Zmijavčane, da mogu, u top bih stavio. Top da ih sve zajedno ispali negdi u italiju. Vidiš ti, diliti općine. I sad je dikovača odjednom postala njihovo vlasništvo na kojemu oni mogu slobodno meljat stakloplastiku i akrile, pravit kade, potkopat sveti brežuljak i još tvornici dat ime did. nisam htio putem javnih sredstava priopćavanja napisat tekst jer nisam imao nikakvu suvislu rečenicu. >najradije bi počeo psovat i zvat munje i gromove da zatuku sve koji su dali da se na dikovači ona tvornica sagradi. ostavili su veliku sramotu generacijama koje dolaze iz njih, generaciji zmijavčana, ali ne uklanjam se od krivnje, ta nije to ilirsko svetište zmijavačako, nego sviju nas, pa svi smo odgovorni. Zato sam za ukidanje općina, da država ima veći nadzor nad tim što rulja čini. a, možda se oglasim i javnim priopćenjem naciji putem svog privatnog radija i novina i ukažem na ljudsku glupost. nosim odsad kacigu, drvlja i kamenja se ne bojim.
eno, jedan ugledni zmijavčanin objavljuje knjigu o mlinicama na imotskom polju. zamoli me da fotografiram staru mlinicu koja bijaše u vlasništvu mojih predaka i ja mu ishitreno obećah da oću. međutim, eto da se ne zavučem pod panj od sramote, mlinica je toliko zarasla u šikaru, da ja tute nemam šta slikati, a zimus, kad sam bio doli, vode je bilo povrh gornje deke. a sve to, izmđu ostaloga, zbog one tvornice aluminija u mostaru koju drže većinski naši dični hrvatski generali pa im triba struje na račun mrve tuđe sirotinje.