Autor Tema: Iz domaće kuhinje  (Posjeta: 16611 )

Offline Ratnik svjetlosti

  • Gožđeno pero foruma
  • ***
  • Postova: 5.627
  • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: Iz domaće kuhinje
« Odgovori #60 : 27 Kolovoz 2009, 19:35:13 poslijepodne »

Offline Ratnik svjetlosti

  • Gožđeno pero foruma
  • ***
  • Postova: 5.627
  • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: Iz domaće kuhinje
« Odgovori #61 : 27 Kolovoz 2009, 19:35:44 poslijepodne »

Offline kamenjarka

  • Ne može bez foruma i obrnuto...
  • Postova: 718
Odg: Iz domaće kuhinje
« Odgovori #62 : 14 Rujan 2009, 10:18:34 prijepodne »
Proslava uspješne berbe grožđa




Offline barack

  • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
  • Postova: 1.544
Odg: Iz domaće kuhinje
« Odgovori #63 : 14 Rujan 2009, 14:01:41 poslijepodne »
u mom vinogradu isto uspijevaju ovaki zubaci...
Je, daštaje...

Offline marzenka

  • Iskusni forumaš...
  • Postova: 153
Odg: Iz domaće kuhinje
« Odgovori #64 : 26 Ožujak 2010, 11:35:09 prijepodne »
dilema....korizmeni ručak.....

post....



ili nemrs... ;D








Offline Potjeh

  • Pravednik
  • Gožđeno pero foruma
  • ***
  • Postova: 5.058
Odg: Iz domaće kuhinje
« Odgovori #65 : 26 Ožujak 2010, 11:47:03 prijepodne »
neš virovat...ja bi radije post ako je s gradela.  
malešne su ove za 10. uzmi one od 20 malo veće i žeži.

Offline Koramac

  • Ne može bez foruma i obrnuto...
  • Postova: 368
Odg: Iz domaće kuhinje
« Odgovori #66 : 26 Ožujak 2010, 12:13:03 poslijepodne »
odličan ovaj crveni šaran, komunjara, na slici gorike...
mason, komunist, sotonist i strani plaćenik...

Offline glonga

  • Forumska Al-tipkovnica
  • Gožđeno pero foruma
  • ***
  • Postova: 10.154
Odg: Iz domaće kuhinje
« Odgovori #67 : 26 Ožujak 2010, 12:29:32 poslijepodne »

šaran, jegulja... nisu ni nemrs, prije su post onima koji ih ne mogu ko ni pastrvu
nemrsnija mi je adidas panceta su tri štrafte od većine dostupnih šarana

Offline barack

  • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
  • Postova: 1.544
Odg: Iz domaće kuhinje
« Odgovori #68 : 26 Ožujak 2010, 13:23:34 poslijepodne »
dilema....korizmeni ručak.....

post....



ili nemrs... ;D








Dobro ti potjeh reče...
Je, daštaje...

Offline Potjeh

  • Pravednik
  • Gožđeno pero foruma
  • ***
  • Postova: 5.058
Odg: Iz domaće kuhinje
« Odgovori #69 : 26 Ožujak 2010, 13:30:43 poslijepodne »
nu ako imaš para ti ožeži po šampjeru. ja ne bi ni da imam.

Offline Koramac

  • Ne može bez foruma i obrnuto...
  • Postova: 368
Odg: Iz domaće kuhinje
« Odgovori #70 : 26 Ožujak 2010, 13:37:31 poslijepodne »
kad je ta post, svi o njoj govore... :spidom
mason, komunist, sotonist i strani plaćenik...

Offline kamenizg

  • Ne može bez foruma i obrnuto...
  • Postova: 661
Odg: Iz domaće kuhinje
« Odgovori #71 : 26 Ožujak 2010, 20:59:05 poslijepodne »
Zove Degen Stipu Mesića i pita ga di je? Kaže Stipe: - jedem Tomca i pijem Tomca!
Kaže Degen:- dobro znam da je Tomac odličan vinar i ima dobra vina ali šta jedeš kakvog Tomca?!
- pa grdobinu, odgovara Stipe!
O TEMPORA, O MORES!!!

Offline kamenjarka

  • Ne može bez foruma i obrnuto...
  • Postova: 718
Odg: Iz domaće kuhinje
« Odgovori #72 : 27 Ožujak 2010, 15:30:09 poslijepodne »
odličan ovaj crveni šaran, komunjara, na slici gorike...

Da šaran  :beat

Car od 8,5 kg...za prste polizat  ;D

Offline Ratnik svjetlosti

  • Gožđeno pero foruma
  • ***
  • Postova: 5.627
  • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Stari kruh nije za baciti
« Odgovori #73 : 24 Rujan 2011, 22:47:20 poslijepodne »
Mnogo je tradicionalnih recepata iz raznih krajeva svijeta koji u sebi sadrže stari kruh. Svi su ti recepti nastali u nekim davnim vremenima kad je većina ljudi o svježem i mekanom kruhu mogla samo sanjati.

No sve su to vrlo ukusna, ali pomalo zaboravljena jela jer nekako ne volimo razmišljati na način kao što je nekad razmišljao obični, siromašni puk.

Za istarsku supu nadaleko se čulo. Glavni su joj sastojci - vino i kruh.

Onaj jučerašnji, na gradelama prepečeni kruh, jer svježi je previše mekan da bi supa bila dobra. Nekada uobičajena težačka večera nakon napornoga dana, danas je specijalitet mnogih istarskih restorana, opjevana u pjesmama i ispričana u mnogim pričama.
A fina popara? Na mlijeku ili vodi, na maslacu ili masti, sa sirom ili bez njega, mnoštvo je recepata za ovo staro jelo, u kojem opet glavnu riječ ima stari kruh.

I da na kraju ne bi ostali uskraćeni, kaže se da šećer dolazi na kraju, pa čak i kad je riječ o starome kruhu. Puding, voćni nabujak, savijače, tradicionalni presnac, torte i kolači u kojima se brašno zamjenjuje krušnim mrvicama i još mnogo odličnih recepata govore samo jedno - ne bacajte stari kruh, iskoristite ga!

Offline Ratnik svjetlosti

  • Gožđeno pero foruma
  • ***
  • Postova: 5.627
  • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Nešto fino, skromno i zaboravljeno
« Odgovori #74 : 24 Rujan 2011, 22:52:19 poslijepodne »
Dosta vam je kerefeka iz dućana i restorana...
OOOO, onda je PREŽGANA JUHA za vas.  ;) 8)



Fino i friško. :spidom

Priprema
Vrijeme pripreme:30 min
Težina:Jednostavno


1. Na masnoći popecite brašno dok ne porumeni pa polako dolijevajte 1 l hladne vode, kako se ne bi stvorile grudice od zaprške.
2. Dodajte lovorov list, kim, posolite i kuhajte oko 20 minuta.

Posluživanje:

Juhu poslužite s kockicama sušenog kruha.

Savjet:

Prežganu juhu možete poslužiti s razmućenim jajetom, koje uz miješanje zakuhate u juhu.

Dobar tek u predizbornom vremenu!  ;) ;D
« Zadnja izmjena: 24 Rujan 2011, 22:57:13 poslijepodne Ratnik svjetlosti »