teško da meni pusićka i HNS mogu biti neki ideal, s obzirom da je poznato da je njihova strategija i za ove (zadnje) izbore bila masovne državne investicije...
ovo o odabitu između lošeg i zlog nisam baš shvatio - država više ili manje je dilema koja se provlači u svim društvima, čak i nekapitalističkim - drug tito je o tome godinama trubio, a ponešto i realizirao...
nego, drago je meni da si ti shvatio da za mene nema apsolutne ideologije, postoji samo dobro za narod, a u ovom trenutku je za naš narod dobar liberalizam. problem je samo u tome što se u nas šuti (ti ne vjeruješ ni kad ti se kaže) da je adenauer digao njemačku na principima liberalizma, o tome da su danci i šveđani u liberalizaciji društva vrh europe da ne ponavljamo... ukratko sve su to činjenice, odnosno primjeri ZA.
s druge strane, imademo naše iszkustvo, gokemih državnih firmi, goleme državne potrošnje koje nam je ostavilo dugove... ali najgore od svega silnu neefikasnost.
znam ja da mnoge smeta sam spomen efikasnosti i rasta dobiti, ali to je tako kad se priča o poslu - kad se priča o potrošnji ista ta tema poprima sasvim drukčije obilježje. tako imamo legendarne primjere sindikalnih vođa koji su u isto vrijeme protiv rasta profira, ali ne prihvaćaju ni zamrzavanje plaća - znate to su njihova prava....
moglo bi se na ovu temu još podosta, ali polako - neka zagusti u brodogradnji pa ćemo mi opet (za jedno tri mjeseca,,,)