ja isto išla u subotu na "babinu gu(j)icu" i jedva čekala da davež završi

s punim pravom predstava nosi to ime...
dobro, lažem malo... onaj inspektor "ajmo reć" me ipak nasmijao...
usiljeno, pretenciozno... dosadni i ponavljajući tekstovi, radnje nema osim kuknjave triju prevarenih žena koja se neprekidno vrti u krug... pjevanje nije loše ni prostačenje nives ivanković koja, gle čuda, predstavlja priprostu "sponzorušu-vlajinu" pored jedne požrtvovne zagrebačke i jedne dobrodušne splitske dame... i tako dalje...
stereotipi u humorističnim predstavama uvijek pale, pa makar bili usmjereni protiv publike, kao što je to bilo ovog puta... (krupni, zgodni dalmatinac sićušnog pimpeka, kurvar ali, ustvari, homoseksualac koji iskorištava sve i svakog... nekadašnji žestoki komunjara koji se preko noći okrenuo na "domoljublje"... nepotizam i "rodijačke" veze i slično..)
da neke druge strane nisu prikazane kao "ispravne i moralne", stereotipi ne bi upadali u oči, ali ovako...
predstava je možda i dobra za kazališne kritičare, ja sam ipak samo gledatelj vulgaris, ali primjer dobrog humora koji isto koristi stereotipe, no dozirano i s ukusom i malo koga vrijeđa je predstava "bljesak zlatnog zuba".
moja preporuka svakome tko voli vedrana mlikotu...
http://www.izvidnica.hr/videonajava-komedija-bljesakzlatnogzuba.asp