Autor Tema: IMOTA i turizam  (Posjeta: 7142 )

Offline Potjeh

 • Pravednik
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.058
naplata ulaza u jezero
« Odgovori #30 : 31 Svibanj 2011, 08:28:18 prijepodne »
Od 01. lipnja ove godine naplaćivati će se ulaznica za posjetitelje Modrog jezera i utvrde Topana. Ulaznicu će naplaćivati djelatnici gradskog komunalnog pogona, a iznositi će 20 kuna stoji na službenim internet stranicama Grada Imotskog. Za tu cijenu ulaznice posjetitelji će moći posjetiti oba lokaliteta, a stanovnici Imotskog neće trebati plaćati ulaznicu. Također, Grad Imotski će idućih dana urediti i parking za autobuse u blizini Modrog jezera kako bi se smanjile svakodnevne prometne gužve, a planira se postaviti i dosta novih info tabli za lakše snalaženje. Za sada nije poznato kako će djelatnici komunalnog pogona zatvoriti sve prilaze Topani i Modrom jezeru, kako će razlikovati stanovnike Imotskog od turista i hoće li se svi stanovnici općina s područja Imotske krajine koji požele doći na Modro jezero i Topanu također smatrati turistima te plaćati ulaznice.
Izvor: Portal Radio Imotskoga
20 kuna bez računa

20 kuna za vidit tu lokvetinu? majke ti mile.
« Zadnja izmjena: 31 Svibanj 2011, 08:32:31 prijepodne Potjeh »

Offline Potjeh

 • Pravednik
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.058
...
« Odgovori #31 : 31 Svibanj 2011, 08:31:54 prijepodne »
ja, žena i troje dice = 100 kuna
za vidit kolika je voda u jezeru.
ne bi da sam pomanita.

Offline boboim

 • Ne može bez foruma i obrnuto...
 • Postova: 693
 • ništa ne zna, ništa ne čita...
Odg: IMOTA i turizam
« Odgovori #32 : 31 Svibanj 2011, 08:42:15 prijepodne »
A na Crvenom bi se mogli naplaćivati i kamenčići (3 kn po komadu + pdv)

batakljun

 • Gost
Odg: naplata ulaza u jezero
« Odgovori #33 : 31 Svibanj 2011, 09:10:11 prijepodne »
Za sada nije poznato kako će djelatnici komunalnog pogona zatvoriti sve prilaze Topani i Modrom jezeru, kako će razlikovati stanovnike Imotskog od turista...

žalostna je činjenica da novinari imotskog radija nisu u ovom povijestnom trenutku upoznati s detaljima rada novooformljene komunalno-redarstvene službe. daklem, vizionarskim naporom našeg cjeloukupnog poglavarstva planirano je formiranje redarstvenih parova, i to isključivo muško-ženskih;
jedan od njih (isključivo muški) bit će opremljen termokamerom za traženja varana - na taj način će se spriječiti sakrivanje turista po busijama i ispod čampresa. poseban je naputak redarima dat u pogledu mladih parova (koji od pamtivika upražnjavaju seksualne odnošaje u borovini) koje redari neće smjeti ometati u poslu jer je pronatalitetna politka jedan od stubova gradske politke. komunalni redarstvenik koji na kameri uoči crveno usijanje bit će dužan svoju partnericu u najkraćem roku upozoriti (i to mahanjem glavom u lijevo) da se okrene na desnoj peti i tiho udalji kako naše gracke parove ne bi doveli u nezgodnu situaciju ili ne daj bože prouzrokovali coitus interruptus. da bi se nad tim dijelom posla provela učinkovita kontrola (poznato je da bez prave ontrole mnema pravog posla) na fasadi nove perkušićeve zgrade bit će (u suglasnosti s odvjetničkom obitelji) postavljena kutija za pritužbe u kojoj će mladi gracki parovi potajno ostavljati pritužbe za edventualno seksualno ometanje od strane redarstva.  

drugi redarstvenik (zato su u paru, a ne zato da se druže) bit će specijaliziran za jezik (zato je žensko - poznato je da su žene, najskoli i našem kraju filološki obdarenije od muških), odnosno za raspoznavanje domaćih od stranih. i gradonačelniku je jastno da će svaki građanin (a di neće naš specijalno obrazovani komunalni-redarstvenik) lahko raspoznati čeka, poljaka, a da ne govorimo njemca ili niskozemca. lahko će se raspoznati i purgere i girićare, ma tko će bogareti raspoznati one iz dicma, mesihovine ili sa konjevrata. e, tu dolazi ono žemsko čulo (i filološka obdarenost) - poglavito stoga što je posebnom uredbom gradskog poglavarstva donesenen naputak kojim će pri zapošljavanju u službu prednost imati cure, neudane koje su odradile veći broj sila. ovom će se uredbom postići dvojaki učinak: prvo, cure koje su bile na više sila imaju i veće iskustvo raspoznavanja lokalnih naglasaka, a kao drugo i budali je jastno da su cure s više sila i oku prijamčljivije što za promociju našeg turizma može biti od odsutne važnosti.

