Autor Tema: Imota u Lisinskom 2011  (Posjeta: 5387 )

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
vrlo ružno i bezobrazno izrugivanje s humanitarnom manifestacijom
« Odgovori #30 : 18 Studeni 2011, 15:37:58 poslijepodne »
sva sreća da nakaradni igrokaz u kojem se vrlo jasno izruguje s najsvetiim simbolima karoličke vjere nema nikakve veze s imotskim ni imotskom krajinom. to da je u pitanju vrlo ružno i bezobrazno izrugivanje vjere govore i sljedeće riječi
sapienti sat.

BataKljune ti opet širiš neistine.

Naime, navedenei dvojac (Vid Balog i Davor Dretar) nije imao nikakav igrokaz u svezi krštenja mladog vina pa ni nakaradni bez obzira što su došli obučeni kao "svetomartinski" sudionici.

Dakle, njihov usputni i kratki nastup od par minuta a ne kako opet širiš neiste i kažeš da su bili centralne zvijezde programa, nije imao veze s ovim što bezobrazno podmećeš i krivo sugeriraš i drugima da misle pogrešno.

Pregledaj snimke ako nađeš negdje i uvjeri se i sam...

Ukoliko misliš još uvijek kako ja nešto krivo sugeriram i tvrdim kad kažem da širiš neistine, vjeruj mi na riječ kako bi (vidi fotografije) prisutni:
...sigurno umjesto tebe dostavili već odgovarajući usmeni ili pismeni prigovor odnosno bi se udaljili iz dvorane da ima i malo pa makar i trunka istine u ovom što neutemeljeno navodiš.
"...bit će svega samo nas ne će..."

batakljun

 • Gost
Odg: Imota u Lisinskom 2011
« Odgovori #31 : 18 Studeni 2011, 16:04:17 poslijepodne »
BataKljune ti opet širiš neistine.

neistine?
1. jesam li ja taj koji je u pisanoj najavi programa drelu stavio uz bok škori (lako provjeriti http://www.imotaulisinskom.com/)

2. jesam li ja ili hrvatska biskupska konferencija (davne 1995. godine) osudila izrugivanje s vjerskim simbolima (već je priloženo u upisima)

3. jesam li nešto krivo rekao kad sam konstatirao da je drele izišao na binu s "kantuljom" obješenom na krunicu (http://www.imotskenovine.hr/Lokalne-teme/Treca-humanitarna-vecer-Imota-u-Lisinskom-odrzana-uspjesno.html)

4. konačno, jesam li ja upisao škoru i drelu u črnu bilježnicu koja je iskopana u vrtlu jedne bivše blagajnice (o tome je pisao tvoj veliki prijatelj)

stoga, ako je vama dika i ponos zabavljati se u društvu tih i takvih, ako vam je to još i smiješno te ako vam nije problem podrijetlo imovine u humanitarnoj akciji - to je meni potpuno u redu, nismo svi isti (fala bogu), ne trebamo svi isto misliti (ne daj bože) jer to je demokracija i to je sloboda misli.

sve ostalo detaljno sam elaborirao i nema smisla ponavljati se - interes publike govori više od 1000 riječi.

« Zadnja izmjena: 18 Studeni 2011, 16:06:38 poslijepodne BataKljun »

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
prazno, puno, polupuno i potpunoneistinito
« Odgovori #32 : 18 Studeni 2011, 16:08:48 poslijepodne »
sva je sreća u nesreći da je štovano obćinstvo odlično odreagiralo na spomenute idiotarije - kud ćeš bolji dokaz doli poluprazna (pardon, polupuna) dvorana

Citat:
a vrhunac svega je da drugospomenuti svoj umjetnički izričaj temelji na "kantulji" obješenoj o krunicu - da morala i srama nema to dokazuje bilježnica koju su iskopala iz vrtla neke blagajnice, a da nema pameti pa se izruguje i s Bogom i s Crkvom - to je vidjela poluprana dvorana Lisinskog

Batakljune, ustraješ opet i dalje na neistinama, kada navodiš iznad citirano.

