Autor Tema: Memorandum SANU i njegove posljedice  (Posjeta: 1101 )

Offline benco

 • Forumaš sa stavom...
 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.299
 • Kada čovjek prešuti istinu, kamen progovori!
Memorandum SANU i njegove posljedice
« : 24 Rujan 2010, 19:26:22 poslijepodne »
Na današnji dan 1986. godine SANU je donio memorandum koji je za susjedne narode značio početak krvavog razdoblja za preživljavanje. Memorandum je samo vrhunac svega onoga što se skrivalo pod "bratstvom i jedinstvom naših naroda i narodnosti" a i "tekovina NOB-a".
Memorandum u cijelosti možete pročitati:

http://udbina.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1710:tko-priziva-zlatne-80-te&catid=108:domovinski-rat&Itemid=135

Dakle, ovu temu pokrećem da bismo mogli sagledati i ono što je dovelo do Memoranduma, ali i posljedice koje je donio Memorandum. Nadam se da se nećemo vratiti na ustaške zločine opravdavanje sa NDH.
... Svakim danom čovječje je promišljanje sve kompliciranije ...

Offline belevarac

 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.801
Odg: Memorandum SANU i njegove posljedice
« Odgovori #1 : 26 Rujan 2010, 00:18:51 prijepodne »
Kad god dodjem u Primoshten i sidnen na terasu, pa se zabenin u more, moran glejat priko crljeni kanalica Jovanove (nekad) vile. U prvom je redu do mora, more se s kapije u troskoku u more uskocsit. Bila je popucala u ratu po shavovin, nieke budale unile plinske boce u nju, pa podpalile. Csini se da ju je nietko kupio, obnovljena je.

Prije koju godinu, prije nego shto je umro, pitan nesudjenog shpanjolskog borca, komunisticskog katolika, prvoborca partizanskog i prvopristupnika na Golom otoku, koji je sa svoje terase na Rashkovichev krov moga dopishat, je li istina da se u ovoj vili pisa Memorandum. A shta ti ga ja znan, nisan jin ja svitju drzsa, pocse D. mirno. Ali dolazili su tu kod njega skupno i pojedinacsno iz Beograda, cili procesijuni, i ostavali danima, recse mi D. A nije ni bijo bash toliko losh dok je bijo psikijatar, ali ga oni Dobrica skroz zaludio: te de ti ucsini to i to, aj ti lipo povedi i pobuni Srbe, a mi tjemo te progurat da i akademik postanesh, i eto ti ga na.
Znameniti grad na obali, Olisippo [Lisabon], csuven zbog svojih kobila koje zatrudne pomochu zapadnog vitra (Plinije Stariji)

Offline likarija

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.599
 • Nu me!
  • Oldtimer klub Zagreb
Odg: Memorandum SANU i njegove posljedice
« Odgovori #2 : 07 Studeni 2010, 21:53:36 poslijepodne »
INTERVJU ZA POLITIKU

Stanimirović: Srbi nisu započeli rat u Vukovaru

Predsjednik SDSS-a, Vojislav Stanimirović, je izjavio i da im je Tadićev čin olakšanje jer je preuzeo teret odgovornosti.

"...Upitan o pojedinostima glede dosjea i protokola iz Vukovarske bolnice, koje predsjednik Tadić vratio u Hrvatsku, Stanimirović kaže kako "hrvatska strana stalno potencira da su iz vukovarske bolnice na Ovčaru odvedeni hrvatski ranjenici, bolesnici i bolničko osoblje, dok, s druge strane, postoje i informacije da su u bolnici bile oružane snage koje su se preobukle u bolesnike"...."

"...Jer, oni koji nisu u tim protokolima, zapravo su preobučeni vojnici", kazao je predsjednik SDSS-a..."

Ko guja u njedrima.
:starac

Offline benco

 • Forumaš sa stavom...
 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.299
 • Kada čovjek prešuti istinu, kamen progovori!
Odg: Memorandum SANU i njegove posljedice
« Odgovori #3 : 07 Studeni 2010, 22:40:56 poslijepodne »
He, Stanimirović očito zna tko je i gdje pobijen, pa pokušava nalaziti "razloge", ali postoje međunarodne uredbe o ponašanju prema ranjenicima, zarobljenicima,... koje ne opravdavaju likvidacije.
Prema tome, tog četnika je već odavno tribalo maknuti iz hrvatske politike, jer je jedna od crnih mrlja.

... Svakim danom čovječje je promišljanje sve kompliciranije ...