Imoćani,
Imotska krajina u posljednjih je par godina upala u nezapamćenu krizu morala i materijala. Gadno je bilo kroz prošlost, ali bar smo imali neki izgovor. Komunizam je pritiskao svojim čekićem, ljudi su radili u njemačkoj, ali, brte, odlazio je jedan i hranio cilu obitelj, ne samo hranio nego gradio kuću, pravio dicu i dici kad odrestu bi kupio auto.
Danas ne odseljava jedan iz obitelji, danas odseljavaju djeca koja osnivaju obitelji daleko od Imotskoga, ostaju starčad. Vidit ćete kakve će efekte imati ovo stanje za 20-ak godina kad starčad pomru, a kuće ostanu prazne.
Ostali rade u državnoj službi. Ne mrzin ja policiju, ali 75% njih nečasni su ljudi, skloni korupciji,a u poslu vrlo često vrlo nemilosrdni. Ja kad bi radio u policiji i jednon primio 100 kuna, ja bi sebi bio prljav čovik. Pogledaj drugi dio, ratne penzionere. Ma, koliko ih je onih poratnih godina nosilo pare doktorima, sad svi imaju mirovinu. Ja bi se griza do kraja života. Kakvi su to ljudi? Snalažljivi? Možda. Ali men'ščini da je stanje vrlo, vrlo loše, gore nego u većemu dijelu RH. Pogledaj dom svoj, anđele, reka bi četnik čorba. I skini paučinu s očiju. Grozno!