Naime, meni ne trebaš vjerovati, nu, vjeruješ li svojim očima i ovoj fotografiji:

...također, vjeruješ li onima koji su izvještavali i napisali u osvrtima na humanitarnu manifestaciju sljedeće:

moj.zagreb.info:
Citat:
Iako velika dvorana nije bila puna, Vedran Mlikota kao voditelj i Miroslav Škoro kao šef parade i glavna zvijezda večeri oduševili su Imoćane i njihove prijatelje. Zato svima onima koji nisu bili može biti žao, jer su svi redom rekli da je ove godine program bio odličan, a humanitarni karakter priredbe nikad nije niti će doći u pitanje.

Slobodna Dalmacija:
Citat:
Nešto više od 1200 Imoćana koji žive i rade u Zagrebu, ali i njihovih prijatelja,te onih koji su za tu priliku pristigli iz mnogih mjesta Imotske krajine, uživalo je u dva i pol satnom zabavnom programu,koji su režirali sami organizatori, predstavnici svih Zavičajnih udruga Imoćana u Zagrebu, Vedran Mlikota i Miroslav Škoro, izdanci Imotskih korijena.

Imotske novine:
Citat:
Sav prihod s ove manifestacije bit će doniran Udruzi civilnih invalida Imotske krajine, stoga ostaje žal zbog neispunjenih šestotinjak mjesta u dvorani. Očito se kriza osjeti, iako je ulaznica bilo i po popularnoj cijeni od 50 kuna.

Ukoliko je poznato i može se provjeriti kako KD Lisinski prima cca 1800 posjetitelja, molim te objasni mi s kojim pravom i kojom računicom si došao do opet tvrdim i ponovno naglašavam blago kazano neistinite izjave: "...poluprazna (pardon, polupuna) dvorana..."

Ružno i neistinito je kazati kako je dvorana bila prazna, puna, polupuna ili poluprazna. To jednostavno nije točno. Također je istinito i nužno kazati kako je daleko bila od polupune tj. poluprazne odnosno istinito i korektno navesti, kako su u svojim vijestima prenijeli i izvjestitelji, odnosno citirani mediji...

Batakljune, prestani molim te sa širenjem neistina i laži vezano za humanitarnu večer Imota u Lisinskom, muka mi je više demantirati te ovako i argumentirano opovrgavati ...a vjeruj mi i pomalo mi naporno jer nemam baš vremena za tvoje sitne podvale.
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
učestalost, zasićenost i nužni odmak
« Odgovori #33 : 18 Studeni 2011, 16:25:21 poslijepodne »
Imotu u lisnskom treba održavati svako 3 godine, i to da gosti budu gosti. to je moje mišljenje jer znam da je projekt preambiciozan, na dobroj ideji i volji pokrenut, ali izdušit će.

Glede periodičnosti održavanja Imote u Lisinskom, lijepo je pročitati da ima netko tko se slaže sa mojim stavom i prijedlogom još od prve ImULis2009 kada sam predlagao da se ista treba održavati u vremenskim odmacima od najranije 2 godine a najkasnije 5 godina...postoje svjedoci ovog što pišem.

Nisam siguran kako će biti u buduće, ja sam i dalje zagovornik ovog što si naveo glede vremenske odrednice (i to najmanji vremenski odmak) ali treba to detaljnije analizirati, razmisliti i donijeti trajnu odluku. Nu, ne pitam se ja, jer da se pitam, vjeruj mi da bi bilo drugačije po tom pitanju..."...bit će svega samo nas ne će..."

batakljun

 • Gost
Odg: prazno, puno, polupuno i potpunoneistinito
« Odgovori #34 : 18 Studeni 2011, 17:19:35 poslijepodne »
Ukoliko je poznato i može se provjeriti kako KD Lisinski prima cca 1800 posjetitelja, molim te objasni mi s kojim pravom i kojom računicom si došao do opet tvrdim i ponovno naglašavam blago kazano neistinite izjave: "...poluprazna (pardon, polupuna) dvorana..."

