čudno je reć bend kad se misli na Terra Slaves. To je više kao jedan pokret, sila, bezprostorno postojanje. Svi smo mi i vi na neki način dio Terre Slaves. Osjećaj slobode, em umne, em tjelesne. Osjećaj mira duševnog. Osjećaj topline, čistine duha i bezprijekorne istine. Sve su to obilježja koja nosi Terra Slaves u sebi. Bend koji je nazvan po već navedenom nazivu Terra Slaves je počeo djelovati. Nisu tražili nešto novo. Probudili su staro. Jako staro! Oformitelji benda su Mate i Jure koji vuku sa sobom korijene stihova popijeva ili pjesama, kako hoćete, ovog benda. Kroz mnogo faza bend je mjenjao članove sve do današnje postave koja se spojila prvim dodirom u jedinstvenu cjelinu. Band nastavlja buditi zvukove davnina i podjelit će ih s vama.....

 
http://www.myspace.com/terraslaves2


GANGAWERK

Početak je bio zanimljiv…naime, ekipa glazbenika s useneta dohvatila se nekih ganga i iz radoznalosti su napravili pokoji remix. Prvi remix poslao je Phrulex, stvar «Crne oči ispale ti diko». Nas je to bacilo s nogu. Nismo mogli vjerovati da ganga iščupana iz njene prirode, ubačena u sve te potenciometre, sekvencere,vokodere… može zvučati tako nevjerojatno cool ! Zapalili smo se skroz, molili (ispilali) društvo s interneta kako bi još pokoji remix kapnuo, nudili vina, pršute… samo daj… i počelo je… lagano…dvije, tri…deset , skupila se vremenom lijepa hrpica remixa od 80ak radova i to uglavnom od ljudi koji uopće nisu iz svijeta gange te se s njom sreću po prvi put. ….. nitko sretniji od nas… oprezno osluškujući počeli smo uratke koji su stizali puštati po partyma (nekada sîlo) i ljudima se svidjelo. Imali smo pred sobom nekakvu vrstu glazbe na putu između gange i techna. Toj naizgled nespojivoj fuziji trebalo je dati i nekakvo ime. Otišli smo na internet, opet ekipi s useneta i na kraju DJ Naranča (njemu pripada zasluga) se sjeti - GANGAWERK.  Naime, legenda kaže da je techno nastao kada su crnci otkrili Kraftwerk, a kad je ganga srela Kraftwerk rodio se GANGAWERK. Werk na njemačkom znači rad, djelo. Sve je jasno – djelo od gange!

Cijeli dogovor, razgovor, pjesme, stvaranja išao je isključivo preko interneta, jer preko te mreže mogli smo spojiti ognjište s kamena s urbanom musicmachine. Kakav koktel! Nikada se nismo sreli osim pod usenet nadimcima po nekim forumima, tako da je cijeli ovaj projekt posredno rezultat internetske komunikacije koja ovim pokazuje svoju stavralačku snagu.

 Drago nam je što je vremenom doletjelo jako kvalitetnih stvari, barem po našem sudu, pa smo se još malo potrudili, našli izdavača i evo… jedan mali dio je sad  pred vama spreman za slušanje. Odlučili smo na ovom nosaču zvuka predstaviti Phrulexa od čijeg je remixa sve i počelo. Naposljetku, on nam se učinio kao najrazigraniji autor, zaokruženim stilom uhvatio se u igru ne samo sa gangom, već i guslama, diplama, ojkavicama… sa svime što nosi dinarsku glazbu. Phrulex je, po nama, sa svojim orginalnim razradama i idejama  otišao najdublje u naše imaginarne predstave o gangawerku. Nisu ni drugi za baciti, ali pošto smo ograničeni minutažom jednog CDa, odlučili smo u ovom izdanju jednog autora predstaviti u cijelosti, a s njim u bonusu još nekolicnu. Nadamo se da ćemo imati priliku izdati i Volumen II jer kao što rekosmo materijala ima !

