Autor Tema: Najkrvaviji diktatori kroz povijest  (Posjeta: 19705 )

Offline Ratnik svjetlosti

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.627
 • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: Najkrvaviji diktatori kroz povijest
« Odgovori #30 : 22 Svibanj 2009, 17:59:06 poslijepodne »
O J.B. Titu Maršalu

"...Vrhunski je glumac, demagog i manipulator, a tragove zločina skriva vrlo učinkovito.
Tijekom rata je bio vrlo okrutan čak i prema svojim borcima, tjerajući ih u nepotrebne bitke koje ne mogu dobiti, a za ogromne žrtve među svojim borcima okrivljavao je neprijatelje. Po završeku rata je masovnim zločinom u samo mjesec dana i bez ikakva suđenja dao pobiti više zarobljenih osoba, nego što je tijekom četiri godine rata u zatvorima i logorima u NDH pobijeno osuđenih i neosuđenih osoba.
Činjenica je također da su četiri poslijeratne, a to znači mirnodobske godine, u Jugoslaviji po mnogočemu bile gore od četiri ratne godine u NDH. Strahovlada je nastavljena uz namještena brojna suđenja, nacionalizacije, prisiljavanje seljaka u radne zadruge, a zaoravanjem domobranskih groblja i rušenjem povijesnih spomenika brisao je hrvatsku povijest. U svojem ekstremnom samoljublju sebe je doživljavao početkom povijesti.
Još dok je prije rata s ostalim jugoslavenskim komunistima boravio u Sovjetskom Savezu denuncirao je sve one koji su ga mogli spriječiti u hijerarhijskom napredovanju. Paranoični Staljin je lažno optužene dao pogubiti, a među njima je bio sekretar KP Jugoslavije Gorkić, pa je Tito dobio taj položaj. Iz nedavno otvorenih arhiva, konačno je dokazano da je Tito krivac za smrt nekoliko stotina onih koje je trebao smatrati komunističkim suborcima.
Sumnjičavi Staljin se osjećao ugroženim prevelikom Titovom poslijeratnom samostalnošću, pa ga je odlučio uništiti, ali se veliki genijalac samoodržanja brzo snašao. Na vlast je došao koristeći okrutnu boljševičku ideologiju, a da bi nju mogao zamijeniti nečim drugim, prvo je u skladu s tom ideologijom odlučio uništiti njezine najvjernije zagovornike, to jest one koji su ga doveli na vlast. Tako je počelo s okrutnim uništavanjem onih koji su optuženi da su odobravali Staljinovu Rezoluciju Informbiroa. Nije se tu puno dokazivalo. Bila je dovoljna mala sumnja pa da bi jadnik bio odveden na Goli otok, a u toj su masovnoj i improviziranoj čistki stradali i neki koji s KP nisu imali nikakve veze.
Nakon toga je svoj operativni zločinački boljševizam zamijenio novokomponiranim, humanijim oblikom marksističkog socijalističkog samoupravnog sustava. SAD mu je pružila punu zaštitu, a da bi bio potpuno siguran svoju je rezidenciju iz Beograda preselio na otok Brijun, gdje je primao i sve svjetske državnike, pretvarajući se postupno u pravog lidera Pokreta nesvrstanih zemalja.
Nikada većina građana Jugoslavije nije imala bolji i sigurniji život, nego u zadnjih dvadesetak godina njegova života, a to je razlog današnjeg “jugonostalgičarstva” onih koji se ne sjećaju, ili se ne žele sjećati što se sve događalo. Tito je i tada javno nevidljivom čeličnom šakom držao vlast u svojim rukama. Kad su 1971. u Hrvatskoj mnogi pomislili da je prošlo vrijeme strahovlade i pokrenuli borbu za ostvarivanjem više slobode, on im je okrutno pokazao “tko je gazda”, da bi nakon toga opet glumio dobrotvora. On nije homo duplex - psihološki dvostruka ličnost, nego je izvrstan glumac koji je u stanju izvanredno uvjerljivo djelovati u bilo kojoj ulozi koju si je odabrao. ..."

http://www.fokus-tjednik.hr/vijest.asp?vijest=4927
« Zadnja izmjena: 22 Svibanj 2009, 18:01:42 poslijepodne Ratnik svjetlosti »

Offline Slovak

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 3.393
 • Bez cezure.
Odg: Najkrvaviji diktatori kroz povijest
« Odgovori #31 : 23 Svibanj 2009, 00:44:09 prijepodne »
Misliš li da ima boljih?
Dosta parola.