kao da su odokativne procjene pojedinaca koji u cijelom životi nisu o vlastitom trošku unišli u lisinski nešto relevantno, ali dobro: dovrana je bila  2/3nski ispunjena

nego, je li uzimanje love na crnjaka (od strane navedenih humanitaraca) blago ili polublago kazneno djelo?

dalo bi se tu još trokeljlati o humanizmu pojedinaca koji su sve samo ne humanisti kad treba blago ili polublago izvršavati određene vinancijske obveze.

i stavi jednom vinancijsku konstrukciju da vidim tko su ti humanitarci koji nas tako lijepo daruju (dar je puno veći od utržka karata, a valjda imaju i neki troškovi, so).... ne bi se trebali sramiti ili... ima i tu nešto blago... aj živijo.
« Zadnja izmjena: 18 Studeni 2011, 17:22:46 poslijepodne BataKljun »

Offline boboim

 • Ne može bez foruma i obrnuto...
 • Postova: 693
 • ništa ne zna, ništa ne čita...
Odg: Imota u Lisinskom 2011
« Odgovori #35 : 18 Studeni 2011, 18:36:18 poslijepodne »
Nisam bio na niti jednom Imolisinskom, ali  osoba koja je bila na sva tri reče mi da se u odnosu na prethodne dvorana ove godine doista doimala polupuna/poluprazna.

Offline Slovak

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 3.393
 • Bez cezure.
Odg: Imota u Lisinskom 2011
« Odgovori #36 : 18 Studeni 2011, 21:49:23 poslijepodne »
E hebiga, svi sve znaju... a niko neće kazat.
Nebi da od njega krene.
E onda ššutiš i ne sereš.
Nije li to kontradiktorno?
je. za one koji imaju problema s polutkama. ;D
Dosta parola.

Offline vpavic

 • Ne može bez foruma i obrnuto...
 • Postova: 367
Odg: Imota u Lisinskom 2011
« Odgovori #37 : 18 Studeni 2011, 22:03:49 poslijepodne »
Nije mi namjera polemizirati s bilo kim na stranicama ovoga foruma o humanitarnoj manifestaciji Imota u Lisinskom, pogotovo s ljudima (nickovima), koji nisu nazočili ovom događanju. Samo želim reći da je krajnje  neukusno, nekorektno, neuljudno i nekulturno s nevjerojatnom lakoćom i gađenjem pljuvati po petnaestak samozatajnih entuzijasta koji su se usudili, na ovaj način, pomoći institucijama rodnoga im grada, kojima je pomoć doista  i potrebita. Ma kako ona simbolična i mala bila, ovdje je to dar od srca svih koji su na bilo koji način pripomogli da se ova manifestacija održi i da se uz zabavu i druženje, pa i uz šnitu pršuta i čašu vina, prikupe određena financijska sredstva. Netko je to učinio kroz rad Organizacijskog odbora, drugi pak svojim nastupima odričući se honorara, treći donacijama, a četvrti kupnjom ulaznice. Tko je uživao u programu, a tko ne, svakom je „široko polje“ tj. svatko je „svoga tela gospodar“ i duše, naravno, jer je svatko ponaosob u Lisinski došao sa svojim očekivanjima i razlozima. Međutim, razgovarajući s mnogima koji su bili u dvorani (btw. ostalo je oko 500 neprodanih ulaznica) svi su se složili (ne ću spominjati imena tih uglednika jer ne zaslužuju biti popljuvani) da je manifestacija bila u najmanju ruku solidna, kako „službeni program“, a tako i onaj „neslužbeni“ u predvorju dvorane, s obzirom na kratkoću vremena kojega je OO imao na raspolaganju od trenutka kad je grad Zagreb preuzeo „pokroviteljstvo“ tj.  ustupio dvoranu na korištenje. Od toga se  trenutka, (a to je nekih dvadesetak dana) moglo krenuti punom parom s  organizacijom manifestacije (traženje donatora, sponzora, izvođača), pa tek onda oglašavanje u medijima, plakati itd.  Normalno je i ljudski i nitko iz OO ne bježi od činjenice da se u takvoj vremenskoj stisci negdje i u nekim stvarima griješilo, pa i  „spoticalo“ o vlastite prijedloge, i da se dosta toga moglo drukčije i bolje napraviti. Nitko iz OO ne dvoji da negdje postoje „sposobniji“ ljudi koji bi takvu manifestaciji znali bolje i ležernije organizirati, ali baš ih nigdje kad trebaju ili im se to neda, jer je lakše, ovako sakriven iza nekog nadimka izlijevati bezgranične potoke mudrosti, lamentirati popriko i naširoko, izvrtati činjenice, pljucnuti kad im se pljucka, šamarati i obuću brisati o sasvim obične, male ljude sa srcem, koji barem nešto, konkretno učiniše. Preporučam svima onima koji imaju neodoljivu potrebu  nekontrolirano  pljuvati po običnim samozatajnim poštenim ljudima iz Organizacijskog odbora Imote u Lisinskom  i njihovoj časnoj namjeri, da se doista pogledaju u zrcalo (bez pitanja; ogledalce, ogledalce, najljepši tko je?) prije nego udahnu za svoj poznati hračak.

