Svježa svinjetina zalivena našom kujundžušom (zlatkom). 
…
Sad kad je već objavljen mogu ga i s vama podijeliti. Morebit ovđe naleti kakav poznat nakladnik i shvati koji sam silan potencijal, pa to bude početak jedne zvjezdane karijere. 
Bio sam u osmome razredu osnovne ili prvome razredu srednje škole, ne sjećam se točno, kad me stric dozvao i ozbiljno, kao muškarac muškarca, pitao bih li zalijevao mladice trešanja koje je netom posadio, dok se on ne vrati na odmor iz Zagreba.
…
U Imoti se (pa i šire) taj nekošer nehalal… zali(je)va crnim. Vrancom. More u njem bit i bilog (grožđa).
Slabo š nać nakladnika s takvom uvodnom rečenicom i to u ovako mračnom zakutku interneta (ko kakav
gopher ili
ftp server zaostao negdje na ARPA mreži iz ranih devedesetih). Sosve neskromno se smatram načitanom osobom. Uvodna rečenica mi je sveudilj bila teško prohodna. Dobro što je sintaksa vratolomna, ali što je sadržaj neprohodan? To tako ne ide u američkom filmu. Gòrē od
steep learning curve. Pa tako ne počinju priču, nit tako slážu rečenice, ni Krleža, ni Andrić, ni Aralica, ni Raos, ni Laušić… Završni naravoučenijski uglavci su
overkill, IMHO, i za župni list.