Offline Ratnik svjetlosti

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.627
 • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: Najkrvaviji diktatori kroz povijest
« Odgovori #32 : 24 Svibanj 2009, 11:09:49 prijepodne »
Misliš li da ima boljih?

Misliš njemu po djelu sličnih? Ima, kako da ne, eto na primjer Slobodan Milošević.

Offline Ratnik svjetlosti

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.627
 • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: Najkrvaviji diktatori kroz povijest
« Odgovori #33 : 31 Svibanj 2009, 13:04:33 poslijepodne »
Nemojte misliti da se bavim samo J.B. Titom, nego uočite da ipak živim ovdje u Hrvatskoj, a ne u takozvanoj Tunguziji te da na ovom topiću mogu postirati zanimljivosti koje nam donose naši vrli mediji pa i evo nešto novo u ponudi, izašla knjiga Pere Simića:


http://www.vecernji.hr/showbiz/kultura/3296149/index.do
Pero Simić otkriva: Tito je naredio ubijanje zarobljenika
 
"...Naslovnica knjige 'Tito – fenomen stoljeća' koja otkriva brojne nepoznanice o Josipu Brozu

Jugoslavenski maršal Josip Broz Tito između 9. i 12. svibnja 1945. osobno je u Bijelom dvoru na beogradskom Dedinju naredio da se pobiju ratni zarobljenici! Tu je usmenu naredbu dobio tadašnji načelnik Trećeg, kontraobavještajnog odjeljenja Ozne, potpukovnik Jefto Šašić!..."

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
Odg: Najkrvaviji diktatori kroz povijest
« Odgovori #34 : 02 Lipanj 2009, 08:34:10 prijepodne »
Citat:
Adolf Hitler
fašist
 Njemačka
 1933 – 45
 20,95

Otkud "fašist" zar Hićo nije bio NACIST
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline OriloGorilo

 • Veteran
 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.295
  • Prolozac
Krug za TRG
« Odgovori #35 : 02 Lipanj 2009, 08:35:42 prijepodne »
U privitku (ispod) detalji o razlozima zašto treba doći na Kazališni Trg u ZG tko je u mogućnosti ove subote...

[privitak je izbrisao admin]
"...bit će svega samo nas ne će..."

Offline Ratnik svjetlosti

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.627
 • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: Najkrvaviji diktatori kroz povijest
« Odgovori #36 : 10 Lipanj 2009, 22:17:56 poslijepodne »

Offline Ratnik svjetlosti

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.627
 • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: Najkrvaviji diktatori kroz povijest
« Odgovori #37 : 01 Srpanj 2009, 18:53:31 poslijepodne »
Fidel Alejandro Castro Ruz (Mayarí, Kuba, 13. kolovoza 1926. - ), kubanski revolucionar, prvi sekretar Komunističke partije Kube, predsjednik državnog vijeća i vijeća ministara Republike Kube, vrhovni zapovjednik Revolucionarnih oružanih snaga. Mnogi ga smatraju diktatorom. Na dužnosti ga je naslijedio brat Raúl Castro.Fidel Castro, zanimljivo, nije u rangu među prvih deset diktatora svijeta, znači li to da nije najkrvaviji od najkrvavijih, ali svjetski je poznat...

