Autor Tema: Radio Imotski  (Posjeta: 46189 )

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
Radio Imotski
« : 18 Studeni 2008, 20:00:13 poslijepodne »
Prošla tema ugašena i arhivirana pa evo ja otvaram ovu temu u kojoj nema zlouprabe tuđih upisa.

Dakle, što mislite o Radio Imotskom, o programu koji se može čuti, glazbi ili o internet stranicama radio Imotskog možda nekakvo mišljenje ili komentar...
"...bit će svega samo nas ne će..."

Insomnia

 • Gost
Odg: Radio Imotski
« Odgovori #1 : 18 Studeni 2008, 21:18:37 poslijepodne »
ne slušam radio imotski, ustvari, okrenem stanicu kad netko slučajno od dice to upali, jednostavno mi se ne sviđa glazba koju puštaju.
o ostalom sadržaju ne mogu i ne bih jer, kako rekoh, ne slušam... moguće da su odlični, ali zbog glazbe više nemam naviku uopće tražiti tu stanicu...
slušam otvoreni radio dok vozim na posao, a na poslu, radio grude...

pogledam portal i upadne mi u oko članak o turističkoj tabli što pozdravlja na više jezika... napomena onom tko ovo čita, a pisao je tekst, te table su zakonom propisane za turistička mjesta, tako da...

kad još što pročitam, javim se opet :)

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
glazbeni doživljaji
« Odgovori #2 : 18 Studeni 2008, 21:41:11 poslijepodne »
Doista se odf glazbe može čuti svakakvog "smeća" na Radio Imotskom...nu, svjedokom sam i izvrsnih glazbenih doživljaja, rijetko ali ipak...
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline Slovak

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 3.393
 • Bez cezure.
Odg: Radio Imotski
« Odgovori #3 : 19 Studeni 2008, 10:33:27 prijepodne »
Radio ima relativno ažuran portal, što je dobro. U više navrata sam u komentarima im pojašnjavao razliku između lokalno i loklalno, upozoravao na kupus od rečenica, čak ih tražio slobodan admin ulaz da im besplatno malo uredim taj kupus od tekstova. Odgovora nije bilio. Ispriku za takve tekstove radio može dati, ali davati ispriku cijelo vrijeme jest neprofesionalno i točka. Sjećam se staroga radija, njegova uređivačka politika bila je potpuno obrnuta današnjoj, oni su puštali samo najnoviju glazbu, dobrim dijelom stranu i slušateljstvu nepoznatu. Ovo danas se može kritizirati jer podilazi prilično nisko osviještenom profilu slušatelja, onima koji su skloni narodnjacima, a zaboravljaju odgojnu funkciju radija koja može mlade ljude izvući iz mentalne praznine i oplemeniti kraj. Nedavno sam u programu čuo izvrsnog mladog voditelja (i dikcija i priča), nije prošlo ni mjesec dana a taj voditelj više nije bio na rimu, pokušao je dobiti koncesiju za vlastitu radio stanicu, nije uspio, ali slušao sam ga par dana na toj nekoj probnoj frekvenciji. Ne znam o čemu se radi ni tko je taj mladi čovjek, ali rim je opet imao šansu, bilo mi je krivo jer je sve propalo, ali to je onaj glas o radiju kakav imotski treba. rim bi trebao otvoriti vrata širom takvim ljudima, znam i podatak kako je diplomirani novinar sjedio na mikseti i puštao pjesmuljke a nije angažiran u bitniji posao kojega su obavljali drugi "sposobniji". Tu se negdi krije taj zec kojega treba istjerati. Slušajte i dalje 107.4 mhz, ja isto digod privrnem pa ostanem na stanici 10ak minuta.
Dosta parola.

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
o RIMu rode da ti pojem
« Odgovori #4 : 19 Studeni 2008, 12:34:16 poslijepodne »
Radio ima relativno ažuran portal, što je dobro.


Ma šta "relativno"? Možda nisam u toku ali iz osobnog doživljaja tvrdim da RIM ima ne relativno već  bez konkurencije najažurniju internet stranicu od svih dnevnodruštvenopolitičkih stranica.

Baš bi me zanimalo vidjeti usporedbe statistike RIMa i ostalih imotskih newsportala.

Stranice u tehničkom smislu ne mogu dodati vode npr Imotskim novinama ili Imotskom portalu koji je ipak lošiji par kopalja po nekoliko primjera u realizaciji i ponuđenom  ali je isto tako broj posjeta i komentara na objavljene vijesti deeebelo na strani RIMa.

