gledam i čitam umotvorinu Vlade glede "izlaska u susret" HEP-u i raspoređivanja tereta poskupljenja struje na domaćinstva po kriteriju količine potrošenih kilovata... uz "sponzoriranje" od 166 mil. kuna.
i uzmem ja naš, kućni obračun i ustanovim da trošimo u zimskom periodu 3800 kWh... znači ne gine mi /nam poskupljenje od 20%...
na prvu mi se učinilo kao dobar prijedlog...ipak su umirovljenici ti koji su najugroženija kategorija... prosječna mirovina je oko 1300 kuna i stvarno nema smisla da se jadne starčiće optereti sa 20% većom ratom za struju.... ali...sjetih se jedne moje prijateljice koja živi sama... u garsonijeri... s centralnim grijanjem...
ma sjetim se taj tren i moje kume koja ima 4 djece, kod koje mašina pere rublje najmanje dva puta dnevno, da ne pričam o peglanju, hladnjaku, zamirzivaču... srećom...plinificiran smo grad pa nemamo više bojlere na struju niti termoakumulacione peći...
a prisjetih se i onih vremena kad su nas uvjeravali da će na sve moguće načine poticati i subvencionirati rađanje makar još jednog djeteta...
sve mi se čini da bi bilo najbolje pogasiti grijanje/klime i svjetla te se primiti "posla" ...ma bliža sam klimaksu nego li dobi za odgovornu reprodukciju...pa mi je preostalo samo ovako javno grintati...