Za neke heroj revolucije, a za druge nemilosrdni komunistički diktator.  Vladao je gotovo 48 godina, a njegov su zaštitni znak: maslinastozelena vojna uniforma, CIGARETA i govori koji traju satima.Rođen je 13. kolovoza 1926. godine kao Fidel Castro Ruz na plantaži šećerne trske na istoku Kube od roditelja koji su bili doseljenici iz Španjolske, otac zemljoradnik, a majka sluškinja. Polazio je dvije jezuitske škole - Lasalle i Dolores, obje u Santiagu. Godine 1948. oženio se Mirtom Diaz-Balart, a brak je završio razvodom 1954 godine. Castrov sin Fidel Castro Diaz-Balart, koji je potekao iz tog braka, rođen je 1949. godine. Dolaskom oca na vlast najmlađi Castro obnašat će dužnost šefa kubanske komisije za atomsku energiju. No, Castro se još ženio. Trenutno je oženjen Daliom Soto Del Valleom i s njom ima pet sinova čija imena redom počinju na slovo A. Fidel Castro je 1950. godine doktorirao pravo na Sveučilištu u Havani. Nakon završenog fakulteta Castro je planirao kandidirati se za mjesto zastupnika u kubanskom parlamentu na izborima zakazanim za 1952. godinu, ali je general Fulgencio Batista u državnom udaru zbacio vladu i predsjednika Carlosa Prio Socarrasa i otkazao izbore. Castro je stoga protiv Batiste uložio tužbu sudu zbog kršenja ustava, ali je sud tužbu odbacio. Castro je zato sa skupinom istomišljenika 26. srpnja 1953. godine napao vojarnu u mjestu Monacada. Međutim taj napad je završio neuspjehom i Castro je utamničen. U zatvoru je ostao sve do 1955. godine. U to doba njegove političke ideje bile su: nacionalizam, antiimperijalizam i reformacija i nije bio član Komunističke stranke. Nakon puštanja iz zatvora Castro je otputovao prvo u Sjedinjene Države, a potom u Meksiko gdje je organizirao revolucionarni pokret nazvan 26. srpnja.

Kao vatreni govornik koji se zanima za društvena i politička pitanja ubrzo je postao vođa pokreta (otpora) protiv kubanskog (diktatora) Fulgencia Batiste.

Pedesetih godina 20. stoljeća Castro je sa svojom gerilom porazio vojsku Batiste. 1. januara 1959. godine preuzima vlast u Kubi i zemlju usmjerava prema komunizmu. Izvršio je nacionalizaciju, ukinuo političke slobode i kažnjavao i zatvarao sve kritičare vlasti koji masovno iseljavaju u SAD-e. Fidel Castro je dolaskom na vlast bio neprijateljski raspoložen prema Sjedinjenim Državama, a koje su se prijateljski odnosile spram Batiste i često se miješale u unutarnje poslove Kube dok je on bio na vlasti. Nakon što je Castrova vlada nacionalizirala rafinerije nafte, šećerane i pogone za proizvodnju električne energije 1960. godine Sjedinjenje Države su prestale kupovati kubanski šećer te su uvele ekonomski embargo prema Kubi. Sjedinjene Države neuspješno su pokušale uz pomoć kubanskih izbjeglica zbaciti Castra s vlasti 1961. godine u tzv. invaziji na Zaljev svinja.

Možda i kao posljedica te invazije 1961. slijedila je Castrova izjava u prosincu iste godine: Ja sam marksist-lenjinst i ostat ću to do svoje smrti. Ranih 1960.-ih Castro je otvoreno priglio komunizam i uspostavio bliske veze sa SSSR-om primajući sve veću sovjetsku vojnu i ekonomsku pomoć. U doba 1960.-ih i 1970.-ih Castrova vlada je učinila značajna poboljšanja u kubanskom obrazovnom sustavu i organizaciji zdravstvene skrbi time prikazujući kubansku revoluciju kao primjer drugim narodima. Ali Američko-kubanski odnosi nastavili su se pogoršavati kada su Amerikanci 1962. otkrili da je Sovjetski Savez na Kubi postavio svoje balističke projektile dalekog dometa i time praktično imao cijele Sjedinjene Države "na dlanu". Predsjednik John F. Kennedy tada je uveo pomorsku blokadu Kube kako bi prisilio sovjetskog lidera Nikitu Hruščova na povlačenje sovjetskih projektila s Kube. Castro je također aktivno pomagao revolucionarne pokrete u Latinskoj Americi, a u 1970.-ih i 1980.-ih i u Africi (Angola, Etiopija). Godine 1979. izabran je za vođu Pokreta nesvrstanih, poziciju koja mu je dala međunarodni ugled. Nakon što je kasnih 1980.-ih SSSR počeo sprovoditi niz socijalnih i ekonomskih reformi Castro je oštro kritizirao takve eksperimente s kapitalizmom i ustvrdio kako na Kubi nema potrebe za sličnim reformama.