Stranice RIMa su po meni dobar pokazatelj kao bez zdravih financijskih osnova stvari teško mogu ići željenim tokom.

Citat:
U više navrata sam u komentarima im pojašnjavao razliku između lokalno i loklalno, upozoravao na kupus od rečenica, čak ih tražio slobodan admin ulaz da im besplatno malo uredim taj kupus od tekstova. Odgovora nije bilio. Ispriku za takve tekstove radio može dati, ali davati ispriku cijelo vrijeme jest neprofesionalno i točka.


Štata ako je tome tako...ne razumijem i ne odobravam takav sirov pristup. RIM-u bi lektura i dorada tekstova bila nužno potrebna...zapravo ne nužno ali poželjo i itekako dobrodošla. Vijest može zbog žurnosti ići odmah u objavu ali i naknadna dorada isto tako ne bi nikome smetala...čini mi se suprotno bila bi pozdravljena.

Citat:
Sjećam se staroga radija, njegova uređivačka politika bila je potpuno obrnuta današnjoj, oni su puštali samo najnoviju glazbu, dobrim dijelom stranu i slušateljstvu nepoznatu. Ovo danas se može kritizirati jer podilazi prilično nisko osviještenom profilu slušatelja, onima koji su skloni narodnjacima, a zaboravljaju odgojnu funkciju radija koja može mlade ljude izvući iz mentalne praznine i oplemeniti kraj.

Nažalost današenjem RIMU odgojna (ne samo glazbenog tipa) uloga nije u prvom planu (iako je ima) već profit, aktualnost i prisutnost u javnosti.

Citat:
Nedavno sam u programu čuo izvrsnog mladog voditelja (i dikcija i priča), nije prošlo ni mjesec dana a taj voditelj više nije bio na rimu, pokušao je dobiti koncesiju za vlastitu radio stanicu, nije uspio, ali slušao sam ga par dana na toj nekoj probnoj frekvenciji. Ne znam o čemu se radi ni tko je taj mladi čovjek, ali rim je opet imao šansu, bilo mi je krivo jer je sve propalo, ali to je onaj glas o radiju kakav imotski treba.

Je...te stvari su nažalost realnost na RIMu ...velika fluktuacija i prolaznost djelatnika što dugoročno garantira samostalnost RIMa ali ostavlja okus nebrige, zanemarivanja stalnosti u kvaliteti...

Citat:
rim bi trebao otvoriti vrata širom takvim ljudima, znam i podatak kako je diplomirani novinar sjedio na mikseti i puštao pjesmuljke a nije angažiran u bitniji posao kojega su obavljali drugi "sposobniji". Tu se negdi krije taj zec kojega treba istjerati.

Zvuči ružno prema dipl.novinaru ...a možda druga strana (RIM) to vidi drugačije?
Citat:
Slušajte i dalje 107.4 mhz, ja isto digod privrnem pa ostanem na stanici 10ak minuta.

Ja stvarno nastojim kod kuće slušati RIM ali problem slabe čujnosti u mom mistu ostaje glavnim razlogom što ta nasotojanja ostaju u okviru kratkih dionica u vožnji automobilom..
"...bit će svega samo nas ne će..."

Insomnia

 • Gost
Odg: Radio Imotski
« Odgovori #5 : 19 Studeni 2008, 12:44:45 poslijepodne »
imate i live streaming rim-a, uključite zvučnike i slušajte :)

ja neću dok je onakva glazba na repertoaru, ali svi koji vole taj radio, nemaju više isprike za "slab signal" :P

stranice su im funkcionalne, meni osobno draže od spomenutih portala koji imaju poprilično načičkanu stranicu pa se od 3 svježe vijesti stječe dojam da je portal krcat sadržajima jer danima stare vijesti stoje na naslovnici pored novih...

informativni portali trebaju biti baš onakvi, pregledni i jednostavni... a oni zavičajni trebaju izgledati kao www.prolozac.hr  8)

