Autor Tema: Pozivnica za Izložbu  (Posjeta: 4293 )

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
Pozivnica za Izložbu
« : 11 Ožujak 2009, 17:16:49 poslijepodne »
Srdačno Vas pozdravljamo i očekujemo!

 :kokice
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
Odg: Pozivnica za Izložbu
« Odgovori #1 : 11 Ožujak 2009, 17:23:51 poslijepodne »
Čast da bude prva na ovoj temi ima:

                                                                   
Izložba crteža i slika
Marijane Franjić
11.03. – 27.03. 2009.
Mare spada u onu školu slikanja koja slikanje ne uci u školi ili na akademiji. Ona slika samo u najjeftinijim tehnikama teme grada, prirode i snova i to samo kad joj dojde i obavezno uz svetlost svece. U njezinomu slikanju važan je broj tri.
Zdenko Kritic

        Otvaranje – u petak, 13.03.2009. u 19,00 sati
       
Gost: Ivan Kapec, gitara

Galerija Oblok - Knjižnica Sesvete
Knjižnica Sesvete
Trg D. Domjanića 6
tel. 2002-064http://www.gla.ac.uk/~dc4w/listenloudest/artmf.html
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline kamenjarka

 • Ne može bez foruma i obrnuto...
 • Postova: 718
Odg: Pozivnica za Izložbu
« Odgovori #2 : 24 Prosinac 2009, 01:18:58 prijepodne »
Izložba umirovljenih djelatnika Ministarstva obrane 

Galerija Zvonimir
(MORH)
Bauerova 33,Zagreb

Radno vrijeme: ponedjeljak-petak od 11.00h-18.00h
Subota od 10.00h-12.00 h

Izložba je otvorena do 08.01.2010.g

Offline OKJAR

 • Uhodava se na forumu...
 • Postova: 51
IZLOŽBA - RADIONICA
« Odgovori #3 : 12 Ožujak 2010, 02:51:40 prijepodne »U sklopu izložbe PRIČA U DRVU Andreja Macka, 13.03.2010. u 18h otvaramo izložbu imotskih slikara Senke Jukić - Ilić, Zorana Barešića i Age Kujundžića. Izložbu otvara Marijan Grbavac čitajući poeziju uz prigodni domjenak. Izložba će biti postavljena na drugom katu prve zgrade Dogane.

Pozivamo sve zainteresirane osnovnoškolce i djecu 14.03.2010. s početkom u 14,00h da sudjeluju u kiparsko - likovoj radionici. Radionicu vode Andrej Macko, Senka Jukić - Ilić, Zoran Barešić, Ago Kujundžić

 Pozivamo sve da nam se pridruže u ovoj priči!

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
Stipanova glazbala
« Odgovori #4 : 13 Prosinac 2011, 09:08:35 prijepodne »U petak, 16. prosinca u 19 sati u Galeriji ULUPUH, Tkalčićeva 14 u Zagrebu, otvara se izložba autorskih glazbala akad. kipara Stipana Kujundžića.

Na izložbi će biti predstavljena nova, dosad neviđena glazbala, rezultat autorovog višegodišnjeg istraživanja istočnjačke narodne glazbene baštine i gudalačkih instrumenata, jednako kao i glazbala u regiji.

Osam glazbala različitih veličina (od 0,7 do 2 metra visine) biti će povezana zvučnom kulisom - kompozicijom „Transfonija“ skladatelja Tibora Szirovicze, skladanom baš za ovu izložbu, koja će se premijerno izvesti na njezinu otvorenju. Cijelom se projektu pridružila i muzikologinja Maja Milošević, te ovaj projekt predstavlja jedinstvenu sinergiju različitih umjetnosti. Autor projekta i kustos izložbe je Mario Beusan. On je u katalogu izložbe napisao:
„Stipan Kujundžić polazi od gradbene matrice tradicijskih gusla Imotske krajine, te na toj osnovi razvija posve nove neviđene instrumente. Razvojni proces pokreće unutar slijedeće dvije transformacijske linije: gusle-violina, gusle-čelo. Sve se više odmiče od izvornog obličja gusala, posebno od njihove strogo aksijalne koncepcije tradicijskog rasporeda figuralne motivike i uresne ornamentike. U tom je procesu temeljito provedena redukcija i preobrazba figuralnog i ornamentalnog kompleksa. Značajni odmaci od tradicijskog simetričnog oblikovnog sustava postignuti su kiparskim oblikovanjem amorfnih, asimetrično pokrenutih i često tordiranih dijelova osnovnog tijela glazbala.U svojoj konačnici ti instrumenti, uzgibanih drhtavih linija i titravih kontura, doimlju se kao svojevrstan ispis zvukovlja koje nam mogu podariti.“

Sam autor glazbala, akademski kipar Stipan Kujundžić, kaže o svojem nadahnuću: „Glazba je u mojem životu jednako važna kao i kiparstvo. Oduvijek sam bio okružen glazbom i glazbalima. Od malena sviram na nekoliko instrumenata. Imotske gusle su moja opsesija, pa sam već odavna savladao tehniku građenja tog instrumenta. Isprva su to bile replike izvornog instrumenta, a potom sam se usmjerio prema preoblikovanju s ciljem spajanja kiparskog i glazbenog umijeća.“

Sastavni dio izložbe čini zvučna kulisa, kompozicija „Transfonija“ skladatelja Tibora Szirovicze, koja se, prema riječima muzikologinje Maje Milošević, „temelji na melodijsko-ritamskim i akustičkim obilježjima, transformiranim u suvremeni kompozicijski kontekst. Koncept će biti realiziran upotrebom elektroničkih instrumenata i kompjutora te njihovim kombiniranjem sa snimljenim matricama zvuka (Kujundžićevih) gusli.“

Izložba će se moći pogledati do 30. prosinca, radnim danom od 10 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati. Ulaz je slobodan.

Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.

U prilogu:
• foto portret Stipana Kujundžića sa jednim od svojih instrumenata (autor fotografije Mario Krištofić)
• fotografije nekih od glazbala koja će biti predstavljeni na izložbi


Datum održavanja: 16.12. - 30.12.2011. / Autor teksta: ULUPUH

Galeriju o nastanku gusala, možete pogledati --> OVDJE

Izvor:
IMOart portal
"...bit će svega samo nas ne će..."