Raspad Sovjetskog Saveza 1991. godine prekinuo je dotok pomoć Kubi izazivajući time još veće propadanje posrnulog kubanskog gospodarstva. Castro je na takav razvoj događaja odgovorio 1993. godine kada je dopustio ograničeni niz ekonomskih reformi i djelomičnu legalizaciju privatnog poduzetništva. Castro je u prosincu 1995. posjetio Kinu i izrazio svoje divljenje domaćinima u njihovom uspješnom kombiniranju ograničenih ekonomskih reformi i socijalističke privrede. Po povratku na Kubu Castro je ipak kritizrao eksperimente s privatnim poduzetništvom koji su se ukazivali na Kubi. Tvrdio je kako je jedini način da se postigne ekonomski rast očuvanje jednopartijske države, ograničavanje privatnog poduzetništva i brzo utišavanje političkih protivnika. U veljači 1996. kubanski ratni zrakoplovi oborili su dva civilna zrakoplova za koja su kubanske vlasti tvrdile da su narušile kubanski zračni prostor. Ovi zrakoplovi pripadali su organizaciji kubanskih izbjeglica Brothers to the Rescue koji su se posvetili pomaganju kubanskih izbjeglica. Američka vlada odgovorila je na ovaj incident daljnjim jačanjem ekonomskog embarga što je uključivalo i kažnjavanje stranih tvrtki koje investiraju na Kubi.

Fidel Castro podvrgnut je 2006. teškoj operaciji i tada je prvi put nakon stupanja na vlast privremeno predao ovlasti nekome drugom, u ovom slučaju svome bratu Raulu. Posljedni se put pojavi u javnosti u srpnju 2006. godine, a njegovo je zdravlje od tada državna tajna. U svibnju 2006. godine američki list Forbes objavio je senzacionalnu vijest da Castro ima osobno bogatstvo od 900 mil. dolara, što je Castro hladnokrvno zanijekao i rekao da je njegova osobna imovina ravna nuli...

Jednom prilikom upitan kada će obrijati bradu i skinuti vojnu odoru (po tome i s cigaretom u ustima postao je prepoznatljiv lik u cijelom svijetu) odgovorio je: Kada se okonča revolucija!Castro i Che Guevara
« Zadnja izmjena: 01 Srpanj 2009, 18:58:20 poslijepodne Ratnik svjetlosti »

Offline Ratnik svjetlosti

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.627
 • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: Najkrvaviji diktatori kroz povijest
« Odgovori #38 : 01 Srpanj 2009, 19:02:34 poslijepodne »


TROPSKI TOTALITARIZAM „DRUGA CHE"

„Na osnovi mojega ideološkog obrazovanja spadam u one koji misle da se rješenje za probleme ovoga svijeta nalaze iza željezne /komunističke/ zavjese" Che Guevara, 1957.

Argentinski revolucionar i borac pod simbolom crvene zvijezde petokrake, poznat kao suborac Fidela Castra na Kubi, spada u red onih sljedbenika Lenjinovih boljševika koji su stvorili "skoro beskrajni tropski totalitarizam", kako je g. Pascal Fontaine opisao komunizam u Latinskoj Americi.
 
Upravo je liberalni kapitalizam bez socijalne pravde uzrok pojavi totalitarnog komunizma u Latinskoj Americi koji je na Kubi izboren, prijevarom naroda, u revolucionarnoj borbi protiv vojne diktature. Većinski kapital je na Kubi u vrijeme revolucije bio u rukama američke Mafije koja je na tom karipskom otoku prala novac, protuzakonito stečen u Sjedinjenim Američkim Državama. Stoga nije ni čudno da se jednog dana pojavio bivši katolički sjemeništarac Fidel Castro sa svojim „drugovima" koji su uz pomoć opljačkanoga naroda promijenili društveni poredak kapitalizma u „socijalizam". Međutim, kubanski boljševici i marksisti predstavljalju drugi totalitarni predznak njihovih desničarskih prethodnika, i umjesto socijalne pravde stvorili su nove nepravde, nekada i daleko veće nego što su bile.


Oko Che Guevarae stvorio se nezamislivi mit, legenda, dakle, nešto što ne odgovara istini. Che Guevara nije bio junački borac za slobodu i pravdu, kako ga njegovi simpatizeri s ljevice predstavljalju novim generacijama u srazu sa globalizmom i pojavom pod slatkorječivim nazivom „globalna demokracija" kao krinka za stvaranje poretka najbogatije svjetske elite koja svoj profit ostvaruje u bankarstvu i trgovini naftom. I u Hrvatskoj usijane ljevičarske glave polako gube interes za svojim „brandom" zvan „Tito", s obzirom na znanstvene dokaze o njegovim velikim, strašnim i masovnim zločinima, pa se okreću rezervnom „brandu" - „Che". Pustimo stoga znanstvenike neka kažu tko je bio „drug Che"...