Offline boboim

 • Ne može bez foruma i obrnuto...
 • Postova: 693
 • ništa ne zna, ništa ne čita...
Odg: Imota u Lisinskom 2011
« Odgovori #38 : 19 Studeni 2011, 10:20:17 prijepodne »
ajde, što se odmah pjeniš ko malo dite. Zar ti ove "kritike" ne bi tribale biti poticaj. Ima još godina, Lisinski je tu, a neće ni Imota nigdje!

Offline likarija

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.599
 • Nu me!
  • Oldtimer klub Zagreb
Odg: Imota u Lisinskom 2011
« Odgovori #39 : 19 Studeni 2011, 12:47:28 poslijepodne »
je. za one koji imaju problema s polutkama. ;D
Sorry, ???
Nije mi namjera polemizirati s bilo kim na stranicama ovoga foruma o humanitarnoj manifestaciji Imota u Lisinskom, pogotovo s ljudima (nickovima), koji nisu nazočili ovom događanju. Samo želim reći da je krajnje  neukusno, nekorektno, neuljudno i nekulturno s nevjerojatnom lakoćom i gađenjem pljuvati po petnaestak samozatajnih entuzijasta koji su se usudili, na ovaj način, pomoći institucijama rodnoga im grada, kojima je pomoć doista  i potrebita. Ma kako ona simbolična i mala bila, ovdje je to dar od srca svih koji su na bilo koji način pripomogli da se ova manifestacija održi i da se uz zabavu i druženje, pa i uz šnitu pršuta i čašu vina, prikupe određena financijska sredstva. ....
Hvala a upisu, ja nisam toliko litaralno nadaren.
:starac

batakljun

 • Gost
Odg: Imota u Lisinskom 2011
« Odgovori #40 : 19 Studeni 2011, 14:59:14 poslijepodne »
pojedinci koje kritike užasno iritiraju, ne razumiju da se ovdje ne o kritici ljudi kao ljudi, već njihovih djela. kad su ti ljudi nepretenciozno prisvojili pravo da selektiraju imotski (materijalnu i kulturnu) baštinu koja će biti prezentirana svekolikoj hrvatskoj i svjetskoj javnosti, onda se moraju suočiti i s praavom javnosti da postavlja pitanja, da pohvaljuje i da kritizira.

kritika organizacije manifestacije svodi se na dva momenta:
1. nedopustivo je da se ovakve, sveimotske manifestacije koriste u bilo koje druge, a poglavito u poltičke svrhe. i oni koji su bili i oni koji nisu, sjećaju se kad je 2009. godine milan bandić zaneseno pjevao gangu. slučajno ili ne, bilo je to par dana prije predsjedničkih izbora (gdje je figurirao za ozbiljna kandidata). ove godine, kad se kandidira samo na prostoru zagreba, kad imotski glasači više nisu bitni, nema ni milana, a ni gange.
ako se netko uhvatio organiziranja nečega što predstavlja sve imoćane, onda mora voditi računa i o ovom detalju.