Offline kamenizg

 • Ne može bez foruma i obrnuto...
 • Postova: 661
Odg: Radio Imotski
« Odgovori #6 : 19 Studeni 2008, 14:06:40 poslijepodne »
...znam i podatak kako je diplomirani novinar sjedio na mikseti i puštao pjesmuljke a nije angažiran u bitniji posao kojega su obavljali drugi "sposobniji".
Dragi moj Slovak, znam puno diplomiranih novinara kojima ne bi dao raditi niti za komunalni vjesnik, prepisivati oglase itd... Ne kažem da je ovaj novinar bio nepotreban Radio postoji. Međutim današnji mladi novinari očekuju puno para za premalo rada, možda je to tako i drugdje u nekim drugim branšama, samo tvrdim kako niti FPZ, a niti Hrvatski studiji, ne daju kvalitetan novinarski kadar, već samo kvantitetu, od koje isplivaju jedno do dva imena godišnje. Što se tiče RIM-a kao privatna radio postaja, vlasnici ili vlasnik ima potpuno pravo se miješati i kreirati uređivačku politiku. Ko voli nek izvoli, a ko ne voli njemu 2. Ili je to bilo nešto drugo... :hm :kameni
O TEMPORA, O MORES!!!

Offline Slovak

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 3.393
 • Bez cezure.
Odg: Radio Imotski
« Odgovori #7 : 19 Studeni 2008, 15:57:11 poslijepodne »
Ne znam što je to bilo i nije namjera pokazati tko je kriv, nego uputiti na situaciju loše komunikacije mediji - narod. Portal rima jest u lokalnim okvirima najažurniji, relativno se odnosi na percepciju u odnosu na velike nacionalne portale. Budući da im je velika čitanost, i da se jedan period u komentarima stalno čitalo kako su tekstovi (ipak s vijestima) loše napisani, čudi me i zabrinjava trajna gluhoća uredništva na ponekad vrlo grube riječi čitatelja. Sad sam upalio stanicu nekoliko minuta, sviralo je nešto a la nervozni poštar, samo glazbeno tanje, i prebacio sam. Prihvaćanjem koncesije vlasnici radijske postaje nisu neovisni o glasu javnosti slovu zakona i praktički moraju udovoljavati nizu prohtjeva koji bi zaštitili eter od bilo čije samovolje, makar je tu prostor širok.
Dosta parola.

Offline Slovak

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 3.393
 • Bez cezure.
Odg: Radio Imotski
« Odgovori #8 : 19 Studeni 2008, 21:56:11 poslijepodne »
Evo, kako bi sve završilo u revijalnom tonu isprika i pomalo patetike, kao oštar kritik radija, javno nudim radiju uslugu lekture i to potpuno besplatne, do ovoga božića. S tim da tekstove mogu obraditi nakon što su se već pojavili na naslovnici portala. Ako mi se ne jave, bogu hvala, valjda sam pretjerao, a moj mail mogu pitati kod osoblja ovoga foruma. Reference i preporuke imam, samo da ne nabrajam kako ne bi bilo prepatetično. Eto da ni ja nisam šuplje puhalo. (Poslije božića ne namjeravam tražiti novac nego očekujem druge obveze). Toliko o meni. :trbotor
Dosta parola.

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
ponuda koja se ne odbija
« Odgovori #9 : 19 Studeni 2008, 22:06:32 poslijepodne »
Sounds pošteno ...
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline glonga

 • Forumska Al-tipkovnica
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 10.154
Odg: Radio Imotski
« Odgovori #10 : 19 Studeni 2008, 22:30:07 poslijepodne »
Nu me jopet.
Prije par dana mal ne uzeh jedan tekst s jednog imackog portala, mal ga ne dovuko na imoart vorum da ga razčerečim ko bikar gudina, ko mučna posila učiteljica loš sastavak. Bolje da nisam. Tu i tamo na ponjekom neimackom portalu opletem po ponjekom članjku i ponjekom pišcu. Nedavno mi se omaka lavež na podforumu "O jeziku..." na članjak neke nesrtnice Marinke Đaković u Vistniku i sad mi je ža.
Da zavraćam na portal imackog radijona i da me živčira loše napisan tekst (a živčira me)... šta bi, šta bi, kibidabi...
Koliko vidim imaju otvorene komentare i kontakte. Zar smo tako nekomunikativni?
Ko brani sposobnu lektoru vratit vrišak tekst u komentarima nazad na portal u komentare? I tako danima. Pa ondak pristat. Dok ga ne počmu tražit.

