Autor Tema: Tjednik NACIJA  (Posjeta: 958 )

Offline Ratnik svjetlosti

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.627
 • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Tjednik NACIJA
« : 20 Listopad 2011, 20:35:43 poslijepodne »
U moru medijskog sivila, crnila i žutila prošlog tjedna se moglo pronaći i nešto što to nije. Ako je suditi po prvom broju novog tjednika Nacija, radi se o tiskovini potpuno drugačijoj od svega što se do sada pojavilo u našim medijskim prostorima. Neobično dobro izbalansiran spoj narodnih, nacionalnih, globalnih i vjerskih tema u svježem dizajnu, čini tjednik koji će zasigurno vrlo brzo steći stalnu publiku, a možda i ponekog oponenta. Zašto? Dovoljno je pročitati uvodne riječi urednika Elvisa Duspare da bude jasno u kojemu smjeru ekipa kani ići. Ovdje donosim jedan dio, ostalo možete pročitati ako potražite Naciju na obližnjem kiosku:
Ovo je prvi, probni broj koji će na kioscima biti mjesec dana.

Offline Ratnik svjetlosti

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.627
 • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: Tjednik NACIJA
« Odgovori #1 : 20 Listopad 2011, 20:37:26 poslijepodne »

„Svjesni smo da će ovaj tjednik uznemiriti mnoge koji olako gledaju kako se urušava kompletan dosadašnji sustav vrijednosti. Pogotovo očekujemo kako će uznemireni biti oni koji će u nama prepoznati glas svoje savjesti. No, ne bi se trebali pretjerano ljutiti. Oni koji su ukorijenjeni u tradicionalni sustav vrijednosti, kao što su Bog, obitelj i domovina, svakodnevno su napadani od strane istih tih koji te vrijednosti agresivno žele uništiti.

Medijski prostor u Hrvatskoj u stanju je strašne okupacije. S jedne strane su oni koji mrze i Boga i Hrvatsku, a s druge strane su oni koji samo šute; zavukli su se u svoje male rupe sretni što još uvijek nije došao red na njih. Ako netko nešto i progovori, automatski se proglasi nazadnim, primitivnim, jadnim… Tako je u Hrvatskoj postalo normalno na svadbi cijelu noć slušati kako Ceca zavija nad sudbinom što se mora udati, ali ako se pusti samo jedna jedina Thompsonova pjesma, sutradan u medijima čitate kako se neki ustaša ženio?! Je li to hrvatsko društvo postalo izopačeno?

Jedan ženski tjednik na naslovnicu stavi gore spomenutu ženu koja se javno seksa i rasproda kompletno izdanje! Tko to kupuje? Pa „Hrvati“, „katolici“.

Želja nam je iz tjedna u tjedan govoriti o istim tim temama o kojima i drugi mediji govore, ali s jedne drugačije pozicije. Gledati stvari kršćanskim pogledom.

Mi u Naciji zalažemo se za suverenu Hrvatsku. To znači da se ne može trgovati niti jednim dijelom Hrvatske. Naprosto, suverenitet nema cijenu. Floskule tipa kako moramo ući u neku drugu integraciju jer ne možemo sami, totalna su glupost. Kada bi to tako bilo, onda uopće nismo trebali izlaziti iz Jugoslavije jer smo tamo imali puno veća prava nego što ćemo ih imati u EU.

Svakim danom mrzitelji Boga i Hrvatske podižu svoju ljestvicu vrijednosti, te su sve silniji i silniji dok u konačnici ne pokažu svoje pravo lice. No, tada će biti prekasno.

Hrvatski narod lažno se uvjerava kako će nam ulaskom u EU odjednom, preko noći, postati super. To je najobičnija laž koja će, ako slučajno i uđemo u tu umjetnu tvorevinu, rezultirati time da će narod upasti u stanje apatije. Najednom će se pojaviti silni slučajevi depresije jer narod umjesto da gleda u Isusa Krista kao svoga Spasitelja, pod utjecajem onih koji mrze Hrvatsku gleda u neke strane trupe.

Predsjednik dva puta prodaje foru biskupima kako je on za obitelj, u bilo kojem obliku. I svi oduševljeni. Kako nitko ne primijeti ovaj „bilo koji“ oblik?

Guraju nam priču o desnici i ljevici. Obitelji se sukobljavaju na tom nivou. Desno, lijevo… nigdje moga stana, kako kaže jedna pjesma o pijancu. Ono što je važno je da ne postoji desnica kao ni ljevica. Postoje hrvatski nacionalni interesi i hrvatska izdaja. Možda bi trebalo konačno gledati stvari s te pozicije.

Naravno, postoji velika vjerojatnost da ćemo u nekim stvarima i mi pogriješiti. Vrlo moguće, no molimo vas da nas tada ispravite. Šaljite svoje tekstove, razmišljanja, reakcije i komentare kako bismo skupa mogli raditi na dobrobit hrvatskog čovjeka.

Kao što bolesno tijelo treba antibiotik, tako i mi želimo biti antibiotik hrvatskom društvu da ne bi cijelo društvo postalo bolesno. I kao što se hrvatski narod ujedinio u obrani Hrvatske, tako mi smatramo kako je došlo vrijeme da zbijemo redove u obranu onoga što su hrvatski heroji krvlju izborili.

Ovo je prvi, probni broj koji će na kioscima biti mjesec dana, nakon čega idemo u tjedni ritam. Recite svojoj rodbini, prijateljima, neprijateljima za nas i reklamirajte nas jer bez vas novina nema smisla.“Offline belevarac

 • Sve zna, sve čita, svugdje piše...
 • Postova: 1.801
Odg: Tjednik NACIJA
« Odgovori #2 : 21 Listopad 2011, 14:10:23 poslijepodne »
Sve je to lipo, ali zashto izlaze pod nehrvatskim nazivom. Ono shto marksisti krste "nacijom", u hrvatskom se zove "narod", a shto isti zovu "narodom", u hrvatskom je "puk". Tako imash narodne i pucske stranke, a u Nimacskoj nacional-socijalisticske.
Znameniti grad na obali, Olisippo [Lisabon], csuven zbog svojih kobila koje zatrudne pomochu zapadnog vitra (Plinije Stariji)

Offline Ratnik svjetlosti

 • Gožđeno pero foruma
 • ***
 • Postova: 5.627
 • I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
Odg: Tjednik NACIJA
« Odgovori #3 : 21 Listopad 2011, 23:35:35 poslijepodne »
Bijaše to i moja za/mjed/ba. :)
Možda je taj naslov trik?!
Kao što je poznato novinarstvo je puno trikova.  :spidom Ali novu novinu  :lopta:  ipak treba pozdraviti, mislim i nadam se, a uopće ne znam ljude koji je rade. Sve tek treba vidjeti, odmjeriti trud i vrjednovati.