Najprije, zašto iz Zavelimova upisa ne mogu citirat? Oće li on u raj prija od nas obični forumaša?
Unda, kakve sad veze sa svim imaju neokatekumeni? Pa nisam Radićevu maksimu 'Vjera u Boga i seljačka sloga' promijenio u 'vjera u Neokatekumenski put i hrvatska sloga'?!
Mogu ja s ikim ko nije neokatekumen. Roditelji i braća mi nisu neokatekumeni pa š njiman mogu; sinovi mi ne žele u zajednicu, pa š njiman mogu; ovđe pišen a jedini sam neokatekumen, itd. Ne znam zapravo otkud ti ovakav zaključak, al dobro. Neokatekumenski put je dio Crkve, i to je to. Ima vrlina, a ima i mana.
Teoretski, tvrdim da mogu dijeliti nacionalnu pripadnost s muslimanom Hrvatom, pravoslavcem Hrvatom, ateistom Hrvatom, ali ne mogu vjerovati u istog Boga s onim koji Krista drži čovjekom ili prorokom, ili Katoličku crkvu tek jednom od crkava. Pa ja ispovijedam vjeru u jednu svetu, katoličku i apostolsku Crkvu. To znači da smatram da se i musliman Hrvat, i pravoslavac Hrvat, i ateist Hrvat trebaju obratiti na katoličanstvo. Ne vidim mogućnosti da kao katolik drugačije mislim.
Belevarac, nisam ovdje pisao o neokatekumenima, a i ne namjeravam. Muka mi je od nesporazuma vezanih na tu temu, pa mi se o tome baš i ne da.