„Fidel Castro se stalno pozivao na Francusku revoluciju: jakobinski Pariz imao je svog Saint Justa, Havana sa svojim geriljerosima imala je svog Che Guevaru. Rođen 1928. u kući dobroga odgoja i imovnog stanja u Bunenos Airesu, Argentini, kao mlad čovjek putovao je uzduž i poprijeko američkog subkontinenta. Sin građanskog društva i kronični astmatičar prekida svoj studij medicine nakon kružnoga putovanja motociklom. Sjedinjene Američke Države naučio je mrziti pedesetih godina 20. st. u maloj i siromašnoj američkoj državi Guatemali u kojoj je CIA srušula tamošnju progresivnu vladu.


„Na osnovi mojega ideološkog obrazovanja spadam u one koji misle da se rješenje za probleme ovoga svijeta nalaze iza željezne /komunističke/ zavjese", napisao je 1957. u pismu svome prijatelju Reneu Ramosu Latouru. Godine 1955. sreo je jedne noći u Mexicu mladog emigrantskog odvjetnika s Kube koji je pripremao svoj povratak u domovinu: Fidela Castra. Che je odlučio poći sa Kubancima koji su u prosincu 1956. izvršili desant na Kubu. U kubanskom podzemlju imenovan je „komandantom" jedne oružane jedinice, zvana „kolona". Ubrzo je Che Guevara postao poznat po svojoj čvrstoći: jednog mladog geriljera /partizana/  iz njegove  „kolone" odmah daje na licu mjesta strijeljati do smrti zbog malo hrane koju je ovaj ukrao, bez ikakve vrste suđenja.


Bivši pristaša Che Guevare u Boliviji, Regis Debray, nazvao ga je „pristašom autoritarizma", i posvjedočio kako je Che došao u sukob s nekoliko stvarno demokratski orijentiranih kubanskih komandanata revolucije.


U jesen 1958. godine Che Guevara otvara u središnjem dijelu kubanskog otoka novi front u dolini Las Villas, i ostvaruje sjajnu pobjedu kada u Santa Clari napada jedan rezervni vod diktatora Batiste: vladini vojnici odbijaju borbu i bježe. Nakon pobjede Che Guevara preuzima ulogu „tužitelja" i odlučuje o zahtjevima za pomilovanja. Zapovijeda zatvorom La Cabana koji postaje poprište mnogobrojnih smaknuća, posebno demokratski orijentiranih pristaša kubanske revolucije.


Kao Castrov ministar za industriju i direktor Kubanske narodne banke Che Guevara ima priliku primijeniti svoju doktrinu, i Kubi nametnuti "sovjetski model". Che prezire novac ali živi u bogataškoj gradskoj četvrti Havane. Ministar je gospodarstva ali nema pojma o osnovnim gospodarskim pojmovima. Tako je na kraju upropastio Kubansku narodnu banku. Lakše mu je, međutim, uvođenje „radnih nedjelja" sa dragovoljnom radničkom snagom - što je posljedica njegova obožavanja Sovjetskog Saveza i komunističke Kine Mao Ce Tunga. Che Guevara pozdravlja „kulturnu revoluciju" u Kini /koja odnosi bezbroj života nevinih/. Gosp. Regis Debray istaknuo je sljedeće: On, a ne Fidel, otvorio je na poluotoku Guanah prve „logore za poboljšanje ljudi", za koje bismo rekli da su „logori za prisilni rad" /koncentracijski logori/.


U svojoj oporuci Che Guevera, pitomac škole terora, hvali „mržnju koja od čovjeka stvara učinkovit, jak, selektivan i hladnokrvan stroj za ubijanje".„Ne mogu s nekim biti u prijateljskom odnosu tko samnom ne dijeli moje ideje", tvrdi Che koji je svog sina nazvao Vladimir, po uzoru na obožavanog Lenjina. Za razliku od toplih, srdačnih Kubanaca je „Che", kako se međusobno oslovljavaju Argentinci, dogmatik, hladan i netolerantan. Na Kubi je Che odgovoran za regrutaciju mladih koji se dive novostvorenom kultu „novoga čovjeka".