Drago nam je što smo spojili nešto tako korijenski staro i današnje novo, što smo spojili nas s kamena i vas s asfalta. Drago nam je što smo upoznali (barem preko žice) tako super ljude ;-)

www.ganga.hr
« Zadnja izmjena: 26 Ožujak 2009, 16:43:59 poslijepodne OKJAR »

Offline aurora x

 • Veteran
 • Ne može bez foruma i obrnuto...
 • Postova: 480
Odg: Poziv na koncert
« Odgovori #3 : 28 Ožujak 2009, 10:05:11 prijepodne »
Budi blagoslovljen, Rajko!

Offline OKJAR

 • Uhodava se na forumu...
 • Postova: 51
4. festival alternativnog stvaralaštva DOGANA 09
« Odgovori #4 : 28 Svibanj 2009, 00:44:18 prijepodne »


4.festival alternativnog stvaralaštva DOGANA  `09

RAMBO AMADEUS
24.07.2009.


Program od prošle godine http://www.umi.hr/Najnovije/DOGANA-FEST.html
« Zadnja izmjena: 28 Svibanj 2009, 01:43:50 prijepodne OKJAR »

Offline Slovak

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 3.393
 • Bez cezure.
Odg: 4. festival alternativnog stvaralaštva DOGANA 09
« Odgovori #5 : 29 Svibanj 2009, 02:06:12 prijepodne »
zabranjeno plakatiranje
Dosta parola.

Offline grinch

 • Tek se pojavio na forumu...
 • Postova: 21
Odg: Poziv na koncert
« Odgovori #6 : 19 Srpanj 2009, 14:41:57 poslijepodne »
20.07. Ponedjeljak; 21,30h; Dogana; KRIES!!!

UPAD: 20 knVIDIMO SE!

Offline grinch

 • Tek se pojavio na forumu...
 • Postova: 21
Odg: Poziv na koncert
« Odgovori #7 : 08 Listopad 2009, 13:12:12 poslijepodne »

Offline OKJAR

 • Uhodava se na forumu...
 • Postova: 51
TRIBUTE ELVIS PRESLEY
« Odgovori #8 : 05 Svibanj 2010, 16:44:39 poslijepodne »

Offline OKJAR

 • Uhodava se na forumu...
 • Postova: 51
KONCERT - ZBUNJENI (Makarska)
« Odgovori #9 : 17 Svibanj 2010, 15:57:40 poslijepodne »


Priča o Zbunjenima kreće početkom '90-tih prošlog stoljeća, u Makarskoj, kad skupina (ne)talentiranih mladića osniva bend „Zbunjeni ventilatori“.

Umijeće i zvuk odgovaraše imenu, no iz do danas nepoznatih razloga, to publici nije predstavljalo problem. Masakrirajući razne punk, rock i ostale žanrovske standarde, Ventilatori postižu prvi uspjeh na lokalnoj sceni s punk izvedbom šlagera „Marijana“ i stječu status lokalne koncertne atrakcije. I tu priča staje na neko vrijeme.

Nakon razdoblja neaktivnosti i određenih personalnih promjena, početkom 1999. bend počinje nastupati u današnjoj postavi pod imenom Zbunjeni i orijentira se na skladanje vlastitih pjesama.

Krajem iste godine snimaju svoj prvi demo CD, da bi tijekom 2001. objavili eponimni nastupni album za etiketu Sound & Vision. U sklopu promocije istog Zbunjeni u narednom periodu sviraju po Hrvatskoj i Sloveniji te snimaju video spotove za pjesme „Rođen u gradu“, „Laku noć herojima“ i „Proleteri dosade“. 2005. grupa počinje rad na novom albumu.

Slijedeći načelo „Bolje mrtvi, nego kultni i legendarni!“ Zbunjeni kreću i u potragu za novom izdavačkom kućom koju pronalaze 2007. te potpisuju diskografski ugovor s Dallas Records/Denyken Music etiketom. U periodu 7/2007 - 1/2008 Zbunjeni s producentom Denykenom snimaju svoj drugi album Pilulu.

