Autor Tema: SUĆUT  (Posjeta: 35070 )

Offline likarija

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.599
 • Nu me!
  • Oldtimer klub Zagreb
Odg: SUĆUT
« Odgovori #90 : 14 Siječanj 2010, 13:29:12 poslijepodne »
Čudno, ali kad je Papa Ivan Pavao II rušio  komunizam, uljuđenoj građanskoj demokraciji zapadnog tipa nije smatalo miješanje Crkve u politiku (8a di ćeš većeg miješanja od rušenja cijelog sistema).

Danas, kad Crkva iznosi svoje opservacije o općoj dehumanizaciji, ovog puta uzrokovanog ne od komunističkih dikatatora, već od postulata profita, odjednom se svi boje križa na zidu!

I budimo dosljedni do karaja. Kad skinemo križeve s zidova javnih poduzeća, ukinimo i božićnice zaposlenima u istima, skinimo ukrase s trgova i ulica (osim po izlozima dućana), zabranimo božićne pjesme u eteru (osim onih na korporativnim reklamama), zabranimo javno čestitanje božića, a svećenicima hodanje u abetu (osim u crkvi).

More se i tako reć. Jače je.

 :type
:starac

Offline benco

 • Forumaš sa stavom...
 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.299
 • Kada čovjek prešuti istinu, kamen progovori!
Odg: SUĆUT
« Odgovori #91 : 14 Siječanj 2010, 13:32:54 poslijepodne »
Evo još za razmišljanje:


Ajme šta je ovo? Kod mene još ona stara nokia za koju jedan moj prijatelj reče da bi trebalo imati uz nju i oružani list. Opasna za korisnika, ali može se iskoristiti i u obranbene svrhe. Nadati se - bit će bolje.  8)
... Svakim danom čovječje je promišljanje sve kompliciranije ...

Offline barack

 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.544
Odg: SUĆUT
« Odgovori #92 : 14 Siječanj 2010, 13:47:10 poslijepodne »
No, ovo će pisanje imati smisla ako se samo jedan katolik koji je dao glas Josipoviću jednog budućeg dana lupi dlanom o čelo kad shvati da je njegov glas omogućio takvo zlo.
Zašto misliš da pisanje nema smisla u ovim okolnostima?
Zašto misliš da se ne bi lupio po čelu da je drugačije izabrao?
Zašto misliš da je zlo ono što odabere većina?
Zašto misliš da ne bi bilo zlo da je većina odabrala drugačije?
 -? -? -?
Je, daštaje...

Offline mirbi

 • Uhodava se na forumu...
 • Postova: 83
Odg: SUĆUT
« Odgovori #93 : 14 Siječanj 2010, 14:01:52 poslijepodne »
Očito ne misli. Da je promislio, ne bi napisao.

Offline likarija

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.599
 • Nu me!
  • Oldtimer klub Zagreb
Odg: SUĆUT
« Odgovori #94 : 14 Siječanj 2010, 14:14:32 poslijepodne »
..
Zašto misliš da je zlo ono što odabere većina?
Zašto misliš da ne bi bilo zlo da je većina odabrala drugačije?
 -? -? -?

Većina????

Kliko je 60 % od pola.

Većina?

 :type
:starac

Offline mirbi

 • Uhodava se na forumu...
 • Postova: 83
Odg: SUĆUT
« Odgovori #95 : 14 Siječanj 2010, 14:18:31 poslijepodne »
Do glasa onih koji se ne udostoje uopće izaći na izbore ne treba držati. Niti ih pitati za mišljenje. Da su imali šta reć, rekli bi zaokruživanjem listića.

Offline nunu

 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.732
 • SATAN GUDARSKI
NE ČITATI
« Odgovori #96 : 14 Siječanj 2010, 14:24:10 poslijepodne »
Talijanski Bagnone tipični je mali toskanski gradić: zeleni brežuljak u provinciji Massa Carrara, na brežuljku grozd kamenih kućica, a na vrhu kaštel s tornjem i zvonik mjesne crkve. Prije pedesetak godina to je bila živa općina sa šest hiljada duša, ali dvadeseto stoljeće je učinilo svoje, i treći milenij Bagnone je dočekao s točno 1.945 stanovnika, uglavnom staraca što po gostionicama pabirče krhotine bolje prošlosti.
Do subote 22. avgusta prošle godine malo tko je čuo za Bagnone: za njega se zna samo po tome što se svakog maja tu održava Sagra della Cipolla, "festival luka" na kojemu se sprema nadaleko poznata "la Cipolla de Treschietto" i svakojaka druga jela od luka. Onda su sve svjetske novine objavile da je upravo u Bagnoneu, u malom kafe-baru "Biffi", uplaćen listić sa dobitnom kombinacijom SuperEnalotta, koji je sretniku donio 148 milijuna eura, najveći dobitak u povijesti europskih lutrija.