Fidelova zamjenika tjerala je želja za izvozom kubanske revolucije, zaslijepljen paušalnim anti-amerikanizmom, propagiranoga pod geslom: „Stvorimo dva, tri, četiri Vijetnama!" (svibanj 1967. godine). Godine 1963. se Che Guevara nalazi u Alžiru, kasnije u Tanzaniji, prije nego što je otišao u Kongo gdje je upoznao marksista Kabilu koji se poslije iskazao izvršenim masakrima nad civilnim stanovništvom.


Castro se Che Guevarom koristio iz taktičkih razloga. Kada je među njima nastao konačni slom njihova savezništva, Che Guevara otišao je u Boliviju gdje je pokušao u praksi ostvariti teoriju o „gerilskom ognjištu", bez da je uzeo u obzir politiku Komunističke partije Bolivije. Kod seoskog stanovništva Bolivije njegov pokretni stožer nije naišao na podršku. Na kraju ga je 8. listopada 1967. opkolila i zarobila bolivijska vojska, te ga smaknula."


/Izvor: „Crna knjiga komunizma - represija, zločini i teror" /"Le livre noir du communisme", Pariz, 1997./


Oružanoj skupini, bliska Al-Kaidi, idol i uzor su J.B. Tito i Che Guevara !


U kolikoj je mjeri opasno širenje lažnih pozitivnih informacija o Che Guevari ili o Josipu Brozu "Titu" govori činjenica da je vođi oružanoj terorističkoj skupini Fatah al-Islam, Jordancu Šaker al-Absi, također nesvršeni student medicine kao i Che Guevara, uzor J. B. "Tito" i Che Guevara.


U razgovoru za "Večernji list", objavljen dana 4. lipnja 2007. godine, vođa Fataha al-Islama objašnjava da su Che Guevara i J. B. Tito odlični revolucionari, kakve je upoznao i u sovjetskoj Mađarskoj, u Istočnoj Njemačkoj (DDR), a ne samo u Titovoj Jugoslaviji gdje je u Zagrebu instruiran od "Jugoslavenske narodne armije" i njene "Kontraobavještajna službe" (KOS) za pilota borbenog zrakoplova tipa MIG 21, i za vojnog instruktora. Dokaz kako ga je partizanska armija maršala Tita odlično obučila dao je navedeni vođa navedene oružane borbene skupine kada su članovi te skupine u Libanonu zaklali na spavanju 17 ročnika libanonske vojske, i time ostvarili "sjajnu" pobjedu, kao svojedobno Che Guevara na Kubi, ili J. B. Tito u Hrvatskoj 1941. godine, kada su partizani pod komandom Petra Kleuta nakon oružanog ustanka od 22. lipnja digli u zrak vlak i pobili mljekarice - žene koje su na zagrebački Dolac nosile mlijeko ili "mlieko" na prodaju. Time su se Titovi partizani upisali zlatnim slovima u povijest kao neustrašivi "junaci" koji nemaju strah čak ni pred ženama - nenaoružanim hrvatskim seljankama. Tragedija hrvatske današnjice jedino je u tome što se "podvizi" Petra Kleuta i njegove razbojničke družine javno slave putem Hrvatske televizije (HRT), što bi bilo isto kao kada bi španjolska nacionalna TV javno slavila obljetnicu terorističkog napada Al-Kaide na vlak u Madridu. HR Centar IZK, u Zagrebu, 2007.

Zanimljiv izvor teksta:

http://www.komunizam.hrvatskauljudba.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=3
« Zadnja izmjena: 01 Srpanj 2009, 19:06:36 poslijepodne Ratnik svjetlosti »