i konačno, mnogi se od vas pitaju zašto je ulaznica baš dvadeset kuna? naše je proglavarstvo i u tom pogledu situaciju razradilo do u tančine i donijelo mudru odluku - dvadeset kuna simbolizira našu imacku vojničku prošlost i tradiciju. pa nećemo valjda tražit da nam se plati likom svećenika (nije da su oni loši, ali brte oni dobrila mi nikako ne ide uz lik našeg gorštaka), a pisnik gndulić (s onon kosmušinon) još manje.
daklem:
bana, vojskovođu i državnika dajte i unda jezero slobodno gledajte!
« Zadnja izmjena: 31 Svibanj 2011, 09:13:21 prijepodne BataKljun »

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
navali narode, mlado kamenje
« Odgovori #34 : 31 Svibanj 2011, 09:35:50 prijepodne »
A na Crvenom bi se mogli naplaćivati i kamenčići (3 kn po komadu + pdv)
Nadovezujem se na ideju i predlažem mali kiosk sa štandom kamenja od ploca do oblutaka, svih vela i veličina a ne bi bilo loše uvesti kamenja iz svi država svita za turiste da se lašnje identificiraju u ceremoniju i prigodne priče.

Cijenik:
- Sirovi kamen - 3 kune.
- Kamen sa imenom bacača - 5 kuna.
- Kamen sa imenom omražene osobe sa pripadajućim obredom čaranja i gatanja 8 kuna.
- Umjetnički obrađen (boje i crteži naših umjetnika) - 10 kuna.
- Vjenčani kamen za mladence sa urezanim imenima i datumom - 30kuna.
- Kamen ukopni (mramorni crne boje) povodom smrtnih slučajeva - 40 kuna.
- Plavi kamen (od modrijole) za Dinamovce 50 kuna.
- Bili kamen sa brojem 100 za Hajdukovce i obljetnicu (onaj za kiselit kupus) 100 kuna.
- Kamen temeljac za politički aktivne ( ne za bacanje već za zavaljat nizbrdo) - cijena po dogovoru.

"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline vojvoda

 • Uhodava se na forumu...
 • Postova: 67
Odg: IMOTA i turizam
« Odgovori #35 : 31 Svibanj 2011, 13:43:31 poslijepodne »

Još kad bi se moga i bacač kamenja iznajmit....    ;D

Bi se zaposlilo i nešto ljudi.
Ionako neki ništa nerade, sad bi im zato i platili. 8)
_________________________________________

Offline boboim

 • Ne može bez foruma i obrnuto...
 • Postova: 693
 • ništa ne zna, ništa ne čita...
Odg: IMOTA i turizam
« Odgovori #36 : 31 Svibanj 2011, 16:19:09 poslijepodne »
[quoteZa tu cijenu ulaznice posjetitelji će moći posjetiti oba lokaliteta, a stanovnici Imotskog neće trebati plaćati ulaznicu.][/quote]

More li jedan lokalitet za 10 kn?

batakljun

 • Gost
Odg: IMOTA i turizam
« Odgovori #37 : 31 Svibanj 2011, 21:05:35 poslijepodne »
najnovije informacije iz krugova bliskih turističkoj zajednici imotskog sugeriraju veliku zabrinutost u redovima istih, a sve poradi jata galebova koja nekontrolirano dolijeću u modro jezero. pregršt je problema koje ove "nemile" živine mogu prouzročiti:
razina vode u jezeru ove je godine zabrinjavajuće niska - galebovi piju više nego naše ugledne gracke ispičuture. nastave li ovako, đavla će se itko okupat....
ovaj je problem neodvojivo povezan i sa problemom odumiranja zmija i žaba, uzrokovan djelovanjem istih (daklem, galebova) koji sve više jedu spomenute životinje nastanjene u modrom jezeru. to se dovodi u svezu sa sve lošijom ekonomskom situacijom u gradu i okolici - ljudi u besparici ližu tanjure i nema više bacanja hrane u smeće što je bio slučaj u godinama tzv. konjukture sanaderova tipa - sukladno tome galebovi na imotskom odlagalištu otpada ostaju "kratkih rukava" i prisiljeni su loviti upravo spomenute žabe i zmije koje zbog oporog okusa još više potiču žeđ istih i potrošnju jezerske vode.
konačno, problem galebova je i estetske prirode jer čekinja ili poljakinja koja je čestito platila ulaznicu i došla se da prostite okupati dolje (dolje je geografski, a ne anatomski pojam) ne želi da joj spomenuti galebovi seeru po glavi, a ne žele bogami ni slušati zapomaganje žaba dok ih galebovi muče na smrt.
pregršt je problema koje za uspješnu kupališnu sezonu u jezeru treba riješiti (a vremena je sve manje), za početak bi se moglo krenuti s instaliranjem velikih zvučnika na obodu jezera iz kojih bi povazdan treštala tomsonova i škorina glazba, bolje i to nego slušat krikove žaba u terminalnoj fazi!
« Zadnja izmjena: 31 Svibanj 2011, 21:12:20 poslijepodne BataKljun »