U živopisno malo mjestašce na vrhu brda već sutradan ujutro nahrupili su novinari, turisti i znatiželjnici, mnogobrojni raseljeni Bagnonesi iz cijele Italije iznenada su se sjetili davno zaboravljenih rođaka, ali novopečeni multimilijunaš iz nekog je razloga odlučio ostati anoniman.
Ne treba mnogo literarnog dara da se zamisli drama u gradiću od 1.945 stanovnika, od kojih baš svatko poznaje baš svakoga, znajući da je jedan od njih preko noći postao tako bogat da za lokalni nogometni klub, kad bi postojao, može odmah od Reala kupiti Kaku i Cristiana Ronalda. Ne treba mnogo mašte da se zamisle sutradan ujutro došaptavanja i ispitivački pogledi na mjesnoj tržnici i u lokalnoj oštariji, u pošti, dućanu i pred crkvom San Niccolo, prije nedjeljne mise.

Ćakula se u malom Bagnoneu i raspituje je li slučajno tkogod u samoposluzi iznenada kupio šampanjac ili noćas izbacio ženu iz kuće, ispod oka se za ručkom gledaju bračni parovi, mjerka se svaka riječ, gospođa iz apoteke sumnja na babu što je uzela kutiju sedativa, mjesni poštar na penzioniranog karabinjera kojemu je u hodniku vidio otvorene kofere, a zvonar San Niccola na onog besposličara i zgubidana što je jutros prvi došao u crkvu i zapalio svijeću pod oltarom Madonne del Pianto. Ono malo djece što je ostalo u Bagnoneu dobilo je zadatak da noću drže stražu i gledaju hoće li netko iz čista mira napustiti gradić, a muškarci u brijačnici za to vrijeme rezignirano odmahuju rukom, zaključujući da treba samo sačekati kome će mafija zakucati na vrata. Pa gledaju tko je u brijačnici ublijedio.

Tko je glasovao za Josipovića?


Ova mi je fantastična epizoda iz kronike maloga mista Bagnone u Toskani pala na pamet dok sam čitao izvještaj Državnog izbornog povjerenstva s rezultatima drugog kruga hrvatskih predsjedničkih izbora. Za razliku od matice domovine, koja je rezultatom 60:40 izabrala SDP-ovog kandidata Ivu Josipovića, Hrvati u Bosni i Hercegovini sjevernokorejskom su većinom od 92 posto glasali za protukandidata, dojučerašnjeg reformiranog zagrebačkog komunistu i iznenadnog hercegovačkog katoličkog desničara Milana Bandića.

U svim bosanskohercegovačkim gradovima i gradićima rodijak Milan iz Pogane Vlake pokupio je uvjerljivu većinu, od Mostara, gdje je osvojio 14.989 glasova, a Josipović jedva 435, do Gornjeg Vakufa, gdje je Bandića zaokružilo 2.387 glasača, a Josipovića njih samo dvadeset i sedam. Ako mislite da je to mnogo, sačekajte rezultate iz Širokog Brijega, gdje je od 7.308 glasača Bandić osvojio 7.279, odnosno 99,60 posto glasova! Pa ipak, sve je nadmašila mala istočnohercegovačka općina Ravno.

Ravno je tipično malo hercegovačko selo: gore modro nebo, dolje bijeli kamen, između njih mala zelena krpa, na njoj stotinak neuglednih kockastih kuća, a u sredini župna crkva. Prije pedesetak godina to je većinski hrvatsko selo bilo sjedište žive općine od šest hiljada duša, ali dvadeseto stoljeće je učinilo svoje, i treći milenij općina Ravno je dočekala s točno 1.770 stanovnika, uglavnom staraca što po gostionicama pabirče krhotine bolje prošlosti.