Offline Ratnik svjetlosti

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.627
 • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: Najkrvaviji diktatori kroz povijest
« Odgovori #39 : 01 Srpanj 2009, 19:31:54 poslijepodne »
EUROPSKI TOTALITARIZAM "DRUGA TITA"Ali, rigidna komunistička diktatura, uvedena nakon rata, potrajala je cijeli Brozov životni vijek. Poslijeratna stratišta, Bleiburg i križni putevi bili su uvod u jednu od najsuptilnijih diktatura koje je Europa uopće poznavala. Otvaranje logora za političke neistomišljenike, odnosno Golog Otoka, te nedostatak bilo kakva političkog pluralizma i osnova demokracije za vrijeme Titova režima, općepoznati su krimen njegove vlasti. Snažan kult ličnosti, oličen u sletovima i štafetama u diktatorovu čast, obilježavao je društveni život tadašnje države desetljećima, čak i nakon njegove smrti. Broz je bio diktator kojeg su se svi bojali - bez mnogo je obzira zatvarao, osuđivao i uklanjao političke protivnike.....opširnije

Možda ideja o zabrani pušenja nije slučajna?! ;) :laugh:
« Zadnja izmjena: 01 Srpanj 2009, 19:56:18 poslijepodne Ratnik svjetlosti »

batakljun

 • Gost
Odg: Najkrvaviji diktatori kroz povijest
« Odgovori #40 : 02 Srpanj 2009, 10:50:16 prijepodne »
Otvaranje logora za političke neistomišljenike, odnosno Golog Otoka, te nedostatak bilo kakva političkog pluralizma i osnova demokracije za vrijeme Titova režima, općepoznati su krimen njegove vlasti. Snažan kult ličnosti, oličen u sletovima i štafetama u diktatorovu čast, obilježavao je društveni život tadašnje države...
... bez mnogo je obzira zatvarao, osuđivao i uklanjao političke protivnike.....

sa svim se izrečenim slažem, samo me zanima je li ikada itko vidio da je neki hrvatski desničar u sličnom kontekstu prigovorio anti paveliću bar nešto od ovoga, jer ruku na srce da ne piše o kome se radi sve bi se ovo moglo staviti u dotu i poglavniku.


Offline Ratnik svjetlosti

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.627
 • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: Najkrvaviji diktatori kroz povijest
« Odgovori #41 : 02 Srpanj 2009, 16:01:43 poslijepodne »
He, he bato, otkad je bitan jedan gubitnik poput Ante Pavelića ("gubitnik" - tvoje riječi, sjećaš li se?). Odkad tebe zanima istinita, objektivna, stvarna analiza lika i djela Ante Pavelića? Oho, to je nešto novo!

Nadam se da nije samo to što živiš u debeloj zabludi da je do objektivne analize lika i djela J.B. Tita stalo samo Hrvatima kojima je na srcu samostalna i neovisna Hrvatska, u povijesti zvana NDH. Nadam se da nije tvoj revanšizam...

Offline Ratnik svjetlosti

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.627
 • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: Najkrvaviji diktatori kroz povijest
« Odgovori #42 : 02 Srpanj 2009, 16:02:58 poslijepodne »
sa svim se izrečenim slažem, samo me zanima je li ikada itko vidio da je neki hrvatski desničar u sličnom kontekstu prigovorio anti paveliću bar nešto od ovoga, jer ruku na srce da ne piše o kome se radi sve bi se ovo moglo staviti u dotu i poglavniku.I ne slažem se s ovim jednačenjem, iz više razloga.

batakljun

 • Gost
Odg: Najkrvaviji diktatori kroz povijest
« Odgovori #43 : 02 Srpanj 2009, 19:19:55 poslijepodne »
Nadam se da nije samo to što živiš u debeloj zabludi da je do objektivne analize lika i djela J.B. Tita stalo samo Hrvatima kojima je na srcu samostalna i neovisna Hrvatska, u povijesti zvana NDH. Nadam se da nije tvoj revanšizam...

hoće li ta objektivna analiza uvažiti i činjenicu da nikad ni prije ni poslje jedan hrvat nije imao toliku moć na kugli zemaljskoj?

hoće li ta objektivna analiza uključiti i činjenicu da je pola hrvatske ronilo suze i "pješačilo" na grob voljenog vođe...

Offline Ratnik svjetlosti

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.627
 • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: Najkrvaviji diktatori kroz povijest
« Odgovori #44 : 02 Srpanj 2009, 20:40:54 poslijepodne »
Bato, to ovisi o tebi...o tome što želiš i možeš čuti i vidjeti od objektivnosti.
I ustvari, iskreno se pitam o kome gore pišeš. O maršalu i Bijeloj kući u Beogradu, ili misliš na Madridsko groblje...provociraš li?