andjeo gabriel
Sve zna, sve čita, svugdje piše...
|
 |
Odgovor #60 na: 23 Siječanj 2010, 23:34:31 |
|
U tuđem vrtu san ubra ružu da san je svojoj curi ona je mislila da je iz mog vrtla ja san mislio kako je to dobro i ona je mislila isto sve dok mi susjed nije očita bukvicu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
vpavic
Ne može bez foruma i obrnuto...
|
 |
Odgovor #61 na: 25 Siječanj 2010, 14:02:10 |
|
MLADI LJUBAVNICI
U grotlu mraka oni otvaraju oči, I zagrljeni, Svoje srce uče kucati u beznadnim odredištima, Gdje strahovi očaravajućim magnetizmom Postojano usmjeravaju duhovnom samouništenju. Isprepleteni pogledi mladih ljubavnika, U tramvaju bez broja, Molećivo uokviruju fragmente slika Nesigurne prošlosti i neizvjesne budućnosti, I nevještim zagrljajima traže svoje sutra U šumi izgubljenih i obezvrijeđenih ljudskih kreatura. A klicu drukčijega i obojenog svijeta Nose duboko u sebi. (vpavic)
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Ratnik svjetlosti
I sa sobom treba znati biti u ratu i miru.
|
 |
Odgovor #62 na: 26 Siječanj 2010, 21:12:36 |
|
Misao pred oltarom
U propustu misli počinja se zločin hladniji od smrti, najtamniji od poroka. Prevara se smisli u predvorju srca, a pustoš u osveti razara srž čovjeka. Spasi nas Bože od propusta misli i propusta srca kojima se hrane sablasne moći i privid se vrti, a nemir dušu kljuca. Spasi nas Bože od te žive smrti.
|
|
|
|
Zadnja izmjena: 26 Siječanj 2010, 21:25:03 od Ratnik svjetlosti
|
Evidentirano
|
|
|
|
vpavic
|
 |
Odgovor #63 na: 03 Veljača 2010, 12:56:06 |
|
ZAPISI S RUBA VREMENA
Kad sam se ja rodio svi su ushićeno pjevali I slavili moje rađanje. (I samo postojanje se rasplakalo od sreće, kažu.) Slaveći, dizali prazne ruke u vis Jer su vremenom zaboravili luč, Samo je moja mati bolno jecala. Kad sam odrastao I ja sam nehotice počeo pjevati, I bez povoda, slaviti nečije rađanje. Kroz smjeh i pjesmu do moga srca Probijala se slutnja nečijih bolnih jecaja. Kad sam umirao, Svi su jecali i oplakivali moj odlazak. Vitlali upaljene luči nada mnom, Ridali i ruke lomili nebi li odagnali smrt. A moja mati, samo je nijemo molila.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Ratnik svjetlosti
|
 |
Odgovor #64 na: 01 Ožujak 2010, 22:41:08 |
|
Ranjena pjesma
Bože moj,
kad opet dođe lice s čudne strane, u iskrivljenjima, u iznenadnim snovima u kojima se rastajem od sebe i svega što bijah, ili ću biti, kad pogled prolaznosti otvori ranu do rane i sunovrati me u ponor zaboravljenih ljudi i događanja, Bože moj, budi mi milostiv i budi mi sklon u rano svitanje primi plav i bolan poj.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
SpiDom
Moderator
|
 |
Odgovor #65 na: 09 Travanj 2010, 18:28:51 |
|
Stojim pred Tobom i šutim i samo šutim i mislima šutim i ne znam što bih rekla jer Ti čitaš moju šutnju i Ti čitaš moju misao i Ti samo čitaš.
Otišla sam i vrata zatvorila tiho.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Ratnik svjetlosti
|
 |
Odgovor #66 na: 15 Travanj 2010, 00:22:34 |
|
Stojim pred Tobom i šutim i samo šutim i mislima šutim i ne znam što bih rekla jer Ti čitaš moju šutnju i Ti čitaš moju misao i Ti samo čitaš.
Otišla sam i vrata zatvorila tiho.
Odlično Spidom!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
vpavic
|
 |
Odgovor #67 na: 06 Svibanj 2010, 09:03:52 |
|
KAD ME NE BUDE
Kad me ne bude, Nestat će jedan trag u drači, U kamenu, U ilovači. Orao će kliktati nad docima I sudbinu odmotavati slavuju I poskocima. U tvrdim će brazdama troskot Sudbinu kruhu tkati, A mudri će kos na deblu trešnje Cvrčka ušutkati. Kad me ne bude, Jutra će budna svitati, Mjesec će ljubiti zvijezde, A one će čežnje u ljubav rastočiti. Dok ne poljubim zemlju Ne mogu izgnati riječ, A tada ću zaspati bezimen Pod plaštem od drače i bršljana. A na prljavim ulicama Netko će pjesmom razapeti jedra I šaku soli na novu ranu prosuti, Na dohvat ruku ostat će grozdovi Mojih neopjevanih vinograda I prsten žut u njenoj ustrajnoj ruci.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
vpavic
|
 |
Odgovor #68 na: 14 Svibanj 2010, 21:46:13 |
|
U JEZERU (Ili mjesečeva igra i sudbine krovova)
Kuće i kameni most pod vodom Ljube se sjenom u oblacima, U dnu doline pod plavim svodom Mjesec se igra s krovovima.