Do ove nedjelje malo tko je čuo za Ravno: za njega se zna samo po tome što je 2. listopada 1991, punih šest mjeseci prije službenog početka oružanih sukoba u BiH, sumanutim napadom Jugoslavenske narodne armije upisano kao prvo mjesto koje je stradalo u bosanskom ratu. Onda su prije koji dan sve hrvatske novine objavile da je u drugom krugu hrvatskih predsjedničkih izbora, na glasačkom mjestu u općini Ravno, od ukupno 363 glasača koji su izašli na izbore, za kandidata SDP-a Ivu Josipovića glasao točno - jedan.

Od 363 glasa Milan Bandić je tako osvojio 362, iliti preciznije 99,72 posto, nasuprot Josipovićevom jednom, odnosno 0,28 posto. Najveća je to pobjeda u povijesti europske demokracije, šanse da neki socijaldemokrat osvoji glas u hrvatskom Ravnom manje su nego da iranski reformski opozicionar Mir-Husein Mousavi dobije glas u Aradanu, rodnom mjestu Mahmuda Ahmadinedžada. Ili da na lotu osvoji 147 milijuna eura. U živopisno malo mjestašce na rubu Popova polja već sutradan ujutro nahrupili su stoga novinari, turisti i znatiželjnici, pristigli su iz cijele Hercegovine i Hrvatske mnogobrojni ljutiti Ravnjaci da otkriju čiji je rodijak osramotio selo, ali Josipovićev glasač iz nekog je razloga odlučio ostati anoniman.

Ne treba mnogo literarnog dara da se zamisli drama u selu od dvjesto stanovnika, u općini od jedva 1.700 duša, od kojih baš svatko poznaje baš svakoga, i baš svaki Hrvat baš svakoga Hrvata, znajući da je jedan od njih prošle nedjelje podmuklo, sakriven iza kartonske pregrade, na glasačkom listiću zaokružio Ivu Josipovića, to izdajničko agnostičko, bezbožno, komunističko đubre. Ne treba mnogo mašte da se toga jutra, nakon što su novine objavile izvještaj Državnog izbornog povjerenstva, zamisle došaptavanja i ispitivački pogledi na mjesnoj tržnici i u lokalnoj krčmi, u pošti, u dućanu i pred župnom crkvom.

Ćakula se u malom Ravnom i raspituje je li slučajno tkogod u trafici iznenada kupio sarajevsko "Oslobođenje" ili izbacio ženu iz kuće, ispod oka se za ručkom gledaju bračni parovi, mjerka se svaka riječ, gospođa iz dućana sumnja na babu što je uzela kutiju srpskih plazma keksa, seoski poštar na penzioniranog milicionera kojemu je u hodniku vidio Titovu sliku, a zvonar župne crkve na onog seoskog besposličara i zgubidana što jedini u selu nedjeljom ne dolazi na misu.
Ono malo djece što je ostalo u Ravnom dobilo je zadatak da noću drže stražu i gledaju hoće li netko iz čista mira napustiti selo, a muškarci u mjesnoj kladionici rezignirano odmahuju rukom, zaključujući da treba samo sačekati kome će mafija zakucati na vrata. Pa gledaju tko je u kladionici ublijedio.

i love my bike

Offline likarija

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.599
 • Nu me!
  • Oldtimer klub Zagreb
Odg: SUĆUT
« Odgovori #97 : 14 Siječanj 2010, 14:25:10 poslijepodne »
Do glasa onih koji se ne udostoje uopće izaći na izbore ne treba držati. Niti ih pitati za mišljenje. Da su imali šta reć, rekli bi zaokruživanjem listića.

...ponavljam se, ali...::starac

Offline mirbi

 • Uhodava se na forumu...
 • Postova: 83
Odg: SUĆUT
« Odgovori #98 : 14 Siječanj 2010, 14:31:23 poslijepodne »
To ja ne računam pod glasačkim listićem. Radila sam na izborima nekoliko puta i viđala svakakve ljudske ispljuvke koji crtaju i opisuju svoja spolovila po glasačkim listićima. Tribam li i njihovo mišljenje uvažit?

Offline barack

 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.544
Odg: SUĆUT
« Odgovori #99 : 14 Siječanj 2010, 14:37:36 poslijepodne »
Većina????

Kliko je 60 % od pola.

Većina?

