hm... sad sam se malo pogubio u godinama, da sjećam se da je bila neka stanka u kino prikazivanjima (preuređenje kina, čini mi se), tad su neko vrijeme bile projekcije u Sveučilištu... ali sjećam se vremena prije toga, drvenih stolica, kad je 100% kino radilo svaku večer (jer sam odgledao tamo dosta toga).
Ne radi se samo o Sartru ili Kafki već o kultu čitanja koja je tada vladao među mladima. Ne samo čitanje već kult kulture općenito ! Kult dobre glazbe, filma, stripa...itd.
To je vrijeme kad se Polet prodavao po školama i kioscima (neke brojeve i dan danas čuvam). Naravno nije sva mladost tada bila u tom điru, ali dobar dio je (barem ovi koji su išli u Piceriju).
Ploče Sex Pistolsa/Clasha/Discipline Kičme (što je tada bila totalna alternativa) po prvi put sam vidio u Piceriji... Picerija je tada bila naš internet, tu smo mijenjali ploče, knjige, priče...
U mojoj priči o Piceriji ima sigurno i malo idealiziranja, ali dobar dio što sam danas mogu zahvaliti vremenu (školi) iz Picerije (i poslije toga Paško - Jurina škola dobre glazbe)...