Pa ih ljuljuška u svomu krilu I u tren među zvijezde skoči, Razdragan, prosu zvjezdanu svilu Međ' njine vlažne vodene oči.
Pod ovom hladnom, zelenom tugom Jecaj se rodnih razliježe njiva, Nestaju sudbe jedna za drugom Dok tihi uzdah gorčinu skriva.
Sabrale u se sve svoje rane I sa čeznućem u dnu sebe, Ne daju srcu da suzu kane, A mjesec lud im dušu zebe.
Ljulja se čedno u praznoj zipci U kojoj majčinske ostaše nade, Krovovi bijeli nisu krivci Za bolne sudbe i njine jade.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
vpavic
|
 |
Odgovor #69 na: 03 Srpanj 2010, 13:45:02 |
|
OPROSTITE
Oprostite mi vi Kojima ni ime ne znam, I kojih se ne spominjem, A ne važete svaku moju riječ, Premda i meni katkad Ostaje daleka i strana.
Oprostite i vi dragi prijatelji, Čija imena čuvam zapisana u notesu, I koji me udivljeno smjestiste U svoje postojanje, Što vaše sumnje i naučene geste nikako ne razumijem.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Ratnik svjetlosti
|
 |
Odgovor #70 na: 21 Srpanj 2010, 16:53:15 |
|
Stoljeća grijeha
Tristo godina, stoljeća i mnogo više drhtim u samoći i tami - bezglasno. Ali evo, mrlja se svjetlim križem briše; u savjesti sjaji - sve je čisto i jasno.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
vpavic
|
 |
Odgovor #71 na: 11 Kolovoz 2010, 14:11:16 |
|
U CRKVI
Nedjelja sveta, blažen je dan, I ljudi žedni Božje riječi, Ključaju grudi od molitve Ranjene duše koja liječi.
Oblače na se čisto ruho, Djevojke brižno kosu rede, Uzvišen zvon u crkvu zove, A stari već u klupi sjede.
Mole se žene pred Raspetim, Skrušeno pogled k nebu dižu, U ruci broje očenaše, U bijela zrnca želje nižu.
Na koru muški rukuju se I svaki šutke u mir tone, Tišina sveta odjekuje Dok zvona gromko ne zazvone.
Tad pjesma krene u jedan glas, Svi dio svoje duše daju, Usplamtje gordo srce svako, Uz blažen smiraj ko u raju.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
|
vpavic
|
 |
Odgovor #73 na: 06 Rujan 2010, 17:05:41 |
|
Глонга  Kакав впавиц вс. асантиц, какве паралогије, космологије и све васцеле логијe. Btw: nikad pratri u Ričicama proviđali nisu! Varušanka rodila je troje, Jedno sebi HDZ-u dvoje. Ooooj! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
glonga
|
 |
Odgovor #74 na: 06 Rujan 2010, 21:06:27 |
|
Prva asocijacija na vpavicevu pismicu "U crkvi" bila mi je asanticeva pismica "Veče na školju". Time ne kažem ništa loše suprotiva tvoje poezije. Naprotiv. Volim malo bacat stvari prid oči pisniciman. Zločasto? Da vidim rastu li im oči. Ili srce? Ko bukara. Ona mala iz Bugojna (Stanka?) bacila je (prve) kučiće u Vrbas-vodu. Kako reagiraju pisnici? Jesenjin na ćirilici, da na čem će, zapiše Песнь о собаке, Šantić latinicom i ijekavicom zabilježi pismu, a prost narod, kako bi rekli otac Makarije i Momo Kapor npr. - histeriše, masivno, onako kako zapaža Zlovak navodeći u privitak svomu stavu blesimetriju objavljenu u njutanjem. Izvorna prozivljuća ganga (stvar, stvar pored koje bi pisničke oči tribale rest spram Šimiću) navodno je suprotiva Roškuljicah. Podne zvoni, pratar reka misu, Roškulje se ni umile nisu.To je ta stvar. Pratri su proviđali župu Ričice od 1734. do 1871. godine. Među njima i pra Stipan Medvidović. Vidi pra Vjekina Plemena, na str. 240. u izdanju iz 1996.
|
|
|
|
Zadnja izmjena: 06 Rujan 2010, 21:14:13 od glonga
|
Evidentirano
|
|
|
|
|