Album izlazi tijekom 01/2009 praćen istoimenim singlom.

Offline Prorok duje

 • Tek se pojavio na forumu...
 • Postova: 21
Odg: Poziv na koncert
« Odgovori #10 : 05 Lipanj 2010, 13:04:53 poslijepodne »
RAMBO AMADEUS  :strizi NAJJACI  :laugh:

Offline Prorok duje

 • Tek se pojavio na forumu...
 • Postova: 21
Odg: Poziv na koncert
« Odgovori #11 : 05 Lipanj 2010, 13:21:47 poslijepodne »
treiban malo vise poruka na zidu pa cu onda malo spamat zid

Offline Prorok duje

 • Tek se pojavio na forumu...
 • Postova: 21
Odg: Poziv na koncert
« Odgovori #12 : 05 Lipanj 2010, 13:22:40 poslijepodne »
djecaci najbolje pivaju poslusajte neke pisme  ;D

Offline OKJAR

 • Uhodava se na forumu...
 • Postova: 51
KONCERT - KOČANI orkestar
« Odgovori #13 : 17 Lipanj 2010, 13:54:40 poslijepodne »


Nakon godinu dana kada su zatvorili ljeto u Dogani, Kočani orkestar ovaj put otvaraju ljetnu sezonu u Dogani. Nezaboravni provod uz vesele rome započinje u 21h i traje sve dok im nestane zraka.

Kako je bilo prošle godine pogledajte!
http://www.youtube.com/watch?v=Vz0X9lpYg1M
http://www.youtube.com/watch?v=UKfBIJRmRxY
http://www.youtube.com/watch?v=I2TnR5mt04I

Offline OKJAR

 • Uhodava se na forumu...
 • Postova: 51
KONCERT - RUIZ (Zagreb)
« Odgovori #14 : 29 Lipanj 2010, 13:26:27 poslijepodne »


Ruiz je trojac koji svira svoju varijantu energičnog i plesnog rokenrola. Kombinirajući estetiku Kyussa i Nirvane, plesne elemente Gang of Four i Rapture te neobuzdano sviranje At the Drive-In-a, Ruiz je postigao osobit autorski izričaj kojeg je vrlo teško žanrovski odrediti. 2006. godine samoizdali su EP „Taste!“ i sa istog snimili "partizanski" spot za pjesmu „Porn stars from Mars" koji postaje hit u emisiji za mlade Briljanteen. Najveći uspjeh benda je pobjeda na međunarodnom natjecanju mladih bendova YounGunZ Tour koje se svake godine održava u Sloveniji. Nakon pobjede nastupili su na najznačajnijim slovenskim festivalima: LENT festival, TRNfest i ŠKISova tržnica. Početkom 2009. u izdanju Sonic Doom Recordsa bend izdaje prvi dugosvirajući album naziva „Erupt!“ koji osvaja kritiku i nominaciju za Zlatnu Kooglu, ali zbog ignoriranja masmedija ne nalazi put do šire publike. Album je sniman analognim tehnikama na trake, a masterirao ga je čuveni Bob Katz, trostruki dobitnik nagrade Grammy. Bend je do sada odsvirao osamdesetak koncerata u regiji i šire među kojima i neke od velikih festivala poput VipINmusic, Art&Music, Priredba i Opatijske Barufe. Prošlu godinu osim izdavanja debi albuma obilježile su i 2 turneje po Poljskoj gdje su ovo ljeto na Slot Art Festivalu osvojili brojnu publiku. Svi koji su ikada čuli Ruiz znaju da sviraju vratolomno žestoke i neposredne pop pjesme koje zarazno odzvanjaju u ušima, a oni koji su ih vidjeli uživo upoznali su eksplozivnost njihova nastupa. Bend je trenutno u studiju gdje dovršava drugi album.