Palm Pre
Za sve bivše i buduće Palm-oljupce, ovo je kratki pregled mojih iskustava, bez pretenzija da bude pravi review.
Prije mjesec i pol dana izašla je GSM verzija i ja sam nabavio unlocked verziju iz Njemačke. GSM verzija trenutno koristi backlevel softver (1.13),
dok je na raspolaganju ver. 1.3.1. (kao update-toplo preporučam).
Hardware :
• veličina je dobro pogođena, slider za keyboard također
• izvedba je malo plastična, ali upotrebljiva
• ima sve što vole mladi (GPS, 3G, Bluetooth, WiFI)
• ekran je dobar (malčice manji od iPhone-a)
• baterija se brzo prazni (ne izdrži cijeli dan jako heavy korištenja, ali izdrži normalan dan, dva dana nema šanse)
• touchstone (bezkonktaktnii indukcijski punjač, slično kao za električne četkice za zube) je jako uporabljiv.
• konektor za punjač je standardni micro-USB, slušalice su standardne 3,5 mm
• tipkovnica je malo jeftina i malo loša, ali još uvijek upotrebljiva. Definitivno lošija od dobrog starog Treo-a.
• nema crvene i zelene tipke
Software (WebOS):
• WebOS je super
• malo je spor što ponekad iritira
• iznutra je Linux, imaš root, instaliraš SSH server
• multitasking je cool
• GUI /ergonomija je super. na tragu iPhone-a su napravili jedan veliki korak naprijed - recimo "notification" je riješena genijalno,
gestures (ima mali prostor ispod ekrana za geste)....
• stanardne aplikacije su OK (viewer za DOC/XLS, PDF) Browser je WebKit based. Vrlo sličan kao na iPhone
• Synergy koncept je super (telefon je klijent za oblak), sve (mail, adresar, kalendar) se skuplja iz oblaka. Oblak je Google, Exchange EAS,
Facebook i Yahoo.
sve te informacije se na telefonu pokazuju objedinjeno ili pojedinačno. (ovdje fali nešto features-a).
To je to za 2 dana korištenja. Vidjeti ću do kuda ću izdržati