 :type
Ako je na glasanje izišlo POLA onih koji imaju pravo odlučivati (glasati) onda je 60% od toga OGROMNA većina!!!Kliko je 40% od pola??
 
Većina???

Ovih 40% je se "zahe.baalo"(k'o što sam i sam-vidjeti jučerašnju prepisku) i mogu se nešto buniti (sebi u  bradu) al ovi što nisu izašli na izbore a nemaju dobro opravdanje- kao što se njihov glas nije čuo za vrijeme izbora tako se ni sada ne treba čuti!!
« Zadnja izmjena: 14 Siječanj 2010, 14:46:02 poslijepodne barack »
Je, daštaje...

batakljun

 • Gost
Odg: SUĆUT
« Odgovori #100 : 14 Siječanj 2010, 16:55:51 poslijepodne »
Čudno, ali kad je Papa Ivan Pavao II rušio  komunizam, uljuđenoj građanskoj demokraciji zapadnog tipa nije smatalo miješanje Crkve u politiku (8a di ćeš većeg miješanja od rušenja cijelog sistema).

Danas, kad Crkva iznosi svoje opservacije o općoj dehumanizaciji, ovog puta uzrokovanog ne od komunističkih dikatatora, već od postulata profita, odjednom se svi boje križa na zidu!

I budimo dosljedni do karaja. Kad skinemo križeve s zidova javnih poduzeća, ukinimo i božićnice zaposlenima u istima, skinimo ukrase s trgova i ulica (osim po izlozima dućana), zabranimo božićne pjesme u eteru (osim onih na korporativnim reklamama), zabranimo javno čestitanje božića, a svećenicima hodanje u abetu (osim u crkvi).

dragi bobo, ma nije sporno što se crkva miješa u društvena pitanja, svaka institucija ima pravo i obvezu iznositi stavove o društvenim kretanjima i tu moramo biti na čisto.

međutim, vrlo je problematično za što, odnosno za koga, odnosno za kakve se stavove zalažu institucije, u ovom slučaju crkva. tragedija je da je crkvena hijararhija (bar ona koja se izjašnjavala) davala potporu nečastivom koji u džepu nosi ličnu kartu na ime milan bandić. tragedija je da crkvena hijerarhija u ivi josipovću nije vidjela ničega dobroga, a da u milanu bandiću nije vidjela ničega lošega. jadna je poruka da pošteni nevjernik vrijedi manje od prevrtljivog i svim mastima premazanog novokatolika.

daklme, svaka zdrava inicijativa koja dolazi od crkve je dobrodošla, ali inicijativa da je polupismeni, zatucani lažljivac poželjan na mjestu predsjednika države je sramotna.

Većina????
Kliko je 60 % od pola.
Većina?

evo još jedne tipične idiotarije, koja nažalost svoje mjesto nalazi i u glasu koncila.
šupljoglavom autoru ove "mudrosti" moram pripomenuti da je Franjo Tuđman 1997. godine dobio 1.337.990 glasova, dok je Ivo Josipović 2009. godine dobio 1.339.385 (uzmimo u obzir i to da je danas Hrvata manje nego prije 12 godina).

prema tome, kani se poluidiotskih teza kojima sramotiš i sebe i političku opciju koju zastupaš.

LIKARIJA, SJEDI JEDAN!

Offline Ero

 • Iskusni forumaš...
 • Postova: 162
Odg: SUĆUT
« Odgovori #101 : 14 Siječanj 2010, 17:36:39 poslijepodne »


evo još jedne tipične idiotarije, koja nažalost svoje mjesto nalazi i u glasu koncila.
šupljoglavom autoru ove "mudrosti" moram pripomenuti da je Franjo Tuđman 1997. godine dobio 1.337.990 glasova, dok je Ivo Josipović 2009. godine dobio 1.339.385 (uzmimo u obzir i to da je danas Hrvata manje nego prije 12 godina).

prema tome, kani se poluidiotskih teza kojima sramotiš i sebe i političku opciju koju zastupaš.

LIKARIJA, SJEDI JEDAN!


Franjo Tuđman je natpolovičnu većinu glasova izišlih birača osvajao u 1. krugu te je sasvim promašeno uspoređivanje. Ostavi se idiotski teza i usporedbi.

Vrati se u prethodni razred.