Ne budi primijenjeno. Za Čimin šank svrati uvaženi zubni protetičar. Ka je završijo tu školu nije ima posla. Unda mu je jedan supijan did za istin šankon pokaza napoznatijeg lokalnog ridikula koji je bijo krezav ajmemajko. Pa je za šanak dozva ridikula i zovnijo turu za šanak. Pa je reka:
- Sa ćemo ovo popit pa iđemo u ovog dotura o zubi. Uze će ti miru i napravit zube džaba. More li tako?
- Vvv... move. Unti. Aa fto ne bi mogvo? Vivili? U vdvavje!
- Khm... A materijal? A ruke? S dužnim poštovanjem prema Vašim godinama, možete mi biti otac, ali ne miješajte se u moje poslove.
- Neš ti imat nikakvi poslova s takon pameti. More li? Zadnja!
- A dobro. Može. Jedna proteza. Materijal... Može. Idemo.

I ko u modernoj bajci. Vidikuv je dobio prekrasan gebis džabe i znao je reći: - Ja sam ridikul. Sooou what!?
Vadizuba smo sve riđe viđali za šankom, ispričavao se poslom.
Ridikula i danas neupućeni pitaju ko mu je pravijo zube. A on ponosno i točno, čistom dikcijom odgovori.
« Zadnja izmjena: 19 Studeni 2008, 22:37:38 poslijepodne glonga »

Offline Slovak

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 3.393
 • Bez cezure.
Odg: Radio Imotski
« Odgovori #11 : 21 Studeni 2008, 21:53:23 poslijepodne »
Evo, još mi se nisu javili za lekturu. Zadnji članak o otpadu im nije loš, ali ima jedno 15 zareza viška. Čekam pp.

A kad sam ih malo opari, bilo je nja-nja, mi smo ovo, mi smo, ono, mi smo nagrade, briga mene njiove nagrate, aracic je dobi nagradu za naj imoćanna. ne bi im ja tu nagradu rado zasluživa. hebate napisali službeni dopis na moju izezanciju, a sad kad im nudim lijek za probleme koje imaju - ni zuc! A online su! Fakat neka inverzija vrijednosti, kaj ne.
« Zadnja izmjena: 21 Studeni 2008, 23:54:49 poslijepodne Slovak »
Dosta parola.

Offline andjeo gabriel

 • Ne može bez foruma i obrnuto...
 • Postova: 788
Odg: Radio Imotski
« Odgovori #12 : 21 Studeni 2008, 23:29:04 poslijepodne »
Ja se javljan, triba mi stručak zareza i šaku točaka i upustvo di ji posijat. ;D

Offline Slovak

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 3.393
 • Bez cezure.
Odg: Radio Imotski
« Odgovori #13 : 21 Studeni 2008, 23:57:49 poslijepodne »
Batakljun je reko:
Offline Offline

Postova: 634Profil Privatna Poruka (Offline)
   
   
kazališna (i ne samo kazališna) kultura u imotskom
� : 09 Svibanj 2008, 09:04:02 �
   Citirati ovo u OdgovoruCitat:
Dragi moji, evo čitam jutros članak s radijo imotskog i ne mogu vjerovati svojim očima. nije mi jasno tko je napisao ovaj članak, ali toliku količinu prepotencije i gluposti rijetko se sreće na jednom mjestu.

ma nije meni do toga da branim gospodina leku, niti se s njim slažem politički (o HSP-u sam pisao u masu navrata), niti mislim da je on u svojih nekoliko godina rada po zagrebačkim kazalištima (kao scenski radnik) popio svu pamet.

međutim, ovako glupavo i bez razmišljanja pisanje, ostavljla me bez riječi, odoh nakavu i cigaru pa se kasnije vraćem s detaljnijim osvrtom.

pa di to ima?
Dosta parola.

Offline Slovak

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 3.393
 • Bez cezure.
Odg: U(kv)radio Imotski
« Odgovori #14 : 21 Studeni 2008, 23:59:09 poslijepodne »
Ja se javljan, triba mi stručak zareza i šaku točaka i upustvo di ji posijat. ;D

Zareze posij po kundaku, a točke odvedi u pujića na otpad.

Loklalne kloalicije (tip feler?):

U subotu je potpisana predizborna koalicija između Imotskog SDP-a i HNS-a . Ove dvije stranke su potpisale predizbornu koaliciju jer su njihovi programi i pogled na loklanu politiku vrlo slični  rekao nam je predsjednik SDP-a Imotski  Branko Milardović. - Ako pobjedino na loklanim izborima SDP će dati gradonačelnika a HNS dogradonačelnika

Ovo je boldano analiza grešaka u svega trije rečenice s portala rima. Moja ponuda još vrijedi. :love
« Zadnja izmjena: 22 Studeni 2008, 20:52:13 poslijepodne Slovak »
Dosta parola.