Ako ne razumiš onda si glup, a ako si glup onda.... zna se. Jerbo to što se praviš glup znači da provociraš, a ako provociraš onda te se briše. Ko i ostale provokatore. Pročitaj ponovo šta Truhelka piše, onako lagano, rečenicu po rečenicu, možda i shvatiš. Možda i ne budeš baniran.
Što ti mene nazivaš glupim?! , jel sam ja tebi dao neku takvu kvalifikaciju ?! , zato ne vređaj me jer ja tebe ne vređam!
A sad ću ti reći u vezi ovoga!
Prvo Truhelka je relevantan u tri p.m , čovek koji je Čeh došao u Sarajevo kao austrisjki činovnik gde se u vreme okupacije suzbijala svaka srpska delatnost , a kamoli da neće početi da mašta o nekom Laru i koječemu!
Čovek koji je izmislio naziv Bosansčica dovoljno govori da da je bio na tom putu , što i govori ona knjiga koju si mi postavio!
On je tip iz 19.veka koji se vodio rasizmom i time objašnjavao podelu ljudi na ovim prostorima!
Onda se neverovatno izlupetao u vezi famoznih vlaha njegovih doseljanja vamo i o čistoći hrvatskih katolika i muslimana u odnosu na njih!
Onda , dokazivao je pomoću naziva "vlaških" plemena koji su šatro doselili u 14.veku u Hercegovinu da oni nemaju veze sa njegovim katoličkim i muslimanskim staroswdocima , i naravno lupio je neverovatno jer su sami bosanski vladari imaju tzv.vlaška ieman i rodove!
Samo ime Kulin se pominje u Žičkom natpisu Stefana Prvovenčanog u spisku vlaha , i to je jedini Kulin osim onog bana Kulina koji se pominje!
Znači sve vlah do vlaha!
Ali to je nebitno sad , ovo sam napisao samo da potvrdim nerelevatnost Truhelke!
Taj Lar i koji već Patan je nebitan , jer svaki praznik u hrišćanstvu i bilo kojem narodu ima svog predhodnika , i tu nema ništa specijalno !
Ali ima specijalno da svaki Srbin ima krsnu slavu, i da je ona spski specifikum! , i da je krsno ime uveo sv.Sava koji je bio knez Humski!
Onda sam herceg od sv.Save Šćepan ima svoga Gosta Radina kojeg Truhelka pominje da ima svoju krsnu slavu sv.Georgija!
Jel ti išta govori ovaj sled ?! , ili je on nebitan i bitan je Čeh Truhelka i njegov Lar i čuda?!
Ako vo nije dokaz , a tvoj Lar jeste , onda ja jesam glup , a ti si neizmerno pametan je prenebregavaš činjenicu da svih oko 9 miliona Srba ima krsnu slavu , a da kod drugih naroda je to retkost , i da oni koji je imaju žive uz Srbe.
I sad je bitan taj Lar jer jbg njega se niko ne seća nit zna šta je to , i time je naravno lakše odstraniti krsnu slavu kao srpski običaj i njegovu osnovnu narodnu odliku kod hercegovačkih,dalmatinskih katolika i ostalih naroda u blizini Srba!
A sad možeš nastaviti da mi govoriš da sam glup koliko te volja i da me treba banovati jel sve što je srpsko tebi je iritantno i ako ima uticaj na tvoj kraj i ljude to treba odstraniti i objasniti nečim sasvim petim!