Autor Tema: Ne ću  (Posjeta: 6271 )

Offline Potjeh

  • Pravednik
  • Gožđeno pero foruma
  • ***
  • Postova: 5.058
Odg: Ne ću
« Odgovori #45 : 15 Rujan 2010, 15:21:39 poslijepodne »
Pa to je došlo zbog naleta primitivnog nacionalizma , znači čist odgovor na to a ne neko stremljenje i odricanje od nacije , jednostavno drugačiji pristup!
A taj pristup je manje fatalistički , u smislu da je dosta da svaki životni segment se provuče kroz nacionalnu prizmu , takve stvari odbijaju ljude jer ih usko postavlja , trpa ih u stado kojem rukovodi neka samoprozvana moralna grupa koja ima primat na savest naroda!

Iskreno meni bilo muka od sopstvenog naroda , veliki zločini,srbovanje na svakom mestu,....čoveku dođe da se svega odrekne i da pljune kad vidi da je gotovo nemoguće drugačije biti Srbin nego samo onako kao što ti neko propisuje!
Ali fala Bogu više nije tako i život pokazuje dase stvari mogu menjati!

Onaj koji se stidi sebe zarad globalizacije i kako misli da je primitivan jer nije sve odbacio nacionalno je barem budala koja ne ume da se snađe i ponudi nikakve odgovore sebi i drugima već je najobičniji komformista!
Ali to nije ni čudo jer kad je na sceni primitivni nacionalizam , onda je logičan kontraški plitki globalstički pristup nekih gde je svako govno što dolazi od treko super a sve odavde primitvno i isključivo!

zato kad se istorja,jezik i opšti nacionalni osećaj strgne konačno od antagonizma prema nekom drugom narodu na koejm su nažalost građeni nacionalni identiteti zadnjih decenija , onda se otvara prostor za življenje svoje nacije i naroda punim plućima bez paranoje i večne borbe za opstanak!
ja se u osnovi s ovim tvojim stavom slažem. vjerujem da si srbski rodoljub.

Offline golozlo

  • Ne može bez foruma i obrnuto...
  • Postova: 322
Odg: Ne ću
« Odgovori #46 : 15 Rujan 2010, 15:33:08 poslijepodne »
ja se u osnovi s ovim tvojim stavom slažem. vjerujem da si srbski rodoljub.

Pa jesam , ali kao što reče naš veliki dramski pisac Dušan Kovačević :"Biti nacionalista među svojim narodom i u svojoj državi je isto kao trčiš ulicom u urlaš iz vr' mozga ja volim svoju majku" ;D

Znači to je uvek barem na granici ludila i paranoje , tj.iz najboljih pobuda čovek nespreman i dovoljno neupućen koji ne kontroliše svoje emocije može otići u isključivost i svoj nacionalni ponos nesvesno čak graditi na antogoiznu prema drugome i drugačijem!