Autor Tema: IMOTA i turizam  (Posjeta: 7138 )

Offline glonga

 • Forumska Al-tipkovnica
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 10.154
Odg: VODOSTAJ
« Odgovori #45 : 08 Lipanj 2011, 03:10:17 prijepodne »
snimljeno 05.06.2011 jutro 7,16
repati suhozid je u međuvremenu uklonjen
Ne razumin.
Di si tutek ti ? I di su ovce?
Komu glumiš ovna?
I di je tu bilug iz MočiJoka Gornjizi, ajmo reć, na primir?
http://hr.wikipedia.org/wiki/SvastikaMogla je TZ Imacki uzput oštemat i ovaj s Bukovika sarajskog, u isto ime i o istom trošku:« Zadnja izmjena: 08 Lipanj 2011, 03:16:57 prijepodne glonga »

Offline vojvoda

 • Uhodava se na forumu...
 • Postova: 67
Odg: IMOTA i turizam
« Odgovori #46 : 08 Lipanj 2011, 11:06:47 prijepodne »

To će i napravit, od ulaznica.
Mogao bi g. Nunu i predložiti lokaciju.
_________________________________________

batakljun

 • Gost
Odg: VODOSTAJ
« Odgovori #47 : 08 Lipanj 2011, 22:03:32 poslijepodne »
snimljeno 05.06.2011 jutro 7,16
repati suhozid je u međuvremenu uklonjen

evo još jedan eklantantan primjer dobrih namjere i loše realizacije, sve daleko od očiju turističke zajednice. naime, potaknuti komentarima nestručnih i neupućenih osoba (ne smin nikoga imenovat jer kako je krenilo isključit će mi i struju i vodu, a ne samo pravo na forumsku riječ) pojedinci su na svoju ruku uklonili spomenutu suvozidinu (u nas je suhi zid ženskog roda, đava će ga znat zašto - jednako kao što će jedino đava znat zašto ga je ladan, pokoj mu duši prikrstio u muški rod).
o čemu se tu zapravo radi? nastavno na temu o pošasti galebova i galebine (bogareti termin galebina se koristijo i dok nije bilo galebova) u našem prilipom (a sad i ekonomski podatnom) turističkom risortu savjesni građani, upućeni u problematiku su po tko zna koji put krenuli u rješavanje probleba i prije nego su to trome gradske institucije i mogle misliti.

mladi i nagli imotski bazarani, podigli su suvozidinu (dakle, u ženskom rodu) i to u obliku kukastog križa. neću reć da mi je drago ili nije drago, ali jedan sam od rijetkih koji je kadar verbalizirati cilj i namjeru ovog ne baš jednostavnog posla. s obzirom da se nema tome dugo u podgorskom primorju kočoperio spomenik galebu (slomljena krila) kao simbol antifašističke borbe... logika mladih i naglih bazarana bila je očita: sagraditi kukasti križ i time još jednom pokazati galebovima da nisu dobrodošli u našem prilipom (a sad i ekonomski podatnom) turističkom risortu.

kao što cijenjeni čitatelji i sami možete vidjeti kroz okular nunu-ove kamere (ma, jel bogareti jesi l' ti to jamio od para što si dobijo za gostionu pere marendića?), dok dolje bijaše suvozidina, nigđe galebova.... pokupili prnje i ošli jer su se osjetili ugroženima, dakako! a naše žabe i zmije ljutice, pardon bilouške nisu bile ugrožene, jebben li van antifašizam galebovski... i prema ričima očevidaca, problem s galebovima bi vjerojatno i bio vrlo skoro riješen da se nije umješao opet netko...i sorio suvozidinu. eno sad galebovi opet mirno dolijeću, osjećaju se dobrodošlo - a našin žabama i bilouškama ne ostade ni domaći sud gdje bi potražile pravdu - jer kao i u našem ljudskom svijetu kad netko dođe na za' glas (a bilouške na njemu jesu već odavno) onda za njega nema riječi sućuti, nema pravedna suda ni dostojna groba - galebovi će ih sve pojesti, a da za to nitko neće odgovarati.

a vama cijenjeno obćinstvo ostavljam na dušu da sami po svojoj savijesti procjenite je li našem prilipom risortu štetnije imat suvozidinu ili galebini - očito je da se i ovce i novce ne more.
« Zadnja izmjena: 08 Lipanj 2011, 22:38:34 poslijepodne BataKljun »

Offline Potjeh

 • Pravednik
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.058
Odg: VODOSTAJ
« Odgovori #48 : 09 Lipanj 2011, 12:55:57 poslijepodne »
dok dolje bijaše suvozidina, nigđe galebova
:zubo

Offline vojvoda

 • Uhodava se na forumu...
 • Postova: 67
Odg: IMOTA i turizam
« Odgovori #49 : 09 Lipanj 2011, 13:29:02 poslijepodne »

Mašala g. Batakljun.  :zivili
_________________________________________

Offline marzenka

 • Iskusni forumaš...
 • Postova: 153
Odg: IMOTA i turizam
« Odgovori #50 : 10 Lipanj 2011, 22:38:06 poslijepodne »
A na Crvenom bi se mogli naplaćivati i kamenčići (3 kn po komadu + pdv)

Kamenčić s Crvenog jezera se prodaje za 30 kn.