Offline Ratnik svjetlosti

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.627
 • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: SUĆUT
« Odgovori #102 : 14 Siječanj 2010, 18:10:40 poslijepodne »
...ponavljam se, ali...:

Štogod mirbi mislila @likarijo, ovo je ipak glasački listić i vrlo dobro formulirano mišljenje o kandidatitima - ni jedan ni drugi nego Robin Hud! :lopta:

Nažalost, hrvatski pravednici i heroji kao na primjer Matija Gubec su tragično završavali pa se čovjek pozvao na englesku legendu koja za 'male' ljude priskrbljuje blago - pomaže narodu, uzima od bogatih i prebogatih (lopova, onih koji od obijesti i bahatosti ne znaju što bi više pa smišljaju i rade same gadosti).

Guzonjama je svejedno...uvijek imaju pun stol i boli ih briga za bližnje, jedino što ih zanima je moć i kako je dograbiti još i više. Zaista fuj.
I moja sućut.
« Zadnja izmjena: 14 Siječanj 2010, 18:16:36 poslijepodne Ratnik svjetlosti »

Offline likarija

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 2.599
 • Nu me!
  • Oldtimer klub Zagreb
Odg: SUĆUT
« Odgovori #103 : 14 Siječanj 2010, 19:27:13 poslijepodne »
prema tome, kani se poluidiotskih teza kojima sramotiš i sebe i političku opciju koju zastupaš.

LIKARIJA, SJEDI JEDAN!

Dragi brajo, bilo je riječi o "ogromnoj većini", koja u ovom slučaju iznosi malo više od 1/4 glasačkog tijela.
(e to ipak nije "ogromna većina" ni glasačkog tijela...).

Da ne bi bilo zabune, Josipović je legalno izabrani predsjednik, ma šta ja (ili netko) mislio o njemu.

Što se tiče političke opcije, malo pročitaj upise poslije rezultata 1. kruga, pa za tvoje "poluidiotske" komentare
neće biti osnova.
Dragi brajo, zastupanje političke opcije.... ha, ha, ha....

 :zivili

-2 (zbog količine upisanog)  ;D

:starac

batakljun

 • Gost
don't srach too much!
« Odgovori #104 : 14 Siječanj 2010, 23:30:46 poslijepodne »
Franjo Tuđman je natpolovičnu većinu glasova izišlih birača osvajao u 1. krugu te je sasvim promašeno uspoređivanje. Ostavi se idiotski teza i usporedbi.

Vrati se u prethodni razred.

Dragi brajo, bilo je riječi o "ogromnoj većini", koja u ovom slučaju iznosi malo više od 1/4 glasačkog tijela.
(e to ipak nije "ogromna većina" ni glasačkog tijela...).

dragi prijatelji, umjesto pametovanja u zimsku noć, latite se podataka:

1997. godine na izbore je izišlo 2 milijuna i 218 tisuća birača, Franju Tuđmana je odabralo 1 milijun i 337 tisuća
2009. godine na izbore je izišlo 2 milijuna i 253 tisuće birača, Ivu Josipovća je odabralo 1 milijun i 339 tisuća


Prama tome, nemojte biti tvrdoglavi ko magarad, da ne kažem ko mazge - brojevi sve govore.
Nema tu nikakva pesimizma, više je birača izišlo odabrati Josipovića nego što ih je izišlo birati Tuđmana, a bogme je i broj pobjedničkih glasova na strani ovog mlađeg!


Što se postotaka tiče, upregnite mozak i dokučite sami kako je 1997. godine bilo 4.061.479 birač,
dok je ove godine u spisku bilo 4.495.006 birača. Razlika je prama tome više od 400.000, pa jeebem vas gluve i slipe, kako Hrvatska može imati 400.000 birača više kad je prirodni prirast zadnjih 30 godina jedva priko nule.
Osim toga, kako Hrvatska može imati više birača nego stanovnika?

Umjesto da kakate gluposti i dokazujete vaginalije pozivajući se na koješta, odgovorite na ove jednostavne matematičke upite. Hrvatska trenutno ne može imati više od 4 milijuna birača što znači da je za Josipovića bez greške glasala 1/3 birača, a ja ih znam bar 5 koji bi glasali za njega da su bili u mogućnosti.

Zajključno, to je to i don't srach too much!
« Zadnja izmjena: 14 Siječanj 2010, 23:33:38 poslijepodne BataKljun »