Offline Zavelim

 • Forumski mudrac...
 • Gožđeno pero foruma
 • *
 • Postova: 3.294
Odg: IMOTA i turizam
« Odgovori #38 : 01 Lipanj 2011, 10:16:29 prijepodne »
Problem s galebovima i smećem nije banalan. Osim što narušava postojeći ekosustav postoji opasnost da galebovi s otvorenog smetlišta prinesu i kakvu zarazu, odnosno gadnu bakteriju u jezero, koja bi se mogla silno namnožiti kad voda padne, zatopli i pritvori se u baru. A znajući da mnogi kupači vole doplivat do srid jezera i napit se vode za očekivati je i da zaraza kad tad krene. No problem se trajno može riješiti jedno sanacijom smetlišta i nikako drugačije. A privremeno stalnim monitoringom kvalitete vode te zabranom kupanja u jezeru ako količina i tip bakterija priđu neku granicu.


Zapaženo je da ptice u okolici grada češće u probavnom sustavu imaju E. coli. Iz kloake ptica koje su obitavale u okolici grada Zagreba ova bakterija izdvojena je u 14, 8 %, a iz ždrijela u 4, 4 % uzoraka, dok je u ptica s Vranskog jezera taj postotak znatno manji (8, 7 %, odnosno 4, 34 %). Mnoštvo izdvojenih bakterija I gljivica upućuje na ptice kao moguć izvor zaražavanja gospodarski iskoristive peradi I ljudi.

http://bib.irb.hr/prikazi-rad?&lang=EN&rad=195610

Offline vojvoda

 • Uhodava se na forumu...
 • Postova: 67
Odg: IMOTA i turizam
« Odgovori #39 : 01 Lipanj 2011, 10:38:25 prijepodne »
...za početak bi se moglo krenuti s instaliranjem velikih zvučnika na obodu jezera iz kojih bi povazdan treštala tomsonova i škorina glazba, bolje i to nego slušat krikove žaba u terminalnoj fazi!

Morti bi bilo bolje da neko davi violinu, bilo bi ko zapomaganje mačke. Odma je i učinkovitije. :bobo
Sezona bi bila spašena. :spidom
A ne bi Bog ni gradonačelnika strefijo da digod sađe i rastra i. 8)
_________________________________________

Offline Zavelim

 • Forumski mudrac...
 • Gožđeno pero foruma
 • *
 • Postova: 3.294
Odg: IMOTA i turizam
« Odgovori #40 : 04 Lipanj 2011, 21:58:16 poslijepodne »
JEDNA OD NAJATRAKTIVNIJIH PRIRODNIH ATRAKCIJA U EUROPI BORI SE S LETEĆIM NAPASNICIMA


INVAZIJA Galebovi okupirali Modro jezero i pojeli svu ribu

Offline vojvoda

 • Uhodava se na forumu...
 • Postova: 67
Odg: IMOTA i turizam
« Odgovori #41 : 06 Lipanj 2011, 10:46:26 prijepodne »
JEDNA OD NAJATRAKTIVNIJIH PRIRODNIH ATRAKCIJA U EUROPI BORI SE S LETEĆIM NAPASNICIMA


INVAZIJA Galebovi okupirali Modro jezero i pojeli svu ribu

Namirili se...
_________________________________________

Offline OKJAR

 • Uhodava se na forumu...
 • Postova: 51
Odg: IMOTA i turizam
« Odgovori #42 : 07 Lipanj 2011, 13:54:17 poslijepodne »
Kako me veseli ovo naplaćivanje ulaza u jezero, a mi s prebivalištem u Imotskom imamo pravo da ga gledamo, šetamo, ljubimo, volimo kao i dosada i to DŽABE!

POŽIVILA ULAZNICA OD 20kn, ŽIVIO IMOTSKI TURISTIČKI KAPITALIZAM!

Offline nunu

 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.732
 • SATAN GUDARSKI
BAZARANSKA
« Odgovori #43 : 07 Lipanj 2011, 21:26:52 poslijepodne »
Citat:
20 kuna za vidit tu lokvetinu? majke ti mile.

varaš se,ima se šta viditi

petak 03.06.2011,pripreme najkatolitičkije države u evropi zbog dolaska pape su u punome jeku

savjetujem dvijema runovićkim susjedama da prošetaju do jezera
rođene luksemburžanke,majka 88 godina,kći 56 godina
poslušaju,pođu,djelatnik turističke zajednice im uredno naplati dvije ulaznice,mislim da su to prve dvije naplaćene jer prvoga nije bilo nikoga na naplati a drugoga je padala kiša...

kada su došle do vidilice imale su šta viditi
kukasti križ impozantnih dimenzija rađen tehnikom suhozida ponosno se kočoperio na bazaranskoj strani
žene se vraćaju do dotičnog djelatnika i ultimativno traže da plate dvostruku cijenu ulaznica

 

i love my bike

Offline nunu

 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.732
 • SATAN GUDARSKI
VODOSTAJ
« Odgovori #44 : 07 Lipanj 2011, 21:33:43 poslijepodne »
snimljeno 05.06.2011 jutro 7,16
repati suhozid je u međuvremenu uklonjen« Zadnja izmjena: 07 Lipanj 2011, 21:49:27 poslijepodne nunu »
i love my bike