Ayurvedske naočale koje si stavio u jedan upis dobar su način vježbanja. (Nosio sam ih i sam - brzo sam uvidio da nisam swami yogi) Svakako se ne valja zanijeti idejom povratka na 0. Ali nada zadnja umire... treba vježbati, svakako. Predati se, nikad! Po meni, puno bolje je prihvatiti dioptrijske naočale i činjenicu slabovidnosti jer što je tu sad tako čudno nositi naočale. To je prava vježba, svijest o prolaznosti i ništavnosti osobne ljepote i tijela tad je na nivou bhakte, pa dalaj-lama ih nosi. Pa kad se navikneš na cvikere i skupiš lovu za laser, osjetiti kako je lijepo opet biti bez naočala. Čuda su oko nas, pitanje je znademo li ih prepoznati, razaznati od trika.
@glonga
stranica koja priča o halo efektu toliko je blesava da ne mogu vjerovat. halo efekt se uklanja laserskom operacijom, a ne dobiva se od nje (osim u 5 posto slučajeva di nekom i spale oko). to je kao kad se pokušava uvjeriti ljude u činjenicu (amateri većinom) da čovjek nije sletio na mjesec jer van halenovi pojasi imaju toliku i toliku radijaciju. a onda dođe stručnjak i kaže kolika je radijacija tih pojaseva, koliko čovjek može biti njojzi izložen i da to ne bi bio uopće bitan argumenat u tezi da čovjek nije sletio na mjesec. kome vjerovat? površni će uvijek povjerovat amateru jer će sve činjenice koje dalje plasira amater, teoretičar zavjere, biti zabavne i moraš mu samo vjerovat a mozak isključiti. dok ćeš za slušanje znanstvenika morat dobro upregnut mozak. otvorio bih rado temu o teorijama zavjere, ovim najpopularnijim na tragovima. piramide u bosni itd, ali daj zavelime to ti, ili glonga, ili kogod, imam sporu vezu.
halo efekt se zaista događa godinu i dvije iza operacije, to vrijeme ovisi o vlažnosti oka pacijenta, i nije posljedica lasera, nego posljedica suhoće oka na koju te doktoru upozore prije operacije. a taj se efekt uklanja umjetnom suzom koja ovlaži oko. i tako svaki put kad oko 'zažulja' i svjetlo se disperzira. etogac!