2. bezveze je koristiti ovakve manifestacije za promociju poluestradnjaka poput drele. ako se tomu pridoda i to da je spomenuti naveden u crnoj bilježnici, onda organizatori moraju voditi računa koga nam dovode u kuću i koga časte u zajedničko ime.


što se humanizma tiče, ima mnogo načina da se ostvari isti. primjerice, drele i škoro bi za početak mogli humanitarno vratiti one novce koje su dobili na uštrb sirotinje, da nije bilo njih i njima sličnih problema bi imali manje. ja sam naučen da se ozbiljni održim one izreke: s kim si takav si - o tome bi računa trebali voditi svi koji rade bilo što u ime imoćana.


a što se anonimnosti tiče, to je zapisano u povelji ovog foruma i ne smije se narušavati....

da je pašticada loša, a pršut tvrd, nisam rekao ja, nego neki drugi.

Offline likarija

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.599
 • Nu me!
  • Oldtimer klub Zagreb
Odg: Imota u Lisinskom 2011
« Odgovori #41 : 19 Studeni 2011, 15:25:37 poslijepodne »
....

da je pašticada loša, a pršut tvrd, nisam rekao ja, nego neki drugi.
Ispravak krivog navoda. Nije loša nego nevalja.
Pršut nisam proba.
Bato, brajo. Nje mi namjera biti ničijim odvjetnikom, a ni polemizirati s tobom/ vama u beskraj.
Radije bi da ko ljudi marendamo u miru ( pa taman ja platio  ;D ).
Ako misliš da možeš bolje, izvoli. Ja ću ti vrlo rado pomoći. Na ovoj postojećoj nisam prstom mrdnuo, ne računajući kupovinu karte i nešto kritike za prvu.
Ne sumnjam da bi se složili oko ideje da bi se i iz ove organizacije moglo uzeti puno dobrih stvari.
 :zivili
:starac

batakljun

 • Gost
Odg: Imota u Lisinskom 2011
« Odgovori #42 : 19 Studeni 2011, 19:42:47 poslijepodne »
Ne sumnjam da bi se složili oko ideje da bi se i iz ove organizacije moglo uzeti puno dobrih stvari.
 :zivili

dobra je stvar da za uzvanike počasti pašticadom i pršutom, samo triba napravit bolju pašticadu i nać bolji prišut.
AS SIMPLY AS THAT.

Offline Slovak

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 3.393
 • Bez cezure.
Odg: Imota u Lisinskom 2011
« Odgovori #43 : 20 Studeni 2011, 10:33:31 prijepodne »
Nostalgičari imaju problema sa zavičajem, svi ga previše vole. kako nas sve skupa nije sramota - otišli smo iz tog zavičaja, ostavili ga ko brabak na cidilu, a zbog čega - zbog novca, uspjeha i komfora, kako bi stekli neko ime čak. Potakli odseljavanje, pomogli ugušiti trgovinu, obrazovanje i privredu doli, a sad iz ovoga maglovitoga grada cvilimo za sunčanim prančiokom i nedjeljnom vedrinom kao najveći pravednici. od prave ljubavi za zavičaj ostalo nam samo v, a da smo svi ostali, par godina činili ono što je teže, što nije u modi, imota u lisinskom bi imala dobar program.
zalažem se za povratak u zavičaj, na zemlju, u brdo, u stare kuće. a sve koji kažu da vole zavičaj a žive u drugim mjestima smatram konformistima i ljudima površna osjećaja.
Dosta parola.

Offline likarija

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.599
 • Nu me!
  • Oldtimer klub Zagreb
Odg: Imota u Lisinskom 2011
« Odgovori #44 : 20 Studeni 2011, 12:01:29 poslijepodne »
...zalažem se za povratak u zavičaj, na zemlju, u brdo, u stare kuće. a sve koji kažu da vole zavičaj a žive u drugim mjestima smatram konformistima i ljudima površna osjećaja.
Osjećaji su jako individualna stvar, a ova tvoja tumačenja su na razini sra**.
:starac