Svakodnevnica > Prirodni svijet / EKO oči

Radovi u pčelinjaku kroz mjesece

<< < (2/2)

Zavelim:
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/210253/Zbog-iznimne-suse-pcelar-selio-kosnice-po-cijeloj-Hrvatskoj.html

benco:
Suša je učinila svoje. Vrisak se tek otvara, ali pčele na ovoj temperaturi (+35 C) ga i ne posjećuju. Najbolje medenje vriska se događa kada noćna ne pada ispod 15 C a dnevna ne ide iznad +30 C.

Ove godine su svagdje prepolovljeni prinosi. Dvije najunosnije paše (bagrem i amorfa) su smrzle (od njih je 70 % dobiti). Međutim, tako je to u stočarstvu (pčelarstvu) i čovik treba biti spreman na rizik. U pčelarstvu posebno, jer jedan virus (ili ne daj Bože) američka gnjiloća može uništiti 100 % pčelinjak. Zato se pčelinjaci nalaze na najmanje dvije lokacije.

Na hrvatskom tržištu, uz pravi domaći med, prisutno je u velikoj količini turskog škroba, kineskog meda, meda iz kućne radinosti, ... Da zarade ljudi su spremni na puno toga. Med je hrana i lijek, a može biti i hrana i otrov. Zato preporučam kupovanje meda kod počelara u susjedstvu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju