IMOart Forum Croaticum

Svakodnevnica => Zavičajne teme => Autor teme: OriloGorilo - 18 Studeni 2008, 20:00:13 poslijepodne

Naslov: Radio Imotski
Autor: OriloGorilo - 18 Studeni 2008, 20:00:13 poslijepodne
Prošla tema ugašena i arhivirana pa evo ja otvaram ovu temu u kojoj nema zlouprabe tuđih upisa.

Dakle, što mislite o Radio Imotskom, o programu koji se može čuti, glazbi ili o internet stranicama radio Imotskog možda nekakvo mišljenje ili komentar...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 18 Studeni 2008, 21:18:37 poslijepodne
ne slušam radio imotski, ustvari, okrenem stanicu kad netko slučajno od dice to upali, jednostavno mi se ne sviđa glazba koju puštaju.
o ostalom sadržaju ne mogu i ne bih jer, kako rekoh, ne slušam... moguće da su odlični, ali zbog glazbe više nemam naviku uopće tražiti tu stanicu...
slušam otvoreni radio dok vozim na posao, a na poslu, radio grude...

pogledam portal i upadne mi u oko članak o turističkoj tabli što pozdravlja na više jezika... napomena onom tko ovo čita, a pisao je tekst, te table su zakonom propisane za turistička mjesta, tako da...

kad još što pročitam, javim se opet :)
Naslov: glazbeni doživljaji
Autor: OriloGorilo - 18 Studeni 2008, 21:41:11 poslijepodne
Doista se odf glazbe može čuti svakakvog "smeća" na Radio Imotskom...nu, svjedokom sam i izvrsnih glazbenih doživljaja, rijetko ali ipak...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 19 Studeni 2008, 10:33:27 prijepodne
Radio ima relativno ažuran portal, što je dobro. U više navrata sam u komentarima im pojašnjavao razliku između lokalno i loklalno, upozoravao na kupus od rečenica, čak ih tražio slobodan admin ulaz da im besplatno malo uredim taj kupus od tekstova. Odgovora nije bilio. Ispriku za takve tekstove radio može dati, ali davati ispriku cijelo vrijeme jest neprofesionalno i točka. Sjećam se staroga radija, njegova uređivačka politika bila je potpuno obrnuta današnjoj, oni su puštali samo najnoviju glazbu, dobrim dijelom stranu i slušateljstvu nepoznatu. Ovo danas se može kritizirati jer podilazi prilično nisko osviještenom profilu slušatelja, onima koji su skloni narodnjacima, a zaboravljaju odgojnu funkciju radija koja može mlade ljude izvući iz mentalne praznine i oplemeniti kraj. Nedavno sam u programu čuo izvrsnog mladog voditelja (i dikcija i priča), nije prošlo ni mjesec dana a taj voditelj više nije bio na rimu, pokušao je dobiti koncesiju za vlastitu radio stanicu, nije uspio, ali slušao sam ga par dana na toj nekoj probnoj frekvenciji. Ne znam o čemu se radi ni tko je taj mladi čovjek, ali rim je opet imao šansu, bilo mi je krivo jer je sve propalo, ali to je onaj glas o radiju kakav imotski treba. rim bi trebao otvoriti vrata širom takvim ljudima, znam i podatak kako je diplomirani novinar sjedio na mikseti i puštao pjesmuljke a nije angažiran u bitniji posao kojega su obavljali drugi "sposobniji". Tu se negdi krije taj zec kojega treba istjerati. Slušajte i dalje 107.4 mhz, ja isto digod privrnem pa ostanem na stanici 10ak minuta.
Naslov: o RIMu rode da ti pojem
Autor: OriloGorilo - 19 Studeni 2008, 12:34:16 poslijepodne
Radio ima relativno ažuran portal, što je dobro.


Ma šta "relativno"? Možda nisam u toku ali iz osobnog doživljaja tvrdim da RIM ima ne relativno već  bez konkurencije najažurniju internet stranicu od svih dnevnodruštvenopolitičkih stranica.

Baš bi me zanimalo vidjeti usporedbe statistike RIMa i ostalih imotskih newsportala.

Stranice u tehničkom smislu ne mogu dodati vode npr Imotskim novinama ili Imotskom portalu koji je ipak lošiji par kopalja po nekoliko primjera u realizaciji i ponuđenom  ali je isto tako broj posjeta i komentara na objavljene vijesti deeebelo na strani RIMa.

Stranice RIMa su po meni dobar pokazatelj kao bez zdravih financijskih osnova stvari teško mogu ići željenim tokom.

Citat:
U više navrata sam u komentarima im pojašnjavao razliku između lokalno i loklalno, upozoravao na kupus od rečenica, čak ih tražio slobodan admin ulaz da im besplatno malo uredim taj kupus od tekstova. Odgovora nije bilio. Ispriku za takve tekstove radio može dati, ali davati ispriku cijelo vrijeme jest neprofesionalno i točka.


Štata ako je tome tako...ne razumijem i ne odobravam takav sirov pristup. RIM-u bi lektura i dorada tekstova bila nužno potrebna...zapravo ne nužno ali poželjo i itekako dobrodošla. Vijest može zbog žurnosti ići odmah u objavu ali i naknadna dorada isto tako ne bi nikome smetala...čini mi se suprotno bila bi pozdravljena.

Citat:
Sjećam se staroga radija, njegova uređivačka politika bila je potpuno obrnuta današnjoj, oni su puštali samo najnoviju glazbu, dobrim dijelom stranu i slušateljstvu nepoznatu. Ovo danas se može kritizirati jer podilazi prilično nisko osviještenom profilu slušatelja, onima koji su skloni narodnjacima, a zaboravljaju odgojnu funkciju radija koja može mlade ljude izvući iz mentalne praznine i oplemeniti kraj.

Nažalost današenjem RIMU odgojna (ne samo glazbenog tipa) uloga nije u prvom planu (iako je ima) već profit, aktualnost i prisutnost u javnosti.

Citat:
Nedavno sam u programu čuo izvrsnog mladog voditelja (i dikcija i priča), nije prošlo ni mjesec dana a taj voditelj više nije bio na rimu, pokušao je dobiti koncesiju za vlastitu radio stanicu, nije uspio, ali slušao sam ga par dana na toj nekoj probnoj frekvenciji. Ne znam o čemu se radi ni tko je taj mladi čovjek, ali rim je opet imao šansu, bilo mi je krivo jer je sve propalo, ali to je onaj glas o radiju kakav imotski treba.

Je...te stvari su nažalost realnost na RIMu ...velika fluktuacija i prolaznost djelatnika što dugoročno garantira samostalnost RIMa ali ostavlja okus nebrige, zanemarivanja stalnosti u kvaliteti...

Citat:
rim bi trebao otvoriti vrata širom takvim ljudima, znam i podatak kako je diplomirani novinar sjedio na mikseti i puštao pjesmuljke a nije angažiran u bitniji posao kojega su obavljali drugi "sposobniji". Tu se negdi krije taj zec kojega treba istjerati.

Zvuči ružno prema dipl.novinaru ...a možda druga strana (RIM) to vidi drugačije?
Citat:
Slušajte i dalje 107.4 mhz, ja isto digod privrnem pa ostanem na stanici 10ak minuta.

Ja stvarno nastojim kod kuće slušati RIM ali problem slabe čujnosti u mom mistu ostaje glavnim razlogom što ta nasotojanja ostaju u okviru kratkih dionica u vožnji automobilom..
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 19 Studeni 2008, 12:44:45 poslijepodne
imate i live streaming rim-a, uključite zvučnike i slušajte :)

ja neću dok je onakva glazba na repertoaru, ali svi koji vole taj radio, nemaju više isprike za "slab signal" :P

stranice su im funkcionalne, meni osobno draže od spomenutih portala koji imaju poprilično načičkanu stranicu pa se od 3 svježe vijesti stječe dojam da je portal krcat sadržajima jer danima stare vijesti stoje na naslovnici pored novih...

informativni portali trebaju biti baš onakvi, pregledni i jednostavni... a oni zavičajni trebaju izgledati kao www.prolozac.hr (http://www.prolozac.hr)  8)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: kamenizg - 19 Studeni 2008, 14:06:40 poslijepodne
...znam i podatak kako je diplomirani novinar sjedio na mikseti i puštao pjesmuljke a nije angažiran u bitniji posao kojega su obavljali drugi "sposobniji".
Dragi moj Slovak, znam puno diplomiranih novinara kojima ne bi dao raditi niti za komunalni vjesnik, prepisivati oglase itd... Ne kažem da je ovaj novinar bio nepotreban Radio postoji. Međutim današnji mladi novinari očekuju puno para za premalo rada, možda je to tako i drugdje u nekim drugim branšama, samo tvrdim kako niti FPZ, a niti Hrvatski studiji, ne daju kvalitetan novinarski kadar, već samo kvantitetu, od koje isplivaju jedno do dva imena godišnje. Što se tiče RIM-a kao privatna radio postaja, vlasnici ili vlasnik ima potpuno pravo se miješati i kreirati uređivačku politiku. Ko voli nek izvoli, a ko ne voli njemu 2. Ili je to bilo nešto drugo... :hm :kameni
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 19 Studeni 2008, 15:57:11 poslijepodne
Ne znam što je to bilo i nije namjera pokazati tko je kriv, nego uputiti na situaciju loše komunikacije mediji - narod. Portal rima jest u lokalnim okvirima najažurniji, relativno se odnosi na percepciju u odnosu na velike nacionalne portale. Budući da im je velika čitanost, i da se jedan period u komentarima stalno čitalo kako su tekstovi (ipak s vijestima) loše napisani, čudi me i zabrinjava trajna gluhoća uredništva na ponekad vrlo grube riječi čitatelja. Sad sam upalio stanicu nekoliko minuta, sviralo je nešto a la nervozni poštar, samo glazbeno tanje, i prebacio sam. Prihvaćanjem koncesije vlasnici radijske postaje nisu neovisni o glasu javnosti slovu zakona i praktički moraju udovoljavati nizu prohtjeva koji bi zaštitili eter od bilo čije samovolje, makar je tu prostor širok.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 19 Studeni 2008, 21:56:11 poslijepodne
Evo, kako bi sve završilo u revijalnom tonu isprika i pomalo patetike, kao oštar kritik radija, javno nudim radiju uslugu lekture i to potpuno besplatne, do ovoga božića. S tim da tekstove mogu obraditi nakon što su se već pojavili na naslovnici portala. Ako mi se ne jave, bogu hvala, valjda sam pretjerao, a moj mail mogu pitati kod osoblja ovoga foruma. Reference i preporuke imam, samo da ne nabrajam kako ne bi bilo prepatetično. Eto da ni ja nisam šuplje puhalo. (Poslije božića ne namjeravam tražiti novac nego očekujem druge obveze). Toliko o meni. :trbotor
Naslov: ponuda koja se ne odbija
Autor: OriloGorilo - 19 Studeni 2008, 22:06:32 poslijepodne
Sounds pošteno ...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: glonga - 19 Studeni 2008, 22:30:07 poslijepodne
Nu me jopet.
Prije par dana mal ne uzeh jedan tekst s jednog imackog portala, mal ga ne dovuko na imoart vorum da ga razčerečim ko bikar gudina, ko mučna posila učiteljica loš sastavak. Bolje da nisam. Tu i tamo na ponjekom neimackom portalu opletem po ponjekom članjku i ponjekom pišcu. Nedavno mi se omaka lavež na podforumu "O jeziku..." na članjak neke nesrtnice Marinke Đaković u Vistniku i sad mi je ža.
Da zavraćam na portal imackog radijona i da me živčira loše napisan tekst (a živčira me)... šta bi, šta bi, kibidabi...
Koliko vidim imaju otvorene komentare i kontakte. Zar smo tako nekomunikativni?
Ko brani sposobnu lektoru vratit vrišak tekst u komentarima nazad na portal u komentare? I tako danima. Pa ondak pristat. Dok ga ne počmu tražit.

Ne budi primijenjeno. Za Čimin šank svrati uvaženi zubni protetičar. Ka je završijo tu školu nije ima posla. Unda mu je jedan supijan did za istin šankon pokaza napoznatijeg lokalnog ridikula koji je bijo krezav ajmemajko. Pa je za šanak dozva ridikula i zovnijo turu za šanak. Pa je reka:
- Sa ćemo ovo popit pa iđemo u ovog dotura o zubi. Uze će ti miru i napravit zube džaba. More li tako?
- Vvv... move. Unti. Aa fto ne bi mogvo? Vivili? U vdvavje!
- Khm... A materijal? A ruke? S dužnim poštovanjem prema Vašim godinama, možete mi biti otac, ali ne miješajte se u moje poslove.
- Neš ti imat nikakvi poslova s takon pameti. More li? Zadnja!
- A dobro. Može. Jedna proteza. Materijal... Može. Idemo.

I ko u modernoj bajci. Vidikuv je dobio prekrasan gebis džabe i znao je reći: - Ja sam ridikul. Sooou what!?
Vadizuba smo sve riđe viđali za šankom, ispričavao se poslom.
Ridikula i danas neupućeni pitaju ko mu je pravijo zube. A on ponosno i točno, čistom dikcijom odgovori.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 21 Studeni 2008, 21:53:23 poslijepodne
Evo, još mi se nisu javili za lekturu. Zadnji članak o otpadu im nije loš, ali ima jedno 15 zareza viška. Čekam pp.

A kad sam ih malo opari, bilo je nja-nja, mi smo ovo, mi smo, ono, mi smo nagrade, briga mene njiove nagrate, aracic je dobi nagradu za naj imoćanna. ne bi im ja tu nagradu rado zasluživa. hebate napisali službeni dopis na moju izezanciju, a sad kad im nudim lijek za probleme koje imaju - ni zuc! A online su! Fakat neka inverzija vrijednosti, kaj ne.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 21 Studeni 2008, 23:29:04 poslijepodne
Ja se javljan, triba mi stručak zareza i šaku točaka i upustvo di ji posijat. ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 21 Studeni 2008, 23:57:49 poslijepodne
Batakljun je reko:
Offline Offline

Postova: 634Profil Privatna Poruka (Offline)
   
   
kazališna (i ne samo kazališna) kultura u imotskom
� : 09 Svibanj 2008, 09:04:02 �
   Citirati ovo u OdgovoruCitat:
Dragi moji, evo čitam jutros članak s radijo imotskog i ne mogu vjerovati svojim očima. nije mi jasno tko je napisao ovaj članak, ali toliku količinu prepotencije i gluposti rijetko se sreće na jednom mjestu.

ma nije meni do toga da branim gospodina leku, niti se s njim slažem politički (o HSP-u sam pisao u masu navrata), niti mislim da je on u svojih nekoliko godina rada po zagrebačkim kazalištima (kao scenski radnik) popio svu pamet.

međutim, ovako glupavo i bez razmišljanja pisanje, ostavljla me bez riječi, odoh nakavu i cigaru pa se kasnije vraćem s detaljnijim osvrtom.

pa di to ima?
Naslov: Odg: U(kv)radio Imotski
Autor: Slovak - 21 Studeni 2008, 23:59:09 poslijepodne
Ja se javljan, triba mi stručak zareza i šaku točaka i upustvo di ji posijat. ;D

Zareze posij po kundaku, a točke odvedi u pujića na otpad.

Loklalne kloalicije (tip feler?):

U subotu je potpisana predizborna koalicija između Imotskog SDP-a i HNS-a . Ove dvije stranke su potpisale predizbornu koaliciju jer su njihovi programi i pogled na loklanu politiku vrlo slični  rekao nam je predsjednik SDP-a Imotski  Branko Milardović. - Ako pobjedino na loklanim izborima SDP će dati gradonačelnika a HNS dogradonačelnika

Ovo je boldano analiza grešaka u svega trije rečenice s portala rima. Moja ponuda još vrijedi. :love
Naslov: Odg: U(kv)radio Imotski
Autor: glonga - 23 Studeni 2008, 00:32:51 prijepodne
Moja ponuda još vrijedi.

Evo naleti i ja na oti portal, ka tamo imaš šta vidit u prvoj visti po redu.

Meščini da im možeš poslat k.

(http://www.imagesforme.com/out.php/i234822_k.png)

http://www.radioimotski.hr/naslovnica/index.php?option=com_content&task=view&id=245&ac=0&Itemid=26 (http://www.radioimotski.hr/naslovnica/index.php?option=com_content&task=view&id=245&ac=0&Itemid=26)

Izgleda da im fali ili ga nisu mogli nać.

"Ako ne znaš šta ti je, pogledaj di ti je, pa ako ne nađeš - to ti je."
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 23 Studeni 2008, 10:09:57 prijepodne
Ajde bolan imaju oni toga pun k! :spidom
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 23 Studeni 2008, 18:18:51 poslijepodne
Dobri poznavatelji prilika tvrde da je kolinje preuranjeno, međutim teško je Imoćane razuvjeriti da za Božićnih blagdana nemaju suhog mesa, kobasica i divenica! :-\
Besmisao u tekstu odražava životnu besmislenost. Besmislenost kako kreativna sila!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: glonga - 24 Studeni 2008, 09:16:09 prijepodne
Jopet ja tamo, ka tamoka malonogometna priša i razgoci-Zagoci.

http://www.radioimotski.hr/naslovnica/index.php?option=com_content&task=view&id=248&ac=0&Itemid=32 (http://www.radioimotski.hr/naslovnica/index.php?option=com_content&task=view&id=248&ac=0&Itemid=32)

Taman čobk najgorom vrstom isticanja (boldanjem) pokazuje da ispravno tipka lokalno, kad, u te mire, omakne mu se boldanje još jedne beside, a U slovo sliva napadne točka koja je utekla od teme podebljane. Sritna tema, da vode popije - prima je se.
Ondak se radi dojma gužve u šesnestercu na male branke počmu gurat oko zareza bez higijenskog razmaka riječi poput loše veze i rodbinske ekologije.

(http://www.driveway.com/driveway/datafiles2/2008-11-23/lokalni_i4l8p3x6x8.png)

Ondak je sretnik zaradio razgodak novog kova zarez-točku, a rodbinske vezice i špigete su se okomotale oko zareza.

(http://www.driveway.com/driveway/datafiles2/2008-11-23/z_t_u8u6n3m0u4.png)

Veliki broj gledatelja dočarava i gužvanje jednog "a" kojeg od gledatelja dijeli goli zarez bez bjeline.

(http://www.driveway.com/driveway/datafiles2/2008-11-23/guzva_u2j2v3z8s1.png)

Onda se Zabiokovlje smanjilo u 3 krasna manja zabiokovlja, a odrasle Zabiokovke su svjesne kako je i bez bjeline iza zareza ona zadnja bjelina na Bijakovi od oko 15-a cm zapravo "baci mački", a da je pisalo 20-a možda bi se moglo pogledat radi li se tu u o mižernih 15-a ("baci kučki").

(http://www.driveway.com/driveway/datafiles2/2008-11-23/za_a9x4o1r9k5.png)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: batakljun - 24 Studeni 2008, 12:00:04 poslijepodne
Sjećam se staroga radija, njegova uređivačka politika bila je potpuno obrnuta današnjoj, oni su puštali samo najnoviju glazbu, dobrim dijelom stranu i slušateljstvu nepoznatu. Ovo danas se može kritizirati jer podilazi prilično nisko osviještenom profilu slušatelja, onima koji su skloni narodnjacima, a zaboravljaju odgojnu funkciju radija koja može mlade ljude izvući iz mentalne praznine i oplemeniti kraj.
stari radio, čitaj ivica đuzel puštao je smeće koje je ravno ovom danas, samo neki od vas strano smeće doživljevaju boljim od domaćeg govna.
da razjasnimo, narodnjaci su suvremena glazba jednako kao i hip-hop, prema tome oni se ne razliku po tome tko je noviji, a tko najnoviji. profil slušatelja i jednog i drugog tipa glazbe su mahom tupasti ljudi, o tome postoje istraživanja, kvocijent inteligencije narodnjačke publike identičan je onima koji slušaju hip-hop. o moralnim odlikama jedne i druge glazbe suvišno je trošiti riječi, ako želite pričati o plemenitoj glazbi, onda mi nemojte spominjate šund uz koji se "opušta" ivica đuzel.

Međutim današnji mladi novinari očekuju puno para za premalo rada, možda je to tako i drugdje u nekim drugim branšama, samo tvrdim kako niti FPZ, a niti Hrvatski studiji, ne daju kvalitetan novinarski kadar, već samo kvantitetu, od koje isplivaju jedno do dva imena godišnje.
zna se od pamtivika tko se upisivao na fakultet političkih znnosti (novinarstvo je za neupućene, tamo). tečaj, ane studij, kakav studij takav i kadar...
 
teško je Imoćane razuvjeriti da za Božićnih blagdana nemaju suhog mesa, kobasica i divenica! :-\
Besmisao u tekstu odražava životnu besmislenost. Besmislenost kako kreativna sila!
izgleda da se imoćanima smisao božićnih blagdana uvelike vrti oko kobasica i divenica, nije ni čudo koliko se kreativne energije prospe tih dana po imotskim ulicama, a svjedoci smo toga svake godine.

Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 24 Studeni 2008, 12:36:15 poslijepodne
ti, bato, rijetko dođeš na forum, ali kad dođeš, bo'me, dobro se ispovraćaš.
tako mlad čovjek, a toliko frustracija i gorčine... površnom čitatelju bi se učinilo da su i jedno i drugo posljedica osjećaja pripadnosti imotskom kraju.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 24 Studeni 2008, 22:33:59 poslijepodne
Glazbeni sluh i inteligencija (bar ova standardna) nemaju previše veze, čim se glazba uveže uz intelekt preskačući unutarnje uho ne radi se više o glazbenom doživljaju. Ne sviđa mi se stav o ljudima izgrađen na iq kvocijentu kao ni na glazbenom ukusu, to je ,ama, čisti snobizam. problem je što neka glazba ne može svojim sadržajem doprijeti do intelekta i graditi ga, nego je siromašna i otupljujuće plitka pa pojačava samo emociju bez snage da ponudi katarzu.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Ruth - 25 Studeni 2008, 12:46:30 poslijepodne
Batakljune, ne sjećam se da je Đuzel ikad slušao Hip-hop, on nema veze sa takvim trash smjerovima koji su inače bili obilježje marginalaca... njegov je ukus bio tim sofisticiraniji ičim bi se bila odraz što više staleške pripadnosti...

pljuj ti po narodnjacima koliko hoćeš, slažem se da je to stvarno smeće od muzike
Naslov: Pekiev radio
Autor: OriloGorilo - 25 Studeni 2008, 18:28:44 poslijepodne
"Prvi" RadioImotski je držao Gordan Pešorda i sad ne znam je li Slovak misliš na to vrijeme prvog radia u Imotskom... ::)
Naslov: live streaming
Autor: OriloGorilo - 25 Studeni 2008, 18:51:35 poslijepodne
imate i live streaming rim-a, uključite zvučnike i slušajte :)

ja neću dok je onakva glazba na repertoaru, ali svi koji vole taj radio, nemaju više isprike za "slab signal" :P

Ima jedan problem a zove se flat paket koji ja nemam i radije plaćeni (osnovni) paket internet razmjene podataka "trošim" na druge stvari koje su mi više prioritet. Nije isprika tek činjenica sa kojom u vremenima nužne pozornosti u trošenju onog što mogu i želim ide na stranu prioriteta. Na poslu su takvi sadržaji (nažalost) blokirani...


Citat:
stranice su im funkcionalne, meni osobno draže od spomenutih portala koji imaju poprilično načičkanu stranicu pa se od 3 svježe vijesti stječe dojam da je portal krcat sadržajima jer danima stare vijesti stoje na naslovnici pored novih...

Stranice RIM-a su po meni bez konkurencije (nažalost) najbolje (trenutno) u ažurnosti i praćenju "naših" tema za sve nas koji smo vezani za naš kraj.

Citat:
informativni portali trebaju biti baš onakvi, pregledni i jednostavni... a oni zavičajni trebaju izgledati kao www.prolozac.hr (http://www.prolozac.hr)  8)

Hvala, hvala (i s tobom zajedno) iako osobno ne stižem ( koliko bi htio i ) koliko bi trebalo a podrške od mojih proložana u zadnje vrime slabo (čitaj NIŠTA) ...a sve ostalo zapravo prema osobnom i subjektivnom doživljaju.
Naslov: Odg: Pekiev radio
Autor: Slovak - 25 Studeni 2008, 19:44:30 poslijepodne
"Prvi" RadioImotski je držao Gordan Pešorda i sad ne znam je li Slovak misliš na to vrijeme prvog radia u Imotskom... ::)
Ma,e, mislio sam na taj radio koji nije bio tako loš jer su imali nekoliko specijaliziranih emisija i malo više zdravog entuzijazma nego kapitalističkog stava.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 25 Studeni 2008, 20:30:50 poslijepodne
Održat radio na području Imotskog je čudo ali ima manjkavosti ima.  ::) Ljudi se trude, a vrime je učitelj, valjda će na bolje. ::)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 25 Studeni 2008, 23:59:58 poslijepodne
S ovakvim stavom: Kad na vrbi rodi grozdije.
No,kreću, čujem, isponovice, Imotske novine u obliku mjesečnika.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: OriloGorilo - 26 Studeni 2008, 00:32:09 prijepodne
S ovakvim stavom: Kad na vrbi rodi grozdije.
No,kreću, čujem, isponovice, Imotske novine u obliku mjesečnika.

Izvrsna vijest   :) i ako je tako neka je sritno i berićetno  :smil443643319dc3d6ai: ovaj put i dugoročnije malo...barem kojih 50 godina... :spidom
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 26 Studeni 2008, 02:32:18 prijepodne
Sve je još u povojima, ali šuška se da očekuju dobru suradnju s nekim (zainteresiranim i sposobnim) pojedincima s imoarta. :lopta:
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 26 Studeni 2008, 10:08:19 prijepodne
Održat radio na području Imotskog je čudo ali ima manjkavosti ima.  ::) Ljudi se trude, a vrime je učitelj, valjda će na bolje. ::)

točno. nije lako opstati tamo gdje financijski ovisiš o onima o kojima bi trebao kritički pričati.
lako je pljuckati sa strane, a još lakše ništa ne raditi.
zato, svaka čast svakom tko se još koprca u imockim medijskim skučenim "prostranstvima".

a pošto je tema radijo imacki i kako se već slovak ponudio pomoći našem najažurnijem news portalu, evo se i ja priključujem jednim tehničkim savjetom za onog tko je instalirao portal radija...

jedan vrlo praktičan plugin, da se ne muči sa onim slikama za naslovnicu i onim u člancima :)
znat će on o čemu se radi čim pročita..

http://extensions.joomla.org/component/option,com_mtree/task,viewlink/link_id,5738/Itemid,35/ (http://extensions.joomla.org/component/option,com_mtree/task,viewlink/link_id,5738/Itemid,35/)

Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 26 Studeni 2008, 10:09:36 prijepodne
Sve je još u povojima, ali šuška se da očekuju dobru suradnju s nekim (zainteresiranim i sposobnim) pojedincima s imoarta. :lopta:

unaprid ti čestitam, spomeni se našeg foruma koji put, dat ćemo ti i logotip pa ga digdi utisni... :)
Naslov: Radio Imotski
Autor: Podi - 26 Studeni 2008, 20:40:06 poslijepodne
Pošto sam radio na tom starom Radio Imotski, evo da kažem i ja koju riječ: Ivica Đuzel se uopće nije puno petljao u odabir glazbe, to je bilo isključivo u nadležnosti tehničara ! Ivica je imao jednu svoju specijaliziranu emisiju, jednom tjedno, od 20-24 sata, tada je predstavljao House i Techno što je bilo onda u điru. Ja sam uglavnom vrtio rock, a po danu se vrtilo isto što i danas domaći i strani pop.
Također sam imao jednu emisiju: Rock gostionica... poslije kad se radio preselio u kućicu na Jezeru imao sam još jednu emisiju (skupa sa ekipom prijatelja) - studio bi preselili na otvoreno, na ulaz Jezera i šalali se s prolaznicima (i međusobno)... emisija je dosta dugo trajala i dan danas sam ponosam na taj serijal...

Ne može se uspoređivati današnji i ondašnji radio... u ono vrijeme sve je bilo analogno... glazba s ploča i kazeta, reklame s magnetofonskih traka... a o samom reklamiranju u ratno vrijeme i neposredno nakon neću ni pričati. Naravno bilo je tu i grešaka jer smo pekli zanat... ali znam jedno: da je dosta ljudi upravo s tog starog radija imalo uspješne karijere na drugim radio postajama i medijima... Ivica na HTV, Frenkie na Otvorenom Radiju, Dita kao urednik Radio Knina, Ivo Rako na Radio 101, Ivana na današnjem RIm-u i moja malenkost na Radio Grudama.

Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: batakljun - 26 Studeni 2008, 23:10:47 poslijepodne
Batakljune, ne sjećam se da je Đuzel ikad slušao Hip-hop, on nema veze sa takvim trash smjerovima koji su inače bili obilježje marginalaca... njegov je ukus bio tim sofisticiraniji ičim bi se bila odraz što više staleške pripadnosti...

pljuj ti po narodnjacima koliko hoćeš, slažem se da je to stvarno smeće od muzike

čitajući ponovo svoj upisi ja vidim da se doista može iščitati da je đuezl slušao hip-hop, što naravno nije točno.

hip-hop je suvremena glazba koja se kao i narodnjaci odlikuje "jakim" tekstovima za razliku od "elektro" glazbe koju preferira đuzel. banalnost stihova hip-hopera po meni je nalik istoj onoj banalnosti kojom obiluju i narodnjaci, naravno mnogi se nećže složiti, ali "kvocijent" je "kvocijent".

što se "elektro" glazbe tiče u njoj nema nikakve duhovnosti, to je isprazna glazba namjenjena "pražnjenju" mpreopterećenih mozgova. da zaključim niti jedna, niti druga ne mogu biti nitijesu ono što neki žele prikazati. sva je ta glazba loša i ne potiče nikakv razvoj, njezino prekomjerno slušanje može samo štetiti.

Ivica na HTV, Frenkie na Otvorenom Radiju, Dita kao urednik Radio Knina, Ivo Rako na Radio 101, Ivana na današnjem RIm-u i moja malenkost na Radio Grudama.

ne vidim kakve veze ima današnje đuzelovo izvještavanje s gradilišta tunela s njegovim glazbeno-uredničkim pokušajima. možda netko vidi suptilnu vezu, ali ja ju ne vidim.
frenki? uspješna karijera? okončana je kad su ga našli da spava u studiju, dok se ista pjesma vrtila uzastopno već 40-ti put.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 26 Studeni 2008, 23:37:40 poslijepodne

što se "elektro" glazbe tiče u njoj nema nikakve duhovnosti, to je isprazna glazba namjenjena "pražnjenju" mpreopterećenih mozgova. da zaključim niti jedna, niti druga ne mogu biti nitijesu ono što neki žele prikazati. sva je ta glazba loša i ne potiče nikakv razvoj, njezino prekomjerno slušanje može samo štetiti.

Kljune, ovim citatom si podbacio, možeš bolje vidio sam.
Priča protiv narodnjaka, jednoumnija od mnogih narodnjaka, jednako je "bol(est)an" društveni moment. Udruga pacijenata za liječenje od mržnje na narodnjake trebala bi se baviti psihologijom snoba. Udruga ljubitelja narodnjaka ima isto problematičnu psihologiju, a to je psihologija sirovine. Živjeli narodnjaci, živio punk!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 27 Studeni 2008, 02:24:42 prijepodne
unaprid ti čestitam, spomeni se našeg foruma koji put, dat ćemo ti i logotip pa ga digdi utisni... :)
Bit će, biti. Or not to be that's the question. Whether this nobler in the mind to suffer, or to take arms against the sea of trouble. To take the arms against the sea of trouble, that's the question. The sea is in the question as the nobler.
Naslov: Radio Imotski
Autor: Podi - 30 Studeni 2008, 15:28:01 poslijepodne
može se iščitavati što hoćete, ali činjenica je da s jedne tako male radio postaje puno ljudi uspjelo u drugim medijiskim kućama. Đuzel je vodio Dnevnik, Otvoreno itd. a to nije baš za baciti... e sad možete vi to omalovažavati ali činjenice su činjenice...

Frenkie je zaspao za pultom u noćnoj smjeni, ali dospio je do Otvorenog radija...ni to nije za baciti...

Ne želim nikoga braniti, već samo naglašavam što me je fasciniralo godinama, broj ljudi koji su se (barem) okušali i u drugim medijima, a svi su imali korijen u Radio Imotskom (i u Imotskom)...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 30 Studeni 2008, 19:05:58 poslijepodne
Valja pravo reći tako je. A da bi tako i bilo, treba se dobro i ubuduće potruditi i dati maximum i biti vrijedan i radin kako bi iza svega stajao i rad, a ne "ofrlje": ajmo sad malo biti novinar, ajmo malo dj, a sve bez osnovne kvalitete. Negativnost svojih upisa sam koncentrirao na web izgled tekstova na radiju koji je ispod svakoga nivoa. Ali evo, nakon njihove odbrane da ne stignu, ponudih im pomoć džaba. kad ne odgovoriše, pametno je reći da su organizacijski nezreli i nepromućurni (što se dakako dade popraviti).
Ti i Ivica ste dobro iskoristili odskočnu dasku, a što se Frenkija tiče - on je to (s tugom?) sve batalio. A biti dj na otvorenom, danas to rade curice s prve godine faksa, bez radnog iskustva, za 25kn/h, kojima daju playlistu pa se igraju shuffle opcije - valjda je zato i zaspao.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: FCroaticum - 06 Prosinac 2008, 11:30:41 prijepodne
Tema o gangi i podijevu području rada otvorena pod novim imenom:

GANGOLOGIJA
http://www.imoart.hr/forum/index.php?topic=773.0 (http://www.imoart.hr/forum/index.php?topic=773.0)

Hvala na razumijevanju!
Naslov: Odg: GRad ijo Imotski
Autor: Slovak - 10 Prosinac 2008, 23:48:41 poslijepodne
Eterski prostor radija - radijacija.
horacije, plaut, katon trefili bi mene baton.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 12 Prosinac 2008, 23:01:39 poslijepodne
CURA S KAMENA - Priča o jednom imotskom neženji  :clap

dobro štivo

http://www.radioimotski.hr/naslovnica/index.php?option=com_content&task=view&id=293&ac=0&Itemid=1 (http://www.radioimotski.hr/naslovnica/index.php?option=com_content&task=view&id=293&ac=0&Itemid=1)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 12 Prosinac 2008, 23:47:15 poslijepodne
Ne spominji neženje i stare cure napašće te ko i mene. :-[
Naslov: pomak
Autor: OriloGorilo - 13 Prosinac 2008, 19:11:53 poslijepodne
CURA S KAMENA - Priča o jednom imotskom neženji  :clap

dobro štivo


Osobno ćutim kako "Marina" (ili je Martina?) ima šta reći samo da još sa iskustvom podvuče...ovako više ostaje ukus klišea, nepotrebnog respekta tuđih stavova i općeg generaliziranja u pristupu.

U svakom slučaju BRAVO  i dobrodošala promjena na stranicama RIMa uz nadu da će se i drugi blogeri, kolumnisti pridružiti...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 13 Prosinac 2008, 20:16:28 poslijepodne
Anđele, čoviku reći "konjino" makar to bilo na forumu, nije normalno, ispričao mi jedan znanac nekidan, još uvik se zasmijem u sebi kad se sitim tako jednostavno formulirane istine.
Orilov književnokritički stav pojašnjava a ne negira vrijednost literarnosti.
Ima nade za radio, uvijek je je bilo, a prešućivati loše istine a govoriti u epitetima svakako je licemjerno. što se mene tiče, čekat ću im nedozvoljene propuste pa upirat prstom u njih, nije svako zlo za zlo.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 13 Prosinac 2008, 20:19:03 poslijepodne
kolumna je isklišeizirana do bola.
da je pisana prije 20 godina, nekako bi se uklopila u vrime, ali danas, kad se i cure bogatog životnog "iskustva"... khm...udaju i rađaju dicu, pa i rastaju, nekako mi ne pije vode.
taj tko je pisao je definitivno neki ocvali imocki neženja.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 15 Prosinac 2008, 00:42:47 prijepodne
De gustibus...
Ako je pisac neženja, imamo literarnog transvestita.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 15 Prosinac 2008, 10:08:22 prijepodne
ok, moguće da je žena. moguće da je i mlada. ja samo pišem ono što mislim.
no, dobro... rugalački klišeji uvijek pale kod većine čitalačke publike.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 15 Prosinac 2008, 22:06:24 poslijepodne
Nemoj ti literarnu stvarnost brkati s ruganjem, ispalit ćeš...

Dionica autoceste Šestanovac-Ravča svečano će se otvoriti u ponedjeljak 22.prosinca. Svečanost otvaranja obavit će se najvjerojatnije kod mjesta Rašćane na pola puta između Zagvozda i Vrgorca. Ovu informaciju potvrdio nam je izvor iz Hrvatskih autocesta. -Što se tiče Hrvatskih autocesta i izvođača radova mi smo svoje obavili. Proteklih dana izvršen je i tehnički pregled dionice duge 43 kilometra tako da nema nikakvih zapreka da se ona pusti u promet, rečeno nam je iz HAC-a. Kako doznajemo dionicu Šestanovac-Ravča, koja najvećim dijelom prolazi Zabiokovljem u Imotskoj krajini, otvorit će na prigodnoj svečanosti u 11 sati  premjer Ivo Sanader

 

 

Inače ta dionica jedna je od najzahtjevniji na Dalmatini zbog brdovitog terena.Na dionici ima nekoliko nadvožnjaka,usjeka,posebnih prijelaza za divljač.Na njoj je radilo na desetke građevinskih firmi iz cijele Hrvatske.Svakako da je to i najljepši Božićni dar za stanovnike Imotske krajine.


Eto, jadio javja da te otv aja testa.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: kamenizg - 16 Prosinac 2008, 15:32:14 poslijepodne
Nemoj ti literarnu stvarnost brkati s ruganjem, ispalit ćeš...

Dionica autoceste Šestanovac-Ravča svečano će se otvoriti u ponedjeljak 22.prosinca. Svečanost otvaranja obavit će se najvjerojatnije kod mjesta Rašćane na pola puta između Zagvozda i Vrgorca. Ovu informaciju potvrdio nam je izvor iz Hrvatskih autocesta. -Što se tiče Hrvatskih autocesta i izvođača radova mi smo svoje obavili. Proteklih dana izvršen je i tehnički pregled dionice duge 43 kilometra tako da nema nikakvih zapreka da se ona pusti u promet, rečeno nam je iz HAC-a. Kako doznajemo dionicu Šestanovac-Ravča, koja najvećim dijelom prolazi Zabiokovljem u Imotskoj krajini, otvorit će na prigodnoj svečanosti u 11 sati  premjer Ivo Sanader

 

 

Inače ta dionica jedna je od najzahtjevniji na Dalmatini zbog brdovitog terena.Na dionici ima nekoliko nadvožnjaka,usjeka,posebnih prijelaza za divljač.Na njoj je radilo na desetke građevinskih firmi iz cijele Hrvatske.Svakako da je to i najljepši Božićni dar za stanovnike Imotske krajine.


Eto, jadio javja da te otv aja testa.

Dionica autoceste Šestanovac-Ravča svečano će se otvoriti u ponedjeljak 22.prosinca. Svečanost otvaranja obavit će se najvjerojatnije kod mjesta Rašćane na pola puta između Zagvozda i Vrgorca. Ovu informaciju potvrdio nam je izvor iz Hrvatskih autocesta. -Što se tiče Hrvatskih autocesta i izvođača radova mi smo svoje obavili. Proteklih dana izvršen je i tehnički pregled dionice duge 43 kilometra tako da nema nikakvih zapreka da se ona pusti u promet, rečeno nam je iz HAC-a. Kako doznajemo dionicu Šestanovac-Ravča, koja najvećim dijelom prolazi Zabiokovljem u Imotskoj krajini, otvorit će na prigodnoj svečanosti u 11 sati  premijer Ivo Sanader.

 

 

Inače ta dionica jedna je od najzahtjevniji na Dalmatini zbog brdovitog terena. Na dionici ima nekoliko nadvožnjaka, usjeka, posebnih prijelaza za divljač. Na njoj je radilo na desetke građevinskih firmi iz cijele Hrvatske. Svakako da je to i najljepši Božićni dar za stanovnike Imotske krajine.

Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 16 Prosinac 2008, 19:36:34 poslijepodne
Što je pisnik tijo reći, ko je izgubijo postol, ko će bos po trnju? 8)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 17 Prosinac 2008, 00:19:30 prijepodne
Preko trnja do brnjice. ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: kamenizg - 17 Prosinac 2008, 09:06:05 prijepodne
Preko trnja do brnjice. ;D
Preko Trnja do Trnjanke
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: batakljun - 18 Prosinac 2008, 12:36:28 poslijepodne
gledam neki dan, prvo velika torba (ogromna, XXL), kaput do poda, kapa (pletena) na glavi, fotić naravno oko vrata i poznato lice - kameni.

ma sve je to u redu, ali brate vani je bilo +10, šta će biti kad led okuje?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: kamenizg - 19 Prosinac 2008, 09:59:44 prijepodne
gledam neki dan, prvo velika torba (ogromna, XXL), kaput do poda, kapa (pletena) na glavi, fotić naravno oko vrata i poznato lice - kameni.

ma sve je to u redu, ali brate vani je bilo +10, šta će biti kad led okuje?

Dragi moj Bato (nije Živojinović), stare kosti bole, čim se spusti temperatura ispo +15, škripi, škripi, đeram, škripi đeram..., em ti miša opet sam počeo pivati :kameni :bump
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: batakljun - 19 Prosinac 2008, 16:14:33 poslijepodne
možda te kosti bole od one silne opreme, smanji malo, pa ni grunf olujić ne nosi toliko kad ide snimat svadbe u zdilara.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 23 Prosinac 2008, 00:53:33 prijepodne
Poslije koncerta drugoga načina u kinu i malo prije njega na radiju opleli po roku ( i to dobrom), znaju da se "pametni" vraćaju iz zagreba za božić- pa se ponašaju ko klinci što rade tulum kad su starci vani - sve spremaju i čiste pa sjedaju pred tv kako bi prikazali sjajno stanje. radijo minja ploču kako vitar puhne. ima li stava u ovoj fleksibilnosti vidjet ćemo, ako prije ploču nepovratno ne zagrebe igla nošena imotskom burom. :bljak   :bump
Naslov: Pao Radio Imotski
Autor: OriloGorilo - 15 Siječanj 2009, 20:51:43 poslijepodne
Citat:
The requested URL could not be retrieved

While trying to retrieve the URL: http://www.radioimotski.hr/naslovnica/index.php? (http://www.radioimotski.hr/naslovnica/index.php?)

The following error was encountered:

    Unable to determine IP address from host name for www.radioimotski.hr (http://www.radioimotski.hr)

The dnsserver returned:

    Server Failure: The name server was unable to process this query.

This means that:

 The cache was not able to resolve the hostname presented in the URL.
 Check if the address is correct.

Your cache administrator is postmaster.
Generated Thu, 15 Jan 2009 17:55:22 GMT by proxy.fina.hr (squid/2.5.STABLE9)

Nije dobro!

 :-\
Naslov: Pao i Imotski Portal
Autor: OriloGorilo - 15 Siječanj 2009, 21:09:14 poslijepodne
Vidim da je i Imotski Portal DOWN!!!

Citat:
Parse error: syntax error, unexpected '}' in /home/imotskip/public_html/newsroom/index.php on line 25

Mislim da su i te stranice na istom serveru i da je nekakva havarija u tijeku...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: dub - 15 Siječanj 2009, 21:25:07 poslijepodne
Robtex ne misli da su na istom serveru.
http://www.robtex.com/dns/www.radioimotski.hr.html (http://www.robtex.com/dns/www.radioimotski.hr.html)
http://www.robtex.com/dns/www.imotskiportal.com.html (http://www.robtex.com/dns/www.imotskiportal.com.html)
Zapravo treba pregledati ostale tab-ove na navedenim stranicama.

Probaj ping i traceroute, pa vidi đe je zapelo.

BTW, prije njekoliko dana sretoh glongu. Napomenu mi, ko uzput, da mu je pristup www.imoart.hr (http://www.imoart.hr) tih dana nepouzdan i sporadičan, da trokira, i odleti u nikakvoj priši a ne reče mi detalje.
http://www.robtex.com/dns/www.imoart.hr.html (http://www.robtex.com/dns/www.imoart.hr.html)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: OriloGorilo - 15 Siječanj 2009, 21:33:56 poslijepodne
Je, točno je to što glongač kaže ...imali smo jak dos napad na server i jadva se održašmo na životu...trajalo par dana i sada se ponovi u manjoem naprezanju. Glede "pinganja i traceroutanja" to će morati odraditi admin tamo...nekamuBogpomogne...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 15 Siječanj 2009, 23:07:05 poslijepodne
Već smo pomislili kako su hackeri iz yume krenuli u informatički obračun na stranice radija. ;)
Već danima na vijestima govore o katastrofalnom stanju prometnice na križanju kraj gradonačelnikova hotela. Mogu vam reći kako bi svak imalo normalan zaključio kako se radi o pravom, nedvojbenom vandalizmu cestara. Ovo stanje više liči na drsku sabotažu nego na rad. Apsolutno sam u stanju nevjerice je li to moguće i gdje je nestao glas čovjeka za svoja prava. Možeš osnovat radiostanicu koja će samo analizirat taj problem, njima u cestama se živo fućka. Možeš staviti i jumbo plakat, toliko su nedodirljivi - velika lova se pere i krade na cestama, nema koristi od ponavljanja jer ne znam ikoga tko će nešto učiniti. 
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: grinch - 16 Ožujak 2009, 10:41:10 prijepodne
Budući da vrijedni administratori www.zar_je_ovo_radioimotski.hr-a (http://www.zar_je_ovo_radioimotski.hr-a), tj. jedan od njih na komentarima ne dozvoljava postavljanje ovog linka, stavit ćemo ga i ovdje.

http://www.youtube.com/watch?v=cplM9I3ENAQ (http://www.youtube.com/watch?v=cplM9I3ENAQ)


 :strizi :bobo :strizi :-*
Naslov: sumnjam
Autor: OriloGorilo - 16 Ožujak 2009, 18:30:21 poslijepodne
Sumnjam da bi netko skidao i brisao ovaj uradak...jedino ( možda? ) ako je bio zakeljen na neodgovarjućoj temi?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 16 Ožujak 2009, 18:41:08 poslijepodne
Nekako se slažem s orilom. :P
Naslov: Odg: sumnjam
Autor: grinch - 16 Ožujak 2009, 22:07:38 poslijepodne
Sumnjam da bi netko skidao i brisao ovaj uradak...jedino ( možda? ) ako je bio zakeljen na neodgovarjućoj temi?

Tema se zove 'Dogana na HRT-u i HR' (nisu svjesni da je bilo dovoljno ono HRT? -?)... Ako je to neodgovarajuća tema, ispričavam se. Ali, mislim da je nešto drugo u pitanju...   :o
 
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: OriloGorilo - 17 Ožujak 2009, 08:38:16 prijepodne
Kad ti tako kažeš...
Inače je prilog jako dobar i bravo za Kosanovića!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 17 Ožujak 2009, 16:44:55 poslijepodne
Pozdrav, evo i mene nakon dužeg vremena na IMOARTU. Grinč laže. Video koji je inače odlično napravljen sam brisao iz tema koje nemaju nikakve veze sa Doganom
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 17 Ožujak 2009, 19:29:18 poslijepodne
Pozdrav, evo i mene nakon dužeg vremena na IMOARTU. Grinč laže. Video koji je inače odlično napravljen sam brisao iz tema koje nemaju nikakve veze sa Doganom
Dakle grinch uopće na laže, nego govori potpunu istinu u upisu gore, a vaš ekskluzivan stav prema tom linku mi nije baš jasan (ali nema veze), s obzirom kakve komentare tolerirate.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 17 Ožujak 2009, 20:37:42 poslijepodne

ode neko nekog j...  .

je li bio u odgovarajućoj temi ili nije?

grinich, ima li neki drugi razlog, cilj ili sl?

 :pusi :pusi :pusi :pusi

Naslov: Slovak...
Autor: Leo - 17 Ožujak 2009, 21:00:38 poslijepodne
Slovak, za razliku od tebe ja itekako cijenim tvoj i Antin trud oko Imotskih novina. Barem ti znaš kako je u Imotskom teško baviti se "lokalnim novinarstvom" stoga me posebno čudi tvoje stalno bockanje. Volio bih s tobom na kavi jednog dana sve to  raspraviti.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 17 Ožujak 2009, 23:07:23 poslijepodne
Predsjedniče  ;), nema se tu šta raspravljati na kavici, podržavam radio ukazivanjem di se stvari grdno urušavaju. Dakle, retorika "laže" ne spada u karakterizaciju grinchove izjave. Također, tipfeleri i pravopisne i gramatičke pogreške na vašem portalu su doslovno sramota meni, jer suosjećam kao stanovnik ovoga kraja. Na kavi bi rekao isto. Treba napokon definirati probleme. Velim, kad se već prepoznajemo, daj mi administratorski ulaz, sređivat ću vam besplatno tekstove kako stignem, a stići ću dobar dio. Nije valjda da misliš kako ću sabotirati. :love
(pa reci da ne želim pomoći!?)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: grinch - 18 Ožujak 2009, 00:02:44 prijepodne
Pozdrav, evo i mene nakon dužeg vremena na IMOARTU. Grinč laže. Video koji je inače odlično napravljen sam brisao iz tema koje nemaju nikakve veze sa Doganom
Strićek Leo, ne govorite istinu.  >:( Link je stavljen na temu 'Dogana na HRT-u i HR' i izbrisali ste ga. Nakon toga je opet stavljen na istu temu. Znate što ste potom napravili? Izbrisali ste ga. Onda smo se malo zaigrali i link stavili po ostalim temama. Nakon što ste ga izbrisali sa svih tema, ponovno je stavljen samo na 'odgovarajuću', ali ponovno nestaje...  :crveni

Uglavnom, recite Vi meni, zašto linka nema na vašim stranicama?   :neznam

Porno uradak mlade proložanke ste expresno objavili (izravno ili neizravno, svejedno), a ovo ne smije biti niti u komentarima ispod teme koje se izravno tiče? Di je problem?  :mirbi

Može bit' da ste poslali dopis HRT-u i HR-u u kojem ih tražite dozvolu za objavljivanje njihovog materijala na vašim stranicama... Stoviše, može bit' da vam je HRT čak dao suglasnost, ali od HR-a odgovora nema već danima...  :nervoza  :hihi

P.S. daleko sam ja od Grinča... Ja cam grinch, dlago mi je.    :P
Naslov: Slovak...
Autor: Leo - 18 Ožujak 2009, 11:44:49 prijepodne
Nemamo ništa protiv tvog lektoriranja, naravno koliko si u mogućnosti. Nikad nismo ni demantirali da pravimo previše pravopisnih grešaka. Pošali nam svoju e-mail adresu na radio@radioimotski.hr pa ću ti povratno poslati korisničko ime i lozinku.

Pozdrav
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: grinch - 18 Ožujak 2009, 14:21:23 poslijepodne
Leo, nisi mi odgovorio. Što vam smeta u videu? Nije valjda da se opet baviš politikom? :P A ja mislio da ti nisi o' toga...

Nu! Opet si me obrisa'. Tema je 'Laurića škola', nije li to idealno mjesto za postaviti link?

slučaj I: http://img21.imageshack.us/img21/181/rimlauriakomentar.png (http://img21.imageshack.us/img21/181/rimlauriakomentar.png)

slučaj II: http://img4.imageshack.us/img4/4838/rimlauriakomentar2.png (http://img4.imageshack.us/img4/4838/rimlauriakomentar2.png)

E, moj vrli novinaru... :glonga
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 18 Ožujak 2009, 15:34:50 poslijepodne
Grinč, video se nalazi na temi o Dogani , na toj temi ga nisam brisao. Laurića škola je sasvim druga tema. Pozdrav
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 18 Ožujak 2009, 16:08:08 poslijepodne
moram priznati da ste revni u brisanju nekih čak i banalnih i benignih upisa (naročito onih političkih, ma kako bili argumentirani, vidjela svojim očima 2 puta), kao i nekih upisa koji su u šumi glupavih palamuđenja po nekoj vašoj logici ocijenjeni kao "off topic", ali zato preskačete rasističke upise i govore mržnje, kao i neke pozive na progon i ubojstva na onim "kolumnama" o imoćanima i hercegovcima...

eto, ja vas malo "napadam" kao i slovak, hoćete meni ponuditi mjesto moderatora komentara članaka? :)

p.s.

bilo bi lijepo i oku ugodno kad bi se tekst lijepo poravnao po krajevima... ono, da nema onih repova, a to se jednostavno radi komandom "align full" ili "justify", ovisno o editoru...
i uključite SEF... one kobasice od linkova izgledaju malo neozbiljno.
ovo ne znači da tražim mjesto administratora, samo primjećujem... NHF :ins
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: grinch - 18 Ožujak 2009, 18:23:05 poslijepodne
Grinč, video se nalazi na temi o Dogani , na toj temi ga nisam brisao. Laurića škola je sasvim druga tema. Pozdrav
Kladim se da će i ta tema za koji dan, sasvim slučajno, izgubiti status 'najpopularnije'...

Samo ti briši, lipi moj. UGOVORIt ćemo štogod.

Pa-pa! 
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 18 Ožujak 2009, 19:22:30 poslijepodne
Grinchu, molim te zamijeni me, imam posla na webu radija. ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: grinch - 19 Ožujak 2009, 13:30:34 poslijepodne
Slovak laže!  ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: OriloGorilo - 19 Ožujak 2009, 15:21:14 poslijepodne
dobra
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 19 Ožujak 2009, 21:08:13 poslijepodne
Slovak laže!  ;D
Grinchiću, takvi dječaci kao ti najdraži su mi u onoj većoj okrugloj tepsiji, pa s kumpirin i malo vegete pod sač. :eat
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: grinch - 19 Ožujak 2009, 21:37:10 poslijepodne
Grinchiću, takvi dječaci kao ti najdraži su mi u onoj većoj okrugloj tepsiji, pa s kumpirin i malo vegete pod sač. :eat
evo šta www.radijoimacki.hr (http://www.radijoimacki.hr) radi od ljudi...  :doh
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 19 Ožujak 2009, 21:48:31 poslijepodne
Ako misliš da sam samo kanibal, mogu ti ispričati priču što se dogodilo mome mačku kad sam imao samo 7 godina. Ne prolaze bolje ni likovi iz knjiga, bajki, iz nečije mašte, samo ih progutam. I kad ih provarim kroz svoj trakt, znaš šta od njih bude?!
Skidam se s apaurina, ovo je samo nuspojava - neutaživa glad.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 19 Ožujak 2009, 21:58:47 poslijepodne
Ako misliš da sam samo kanibal, mogu ti ispričati priču što se dogodilo mome mačku kad sam imao samo 7 godina. Ne prolaze bolje ni likovi iz knjiga, bajki, iz nečije mašte, samo ih progutam. I kad ih provarim kroz svoj trakt, znaš šta od njih bude?!
Skidam se s apaurina, ovo je samo nuspojava - neutaživa glad.

http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/03/18/0393006.html (http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/03/18/0393006.html)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 19 Ožujak 2009, 22:27:06 poslijepodne
Odlično si informirana, mora da je to to. Nema mi lijeka. :huglove: Hitno moram prestati jesti mačke da ne zatrudnim majkom.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 19 Ožujak 2009, 22:30:04 poslijepodne
Neću više jest mačke, samo ću ji ljubit! :huglove:
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 19 Ožujak 2009, 22:35:13 poslijepodne
Tko je reko: Pola kile majke i jednoga bika!?
Ma, buldožder. Znaju li to ovi s radija, ko zna.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: e-U - 20 Ožujak 2009, 22:43:31 poslijepodne
Pozdrav svim im-forumašima na ImoArtu gdje je pravo mjesto za razbistrti (bar zerku) imotsku medijsku vodu, napose onu s mlina RIM-a. S obzirom na razinu demokratičnosti koja vlada na portalu RIM-a (gdje bi ovakav post promptno bio izbrisan) kao iskusnim hackerima i surferima koji svjesno i nesvjeno kroje naše javno mjenje, moram postaviti nekoliko teza-pitanja na jednostavan način.

Npr.; tri su dopisnika (novinari moraju završiti fakultet) vezani honorarnom ugovorom s EPH-a; Ćosić, Šuvar-Bekavac i Maršić. Njihovi dopisi se najprije, normalno, objave u tiskovinama EPH-a, pa onda na portalu RIM-a. Leonard Topić i Svetimir Mrkonjić tvrde kako su to i njihovi suradnici, pa se postavlja pitanje smije li dopisnik svoj dopis naplatiti dva puta!? Ako i postoje nekakvi ugovori između RIM-a i spomenutih suradnika onda na kraju mjeseca prilikom obračuna honorara RIM mora izdati specifikaciju na koje se dopise ti honorari odnose (obično se navede njihov naslov).

Zbog čega je to važno?

Da ne citiram zakone RH pojednostavnit ću; naime RIM ima pravo prenijeti bilo koji članak od bilo koga, ali nema pravo dopustiti komentiranje. To je isključivo pravo onoga tko je platio dopisnika i njegov uradak. Vi sami zaključite tko tu krši zakone RH i na takav način sve nas koji se volimo zvati Imoćanima javno omalovažava.

RIM smije dopustiti komentiranje samo onih uradaka koje potpisuje "uredništvo" i onda bi medijska, virtualna i javna slika tog portala bila puno razvidnija. Svi bi znali o čemu je tu riječ. Ovako nije ni čudo što smo svi mi već godinama ranjivi i nezaštićeni od kojekakvih baljezgarija, vrijeđanja i sl. koje se tu mogu pročitati!!!

Ovo pišem zato, jer se nadam kako će rasprava na ovom uvaženom forumu potaknuti razinu demokracije i uljudnosti među Imoćanima, koji doista na ovakav način prikazivanja u javnosti jesu nepismeni, odnosno opismenjeni i bez manira.


p.s.

Slovaku; Marko Brecelj je napisao; ...mesar mi nije rekao da sam kupio pola kile majke jednoga bika!
Naslov: Novinar ili jesi, ili nisi...
Autor: OriloGorilo - 21 Ožujak 2009, 12:12:52 poslijepodne
e-U
Dobro nam došao na IFC!


Zna li se da novinari imaju Zakon o medijima kao i svoje redakcijske kodekse logično je kako se s vremena na vrijeme postavlja pitanje - kakva je novinska "scena" u našem kraju i čime se sve vode naši novinari i redakcije medijskih kuća (tisak, krugoval, internet...) u zarađivanju novinarskog kruha?

Na wikipediji piše sljedeće pod pojmom "novinar"

Citat:
Novinar je osoba koja se bavi novinarstvom, prikupljanjem informacija o tekućim događajima, aktualnim temama, osobama i iste objavljuje u tiskanim, televizijskim, radijskim i elektroničkim medijima.

Ne pomaže puno ova definicija, zar ne?

Ovdje cijeli tekst http://mrav.ffzg.hr/zanimanja/book/part2/node1501.htm (http://mrav.ffzg.hr/zanimanja/book/part2/node1501.htm) za razliku, pomaže razjašnjava pitanje tko je dopisnik, novinar, suradnik, kolumnist/stupničar...etc a ja izdvajam par dijelova ukupnog teksta:

Citat:
U hrvatsko novinarstvo još ulaze ljudi s vrlo različitom naobrazbom: od onih sa završenom srednjom školom do onih s fakultetom različitog smjera. To će, međutim, sve više biti iznimka, a pravilom će postati zapošljavanje diplomiranih novinara kao i ljudi s diplomom neke struke, uz dodatno novinarsko obrazovanje. Novinari se školuju na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti i na Hrvatskim studijima. Na Fakultetu političkih znanosti moguć je četverogodišnji studij koji donosi naziv diplomirani novinar, te dvogodišnji koji se upisuje usporedno s trećom i četvrtom godinom nekog drugog studija, a donosi naziv novinar. Kad se zaposli, novinar obično počinje od prikupljanja i pisanja informacija – najprije onih najjednostavnijih, a zatim sve složenijih. Komentatorima, urednicima i dopisnicima iz inozemstva postaju u pravilu ljudi s više godina iskustva na poslovima izvještavanja.

Na navedenim stranicama piše i sljedeće o RADNIM UVJETIMA koji su najviše SVAKAKVI a tek u manjoj mjeri primjereni normalnom radu:


Citat:
Novinari rade u svako vrijeme i u različitim uvjetima, ovisno o zahtjevu posla, zadatku ili organizaciji rada. Ima ih u ratovima, pri potresima i poplavama, pri nesrećama i ubojstvima. Satima sjede na sjednicama, voze se svim mogućim prijevoznim sredstvima. Kad pripremaju tekst, obično rade u redakcijama, koje su pune ljudi i buke od telefonskih razgovora, pisača i razgovora kolega, a pisanje im ometaju i česti telefonski pozivi ili hitne obveze. Radno vrijeme novinara ovisi o vrsti medija i o poslu unutar redakcije. Kojiput se radno vrijeme može odrediti i formalno, u skladu s rokovima u kojima se mora završiti neka emisija ili list, no diktiraju ga i događaji, pa ono traje sve dok posao nije obavljen. Kad prikupljaju informacije, novinari razgovaraju i s ljudima koji možda te informacije ne žele dati ili su u nekoj teškoj životnoj situaciji. Neke situacije u kojima novinari moraju sudjelovati, mogu i za njih biti vrlo teške (rat, prirodne katastrofe, nesreće). Osim toga, novinari uvijek rade pod pritiskom kratkoga roka u kojemu moraju obaviti posao, ograničenoga prostora koji može zauzeti njihov prilog, odgovornosti za točnost te kojiput, nažalost, i političke podobnosti informacije.

Dakle, bez da nekoga od naših novinara (znači:  urednika, dopisnika, fotoreportera ...itd)...ocjenjujem pozitivno ili negativno evo nalazim da bavljenje tim poslom vrlo zahtjevna zadaća.

Jednako tako o naobrazbi novinara ima na puno stranica na netu...pa npr. stranice HNDa donose unutar rubrike "Arhiva "Novine o novinarstvu"" i ovaj http://www.hnd.hr/hr/novine/show/49791/ (http://www.hnd.hr/hr/novine/show/49791/) o novinaru koji voli kuhati i diplomirao je pravo, a usput se bavi astrologijom studirao i sociologiju, komparativnu književnost i psihologiju ...dakle, tekst koji počima sljedećom rečenicom:

Citat:
"...Čak i onima koji se novinarstvom bave teško je percipirati što ustvari znači biti dopisnik..."

... završava ovako:

Citat:
"...U dnevniku sam, u petnaestoj godini, napisao da ću biti novinar. No kada sam došao u Zagreb nisam upisao novinarstvo jer se taj faks u to vrijeme nije ni najmanje cijenio. Novinar ili jesi ili nisi, ne možeš diplomirati novinarstvo i reći da si novinar..."

Projicirati citirano i linkane tekstove na naše novinare i tvrtke/ljude koje se na području Imotske krajine bave na neki način novinstvom, radijskim ili HRT dopisničkim, fotoreporterskim ili uredničkim...naravno treba.

Uz podcrtavanje već navedenog kako novinar jesi ili novinar nisi bez obzira na obrazovanje, poslove koje u novinarstvu obavljaš ili koliko si u tome uspješan i cijenjen?

Kako piše:
Citat:
...nadam kako će rasprava na ovom uvaženom forumu potaknuti razinu demokracije i uljudnosti među Imoćanima, koji doista na ovakav način prikazivanja u javnosti jesu nepismeni, odnosno opismenjeni i bez manira...


S tom mišlju, i željom za "potaknuti razinu demokracije" ?! ...(vjerujem da se radi o višoj razini)... uz moje mišljenje da nijedna internet stranica iz Imote neće presudno ni smanjiti (kako se možda misli za RIM) niti presudno povisiti (kako se možda misli za IMOart) percepciju drugih o nama Imoćanima i našoj opismenjenoj NETnovinarskoj pismenosti. Ukupnost nas čini Imoćanima na internetu a Imoćanin na Netu kao dio cijeline (parafrazirajući Descartesa) je misaono biće virtualne Imote kakvoj težimo. 


PS
Zahvala na isticanju i prepoznavanju viših kriterija kojima ovdje težimo.
Naslov: Odgovor "e - u" ili kakao već
Autor: Leo - 21 Ožujak 2009, 14:15:54 poslijepodne
Fala bogu što u ovakvoj situaciji uopće imamo medij koji  uredno izvještava svoje čitatelje i uredno plaća svoje djelatnike ( i tako već punih sedam godina)  a o ljudima punima mržnje i zavisti sve najbolje.

Leo Topić
novinar Radio Imotskog 
Naslov: Odg: Odgovor "e - u" ili kakao već
Autor: Insomnia - 21 Ožujak 2009, 14:25:31 poslijepodne
Fala bogu što u ovakvoj situaciji uopće imamo medij koji  uredno izvještava svoje čitatelje i uredno plaća svoje djelatnike ( i tako već punih sedam godina)  a o ljudima punima mržnje i zavisti sve najbolje.

Leo Topić
novinar Radio Imotskog 

čestitam uspješnoj tvrtci na poslovanju i želim im uspjeh i u buduće.
konstruktivnu kritiku ocijeniti kao mržnju i zavist je krajnje neprofesionalno.

insomnia nesanić
forumaš IMOarta
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: grinch - 21 Ožujak 2009, 18:19:49 poslijepodne
pridružujem se čestitkama ovoj uspješnoj firmi, uz pjesmu:   
http://www.youtube.com/watch?v=Pf9kioRMsXU (http://www.youtube.com/watch?v=Pf9kioRMsXU)

o gospodinu novinaru sve najbolje.  :-*
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 21 Ožujak 2009, 18:38:16 poslijepodne
P
p.s.

Slovaku; Marko Brecelj je napisao; ...mesar mi nije rekao da sam kupio pola kile majke jednoga bika!

;Marko brecelj je napisao ko zna šta,ono što ti znaš je ono što je otpjevao. Ali, eto uvažavam tvoj poklopac.
Naslov: Leonardu novinaru Topiću
Autor: e-U - 21 Ožujak 2009, 21:01:00 poslijepodne
Kako to moderna vremena nose i kako to Orilo strpljivo obrazloži novinariti danas može svatko, ali oduvijek su u svakom ljudskom djelovanju bila i ostala najvažnija moralna načela. Štoviše, danas su poželjnija od same stručnosti, napose u novinarstvu i publicistici. Moralan, ako je neuk može biti samo iskreni vjernik u svojoj vjeri ili onaj kome znanja nikad dosta. Znanje i zvanje se stječe naobrazbom. Gdje si ti u tome svemu Leonard, shvati sam!?

Nit' mrzim, nit' sam zavidan, nit' sam Krležin hrvatski "samojed", nego sam ukazao na javne probleme koje bi moj Imotski mogli opet odvesti na hrvatski Red Carpet javne poruge. Oni koji su pomnije pročitali moj upis ili će to tek napraviti, primjetiti će kako sam ja dotaknuo pitanje odgovornost za komentiranje članaka na portalu tvoje radio postaje, a koje plaća EPH.

Ako si, kako to kažeš uredno platio i kako ti struka nalaže uredno arhivirao, onda ćeš pronaći mjesečni obračun honorara na kojem mora biti naveden naslov objavljenog članka i iznos koji je novinar za njega primio. I naravno, rado ćeš me javno demantirati. Opet se postavlja pitanje kako se taj isti članak pojavio na nekom portalu EPH-a, gdje se isto tako on može komentirati. Ne znam kako bi na to reagirali urednici EPH-a da to doznaju i kakve bi sankcije snosili njihovi dopisnici iz Imotskog? I kakvo je uopće mišljenje dopisnika o tome?

Možda bi ti bilo zanimljivo preslušati album grupe oko koje se Slovak i ja "upoznašmo", jer mu naslov sve kaže!

p.s.
Bog se piše velikim slovom!

Naslov: e i U
Autor: Leo - 21 Ožujak 2009, 22:03:06 poslijepodne
Ja sam Leo Topić a ti si "e i U" pa samim time ne možemo ravnopravno raspravljati o ovom VELIKOM problemu Imotskog i Imotske krajine no ipak ću ti odgovoriti. Ivan Maršić je djelatnik Radio Imotskog , znači u punom radnom odnosu. Drago mi je da Maršić radi i za neke druge medije jer je sposoban i dobar novinar. Braco  je  neovisni novinar  a za televiziju  novine i radio radi honorarno. Kada prenosimo vijesti Vedrane Bekavac Šuvar ili nekog drugog novinara onda ih i potpišemo.
Pošto vidim da si medijski potkovan ili potkovana pozivamo i tebe da nam se pridružiš te postaneš naš suradnik ili suradnica, barem honorarno. Malo nas je da bi jedni drugim nanosili štetu.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 21 Ožujak 2009, 22:21:40 poslijepodne
 ::) :spidom ;D
Naslov: Odg: Leonardu novinaru Topiću
Autor: Slovak - 22 Ožujak 2009, 13:14:15 poslijepodne

Možda bi ti bilo zanimljivo preslušati album grupe oko koje se Slovak i ja "upoznašmo", jer mu naslov sve kaže!

p.s.
Bog se piše velikim slovom!meštre, mislim kako si malo udario u krivi zog. ono što radiju treba je kvalitetniji program i glazba - ako već misliš bit konstruktivan. a što se poslovanja i plaćanja tiče, s obzirom na sve, nije to toliko bitno. (dalo bi se u i tvomu tekstu nać par nepravilnosti, ali s obzirom na sve, to i nema nekakva smisla). Oćemo malo roka end rola, dosta ovih narodnjaka zbog kojih stanicu ne tražim već odavno. ako nas već ima, tribalo bi čut naš glas.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Zavelim - 22 Ožujak 2009, 16:51:38 poslijepodne
i svaki dan bar po jedna ganga

točno u podne  ;D
Naslov: Odg: Leonardu novinaru Topiću
Autor: kamenizg - 22 Ožujak 2009, 22:15:47 poslijepodne
... ako nas već ima, tribalo bi čut naš glas.

Kao prvo i najprvo Slovak, Vaš glas uvik vridi, međutim pošto još nisam čuo da je radio IM uveo pretplatu, onda je urednička politika ona koja kreira program radia, iako kolko me sjećanje služi plaćao ti pretplatu ili ne plaćao HRT opet vergla po svome. A što se tiče novopridošlog europljanina s velikim U  ::) malo je pobrkao lončiće. Novinar je svaka ona osoba koja od tog posla živi. Tako da imamo u HND-u od 3000 i kusur članova samo 40%onih koji su završili visoku školu, 10% onih sa višom 40% onih sa SSS i  10% VKV. Svi ti ljudi rade, žive i plaćaju poreze u ovoj dolini suza od svog novinarstva. Nadalje prema Ugovoru o autorskom djelu, ako je novinar honorarac ili Ugovoru o radu ako je stalno zaposlen ili je na neodređeno vrijeme, a preko RPO-a (registar poreznih obveznika) uplaćuje svoje obaveze novinar svoja djela mora isporučiti onima s kojima je Ugovor potpisao s tim da postoji klauzula koja kaže da svoj tekst može i prenijeti dalje uz navođenje imena ili prezimena autora ili medija u kojemu je to objavljeno. Također se tekst može komentirati ako se navede izvor. Npr. Prema pisanju Zorinog lista, sastali su se e-U i Slovak na tajnom sastanku razglabati o prolaznosti života.... Znači takvih tekstova ne o Vama mlada gospodo nego općenito u hrvatskom novinarstvu ima napretek. S obzirom da u Zakonima o medijima internet nije spomenut niti ima poglavlje o internet novinarstvu, niti pravosuđe, a niti matična organizacija ne zna kako se postaviti nego izriču svojim članovima opomene, a pravosuđe traži vansudske nagodbe zbog toga što je sve čisto, ali pravno nema temelja.
Na kraju samo bi htio reći da možemo vrijeđati, pisati, špotati svi skriveni iza svojih pseudonima, nickova ili kako god hoćete. Samo me zanima što nitko nije pokrenio RIM nakon što je Pešorda ugasio stari, već sad svi možemo pametovati i lupati ko Maks po diviziji (ne Luburić). Meni je čast pisati i pridonositi uspjehu radio Imotskoga istina rijetko, ali svaki uspjeh Imoćana i Imotskog me veseli, međutim znam da je najteže biti prorok u svom selu i prije dva dana jedan naš glazbenik mi je ovo rekao kd sam ga pitao kad će imati koncert u Imotskom? -Kad ću imati koncert u Imotskom, ne tako brzo, valjda mi nije suđeno, a prije nekoliko godina mi je ravnatelj srednje škole u Imotskom tražio tri puta više para nego što sam platio Dom sportova u Zagrebu!!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: kamenizg - 22 Ožujak 2009, 23:05:07 poslijepodne
Citat:
čestitam uspješnoj tvrtci na poslovanju i želim im uspjeh i u buduće.
konstruktivnu kritiku ocijeniti kao mržnju i zavist je krajnje neprofesionalno.
E zaboravih i ercegovko moja mila i tebi nešto reći iz ovog bilog Zagreba grada, svaka konstruktivna kritika je svugdje dobro došla i nitko sigurno neće biti protiv konstruktivne kritike pa ni čelnici RIM-a, međutim kolko ja vidim na ovom forumu i ovoj temi puno više je bilo da preseravanja ljudi koji bi mogli biti urednici radio i tv postaja, predsjednici država, selektori nogometnih reprezentacija, glazbeni kritičari jer lipše pivaju i od slavuja itd nego konstruktivnih kritika.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 22 Ožujak 2009, 23:14:36 poslijepodne
Kameni zg!
Lipo ti pripovidaš o smislu života, nego tako fino urbano odjeven pomalo zaboravljaš kako je ovde, ti lipo upališ 101, 204 ili 5o5 pa čuješ šta te volja, najnovija izdanja, recenzije, albume, novosti iz svijeta kulture, bl, bla - zato se tako dobro i oblačiš. A mi ovde, slušamo svako malo iznova matu bulića i duška kuliša. Try walking in our shoes! - i ne moraliziraj kad ti glas nije ni čuo pitanje. Pitanje je dakle, kako doći do kvalitetnijega glazbenoga programa za ljude kojima je potreban (moš odgovorit da je svakomu takomu dostupan internet ili da svak takav može odselit u npr. zagreb) a da pritom većina niže naobrazbe i umjetničkih prohtjeva ne bude potjerana ili zanemarena. Mi ovde govorimo o našem radiju koji kreira zdrav kolektivan duh, a ne o  stvaranju introvertiranih boema i outsidera. Mislim kako isto pitanje muči i uredništvo RIMa, stoga reci štogod i ne dijeli na mi vi.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 22 Ožujak 2009, 23:54:52 poslijepodne
Pitanje je dakle, kako doći do kvalitetnijega glazbenoga programa za ljude kojima je potreban

jednostavno odvrneš radijo grude... :)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: glonga - 23 Ožujak 2009, 08:36:42 prijepodne
jednostavno odvrneš radijo grude... :)

Ovim putem želim reći da narečeni radijon često puta vrši ispunjavanje zapremNine etera pfeniNzima i drugim iritancijama na širem regionu sem područja od Podkraja na IstokuSunčanom do Malog Mokrog Doca na Zapadu.
Odvrneš? U smjeru suprotnom od kazaljke na zidu.

singin ... sa nemogućom dikcijom
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 23 Ožujak 2009, 08:39:21 prijepodne
Ovim putem želim reći da narečeni radijon često puta vrši ispunjavanje zapremNine etera pfeniNzima i drugim iritancijama na širem regionu sem područja od Podkraja na IstokuSunčanom do Malog Mokrog Doca na Zapadu.
Odvrneš? U smjeru suprotnom od kazaljke na zidu.

singin ... sa nemogućom dikcijom

nek si ti meni doša  :huglove:
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 23 Ožujak 2009, 08:44:12 prijepodne
Drago mi je da je rasprava krenula u pravom smjeru. Točno je da glazbeni program Radio Imotskog ne odgovara slušateljima koji žele čuti kvalitetniju glazbu, i meni osobno ne odgovara glazbeni program na Radio Imotskom. Razlog zašto većinom puštamo domaće lakoglazbene note ( u omjeru 60%) je zbog slušatelja koji u velikoj većini to žele slušati. Na radiju se u postotku od oko 30% mogu čuti i strani hitovi, opet jednostavniji i slušateljima  prihvatljiviji, nešto slično što pušta Antena Zagreb. Samo 10%  glazbenog programa posvećeno je glazbenom ukusu kojeg preferira naprimjer Slovak.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 23 Ožujak 2009, 09:12:08 prijepodne
E zaboravih i ercegovko moja mila i tebi nešto reći iz ovog bilog Zagreba grada, svaka konstruktivna kritika je svugdje dobro došla i nitko sigurno neće biti protiv konstruktivne kritike pa ni čelnici RIM-a, međutim kolko ja vidim na ovom forumu i ovoj temi puno više je bilo da preseravanja ljudi koji bi mogli biti urednici radio i tv postaja, predsjednici država, selektori nogometnih reprezentacija, glazbeni kritičari jer lipše pivaju i od slavuja itd nego konstruktivnih kritika.

dragi moj hercegovac kameni, evo ću i ja tebi par lipih pa iđen varit ručak, ček da odložim kuvaču...

evo me!

prvo, mislim da nema ništa loše u mojim tehničkim primjedbama, ako bi svaki pomak naprijed u tim stvarima bio oku ugodnijim, onda je to na obostrano zadovoljstvo i u tome nema nikakvog zla.
drugo, koncesija na zrakoprazni prostor, osim što sa sobom nosi nekakve zakonske odgovornosti (pa i etičke, ako hoćeš), ne vridi ništa ako će slušatelji odvrćat radijo na druge stranice. gubeći slušatelje, gubiš i prostor za prodaju usluga od kojih živiš, simpl ez det.
zato sam mišljenja da nekad valja osluškivati i da je bolje uzimati čak i bezvezna palamuđenja za nekakve smjernice, nego za zlo.
treće... ma, ima tu još par sitnijih krupnica, ali ne bih da ispadne da ja kao i ostali anonimci tu nešto napadam našeg dragog Lea kojemu eto, spremno dajem svoje ime i prezime i sliku u kupaćem na uvid.

a tebi kao tebi, kršni moj zemljače, mogu još samo uputiti onako jedan konstruktivan podkomentar (ovo "podkomentar" mi se učinilo zgodno, Slovak, nemoj da me odma lektoruješ!): ti radiš za radijo imotski, ja ne radim, već samo slušam.
dakle, postavlja se pitanje osobnih interesa i objektivnosti tko, kako, koliko i zašto.... more ili ne more komentirati i sugerirati radiju imockom na promjenama... ili po naški: čija je teža.
ako želiš obranit radijo, onda to nemoj raditi tako što ćeš omalovažavati njegovu publiku, a da ti želiš radiju i Leu i mom susidu Sveti i svim radijoimoćanima više dobrog od mene, to ti, bogami, ne priznajem, pa ti  :kameni kako i koliko o'š  :huglove:

Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: kamenizg - 23 Ožujak 2009, 10:17:16 prijepodne
Citat:
...ti radiš za radijo imotski, ja ne radim, već samo slušam...

E vidiš draga moja Ecegovko ovaj dio rečenice nije točan. Ja nikada nisam radio za radio Imotski pa niti danas. Od 1995. kad sam prvi put se u živo javio za Radio iz Opatije s Dore, Baloona i Porina kad je još bio Pešorda vlasnik pa do dana današnjeg dok je druga vlasnička struktura nisam primio niti kune honorara, niti ikakvih drukčijih načina plaćanja poznatih u ovom dijelu Europe. Znači nula kuna, nula robne razmjene. Radio sam iz gušta i jer volim to raditi, a ako ima zanimljivih tema koje se mogu objaviti na RIM-u uvijek sam pitao. Žao mi je samo što nisam više i što ne mogu više pridonijeti RIM-U. Nije to niti zbog Lea niti zbog tvog susida Svete. Mene plaća moja kuća za moj rad i ne treba mi drugih plaća za moja djela.

Kameni zg!
Lipo ti pripovidaš o smislu života, nego tako fino urbano odjeven pomalo zaboravljaš kako je ovde, ti lipo upališ 101, 204 ili 5o5 pa čuješ šta te volja, najnovija izdanja, recenzije, albume, novosti iz svijeta kulture, bl, bla - zato se tako dobro i oblačiš. A mi ovde, slušamo svako malo iznova matu bulića i duška kuliša. Try walking in our shoes! - i ne moraliziraj kad ti glas nije ni čuo pitanje. Pitanje je dakle, kako doći do kvalitetnijega glazbenoga programa za ljude kojima je potreban (moš odgovorit da je svakomu takomu dostupan internet ili da svak takav može odselit u npr. zagreb) a da pritom većina niže naobrazbe i umjetničkih prohtjeva ne bude potjerana ili zanemarena. Mi ovde govorimo o našem radiju koji kreira zdrav kolektivan duh, a ne o  stvaranju introvertiranih boema i outsidera. Mislim kako isto pitanje muči i uredništvo RIMa, stoga reci štogod i ne dijeli na mi vi.

Što se tiče urbanog stila odjevnja i slušanja radio postaja od 101 do 505 bez crte kolko me pamćenje služi ima brte radio stanica koje imaju doseg i do Imotskog i ne moš mi reći da ti nemaš izbora. Leo je sam rekao da nije zadovoljan, međutim slušatelji diktiraju tempo, i ne mislim da ne možete davati svoje primjedbe, samo smatram da je svaka konstruktivna primjedba puno bolja od neargumetniranog napadanja i pljuvanja po svemu dobrome što se u Imotskom napravi (tu ne mislim na tebe dragi moj Slo niti na moju lipu i kršnu Ercegovku). Može li bolje, Bože moj uvijek može bolje i svi težimo tome, samo zadovoljiti sve je nemoguće, ali ti isto to znaš.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Zavelim - 23 Ožujak 2009, 11:33:48 prijepodne
Slušajte 3. program hrvatskog radija. Sve drugo je od glazbe nevaljalo i zatupljujuće.

Osim gange.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 23 Ožujak 2009, 12:36:56 poslijepodne
Radiju treba barem jednom tjedno emisija specijalizirana za glazbu (nešto kao rok antologija na svim ostalim radiostanicama), to bi trebao biti minimum pijeteta kojega treba glazbi kao kulturi odati (ili antologija klasike). U tom se neću angažirati ni za pare ni za slavu, ali čekam da se takvo nešto dogodi, radi radija i slušateljstva.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 23 Ožujak 2009, 13:43:29 poslijepodne
Slažem se da nam je potrebna jedna takva emisija.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 23 Ožujak 2009, 23:40:25 poslijepodne
Malo sam lektorirao neke tekstove. U nekima ima jako malo autorstva, to se vidi po nekonzistenciji gramatike u pokušaju da se ostvari proširenija rečenica. Iza riječi su mislii, kaos u mislima mora biti i kaos u riječima, priča kako dobar novinar ne mora uvijek znati sastvaiti dobru rečenicu je ponajteža floskula koja se zadnje vrijeme plasira po ovim intralokalnim kružocima. (ovaj moj malko pijani upis je samo potvrda onoga što mislim - klesar koji mlati tupom špicom po kamenu kojega treba npr. prepoloviti nije kamenoklesar nego neznalica). novinari, ljudi moji, trebaju biti pismeni, ali zato kamenoklesari uopće ne moraju. ajmo mi sad razgovarat o novinarstvu slobodno na rubrici In, jer nije bitno o kome, nego o čemu se radi. mediji su masovno postali zabezveze, i medijska kultura također. Velik vrta bez motike - neki grebu noktima neki kopaju samo jezikom.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: aurora x - 24 Ožujak 2009, 00:26:59 prijepodne
"""Samo 10%  glazbenog programa posvećeno je glazbenom ukusu kojeg preferira naprimjer Slovak."""

Vrijeme je da to promijeniš jer je više od 10% slušatelja RIM-a, onih koji su poput Slovaka...
Radio može imati bolju programsku strukturu, ali uvijek su najžešći kritičari oni koji bi mogli učiniti više da se ide na bolje... Ali lijenost i nezadovoljstvo se zavuklo u ljude... i u moguće financiranje autorskih emisija i sl...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 24 Ožujak 2009, 00:57:38 prijepodne
Treba stvarati profesionalce, i to je lijek za sve tegobe društva ovih manjkavosti. Previše je neodlučnosti, svaštarenje postaje sudbina mnogih, a tu se snaga rasipa i stalno se podbacuje.
Naslov: Il' kuj, il' ne mrč' gaća!
Autor: e-U - 24 Ožujak 2009, 01:23:08 prijepodne
Leo, iz tvog upisa je posve jasno kako si ti Leonard Topić, vlasnik ili što li spomenute radio postaje koji je svjesno odlučio postati javna osoba. Bio bi apsurd da pišeš pod nekim nickom. Ja nisam javna osoba i imam svoja demokratska prava, pa tako i ono na anonimnost. I u pravu si kad kažeš kako nismo u ravnopravnom položaju, jer ja imam ovaj komadić virtualnog prostora, a ti moćan medij (zg-spika, kaj ne?). Uostalom, ti sve o digitaliziranim oblicima komunikacije znaš, jer da nije digitalnih datoteka ne bilo ni tvog RIM-a!?

Ja bih radije odašiljao osmišljenu i kvalitetnu glazbu za njih stotinu, nego javnu sramotu za njih tisuću! Kad je u pitanju lova sponzora uzeo bih je na stotine drugih programskih načina. Kad se pročita parola "Najslušaniji lokalni radio u Hrvatskoj" i stalno sluša neki narodnjak, čovjek se doista zapita; jel' to Imota jopet u krivu Drinu zagazila? Zar se Imoćani boje hrvatskoga mora? Peru li zube?

RIM je svima potreban, kapa dolje za održavanje, ali ti si to sam odabrao. Zato uči, čitaj, piši, poradi na kvaliteti. Zbog toga sam i citirao onu "staru slivanjsku" u naslovu!

p.s.

Eppur si muove!
Naslov: Odogovru e i U
Autor: Leo - 24 Ožujak 2009, 11:14:30 prijepodne
E i u , iz tvog upisa je posve jasno kako si ti opterećen Radio Imotskim, rastereti se
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 26 Ožujak 2009, 14:27:31 poslijepodne
ima jedna stvar koja mi nikako nije jasna, a vezana je za objavu vijesti na radio imotskom.

naime, zašto preko već objavljenih i komentiranih vijesti, prepišete nove vezane za istu ili sličnu tematiku, čak i onda ako su akteri vijesti totalno druge osobe??  -?

godinama sam na netu, (nekih cca 13 godina) i NIKAD nisam naišla na ništa slično. uopće ne vidim svrhu toga, a i totalno je glupo kad ostanu komentari vezani za vodovod u vinjanima ispod vijesti o urodu lubenica u vinjanskom polju...
mrvicu karikiram, ali samo mrvicu...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 26 Ožujak 2009, 17:06:11 poslijepodne
Kada vežemo vijesti nastojimo da je tematika potpuno ista, ne znam,možda smo negdje i promašili. Razlog zašto to radimo je u već postojećim komentarima tako da novoobjavljena vijest već ima razvijenu raspravu u komentarima. Zašto bi mi morali raditi kao što rade drugi već 13 godina.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 26 Ožujak 2009, 21:48:52 poslijepodne
Koliko voditelja programa ima radio? Čini mi se kako je ostalo sve na Ivani Lasić. Jesam li u pravu i smijem li reći ako je to istina da je to jedan od uzroka slabosti radija. Ivani, naravno, svaka čast.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 26 Ožujak 2009, 22:01:33 poslijepodne
Koliko je RIM otvoren za ljude dobrih namjera i koliko je onih koji uistinu suradnjom žele pomoći u izgrađivanju kvalitetnijeg programa RIM-a? ::)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 26 Ožujak 2009, 22:28:00 poslijepodne
odgovor Slovaku..

Točno je da je Ivana Lasić jedini stalni voditelj na Radio Imotskom, no Braco osim emisije Srijedom Aktualno često vodi kratke intervjue, tu je i Maršić koji je također često u ulozi voditelja. Njih dvojica se u toku dana se najmanje po jednom javljaju kao reporteri sa terena. Ante Aračić se također javlja u eter kao reporter. Tu su i sportski reporteri Stipe Ujević i Pere Škoro. Mladi Mijo Zidar također povremeno vodi neke emisije
Pored svega navedenog  nedovoljno je za jednu radio postaju da ima samo jednog voditelja no osim racionalizacije programa razlog zašto je to tako je u nedostatku potencijalnih voditelja


odgovor andjeu gabrielu

Potpuno smo otvoreni za sve ljude koji imaju volju surađivati s RIM-om
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 26 Ožujak 2009, 22:36:22 poslijepodne
Zašto bi mi morali raditi kao što rade drugi već 13 godina.

možda zato da čitatelj koji kao ja redovno čita vijesti, ne gubi kontinuitet... onu nit... ak me razmeš? da more vazda provjerit šta je pisalo prije i pratit zbivanja normalno i povezano... ako se u novom članku spominje nešto iz prethodnog, a čitatelj se sjeća da je to čitao, no treba se podsjetiti kako i što je ono točno bilo, pa bjesmučno traži po linkovima i ne nalazi...
i da nije korektno komentare na matu ostaviti ispod vijesti o šimi? pogotovu ako komentari nisu primjereni...

postoji jedna opcija u joomli, a to je arhiviranje članaka... maknu se iz redovnih vijesti i mogu se čitati u rubrici Arhiva...

http://www.teachmejoomla.net/news/tmjaa/joomla-archive-tutorial.html (http://www.teachmejoomla.net/news/tmjaa/joomla-archive-tutorial.html)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 26 Ožujak 2009, 23:12:04 poslijepodne


Točno je da je Ivana Lasić jedini stalni voditelj na Radio Imotskom, no Braco osim emisije Srijedom Aktualno često vodi kratke intervjue nedostatku potencijalnih voditelja


Potpuno smo otvoreni za sve ljude koji imaju volju surađivati s RIM-om
Ne znam koliko su otvorenost za suradnju dovoljne kvalifikacije ljudima da bi ih se pustilo u eter, bilo bi tu svačega, manjka profesionalizma svakako. Zašto radio, ako već treba voditelja ne nađe nekoga, jedno vrijeme ste imali dobrog voditelja, pa i voditeljicu.Oni su otišli iz svojih razloga. Manjak novca? A kratko i emitirate, da je programa barem do 10, onda bi to bilo nešto. Pa raspišite natječaj, ako lova nije problem, nađite nekoga barem na 6 mjeseci. Ali nemojte da tu vašu audiciju kandidate prolaze kako sam je osobno prošao. Onakav stav kamena s ramena je krajnje potcjenjivači, ili precjenjivački vlastitih procjena. Molim lijepo.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: nunu - 27 Ožujak 2009, 06:18:59 prijepodne
Treći naslov,treći tekst pod naslovom,nastavljeni niz komentara

Leo
Kada ti Insomnija kaže da 13. godina nije vidila tako nešto zasigurno postoji razlog zašto tako nešto
drugi ne čine.
S druge strane razumin i tebe,na taj način podgrijavate sirove strasti na već postojeće komentare i dižete
posjećenost portalu.
Ali to je kratkog daha,ljudi se ispucaju,umore,zasite na kraju ostaje samo kvaliteta.

Vjeruj ovo je niz dobronamjernih a ne zlobnih opaski.
Pozdrav uz nadu da ćete bar po koju prihvatiti.

Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 27 Ožujak 2009, 10:58:25 prijepodne
Sa većinom vaših primjedbi se slažem, obuhvatnije intervencije s ciljem podizanja kvalitete programa nisu moguće zbog financija no nastojati ćemo nešto mijenjati na bolje.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: OriloGorilo - 27 Ožujak 2009, 16:05:14 poslijepodne
Gabrijel bi bez sumnje imao što za reći u programu i uređivati na RIMu (kakvu emisiju i sl.) naravno, ako ima volje i ako bi dobio šansu.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 27 Ožujak 2009, 16:07:05 poslijepodne
Gabrijel bi bez sumnje imao što za reći u programu i uređivati na RIMu (kakvu emisiju i sl.) naravno, ako ima volje i ako bi dobio šansu.

postoji opasnost da bi on uređiva voditeljicu, naravno, ako misliš na našeg brkatog anđela gabrijela :hm
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 27 Ožujak 2009, 17:36:48 poslijepodne
ne znam tko je anđeo gabrijel i no svi koji bi željeli uređivati jednu ili više emisija na Radio Imotskom, vrata su im otvorena. Naravno koncepcija emisije mora imati nekog smisla a autor može ostvariti prihod korz pokroviteljstvo emisije
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 27 Ožujak 2009, 22:26:51 poslijepodne
..bo vas U2! što je masi lako uvalit .itu!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 27 Ožujak 2009, 23:56:30 poslijepodne
Insomnija diko, draža mi je ta što se isprsila na tvom avataru! ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 29 Ožujak 2009, 01:19:11 prijepodne
.ebo vas U2!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 29 Ožujak 2009, 11:44:09 prijepodne
..bo vas U2! što je masi lako uvalit .itu!

Jeli to masi tijo uvalit titu?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: mijoooo - 30 Ožujak 2009, 21:30:37 poslijepodne
.....Mladi Mijo Zidar također povremeno vodi neke emisije....
Vidim da si me spomenuo ovdje, ali nisi naveo točnu informaciju. Dakle, na RIMu me (uživo u eteru) nema od 23.9.2008. god., a otprije mjesec dana me nema u eteru (uživo) nijedne radiopostaje.

Toliko od mene  :)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 30 Ožujak 2009, 21:51:47 poslijepodne
Vidim da si me spomenuo ovdje, ali nisi naveo točnu informaciju. Dakle, na RIMu me (uživo u eteru) nema od 23.9.2008. god., a otprije mjesec dana me nema u eteru (uživo) nijedne radiopostaje.

Toliko od mene  :)

e, a sad te ima u živo na imoartu :)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: mijoooo - 30 Ožujak 2009, 21:59:53 poslijepodne
e, a sad te ima u živo na imoartu :)
.....pa moram negdi bit uživo haha
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 30 Ožujak 2009, 22:00:54 poslijepodne
neka te, dobro nam došao, samo ožeži ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 30 Ožujak 2009, 23:54:35 poslijepodne

 konstruktivan podkomentar (ovo "podkomentar" mi se učinilo zgodno, Slovak, nemoj da me odma lektoruješ!): ti radiš za radijo imotski, ja ne radim, već samo slušam.
dakle, postavlja se pitanje osobnih interesa i objektivnosti tko, kako, koliko i zašto.... more ili ne more komentirati i sugerirati radiju imockom na promjenama... ili po naški: čija je teža.

neću da te lektorišem niti komentarišem, niti krvi da ti pijem. Onaj, ja ne radim za radio, samo nekad malko kad ulazim, uđem na admin ulaz u joomlu pa popravim par sitnica, čisto radi sebe (bezsplatno), a ni radiju nije zgorega. ne znam šta bi uopće pametna reka, jer pomalo imam uvid u to cijelo lokalno medijsko situacija, ovde na forumu svak more reći šta želi, ja bi malo više kvalitete, a gubim interes za radijo kao medij, draži mi je pirate bay  :-[ .Jer, osim par tempiranih emisija na nekim postajama, ne znam šta bi sluša, a ove jer su tempirane zbog svog seljačkog tempa obično propustim. Malo više kvalitete i organizirane raznolikosti, svakako.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: e-U - 31 Ožujak 2009, 01:57:59 prijepodne
Da bi se razumjele poruke koje stižu eterom RIM-a mora se misliti, čitati i pisati po Vuku (jel' ovo treći vek Vuka?)!? I sama stručna procjena novinara Leonarda govori kako je najveći broj slušatelja, njih više od 60% za narodnjake, pa tko onda kaže da pismena manjina donosi nove ideje i razvoj? Za zaključititi je da jedino "seljačine" donose novac i da program mora biti prilagođen njima. Uostalom to se vidi i po već "opjevanim" člancima i komentarima na njihovom portalu. Kad ste pročitali ili čuli stručni kritički osvrt na neki kulturni događaj u Imotskom, a bilo ih je i bit će ih još?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 31 Ožujak 2009, 08:53:40 prijepodne
e i U, ako imaš volje budi naš stručni komentator za kulturu.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 31 Ožujak 2009, 09:05:21 prijepodne
neću da te lektorišem niti komentarišem, niti krvi da ti pijem. Onaj, ja ne radim za radio, samo nekad malko kad ulazim, uđem na admin ulaz u joomlu pa popravim par sitnica, čisto radi sebe (bezsplatno), a ni radiju nije zgorega. ne znam šta bi uopće pametna reka, jer pomalo imam uvid u to cijelo lokalno medijsko situacija, ovde na forumu svak more reći šta želi, ja bi malo više kvalitete, a gubim interes za radijo kao medij, draži mi je pirate bay  :-[ .Jer, osim par tempiranih emisija na nekim postajama, ne znam šta bi sluša, a ove jer su tempirane zbog svog seljačkog tempa obično propustim. Malo više kvalitete i organizirane raznolikosti, svakako.

ajme, ovako to izgleda kad ideš odgovarati na poruku nakon što ju moljci počnu jist  :batina

to sam kamenom odgovarala, samo sam se tebe sitila ko lektora  ::)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 31 Ožujak 2009, 09:13:28 prijepodne
zaključivato kako 60% ljudi želi narodnjake na radiju je totalna i apsolutna besmislica.
na temelju kojih relevantnih podataka se to zaključilo?
na temelju anketa koje klikaju opičeni klinci? većina iz zahebancije?!
na temelju javljanja u eter za koje vremena i volje (a, bogme, ponekad se može reći i gluposti) imaju samo isti ti gorenavedeni opičeni klinci ili dokoni starci koji nikad nisu ni čuli za nešto bolje jer nisu ni imali priliku?
ljudi moji dragi, odmaknit ću se od ovog topica jer mi postaje pomalo dosadan, ali zapamtite da se uho trenira, a glazbeni ukus odgaja.
ako nećete klincima ponuditi izbor, kako će znati za nešto bolje od nekog vuce, cice, mace i nene???

učite od radijo gruda, od radija dobre vibracije i sličnih radija koji su ništa manje slušaniji od vas... ako ne i više.

toliko od mene, a pozdrav i želje slušajte na radiju...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 31 Ožujak 2009, 10:15:23 prijepodne
Slovače, evo nešto za tebe u stilu one poznate "dijete ujelo prase".

naslov teme na RIM-u: NK Imotski u uzbudljivoj završnici pobjedio Hrvatski dragovoljac

molim odgovor, tko je koga pobijedio??
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 31 Ožujak 2009, 10:54:12 prijepodne
Insomnia, nisam napisao da 60% naših slušatelja želi slušati narodnjake, već lakoglazbene note, odnosno zabavnu glazbu koju pjevaju Stavros, Zečić, Jole, Magazin, Šajeta, Baruni, Colonia i mnogi drugi.
kada bi u potpunosti ispunjavali želje naših slušatelja onda bi stalno slušali Halida bešlića, Matu Bulića, Zorana Begića, Ivančića i slične pjevače a to se najbolje može zaključiti po emisiji OTVORENI TELEFON u kojoj slušatelji traže baš nevedene i slične izvođače.
Slažem se da se je obaveza radija da odgaja glazbeni ukus i mi to radimo no ne ne smjemo otići predaleko sa odgajanjem jer ćemo "popušiti".  Da radio ima pretplatu kao HTV ili financiranje od lokalnih vlasti kao naprimjer "Imotska krajina" onda bi sebi to mogli dopustiti.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 31 Ožujak 2009, 10:54:51 prijepodne
Pobijedio - ujo vuk kenjca, kenjac njega kopiton.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 31 Ožujak 2009, 11:44:27 prijepodne
Insomnia, nisam napisao da 60% naših slušatelja želi slušati narodnjake, već lakoglazbene note, odnosno zabavnu glazbu koju pjevaju Stavros, Zečić, Jole, Magazin, Šajeta, Baruni, Colonia i mnogi drugi.
kada bi u potpunosti ispunjavali želje naših slušatelja onda bi stalno slušali Halida bešlića, Matu Bulića, Zorana Begića, Ivančića i slične pjevače a to se najbolje može zaključiti po emisiji OTVORENI TELEFON u kojoj slušatelji traže baš nevedene i slične izvođače.
Slažem se da se je obaveza radija da odgaja glazbeni ukus i mi to radimo no ne ne smjemo otići predaleko sa odgajanjem jer ćemo "popušiti".  Da radio ima pretplatu kao HTV ili financiranje od lokalnih vlasti kao naprimjer "Imotska krajina" onda bi sebi to mogli dopustiti.

sve sam ti objasnila glede toga tko se javlja sa željama i zašto i to što pišeš je istina da su to vaši slušatelji i da imaju takve želje.
misliš da je to slučajno da vas ljudi s takvim ukusom slušaju?
razmisli o onom što sam napisala: dajte i drugima priliku da vas slušaju.
najozbiljnije spominjem radio grude i rdv kao primjer.

http://www.rdv.ba (http://www.rdv.ba)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 31 Ožujak 2009, 11:48:33 prijepodne
Pobijedio - ujo vuk kenjca, kenjac njega kopiton.

zar se tako odgovara na ozbiljnu sugestiju?

dakle, "izborio pobjedu nad hrvatskim dragovoljcem, pobijedio hrvatskog dragovoljca..."... ili? kako je ispravno? ozbiljno pitam, ne grebem po tavanu.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 31 Ožujak 2009, 12:40:06 poslijepodne
Imaš tisuću i jednu mogućnost, evo netko je baš bio "odabrao" dvojbeno rješenje.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 31 Ožujak 2009, 13:12:44 poslijepodne
baš sam se poveselila da ću moći pobjedonosno napisati: insomnia konačno uvjerila Slovak!
ali ne... on je baš bio odlučio ustrajati na "neodlučenom" rezultatu  ::)
ti si naj laf međ nami forumaši...  :huglove:
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: mijoooo - 31 Ožujak 2009, 13:25:05 poslijepodne
sve sam ti objasnila glede toga tko se javlja sa željama i zašto i to što pišeš je istina da su to vaši slušatelji i da imaju takve želje.
misliš da je to slučajno da vas ljudi s takvim ukusom slušaju?
razmisli o onom što sam napisala: dajte i drugima priliku da vas slušaju.
najozbiljnije spominjem radio grude i rdv kao primjer.

http://www.rdv.ba (http://www.rdv.ba)
Što se tiče glazbenih želja, evidentno je da se konstantno javljaju isti slušatelji s istim željama. Ne mislim da se zbog tih 20-ak ljudi isplati cjeli program njima prilagoditi.........al dobro, ipak se u redovnom programu zna "zalomit" coldplay, kings of leon i sl....Što se tiče RDV-a, definitivno najbolji radio (osim talijanskih postaja) koji se čuje na ovim prostorima, a čujem i da se sve više sluša.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 31 Ožujak 2009, 15:26:02 poslijepodne
baš sam se poveselila da ću moći pobjedonosno napisati: insomnia konačno uvjerila Slovak!
ali ne... on je baš bio odlučio ustrajati na "neodlučenom" rezultatu  ::)
ti si naj laf međ nami forumaši...  :huglove:
malko si me precijenila, makar ni naknadna pamet nije loša, (taj clanak nisam ni otvorio) :huglove:
Pobjedio sam u naslovu promijenio u pobijedio, a to tvoja dilema se lako razrješava, po klubu navedenom prvo u naslovu se vidi pobjednik, to je uvriježeni dogovor, a sad ti zanovijetaj, najbolje "pitaj mamu".
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: e-U - 31 Ožujak 2009, 19:04:15 poslijepodne
Evo naših novinara na djelu:

Objavljeno prije 40 minuta
Imotski u panici: Troje djece iz iste obitelji oboljelo od tuberkuloze
 
TROJE djece iz iste obitelji u Imotskom oboljeli su istovremeno od tuberkuloze, a kako dvoje od njih ide u osnovnu i srednju školu, liječnici su imali pune ruke posla testirajući profesore i učenike na tu bolest.

Tuberkulinska testiranja provedena su profesorima i učenicima osnovne i srednje škole u Imotskom, čije je roditelje uhvatila panika, nakon što se pročulo kako se tuberkuloza pojavila u njima.

"Ako pronađemo hiperreaktore šaljemo ih na RTG pluća. Ovo je prvi slučaj, u mojoj praksi, da je toliki broj oboljeli u jednoj obitelji, a bilo je više sporadičnih slučajeva", kazao je za Slobodnu Dalmaciju dr. Joško Maras voditelj Zavoda za javno zdravstvo u Imotskom. Oboljeli dječaci i trogodišnja djevočica prevezeni su u splitsku bolnicu, gdje su zadržani na daljnjoj liječničkoj obradi.

K.S.
Foto: Index (Arhiva)

Objavljeno u 18 h 16 min 31. ožujak 2009!!!!!!

Kako Index.hr može znati prije od novinara Leonarda i njegovih novinara! Djeca po osnovnoj školi to već nekoliko dana pričaju!!!!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 31 Ožujak 2009, 20:06:07 poslijepodne
Hvala e-U, ni Braco, ni Maršić, ni Aračić nisu znali za ovo.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 31 Ožujak 2009, 21:12:49 poslijepodne
Tekst im je katastrofa, ako je to kopi pejst s indexa, ujme majko. Nisu ni In nešto, slaba trojka, ali ovo je za popravni.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 03 Travanj 2009, 09:53:14 prijepodne
sad pročitah onu "originalnu" prvotravanjsku "šalu"... ajme koje s*anje od ideje, sprovedbe... koji nedostatak smisla, ukusa, takta, pa i smisla za humor, ako hoćete... a tek koji komentari... što sve stoji tamo objavljeno... FUUUJJJ!!
Naslov: ogledalce, ogledalce, kaži mi - tko je najbolji
Autor: OriloGorilo - 03 Travanj 2009, 12:24:03 poslijepodne
Nemoj tako oštro Insonia...evo ideja meni uopće nije loša.

Izvedba?

O tom bi se dalo govoriti.

Ne kažem ni to da su moje 3 vijesti povodom "lažljivog" 1. travnja neki ogledni primjer ali mislim svakako da se moglo ovo sa homoimotikusima izvesti bolje. Koliko bolje? Prema onom što znam i stoga mogu tvrditi ZNATNO BOLJE!

...ali mi to sa zezancijom 01.lV ispada kao i glazbeni odabir na RIMu...prošlo je, sluša se, ima svoju publiku i to je to...   

...idemo dalje sretni jer imamo svoje ogledalo a tuđe nas ne zanima...barem ne danas i barem ne do sljedeće prilike...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 03 Travanj 2009, 12:46:06 poslijepodne
jesam prekršila neko pravilo ako sam javno iskazala svoje gađenje prema toj "ideji"?

ako jesam, kao urednik, slobodno me briši.

ali da mi se gadi poticanje homofobičnih ispada, ostavljanje istih da stoje na portalu treći dan, da rade od imoćana kretene i potiču krkanluk... bogami, to me nitko neće spriječiti da javno kažem bilo gdje.

kuća je vaša, samo izvolite...

p.s.

usporediti onaj vrhunac neukusa sa pričom o tome kako je jedna siromašna općinica kupila sanaderov bmw ili da klapa proložac nastupa sa U2, totalno je degradacija tih, po meni, odličnih ideja.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: nunu - 03 Travanj 2009, 14:08:53 poslijepodne
točno
to je bit problema
i ideja i motivi su sporni
ma šta sporni šala radioimotskog je ispod svake razine
ako su svjesni šta su napravili i kako niske strasti potiču trebali bi se iskreno ispričati
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 03 Travanj 2009, 14:37:23 poslijepodne
Pa to je samo igra i zafrkancija. Najvažnije je što nikome nismo nanjeli štetu :huglove:
Naslov: prvoaprilske i prvobezozirne
Autor: OriloGorilo - 03 Travanj 2009, 15:45:43 poslijepodne
author=Insomnia
Citat:
jesam prekršila neko pravilo ako sam javno iskazala svoje gađenje prema toj "ideji"?

ako jesam, kao urednik, slobodno me briši.

To će Zavelim brisati on uvik zbriše negdi...di je sad? Ko će znat  :)

Citat:
ali da mi se gadi poticanje homofobičnih ispada, ostavljanje istih da stoje na portalu treći dan, da rade od imoćana kretene i potiču krkanluk... bogami, to me nitko neće spriječiti da javno kažem bilo gdje.

Tu se slažem ali jednostavno nisam na taj način doživljavao samu ideju...očito sam trebao kao i RIM koji piše-misli da nikoga nije uvrijedio/povrijedio.

Citat:
usporediti onaj vrhunac neukusa sa pričom o tome kako je jedna siromašna općinica kupila sanaderov bmw ili da klapa proložac nastupa sa U2, totalno je degradacija tih, po meni, odličnih ideja.

Hvala, hvala ;D ...a tek Prološke sequoie?  8) Ta mi je prvotravanjska vijest najdraža ...ah, to nerazumijevanje sputane kretivnosti, ah ta sjena mog koračanja kroz svijet oblaka uz zvuke štilovke koja se guši u navali pritiska....
 :spidom 
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 03 Travanj 2009, 17:53:27 poslijepodne
Pa to je samo igra i zafrkancija. Najvažnije je što nikome nismo nanjeli štetu :huglove:
nanijeli  :D
Insomnija sigurno mrzi homiće, ne more podnit da nju netko ne bi  ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 03 Travanj 2009, 18:30:39 poslijepodne
odkad si me ti odbijo, moj svijet više nije isti... :)

sad sam, ustvari, skužila da je "šala" imala terapijsku svrhu.

šifra: izbaci to iz sebe! štrrcc...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 03 Travanj 2009, 21:13:41 poslijepodne
Sad sam zalijepljen! :-[
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: potjeh - 04 Travanj 2009, 06:33:09 prijepodne
Ne priznam homiće ni homofobe ni ništa takvo. Meni su to i dalje pederi i lezbače.  :raspa
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 04 Travanj 2009, 20:29:59 poslijepodne
 :raspa
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 04 Travanj 2009, 20:40:51 poslijepodne
to je moj smajlić....  :'(
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 05 Travanj 2009, 02:25:47 prijepodne
Baš je super, a gdje si ga pronašla? Ja ti imam jednu jako dobru frendicu, e, kako ona njeguje nokte, nisam  joj ni sjena. Obično najprije režem lijevu ruku, tu volim da su mi nokti skroz kratki, a na desnoj mi ponekad fale malo duži, desnom mi je najdraže štogod šćinit.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 05 Travanj 2009, 12:26:18 poslijepodne
Da se tebi šćipalo već bi štogod ušćinijo. U vakin vrimenima triba nokte oštrit, a ne turpijat. 8) Insomnija ti je podvalila ikonicu! Sva je mićukasta!  :raspa :laugh:
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 05 Travanj 2009, 12:38:55 poslijepodne
Ovdje granice moga alter-ega definitivno postaju nesigurne, zaratim li sam sa sobom - evo, bit će belaja.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 25 Travanj 2009, 07:13:54 prijepodne
Ovdje granice moga alter-ega definitivno postaju nesigurne, zaratim li sam sa sobom - evo, bit će belaja.
Tko je zaboravio na radio imotski?
Amo da lea boli glava malo! Amo, narode!
Naslov: RIM 7. rođendan
Autor: OriloGorilo - 27 Travanj 2009, 11:40:54 prijepodne
Sedam godina Radio Imotskog
Ponedjeljak, 27 Travanj 2009
Citat:
Radio Imotski danas obilježava sedam godina uspješnog rada. U prigodnom rođendanskom programu naši slušatelji će čuti zanimljive priloge i razgovore vezane uz djelovanje  našeg radija, moći će sudjelovati i u mnogim nagradnim igrama  a  točno u 12 sati proglasiti ćemo  tko je Osoba godine Imotske krajine.  Ovogodišnji kandidati za osobu godine su  Teo Klapirić, Josipa Kusić, Milivoj Mikulić, Mislav Patrlj  i Ivana Parlov.

http://www.radioimotski.hr/naslovnica/index.php?option=com_content&task=view&id=604&Itemid=29#JOSC_TOP (http://www.radioimotski.hr/naslovnica/index.php?option=com_content&task=view&id=604&Itemid=29#JOSC_TOP)

Moje čestitke na vrijednom i uspješnom djelovanju do sada uz nadu da će se nedostaci ukloniti, glazbeni odabir podignuti na veću razinu, čujnost proširiti na doista cijelu Imotu i da ćemo zadržati ako ne i proširiti suradnju RIM i IMOarta!


Sretan  Vam RIMđendan !

 :zivili

 
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 27 Travanj 2009, 23:45:09 poslijepodne
Evo i moje čestitke i želje da RIM bude na ponos ciloga Imotskog kraja :musik34: :musik34: :musik34: :musik34:
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 27 Travanj 2009, 23:57:43 poslijepodne
Evo i moje čestitke i želje da RIM bude na ponos ciloga Imotskog kraja :musik34: :musik34: :musik34: :musik34:
pridružujem se čestitci! živjela umjetnost i stvaralačka aktivnost!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 28 Travanj 2009, 08:13:35 prijepodne
zadržati ako ne i proširiti suradnju RIM i IMOarta!


đizs...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: potjeh - 28 Travanj 2009, 08:39:02 prijepodne
 :hihi
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 28 Travanj 2009, 09:59:42 prijepodne
 :096
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 01 Svibanj 2009, 10:40:05 prijepodne
 :hm
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: glonga - 10 Svibanj 2009, 20:41:50 poslijepodne

Leo, vidim da si online, more li se sredit prijelom redaka u prozorima za upis komentara na RIM-ovom portalu?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 10 Svibanj 2009, 21:12:54 poslijepodne
Nemam ti ja pojma o tome, o tehničkim pitanjima brigu vodi Ivan Bušić kojemu ću uputiti tvoj upis
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Zavelim - 10 Svibanj 2009, 21:21:49 poslijepodne
Ivan Bušić? Je li to onaj što je učio zanat kod Stanka Sočivice?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: glonga - 10 Svibanj 2009, 21:29:03 poslijepodne

Kako siječe, izgleda da je, a ako nije - nomen est omen.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 29 Svibanj 2009, 15:18:55 poslijepodne
već sam se jednom izjasnila glede komentiranja članaka i općenito o pisanju na rim-u, pa se neću sad ponavljati, ali moram zbog svoje amaterske "deformacije" reagirati.

naime, uredništvo radija očito ne poznaje riječ "spam".
ona dolazi od slavnih monty pythonovaca koji su tu riječ koristili u jednom svojem skeču, a njeno stalno ponavljanje u tom skeču, podsjetilo je IT-jevce da bi tako mogli nazvati svaku neželjenu poštu, post ili slično.
tako da riječ spam u forumskom/discussion board smislu najčešće označava stalno ponavljanje nekog teksta koji nema veze sa temom.

tako i ja naiđoh na spam, tj. komentar na svakom članku radio imotskog, sljedećeg sadržaja:
Citat:
Naš omiljeni portal, portal svih Proložana je zabranio slobodno
komentiranje
(samo reg. korisnici), jer su ljudi slobodno iznosili svoje
mišljenje i pritom
malo uvrijedili Risin stožer i njegove poklonike Rudija i
Marka. Ovim putem ih
pozdravljam i zahvaljujem na ovako lijepoj gesti! Naprijed
Proložani

Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: OriloGorilo - 29 Svibanj 2009, 21:28:41 poslijepodne
Neka oni samo spamiraju...

(http://prolozac.info/images/Marko/Opcina/prolozachrosmrtnica.jpg)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: barack - 29 Svibanj 2009, 22:11:55 poslijepodne
Neka oni samo spamiraju...

(http://prolozac.hr/prolozac/osmrtnica.jpg)
konačno......kad ne kontaju važnost weba...
p.s.čelnicima Prološ¡ca:ugledajte se na JK Risu...postao je PLANETARNA VIJEST zahvaljujući webu a oni zatrpavaju svoju cestu..nek ih je sram i stid...smjena s vlasti im ne gine
 :smil443643319dc3d6ai: :smil443643319dc3d6ai: :smil443643319dc3d6ai:
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: OriloGorilo - 29 Svibanj 2009, 22:37:42 poslijepodne
Nije bitno oće li biti smjene na načalničkom mjest.

Poslana je JASNA poruka birača.

1. HDZ je osvojio oko 90% glasova u Prološcu za općinsko vijeće.
2. Kandidat HDZ za mjesto načelnika NIJE prošao u prvom krugu.

Zaključak je da im je kandidat LOŠ! Odnosno da ga kao takvog birači prepoznaju...loš izbor nedostojan stranačke podrške birača pa makar u drugom krugu i osvojio potrebnu većinu.

Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Koramac - 29 Svibanj 2009, 23:16:58 poslijepodne
drugovi iz hdz-a su malo izgubili kompas... spin doktore su zamjenili spam doktori...
misle da mogu vladati svime i svojatati sve... ovim potezom smo im dokazali da to nije tako...
internet stranice prološca su institucija i političari, sadašnji i budući, će to morati poštivati ili će imati problema...

Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 04 Lipanj 2009, 21:35:30 poslijepodne
http://www.youtube.com/watch?v=Sb9i1LUenSc&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=Sb9i1LUenSc&feature=related)

video nije posvećen nikom
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 04 Lipanj 2009, 22:42:13 poslijepodne
O jeboteee pun autobus! ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 05 Lipanj 2009, 08:56:59 prijepodne

Šta se praviš stena kad si pesak, jebote.

 
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: e-U - 22 Lipanj 2009, 21:57:49 poslijepodne
Je li podržavate organizaciju humanitarnog koncerta Nede Ukraden u Imotskom 
da 
78     47.6%     
 
ne 
73     44.5%     
 
svejedno mi je 
13     7.9%     
 

Broj Odgovora   :  164 
Prvi Odgovor   :  Petak, 12 Lipanj 2009 21:00 
Zadnji Odgovor   :  Ponedjeljak, 22 Lipanj 2009 20:17 


Ovo gore je copy/paste s portala RIM-a, pa s obzirom na to da je proteklo deset dana od objave ankete postavlja se logično pitanje; hoće li isto toliko i ulaznica biti prodano kad bi se koncert eventualno organizirao?!

Hoće li se nakon fjaska još jedne provokacije Leonarda Topića Imoćani opet prozivati kako su ovakvi ili onakvi?

I može li mi itko nabrojiti bar tri "hita" (osim "Zora je svanula" pok. Đ. Novkovića) ove "popularne" pjevačice kako je vole častiti jugo-nostalgičarski novinari.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: belevarac - 22 Lipanj 2009, 23:06:32 poslijepodne
I može li mi itko nabrojiti bar tri "hita" (osim "Zora je svanula" pok. Đ. Novkovića) ove "popularne" pjevačice kako je vole častiti jugo-nostalgičarski novinari.

"Tuginata pusta da ostane"
Naslov: Odg: e- U - u
Autor: Leo - 23 Lipanj 2009, 13:10:24 poslijepodne
Hit Nede Ukraden - Leo
Naslov: Odg: e- U - u
Autor: barack - 23 Lipanj 2009, 13:24:46 poslijepodne
Hit Nede Ukraden - Leo
...kratko ti je ime...Leo...(gdje sad da nađem one oznake za note,majku mu...)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 24 Lipanj 2009, 01:05:53 prijepodne
http://www.youtube.com/watch?v=g8huXkSaL7o&feature=fvst (http://www.youtube.com/watch?v=g8huXkSaL7o&feature=fvst)
Naslov: Ljetni san Radio Im
Autor: Slovak - 26 Kolovoz 2009, 00:13:13 prijepodne
Zamrla stranica radio imotskog.... U, što će to biti strašna baka kad se probudi! Unatoč mojim pretjerivanja pozdravljam ekipu kad dođe s godišnjega pa suhih prstiju prokuca po internetu. Eto, čak im se stranica vremenom dobrano jezički popravila. Svaka čast! Makar mi fali onaj "leov" stil nepravilnoga pisanja da sam u tom nekad odlučio  pokušati taj naoko nevješti stil pisanja oponašati i s vremenom ću se javiti mjerodavnim institucijama radi mišljenja o tome koliko je imitat kvalitetan.
Naslov: Odg: Ljetni san Radio Im
Autor: grinch - 27 Kolovoz 2009, 17:05:28 poslijepodne
Makar mi fali onaj "leov" stil nepravilnoga pisanja ... s vremenom ću se javiti mjerodavnim institucijama
i ja! i ja!  :-*
Naslov: Leo Topić pokušao spašavati utopljenicu...
Autor: OriloGorilo - 22 Rujan 2009, 10:38:42 prijepodne
Slušam na jednoj zagrebačkoj krugovalnoj postaji javljanje Lea Topića u eter kako je svjedočio pokušaju samoubojstva i uspješnog spašavanja (i sam djelom sudjelovao) ženske osobe jutros na mostu na Savi...

Bravo Leo za taj kršćanski (...ili pomodno kazano humani...) čin ljubavi!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: djshaba - 22 Rujan 2009, 10:58:40 prijepodne
http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/clanak/art-2009,9,22,,177185.jl (http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/clanak/art-2009,9,22,,177185.jl)http://www.vecernji.hr/vijesti/zagreb-skocila-mosta-mladosti-clanak-22583 (http://www.vecernji.hr/vijesti/zagreb-skocila-mosta-mladosti-clanak-22583)


HEROJSKI
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 22 Rujan 2009, 15:27:53 poslijepodne
Mora da je žena slušala radio-imotski online pa joj došlo teško od tolikih narodnjaka. Bravo, leo! :small3d034:
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: boboim - 22 Rujan 2009, 18:15:23 poslijepodne
je li ti netko rekao da RIM pušta narodnjake, ili si to spoznao neposrednim zapažanjem!

 
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 22 Rujan 2009, 18:30:39 poslijepodne
Posrednim i neposrednim, tzv. kombinovanom tehnikom uočio sam da je imotski glezbeno degeniraniji od gruda koje su za imoćane nekad bile simbol zaostalosti. također mislim da kad bi se usporedili s duvnom, šuicom, kupresom, ne bi pokazali veći nivo glazbenog ukusa - naravno ako je radio ono što bi nas predstavljalo.također sam statističkim načinom ustanovio da smo negdje na razini čačka.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Podi - 22 Rujan 2009, 23:11:09 poslijepodne
ne petljaj Radio Grude u ovo... tvrdim da u mojoj smjeni glazbenog urednika vrtimo bolju glazbu nego većina hrvatskih lokalnih radio postaja... u većini slučajeva (jer ponekad i ja imam loše dane) puštam ono što se meni sviđa, a ne što se narodu sviđa.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: boboim - 23 Rujan 2009, 08:13:20 prijepodne
Slovak, ne znam čemu čuđenje.  Već dugi niz godina elektronski medijski prostor rezervisan je za zaglupljujuće glazbenene i ine sadržaje. Sva sreća, što je tehnika toliko napredovala, pa imamo sklopkicu OFF na radio ili tv uređaju!

Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 23 Rujan 2009, 10:30:03 prijepodne
Vjerovatno sam jugonostalgičar, bobo, u pravu si. samo je civilizacija ta o kojoj govoriš, tzv. kultura smeća i krte plastike, još dobar dio autoputa daleko. grude su dobra usporedba, podi, još nam mogu biti kao grad svjetionik prirodnosti.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: boboim - 23 Rujan 2009, 10:52:14 prijepodne
Na radiju imockom onomad sam slušao isključivo oglase di ljudi prodavaju gudine, đubar ili dobre stodvajstrice. Glazbu je uvijek bolje slušati na nosačima zvuka, jer znaš šta te čeka!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: boboim - 23 Rujan 2009, 10:56:21 prijepodne
A naravno, tu su i koncerti. Ovime, ujedno i čestitam ekipi iz one gostione u duvanjskoj stanici, što je konačno uspjela bar malo etablirati rock u ovim vrapci-komarci,-rus-hibiskus vremenima!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 23 Rujan 2009, 11:30:59 prijepodne
ne petljaj Radio Grude u ovo... tvrdim da u mojoj smjeni glazbenog urednika vrtimo bolju glazbu nego većina hrvatskih lokalnih radio postaja... u većini slučajeva (jer ponekad i ja imam loše dane) puštam ono što se meni sviđa, a ne što se narodu sviđa.
di ti vidiš petljanje. nisam u sukobu interesa.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: batakljun - 23 Rujan 2009, 11:56:46 prijepodne
Već dugi niz godina elektronski medijski prostor rezervisan je za zaglupljujuće glazbenene i ine sadržaje.

to se zove problem demokratizacije medijskog prostora. mediji su se namnožili i postali dostupni "malom čovjeku" i sad se uređuju po željama i potrebama istih.

žalostna je činjenica da velika većina našeg naroda nema potrebu za ozbiljnim sadržajima, šund caruje i sve će to biti tako dok se narod ne opismeni ili dok opet ne dođe diktatura pa ćemo na silu ići u kultivizaciju, k'o u doba juge kad se puštala visoka umjetnost stoci manje obrazovanoj od ove danas. kakav je to dalo rezultat - vidimo danas.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 23 Rujan 2009, 15:58:06 poslijepodne
Mnogo nih koji i danas žive po selima, navodi ih se kao nepismene, a mudrije razmišljaju i govore nego veći broj onih koji sebe vide pismenima i načitanima.
Živim u selu ito odavno, točno znam tko je slušao; Oj vijolo kraj vode studene ili Čoban tjera ovčice. U tim obitaljima se slične pjesme sluša i danas što znači da je to dio tradicije kućnog odgoja.   :musik34: 
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 23 Rujan 2009, 16:19:00 poslijepodne


Ima svakakvih kuća, a time i svakakvog odgoja.

 :spidom :spidom :spidom ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 23 Rujan 2009, 17:16:45 poslijepodne
Već dugi niz godina elektronski medijski prostor rezervisan je za zaglupljujuće glazbenene i ine sadržaje.


Vjerovatno sam jugonostalgičar, bobo, u pravu si.

kad ste se već dovezali komentirati glazbena, pa i civilizacijska dostignuća gruda, savjetujem vam da pišete o ratarstvu, uzgoju trave na sebišni i slično...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: boboim - 23 Rujan 2009, 17:27:26 poslijepodne
Ispričavam se Insomniji, ali na žalost, ovu temu niti sam shvatio, niti prihvatio kao prilog sociološkoj analizi Gruda. Htio sam samo reći da na medijskom prostoru u Republici Hrvatskoj, valjda kao i u dobrom dijelu svijeta predvladavaju lakotvorbeni scenariji.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 23 Rujan 2009, 18:41:42 poslijepodne
kad ste se već dovezali komentirati glazbena, pa i civilizacijska dostignuća gruda, savjetujem vam da pišete o ratarstvu, uzgoju trave na sebišni i slično...

Insomnia!
Ti uopće nisi razumila moj stav o Grudama...

ovaj post je editiran od strane uredništva, a Slovak dobija opomenu pred ban
4 - svi upisi kojima se izražava psovka i slični vulgarni izrazi bit će brisani bez upozorenja
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 23 Rujan 2009, 22:32:00 poslijepodne
Unti jada, izvadi jabuke iz zdile i stavi špejcije! ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 23 Rujan 2009, 23:51:07 poslijepodne
Unti jada, izvadi jabuke iz zdile i stavi špejcije! ;D
A, ti, čađavi anđele, dovatin li te jednon, gore će ti zazvonit u uvu nego meni od te tvoje raštimane trubetine.Svaku ću ti pogrdu izreć ako te vidin sutra u gradu. pu!, sve same pogrde!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 24 Rujan 2009, 08:54:07 prijepodne
Ispričavam se Insomniji, ali na žalost, ovu temu niti sam shvatio, niti prihvatio kao prilog sociološkoj analizi Gruda. Htio sam samo reći da na medijskom prostoru u Republici Hrvatskoj, valjda kao i u dobrom dijelu svijeta predvladavaju lakotvorbeni scenariji.

sunce moje malo, on se ispričava... :ins

ma to vas ja zezam zbog istaknutih riči, ko da ste ih pokupili negdi po narodnjačkim klubovima :)

inače, grude glazbeno jesu zaostale, kao i okolna mista, ali to je malo globalniji problem od ovog našeg lokalnog i regionalnog. ipak, to je samo moje mišljenje. naime, ja nisam kompetentna suditi što je zaostalo, a što napredno. ;)

svatko sluša što mu se sviđa i o ukusima se puno ne raspravlja.
no, iz vlastitog iskustva znam da se glazbeni ukus odgaja. što će moje dite slušati kad odraste kad mu se preko svih medija servira ono što, kako bata reče, urednici smatraju da ljudi hoće?
pa tko još misli da se na sevine koncerte dolazi zbog njenih iznimnih glasovnih kvaliteta?
ali ako na njen koncert dođu ruski tajkuni i hrvatska "krema", onda će se i njeno pivanje percipirati kraljevskim, a ona nazivati kraljicom estrade. to je glazbeni ukus i mišljenje koje kreiraju mediji, to je šoubiznis, predstava za mase i tu se ama baš ništa pod milim bogom ne može napraviti.
ono što moreš i ti i ja je odgajati vlastito dite tako što ćeš mu pružiti izbor, pokazati, uputiti, upoznati...
samo im triba dati izbora, ništa drugo, pa neka sami odaberu što im paše. očekivati to od radija i glazbenih urednika, totalna je glupost. ljudi rade posao, a ne educiraju.
ali, ako ćemo pravo, kad bi me neko prisilijo da dva sata slušam bijonsi ili nekog američkog madafaka repaša, ostala bi trajno nesposobna za rad. eto, tolika sam seljanka.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: boboim - 24 Rujan 2009, 09:00:06 prijepodne
btw "istaknute riječi" su namerno istaknute!  :-*
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: boboim - 24 Rujan 2009, 09:02:43 prijepodne
a što se samih narodnjaka tiče, mlađarija ih sluša po principu "kud svi turci tud i mali mujo"!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Koramac - 24 Rujan 2009, 09:25:05 prijepodne
imam namjeru potpisati peticiju za cecin koncert u zagrebu... i volio bi čuti na rim-u cecinu pismu pile...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 24 Rujan 2009, 09:27:47 prijepodne
urednici, zašto editirate slovakov post???

zar mislite da je mene uvridilo to što sam kokoš?? kao majka i žena bih više cijenila ono "kvočko", ali ni kokoš ne smeta.

slovakov upis sam shvatila kao zafrkanciju, ali, dok se vi sjetite razlike između vrijeđanja u celofanu i nezlonamjernog afektiranja, najbolje da ne pišem ništa. produktivnije mi je sjedit na jajima...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Koramac - 24 Rujan 2009, 09:30:32 prijepodne
pa dašta si nego kokoš... ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: boboim - 24 Rujan 2009, 09:37:23 prijepodne
stara koka, mrsna juha!  ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Koramac - 24 Rujan 2009, 09:41:36 prijepodne
stara koka, mrsna juha!  ;D

 he-he... pi-pi-pi koka, pi-pi... ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 24 Rujan 2009, 10:01:14 prijepodne
 ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 24 Rujan 2009, 10:53:00 prijepodne
koramac, dođen li ti, 'vaki ćeš odat :D

(http://www.nextnature.net/research/wp-content/uploads/2006/10/chicken3~.jpg)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 24 Rujan 2009, 11:24:17 prijepodne


Bogaremi, dobro ga očepušalo.

 ;D ;D ;D ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Podi - 24 Rujan 2009, 12:18:43 poslijepodne
nisam htio praviti zavrzlamu na relaciji Imotski<>Grude, već sam samo htio naglasiti da se glazba na Radio Grudama ne može mjeriti s glazbom susjednih radio postaja iz jednostavnog razloga jer želimo vrtiti drugačiju glazbu - naravno i pop hitići imaju mjesta u našem programu, ali u manjem omjeru ili eventualno u SMS slušaonicama  i to tek poslije 18 sati.
Svaka čast svima ali mislim da je odabir glazbe jako-jako-jako važan u programu lokalne radio postaje i da je princip "sad ćemo-red domaćih hitova-sad red izlizanih rock hitova" pogrešan !
Leu sam već nekoliko puta rekao da mu je glazba loša. Ne kritiziram Uču jer i on pušta što mu se kaže...
Pogotovo kritiziram SMS glazbene želje u jutarnjem terminu - pa cijelo jutro slušamo Thompson/Škoro/Bulić/Colonia/tamburaši !!!??? Tako su vam posredno glazbeni urednici tijekom jutra (a i popodne) domaćice, stare babe i dica...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: nunu - 24 Rujan 2009, 12:32:57 poslijepodne
Citat:
već sam samo htio naglasiti da se glazba na Radio Grudama ne može mjeriti s glazbom susjednih radio postaja

slažem se
primjerice susjedni radio dobre vibracije su glazbeno i ne samo glazbeno
znatno kvalitetniji od radio gruda

napomena:
moj osobni stav
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: barack - 24 Rujan 2009, 12:41:05 poslijepodne
koramac, dođen li ti, 'vaki ćeš odat :D

(http://www.nextnature.net/research/wp-content/uploads/2006/10/chicken3~.jpg)
KRALJICE!!!!!!!!!!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Podi - 24 Rujan 2009, 12:54:08 poslijepodne
da, dobro si napisao tvoj osobni stav s kojim se naravno ne slažem... njima je olakotna okolnost što su u Mostaru, pa se furaju na urbano pa imitiraju 101, njih tamo radi 20tak, a nas 5, ali da si pažljivije pročitao moj post vidio bi da sam napisao ne bolje/lošije nego drugačija glazba !

Oni uglavnom vrte tu tkz urbanu glazbu, a mi u Grudama vrtimo svašta. Od Splitskog festivala '76. preko Smaka, EKV do Antenat, Kries i gange. E sad dali je urbana glazba s aktuelnih svjetskih top lista kvalitetnija od B strane ploče Splitskog festivala iz 70tih, da li je novi album Ede Majke kvalitetniji od prvog albuma Džo Maračić Makija, dali je bolji 50 Cent ili ganga - to ti ne znam reći !!! Ja volim ovu drugu stranu zato kažem da vrtimo drugačiju glazbu, a ne bolju !!!

P.S.: Ako ćemo tako naravno Otvoreni, 101 ili Dalmacija i Narodni sigurno vrte bolju glazbu od Radio Gruda

Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: nunu - 24 Rujan 2009, 13:09:33 poslijepodne
moram priznat da nisam vrstan glazbeni znalac

Citat:
P.S.: Ako ćemo tako naravno Otvoreni, 101 ili Dalmacija i Narodni sigurno vrte bolju glazbu od Radio Gruda

nećemo tako jer niti jedan od navedenih ne vrti bolju glazbu od radio gruda

p.s.
subjektivno,glazbena institucija,svakako slušati
zg-radio (97,00/99,00 mhz)
live streaming:
http://www.zg-radio.hr/kontakt.html (http://www.zg-radio.hr/kontakt.html)
 
Naslov: Radio Imotski
Autor: Podi - 24 Rujan 2009, 13:18:35 poslijepodne
Još bi nadodao nešto: ovo sve govorim u svoje ime i iz mog kuta gledanja !

Valjda ja i ne mogu biti objektivan jer radio je moj život, moja ljubav, moj posao tako da i ne slušam radio normalno već totalno kritički, pa čujem i ono što većina običnih slušatelja i ne čuje !!!

P.S.: I da ne bi bilo da omalovažavam ikoga, jer svaki radio ima svoju politiku i naravno da će svaki argumentirati da vrti bolju glazbu od mog radija !

P.P.S.: RDV vrti dobru glazbu, ali ne i bolju !
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: glonga - 24 Rujan 2009, 13:55:32 poslijepodne
Citat:
ovaj post je editiran od strane uredništva, a Slovak dobija opomenu pred ban
4 - svi upisi kojima se izražava psovka i slični vulgarni izrazi bit će brisani bez upozorenja

i see banned people

šta ćete mu 10.000 godina zabrane pristupa upisat na ECDL/ICDL (http://en.wikipedia.org/wiki/European_Computer_Driving_Licence)?

(http://www.24sata.hr/util_scripts/get_slika_varijacija.php?slika_id=232881&var_suff=318x224n)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: glonga - 24 Rujan 2009, 14:16:16 poslijepodne
imam namjeru potpisati peticiju za cecin koncert u zagrebu... i volio bi čuti na rim-u cecinu pismu pile...

put u pakao poločan je dobrim nakanama

a da je bilo gloriju zovnit ako je još živa i ako je glavu namistila, ipak je to zapad

(http://i40.tinypic.com/2dc720z.jpg)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 24 Rujan 2009, 14:26:52 poslijepodne
Postao sam ban. što ne znači i da sam na konju. Banirali ste vi meni i medicinsku terminologiju, šatro fini, ali dobro, imate pravo, publika koja ovo čita ipak misli da je normalna iako mislim da je to ekipa kojoj je malnar poslastica.
Insomnija, bravo za zaključak! Koga bijem toga volim.
A radiji ko radiji, em malo ljudi radi pa tu nema puno emisija, toga je meni najviše ža. malo priče o nekoj temi, malo glazbe - to je radio, a ne navij playlist.ali za pripremit dobru emisiju čoviku triba ajde tjedan dana ako će imalo dublje i ozbiljnije rovati po priči. a ko će to platiti, reklama od pionirke?
nema ljudi bolan ljudi, znate li vi koja je gustoća naseljenosti ovih krajeva po km kvadratnom u odnosu na zgb? ovo je bolan jedva dirana priroda.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: nunu - 24 Rujan 2009, 14:37:43 poslijepodne
slušaj slovak

bio si frustriran što te nesa zeza radi krivopisa,povaginijo si,ima nekontroliran izljev bijesa(kokoška,nadrkana ...)

a sad glumiš da si kul
nemoj brate,budi ono što jesi

Citat:
bravo za zaključak
skoro nikad nije zaključak ono što mislimo da je zaključak
ali nas tako manje boli
 
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: glonga - 24 Rujan 2009, 14:52:23 poslijepodne
Koga bijem toga volim.
(http://img406.imageshack.us/img406/6541/112833ww.gif)
Naslov: Radio Imotski
Autor: Podi - 24 Rujan 2009, 15:12:31 poslijepodne
... što se tiče radijskih emisija u to ne ulazim, naravno bolji program ima onaj radio koji ima bolje/više novinara... ali što se tiče glazbe skidam kapu samo onima koji usred dana mogu npr pustiti Gang Of Four "What We All Want" (mada je i to već izlizano) ili od domaćih Stjepan Jimmy Stanić "Kad kondor leti" (1970.god.) - eto to je za mene drugačija glazba !

15.08 h moja trenutna playlista:
-Waterboys - Fisherman's Blues
-Pogues - The Sunnyside Of The Street
-blok reklama
-Marianne Faithfull - Broken English
-Nico - Heroes
-Joy Division - Shadowplay
itdNaslov: Odg: Radio Imotski
Autor: glonga - 24 Rujan 2009, 15:41:54 poslijepodne
U tim obitaljima se slične pjesme sluša i danas što znači da je to dio tradicije kućnog odgoja.

(http://img141.imageshack.us/img141/690/pozivnica.jpg)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 24 Rujan 2009, 16:00:47 poslijepodne
slušaj slovak

bio si frustriran što te nesa zeza radi krivopisa,povaginijo si,ima nekontroliran izljev bijesa(kokoška,nadrkana ...)

a sad glumiš da si kul
nemoj brate,budi ono što jesi
skoro nikad nije zaključak ono što mislimo da je zaključak
ali nas tako manje boli
 
Nu nunu, bijo sam frustriran jer nisam odavno ništa natega - ako briješ na psihoanalizu.
A ako misliš da pišući tekst insomniji nisam imao u glavi dobru i pozitivnu misao - preporučio bih ti da malo bolje proučiš mogućnosti ljudske duše, otkrit ćeš da svijet i nije tako pokvaren koliko ga tvoja duša učiniti može takvim. što dulje budeš uvjeren u ovaj svoj stav to ćeš dublje u duši postajati činovnik, a ti su u nekoj rupici u paklu. i sad ajde ti ovo shvati pozitivno.isfrustriralo me spominjanje sebišine i trave jer mi je to dozlogrdilo.insomnije bi pita: kad si ti na sebišini dobila ili vidila travu, zbog ovakvih tračeva koje policija sluša po kavama sa susjedama mene zaustavljaju pa kad mi ne nađu džoint, opale mi kaznu za hitnu pomoć.htio sam je grubim riječima upozoriti da se skuburiše jer cura ima potencijala za to skužit.možda ti ne misliš tako o ženama?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: boboim - 24 Rujan 2009, 17:27:22 poslijepodne
eh, nekad su rockeri bili narkosi, a narodnjaci alkosi. danas je obrnuto!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 24 Rujan 2009, 17:51:37 poslijepodne
slušaj slovak

bio si frustriran što te nesa zeza radi krivopisa,povaginijo si,ima nekontroliran izljev bijesa(kokoška,nadrkana ...)

a sad glumiš da si kul
nemoj brate,budi ono što jesi
skoro nikad nije zaključak ono što mislimo da je zaključak
ali nas tako manje boli
 
zbog krivopisa, htio si reći?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 24 Rujan 2009, 21:04:17 poslijepodne
(http://img406.imageshack.us/img406/6541/112833ww.gif)

Kad će se ovde prestat udarat i mene boli!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: nunu - 24 Rujan 2009, 21:35:15 poslijepodne
Citat:
zbog krivopisa, htio si reći?

zbog radi tvog upornog,dosadnog i nepotrebnog lektoriranja svega,svakoga i svačega
htjedoh reći

šta si ti reinkarnacija Tomislava Ladana...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 24 Rujan 2009, 23:46:09 poslijepodne
Samo pratim fokuse, ti si mi nunu sljedeća žrtva. rastavljanje nunua na proste faktore. :bobo
Nakon sljedećega njegova upisa vidjet ćete koliko je to fin čovjek, pa ja mu poznajem oca i brata,vozio me po kiši, poznaje i on mene. Ali što to vama liči na ulizivanje i prijetnja, samo je varka, suptilni trik interneta. Prašuma prepuna drveća, majmuna, zmija, kukaca, i zelenih boja, nekad crnoblatna ili smeđa. Nunu,što si ti ono, sinkosjedino, htio reći? Jer zadnji put ti i insomnija ste lektorirali mene, pa onda ja tebe da skinem tu priču s teme. nije važna, ili ćemo u rubriki rodu o jeziku.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 24 Rujan 2009, 23:55:08 poslijepodne
Kad će se ovde prestat udarat i mene boli!
Udri ga, ovako je i ćaća tebe, i gore. :'(
cool
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 24 Rujan 2009, 23:56:12 poslijepodne
(http://img406.imageshack.us/img406/6541/112833ww.gif)

udri ga, ovako je i ćaća tebe.
ha-ha! kul! ha-ha!
Naslov: golo brdo
Autor: nunu - 12 Prosinac 2009, 19:54:08 poslijepodne
spustio se mile priko gologa brda i ponio vriću floskula
usput ih dio prosuo oko grubina

briga mile za imacko rodilište a još manje za tunel kroz bijakovu
briga mile svoje brige moj leo
Naslov: Odg: golo brdo
Autor: glonga - 13 Prosinac 2009, 17:43:28 poslijepodne
spustio se mile priko gologa brda i ponio vriću floskula
usput ih dio prosuo oko grubina

Isto bi bilo lišpe da mu je se tutek digdi prikinila žȁka s novciman, a ne su vloskulaman? An?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 31 Siječanj 2010, 19:44:07 poslijepodne
Pročita sam sljedeći komentar na stranici radija. na naslovnici piše: www.radioimotski.hr (http://www.radioimotski.hr) promijenio je adresu na www. radioimotski.hr. jo mi nije jasno. no, pročitajte sljedeći komentar :
napisao qp, 31 Siječanj, 2010 - 13:25:54
Nije mi jasno zasto za problem tunela,a i za ostale probleme krivite radio imotski.Pa radiu je po meni duznost da prenosi cinjenice i desavanja u i oko svog okruga,a ne da bude u interesu nekih struja ili neceg sto ne ulazi u njihovu politiku i okvir poslovanja.Mislim da mi imamo radio koji je za mnoga radija pa ako hocete i za 101 postavio previsoke kriterije poslovanja,stoga nije cudo mnogih nagrada koje posjeduje.Moje misljenje je da mi,a ne radio u koliko zelimo na takav nacin pokazati svoje misljenje trebamo pokrenuti organizirane prosvjede,a ne sumnjam da radio Imotski nas nece podrzati u svakom pogledu kao i do sada.Da bi uopce isli na takvu vrstu izrazavanja potrebno je da imamo i jasnu poruku,kako i zasto,te da imamo osobu koja ce jasno stat na celo naroda.Dakle i takav potez treba imati glavu i rep.Jos nekoliko rijeci o radiju Imotskom.Mislim da kako se u sportskom zargonu kaze,radio Imotski je kako sam gore i naveo visoko mozda i previsoko postavio onu letvicu za preskakanje za mnoga radija koje u istinu ne mogu da je preskoce vec samo projure ispod nje,u istinu pogedajmo od promidbenog pa do informativnog pa sve do zabavnog programa oni jednostavno privlace pozornost gradana i kao sto stara poslovica glasi:"NE DITE SE PRASINA ZA LOSIM KONJEM"!Ima nas Imocana koja su zadovoljna nasim radiom i nema nikakvih primjedbi.

radio ima tu sreću da nema konkurenciju, da je besplatan za slušatelje. da mali mijo zidar uspije napraviti svoj radio, izdušili bi na 40% slušanosti u roku dva miseca. grude su grude.kad se pogleda razlog lošeg poslovanja lokalnih radija po hrvatskoj, uvijek je razlog konkurencija od još 2-3 pa do 10 lokalnih stanica. a radioimotski to nema.


Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 31 Siječanj 2010, 23:14:52 poslijepodne
Dragi Slovak, barem ti znaš koliko je teško baviti se medijskim poslom u maloj i gospodarski nerazvijenoj sredini kao što je Imotska krajina, stoga me još više čude tvoji stavovi. Daleko od toga da smo mi odlični ili vrlo dobri &nbsp;no sama činjenica da od 2002 godine neprestano emitiramo program 24 sata, da &nbsp;naši zaposlenici uredno svakog prvog primaju &nbsp;plaće, da u ovih osam godina nikada nismo bili u blokadi računa i da sve to vrijeme u Imotskoj krajini imamo vrlo visoku slušanost govori samo za sebe.
Već smo o temi programa RIM-a raspravljali, pa opet ponavljam da se prilagođavamo tržištu koje je takvo kakvo je. Tebi ali i meni program RIM-a nije dobar no vjeruj i ja i ti smo u manjini ( nekih 10% do 20 % ) a RIM živi od onih drugih ( 80 % do 90 % ).

Na području Imotske krajine može se slušati više od 40 radio postaja tako da ne stoji konstatacija da nemamo konkurenciju, ako si mislio na lokalne radio postaje i tu si u krivu. Samo veliki gradovi imaju više lokalnih radio postaja ali imaju i milijunsi potencijalno slušateljstvo a svi ostali gradovi, pa čak neki i duplo veći od Imotskog imaju samo jednu radio postaju.

Ja bi mogao uputiti puno kritika Imotskim novinama ( više u organizacijskom segmentu &nbsp;nego u novinarskom ) no nikada to javno nisam napravio, kada sretnem Antu kažen mu svoja razmišljanja ali sa ciljem da pomognem, volio bi da se i ti tako odnosiš prema nama, dođi, pomozi, savjetuj.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Što se tiče prelaska sa www.radioimotski.hr (http://www.radioimotski.hr) na www.radioimotski.hr (http://www.radioimotski.hr) radi se o tome da smo mjenjali platformu a ona stara se otvarala na www.radioimotski.hr/naslovnica (http://www.radioimotski.hr/naslovnica). Mnogi su upravo takvu poveznicu pohranili na svojim računalima a nova platforma se otvara  samo na  www.radioimotski.hr (http://www.radioimotski.hr)
 
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 01 Veljača 2010, 00:22:22 prijepodne
promptno! svaka čast, to sam i očekivao, ali nedovoljno u relizaciji. glazba!!!ja sam slovak, slovak ne postoji u stvarnosti, ovo je polujavni istup, jednak privatnom. glazba!!! emitirate od 8 do 20, poslije reemitirate. di su glazbene emisije, očito ne stojite tako dobro da bi i to imali.pričajte mi o honorarima novinara, ma dajte, kupite im bon za mobitel i šiš, ko i imotske novine. radio je glazba i vijesti svako sat vremena, web vam je super ažuran. vijesti su vam isto radijske ažurne. ali između je meca ceca vinko jole pa opet seva trio gušt pa livanjski bećari pa opet jole. neprihvaćam. pardon,zaboravio sam tonyja.a nije da ekipa to ne zna, zna itekako dobrih stvari naviti, čisto da se pokaže respekt na onih 10 %, ja bi nakon ovliko pritisaka koliko ih uredništvo prima, ostavio po strani svoj inat i pustio tonija cetinskog i jolu i mecu i sve to.to imotske novine i čine, red je i na radiju.
daklem, priču da vi dobro stojite obisite mačku o rep, dobro stoji firma kojoj uposlenici imaju dobre plaće, i ne uposlenici nego i honorarci. a to ovde nije slučaj. o direktorima ne znam.
a kontakt emisije; zove vas 5 istih ljudi i naručuje 4 iste pisme svaki dan, to leo dobro znade. zovnio bih i ja, dapače, da sve nije okuženo narodnjacima. dočekat ću i to vrijeme da nazovem i naručim pjesmu, nadam se.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 01 Veljača 2010, 07:20:43 prijepodne
Slovak nsi u pravu, Ivana, Učo, Leo i Sveto su prijavljeni na neodređeno vrijeme sa svim pravima i obvezama, Braco, Mijo i Ante Aračić dobivaju honorare u novcu. Što se tiče dobiti, tu si u pravu, nema je no nama je najveća dobit kada svima podmirimo sve obveze i kada nas nitko ne vuče za rukav da smo dužni.

Najmanje 25% našeg programa čini strana glazba, i to najveći strani hitovi. Točno je da od 10 do 11 sati ide OTVORENI TELEFON u kojem se javljaju slušatelji no to je ona većina kojoj ja i ti ne pripadamo no naša politika je da tu većinu poštujemo, sam u toj emisiji i u emisiji POZDRAVI I ŽELJE čuju se pjesme Mate Bulića i sl.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 01 Veljača 2010, 12:57:25 poslijepodne
bravo. šteta da nema komentara sa strane. :-\
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 03 Ožujak 2010, 22:11:16 poslijepodne
http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=171:40-godina-lokalnog-lista-imotska-krajina-& (http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=171:40-godina-lokalnog-lista-imotska-krajina-&catid=37:jucer-danas-sutra&Itemid=66)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: glonga - 18 Ožujak 2010, 11:53:43 prijepodne
Citat:
Dragi moji IMO - artovci, drago mi je da prenosite naše vijesti a posebno što ste prenjeli komentare ispod naših vijesti. Konačno da je i radio postao priznat od IMO-arta.
http://www.imoart.hr/forum/index.php?topic=1773.msg36673#msg36673 (http://www.imoart.hr/forum/index.php?topic=1773.msg36673#msg36673)

Ne mogu ispravno kvotat jer je na narečenoj temi isključeno komentiranje i citiranje.

LeJo, iskreno i dobronamjerno ti velim, i ovdje, uključi j3b3ni spellchecker prije objave vijesti na portalu. Ja ni na IRC-u, ni na forumima, ni na Twitter-u ne čitam tekst koji zlorabi razgodke i bjeline.

Evo samo na danjašnjoj prvoj stranici portala na koju navratih povodom uvodnoga citata vidim opet iako ne navraćam tamo ima sto godina:

(http://img94.imageshack.us/img94/1749/picture5pf.png)

(http://img510.imageshack.us/img510/3926/picture8my.png)

(http://img406.imageshack.us/img406/7751/picture3wh.png)

(http://img379.imageshack.us/img379/9448/picture7.png)

(http://img697.imageshack.us/img697/6054/picture10t.png)

(http://img340.imageshack.us/img340/931/picture9pa.png)

Nema izgovora za ovakve greške. Ne objavljuješ svaki dan Rat i mir, pa čaak niti karticu teksta dnevno.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 18 Ožujak 2010, 15:04:08 poslijepodne
LeJo, iskreno i dobronamjerno ti velim, i ovdje, uključi j3b3ni spellchecker prije objave vijesti na portalu. Ja ni na IRC-u, ni na forumima, ni na Twitter-u ne čitam tekst koji zlorabi razgodke i bjeline.

Evo i ja ti iskreno i dobronamjerno pišem da ne znam šta znače ovi izrazi koji su gore navedeni.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 23 Ožujak 2010, 21:14:30 poslijepodne
LeJo, iskreno i dobronamjerno ti velim, i ovdje, uključi j3b3ni spellchecker prije objave vijesti na portalu. Ja ni na IRC-u, ni na forumima, ni na Twitter-u ne čitam tekst koji zlorabi razgodke i bjeline.

Evo i ja ti iskreno i dobronamjerno pišem da ne znam šta znače ovi izrazi koji su gore navedeni.

ništa, leo, glonga te ko i ja prcka za pravopisanije. nemoreš raditi apstrakciju ako akt ne svladaš. trpi i uči, ko i svi, ono što si cenzurira za Ik na stranici rim-a ti je brajo bilo vrlo vrlo, vrlo
Naslov: OSOBA GODINE IMOTSKE KRAJINE 2009 - 2010
Autor: Leo - 27 Ožujak 2010, 16:45:42 poslijepodne
IMO -artovci !!! :)

već sedam godina nam pomažete u izboru Osobe godine Imotske krajine. Molimo vas  da na ovom forumu svih zavičajnih foruma predložite osobe za koje smatrate da su od 27.travnja 2009 god. do danas  napravile nešto korisno za Imotski i Imotsku krajinu. U nastavku prenosimo tekst objavljen na portalu RIM-a.

Radio Imotski povodom svog rođendana, već sedam godina bira Osobu godine Imotske krajine. Do sada su ovu prestižnu nagradu dobili  Vedran Mlikota, Radmila Kuzman, Miško Bubalo, Ivan Glibota Crni, Josip Bilić Pavlinović i Teo Klapirić. Kao i do sada pozivamo  slušatelje Radio Imotskog, čitatelje našeg internet portala ali i sve građane Imotskog i Imotske krajine da putem e-mail adrese radio@radioimotski.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript   ili poštom na adresu RADIO IMOTSKI - Kralja Tomislava br. 3 , 21260 Imotski  dostave svoje prijedloge za Osobu godine uz kratko obrazloženje.
 
Kriteriji za izbor Osobe godine Imotske krajine su sljedeći: Da je na pojedina osoba na gospodarskom, društvenom, političkom, znanstvenom, humanitarnom ili bilo kojem drugom planu pomogla razvoju i napretku Imotske Krajine. Rok za dostavu prijedloga je 10.travnja 2010 god.Redakcija Radio Imotskog će od predloženih kandidata 11.travnja odabrati pet osoba koji će ući u uži izbor.


Unaprijed hvala.

Uredništvo RIM-a
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 27 Ožujak 2010, 16:59:05 poslijepodne
najviše i najbolje su učinili mladi u dogani, ne ove nego prethodnih par godina. i to daleko iznad sviju ostalih. makar ih vrijeme ne prepoznaje.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: kamenizg - 27 Ožujak 2010, 17:00:03 poslijepodne
Kao što napisah na RiMu za mene je to Petar Gudelj!!!
p.s. nadam se da će i jednog dana doći red na VBĆ!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 27 Ožujak 2010, 17:03:45 poslijepodne
Kao što napisah na RiMu za mene je to Petar Gudelj!!!
p.s. nadam se da će i jednog dana doći red na VBĆ!

gudelj je dugo čeka na gorana, pa sad trčat za vijećem gorana, bilo bi malo too much, i njemu i inače. a braco godinama radi svoj posao kao novinar, bez nekih potresa u karijeri.
mladi u dogani su bez honorara napravili BUM!!!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 27 Ožujak 2010, 17:18:24 poslijepodne
Djelatnici RIM-a i njihova uža rodbina nisu u konkurenciji tako da Braco ne može biti kandidat, uostalom on je dobio nagradu grada Imotskog. Do 10.travnja ćemo odabrati pet osoba koje ulaze u finalni izbor.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Zavelim - 09 Travanj 2010, 09:18:40 prijepodne
Jučer sam na članak o Vrljici na RIMu dva puta pokušao staviti komentar s linkovima na teme o Vrljici  i rakovima s ovog foruma kao prilog raspravi jer mislim kako su ovdi te teme dobro razrađene. Uredno sam na prenešen članak u temi o Vrljici kao izvor stavio link od RIM-a. No komentar mi RIMovci nisu pustili. Zašto?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 09 Travanj 2010, 09:29:00 prijepodne
Jučer sam na članak o Vrljici na RIMu dva puta pokušao staviti komentar s linkovima na teme o Vrljici  i rakovima s ovog foruma kao prilog raspravi jer mislim kako su ovdi te teme dobro razrađene. Uredno sam na prenešen članak u temi o Vrljici kao izvor stavio link od RIM-a. No komentar mi RIMovci nisu pustili. Zašto?

nisi hebavao majku ustašama, hercegovcima, braniteljima i đuzelu.
drugi put napiši nešto ovako:

I dok nam rakove tamane hercegovački lopovi, ta turska kopilad koju treba istrijebiti iz našeg kraja, a hadezenjarci i lažni branitelji ugojeni na državnoj sisi imaju obilatu probavu pa nam zagađuju izvorišta pitke vode, moram skrenuti pažnju da članak dobro ukazuje na problem onečišćenja od kojih su nedovršena prološka kanalizacija te ispusti uz Vrljiku priležućih kuća i restorana jedni od značajnijih uz ove gore nabrojane. No nije samo kanalizacija već i novi vodonatapni kanal koji vodi iz Prološca i ulazi u Vrljiku na istom mjestu gdje i kanalizacija prolazi ispod Vrljike. U taj kanal se bacaju razni poljoprivredni otrovi, herbici, pesticidi koje voda donese do Vrljike. A tako i u još par kanala (Jaruga, kanal što ide od Vinarije...). Što se rakova tiče oni su potupno nestali u jesen 1997. i par što stručnih što nestručnih pokušaja introdukcija raznih vrsta rakova nisu uspjeli tako da ne stoji da novi rak uništava starog. Nema ni novih ni starih rakova. No treba zabraniti nestručnu introdukciju. Pošto domaćih autohtonih rakova ima još u malenom broju u Prološkom Blatu i na još par mjesta u slivu Vrljike/Trebižata onda ih treba od tuda i naseliti. No nema koristi ukoliko se najprije ne riješi zagađenje u Vrljici, a rakovi su glavni bioidikator čistoće vode. Voda u kojoj rakovi žive je zdrava voda, dok je Imotski u kojima žive ustašoidi, bolesna sredina. Smrt fažizmu! Živ'la orjuna! Živijo drug Tito i general Kadijević!
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Zavelim - 09 Travanj 2010, 09:33:45 prijepodne
A tu je kvaka.  :hm
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Potjeh - 09 Travanj 2010, 09:34:04 prijepodne
ne valja. nigdi đuzela.  :tuc
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Koramac - 09 Travanj 2010, 09:51:32 prijepodne
nisi hebavao majku ustašama, hercegovcima, braniteljima i đuzelu.
drugi put napiši nešto ovako:

I dok nam rakove tamane hercegovački lopovi, ta turska kopilad koju treba istrijebiti iz našeg kraja, a hadezenjarci i lažni branitelji ugojeni na državnoj sisi imaju obilatu probavu pa nam zagađuju izvorišta pitke vode, moram skrenuti pažnju da članak dobro ukazuje na problem onečišćenja od kojih su nedovršena prološka kanalizacija te ispusti uz Vrljiku priležućih kuća i restorana jedni od značajnijih uz ove gore nabrojane. No nije samo kanalizacija već i novi vodonatapni kanal koji vodi iz Prološca i ulazi u Vrljiku na istom mjestu gdje i kanalizacija prolazi ispod Vrljike. U taj kanal se bacaju razni poljoprivredni otrovi, herbici, pesticidi koje voda donese do Vrljike. A tako i u još par kanala (Jaruga, kanal što ide od Vinarije...). Što se rakova tiče oni su potupno nestali u jesen 1997. i par što stručnih što nestručnih pokušaja introdukcija raznih vrsta rakova nisu uspjeli tako da ne stoji da novi rak uništava starog. Nema ni novih ni starih rakova. No treba zabraniti nestručnu introdukciju. Pošto domaćih autohtonih rakova ima još u malenom broju u Prološkom Blatu i na još par mjesta u slivu Vrljike/Trebižata onda ih treba od tuda i naseliti. No nema koristi ukoliko se najprije ne riješi zagađenje u Vrljici, a rakovi su glavni bioidikator čistoće vode. Voda u kojoj rakovi žive je zdrava voda, dok je Imotski u kojima žive ustašoidi, bolesna sredina. Smrt fažizmu! Živ'la orjuna! Živijo drug Tito i general Kadijević!

hahhahahahahaahahhaahahahah... :zubo
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 09 Travanj 2010, 12:36:34 poslijepodne
Zavelime, nema razloga da brišemo tvoje komentare, pogotovo što si ti pionir u borbi za očuvanje flore i faune Vrljike. Vjerojatno se radi se o glupim tehničkim problemima  jer treba upisati  zaštitni kod ili kakao se već zove. Čitatelji se često žale da po nekoliko puta upisivaju te zaštitne kod-ove. Pokušati ćemo rješiti taj problem, ja bi najradije ukinio te kodove no wemaster je uporan da ostanu.

Ostali komentari vezani uz Zavelimov upis nemaju veze s vezom ili možda imaju sa zavisti.

Pozdrav
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 09 Travanj 2010, 14:56:26 poslijepodne
tako je leo, zavidim ti na pameti, ljepoti i bujnoj kosi. :D

glede koda, ako ga ne upišeš pravilno, onda NEĆE javiti da komentar treba odobriti admin nego će javiti grešku i opomenu da si upisao neispravan kod.
radi se o postavkama komponente gdje ste odredili reviziju komentara sa linkovima, ali zato niste ni jednu jedinu psovku stavili u filter.
ovo dovoljno govori o tebi i portalu na kojem ti "zavidim".
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Potjeh - 09 Travanj 2010, 15:01:17 poslijepodne
zauzimam položaj u naslonjaču...kupio čips i pivo.  8)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 09 Travanj 2010, 15:04:13 poslijepodne
Ma mi nismo ništa stvili u filter, kamo sreće da jesmo, nebi imao toliko posla sa brisanjem komentara. Nisam ni znao da se pojedine riječi mogu filtrirati, hvala na savjetu.

Što se tiče zavisti ja sam napisao "možda" pa je nepotrebno da se prepoznajete u tome.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Zavelim - 09 Travanj 2010, 15:22:11 poslijepodne
Niko moj komentar nije brisa nego ga nije ni stavio. Kad sam napisa komentar i stavio linkove u njega upisao sam kontrolni kod koji je uredno prošao te mi je "rečeno" da pričekam da mi admin odobri unos teksta. Valjda kontrole radi. No zaludu čekanje. Pokušao sam još jednom i opet ništa. Zato pitam zašto mi nisu komentari prošli kontrolu admina i koliko to triba čekat?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 09 Travanj 2010, 15:26:47 poslijepodne
Kod nas na internet stranicama nema takvih  mogućnosti ili nemogućnosti, mi nikada prethodno ne provjeravmo upise već ih brišemo naknadno, no tko pita ne skita pa ću se raspitati kod moga webmastera
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 09 Travanj 2010, 15:33:04 poslijepodne
Evo me opet, zvao sam Ivana Bušića, našeg wemastera i čovjek mi reče ovako.  Zavelimov upis nije prošao zbog upisanih linkova. U komentarima je webmaster blokirao unos linkova zbog zaštite stranice od, kako on kaže spamova ili nečeg drugog.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Zavelim - 10 Travanj 2010, 08:10:31 prijepodne
Pa što nije pustio naknadno kad je provjerio da nisu spamovi nego konstruktivan prilog temi o kojoj se raspravlja? Ja uredno stavljam vaše linkove kad na forumu kopiram članke od RIMa.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 10 Travanj 2010, 11:44:21 prijepodne
Ja nemam pojma gdje je tvoj upis, nisam ni znao da neki upisi idu na odobravanje uredniku. I to ću pitati wemastera, je li ga može pronaći, ako ga nađemo biti će objavljen ako ne molio bih te da ponovo napišeš komentar ali bez linkova
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 10 Travanj 2010, 12:09:32 poslijepodne
nisi hebavao majku ustašama, hercegovcima, braniteljima i đuzelu.
drugi put napiši nešto ovako:

I dok nam rakove tamane hercegovački lopovi, ta turska kopilad koju treba istrijebiti iz našeg kraja, a hadezenjarci i lažni branitelji ugojeni na državnoj sisi imaju obilatu probavu pa nam zagađuju izvorišta pitke vode, moram skrenuti pažnju da članak dobro ukazuje na problem onečišćenja od kojih su nedovršena prološka kanalizacija te ispusti uz Vrljiku priležućih kuća i restorana jedni od značajnijih uz ove gore nabrojane. No nije samo kanalizacija već i novi vodonatapni kanal koji vodi iz Prološca i ulazi u Vrljiku na istom mjestu gdje i kanalizacija prolazi ispod Vrljike. U taj kanal se bacaju razni poljoprivredni otrovi, herbici, pesticidi koje voda donese do Vrljike. A tako i u još par kanala (Jaruga, kanal što ide od Vinarije...). Što se rakova tiče oni su potupno nestali u jesen 1997. i par što stručnih što nestručnih pokušaja introdukcija raznih vrsta rakova nisu uspjeli tako da ne stoji da novi rak uništava starog. Nema ni novih ni starih rakova. No treba zabraniti nestručnu introdukciju. Pošto domaćih autohtonih rakova ima još u malenom broju u Prološkom Blatu i na još par mjesta u slivu Vrljike/Trebižata onda ih treba od tuda i naseliti. No nema koristi ukoliko se najprije ne riješi zagađenje u Vrljici, a rakovi su glavni bioidikator čistoće vode. Voda u kojoj rakovi žive je zdrava voda, dok je Imotski u kojima žive ustašoidi, bolesna sredina. Smrt fažizmu! Živ'la orjuna! Živijo drug Tito i general Kadijević!


:clap
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 10 Travanj 2010, 12:19:52 poslijepodne
Rješen problem. Zavelimov upis je vraćen. Nisam  znao za mogućnost blokiranja pojedinih riječi, linkova i slično mada vaše cjenjeno članstvo misli suprotno. 
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Zavelim - 10 Travanj 2010, 12:21:38 poslijepodne
OK
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Zavelim - 10 Travanj 2010, 12:34:20 poslijepodne
OK što se mog upisa tiče. Što se tiče politike radija i pljuvalačke atmosfere koju tolerira to sigurno nije OK.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: benco - 10 Travanj 2010, 12:40:14 poslijepodne
OK što se mog upisa tiče. Što se tiče politike radija i pljuvalačke atmosfere koju tolerira to sigurno nije OK.

To je valjda politika Portala. Treba i u pisanju izgraditi urbani štih.  ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 10 Travanj 2010, 12:58:55 poslijepodne
Zavelime, vjerojatno si mislio na portal radija jer u samom eteru nema pljuvačke atmosfere. Što se tiče portala RIM-a u našim tekstovima također nema pljuvačke atmosfere, slažem se da  je pljuvačka atmosfera zastupljena u komentarima naših čitatelja. Komentare nemilice brišemo no i pored toga jedan dio ostane i zbog toga se ispričavamo.
Meni je drago da su naši ljudi osjetljivi na sve što se napiše na internet stranicama Radio Imotskog no kada komentare na portalu RIM-a usporedimo sa komentarima na portalima Jutarnjeg i Večernjeg lista ili Slobodne i Index-a onda su  upisi na RIM-u prilično blagi.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 10 Travanj 2010, 20:51:47 poslijepodne
dakako da bih i ja promijenio uređivačku politiku komentara kad vidim kakve se bljuvotine puštavaju, a argumentirane smisleno napisane rečenice brišu. za primjer tema o ik. to me samo razuvjerava da je portal rim-a ozbiljan kako se ponekad usudim pomisliti pa napišem koji komentar. eto...bit će bolje.
Naslov: filozofija radija
Autor: Slovak - 11 Travanj 2010, 00:34:53 prijepodne
kao i sve ostale grane gospodarstva, neka nova atmosfera udavila je vas život u radijskom mediju u hrvata danas. u pritisku konkurentnosti i u općeprihvaćenom novom kanonu uređivačke političke, radiostanice postale su bezdušne playliste s opcijom shuffle nekih propisanih hitova i evergreenova. onako, kad radim, imam ponekad običaj upaliti radio. bilo to s one strane sljemena gdje sve vrvi od frekvencija ili u imotskom i zagrebu, nailazim na poraznu činjenicu da sve pjesme koje čujem poznajem od prije ili ih poznajem jer sam ih zadnjih mjesec dana čuo stotine puta na toj ili nekoj drugoj frekvenciji. radio zaprešić ima rok antologiju, jednom tjedno, zbog koje vrijedi ostati na valu i čuti nešto novo, nikad prije čuto, a opet staro nekoliko desetljeća. voditelj nema neki glas, ali emisija je pravo osvježenje i nakon leskovarovog magic busa. generalno gledano, što se mog glazbenog stava tiče, što se tiče uopće odnosa radija prema glazbi kao fenomenu na kojem ova djelatnost uopće počiva - u 75% slučajeva dokaz je da je ljudska vrsta u teškoj banani, mentalnoj i kreativnoj (možda bi bilo bolje ovo pripisati samom sebi, ali bit ću slobodan ući u opservatorijsku kabinu sam). kad radim recimo gips table, svira radio... nakon sat vremena primjetim da sam nervozan i dekoncentriran. jučer sam zato odlučio ugasiti radio. i dok sam radio u glavi mi se vrtilo bezbroj jednoličnih playlisti s hrvatskog eterskog područja, i nisam mogao negobiti sretan jer mi po glavi ne bubnjaju bezidejna najbrajanja bez reda i smisla pjesama i pjesmuljaka. razmišljao sam tada kako nabaviti mp3 player dovoljno jeftin i pouzdan da reproducira s usb sticka. i nisam se mogao sjetiti da sam igdje vidio tako jedan jednostavan radio s kojega možeš slušati desetak sati glazbe po vlastitom izboru. di ima kupiti mp3 player s ovom opcijom a da podnosi uvjete bauštele?
dakle, budući da je tema rim, moj stari prijedlog je posvetiti se više odnosu prema glazbi samoj, kao elementarnoj čestici radija, a novinarstvo raditi paralelno kao sasvim drugačiji dio priče. emisije posvetiti glazbi, tj. produbljivanju glazbenog iskustva slušatelja bilo bi najmanje što radiopostaja može učini kao znak zahvalnosti onomu od čega su zapravo načinjeni. - daj nešto novo, nešto što nikad nisam čuo, novi pejzaž, novo lice, novi vlak, nemoj me voziti uvijek istom tramvajskom linijom kao da idem na posao, ista stabla, isti ljudi, isti brojevi...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 11 Travanj 2010, 00:47:03 prijepodne
Slovak, filozofija ti je na mjestu no i ne bi prošla u stvarnom životu.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 11 Travanj 2010, 01:22:38 prijepodne
http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=271:imoanin-tomislav-dragun-u-subotu-10-travnja-organizira-skup-u-zagrebu-&catid=34:dogadaji&Itemid=63 (http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=271:imoanin-tomislav-dragun-u-subotu-10-travnja-organizira-skup-u-zagrebu-&catid=34:dogadaji&Itemid=63)

koliko napada na uredništvo rim-a!? a zbog prenošenja obične vijesti. klima je loša.

a što se filozofije tiče, bitno je da prolazi u mom životu. ostali imaju drugačiju.
Naslov: Osoba godine Imotske krajine 2009 - 2010
Autor: Leo - 12 Travanj 2010, 22:04:55 poslijepodne
Uredništvo Radio Imotskog od 36 uredno prijavljenih kandidata za Osobu godine Imotske krajine izabralo je pet osoba koje ulaze u uži izbor. Ovogodišnji kandidati za osobu godine su:  1. Vesna Ujević,  2. Ana - Marija Maršić, 3. Tomislav Matković, 4. fra Ante Babić  5. Petar Gudelj. Osoba godine biti će proglašena povodom osmog rođandana RIM-a na prigodnom kulturno - zabavnom programu u Gradskom Kinu u Imotskom 27 travnja 2010 g. u 20 sati.

Osobu godine ćemo dobiti SMS glasovanjem u omjeru 50% i glasovima redakcije Radio Imotskog u omjeru 50%. Kandidat koji dobije najviše SMS glasova dobiti će 5 bodova i sve tako do kandidata koji dobije najmanje SMS glasova koji će dobiti 1 bod. Isti način bodovanja primijeniti će se u u glasovanju redakcije Radio Imotskog. Ako dvije osobe budu imale isti broj bodova Osoba godine će postati ona koja je dobila najviše SMS bodova . Pozivamo vas da glasujete za svog kandidata, dovoljno je da na broj 66705  uz riječ RIM upišete redni broj jednog od kandidata, ne zaboravite razmak. ( naprimjer: RIM 1 ) Glasovanje otvaramo u utorak 13. travnja 2010 g. u 08,00 sati a zaključujemo u petak 23.travnja 2010 g. u 08,00 sati .

KANDIDATI ZA OSOBU GODINE 2009 - 2010

1. VESNA UJEVIĆ- osoba koja nesebičnim trudom već dugi niz godina pomaže starim i nemoćnim osobama, djeluje u mnogim humanitarnim aktivnostima a posebno se iskazala u organizaciji ovogodišnjih Živih slika Muke Isusove.

2. ANA-MARIJA MARŠIĆ-  aktualna juniorska prvakinja Europe o low kicku, te aktualna seniorska prvakinja Hrvatske u boksu. Osoba koja svojim sportskim uspjesima, ali i  odličnim uspjehom u školi predstavlja uzor mladima.

3. TOMISLAV MATKOVIĆ- osoba koja svojim  djelovanjem uporno radi na očuvanju kulturne baštine Imotske krajine. Nesporan je njegov doprinos tome da je ganga proglašena nacionalnim kulturnim dobrom. Aktivan je i na alternativnoj sceni u Imotskom

4. fra ANTE BABIĆ - najzaslužnija osoba za uspješno organiziranje Živih slika Muke Isusove koja je postala prepoznatljiv kulturni i vjerski događaj u Hrvatskoj.

5. PETAR GUDELJ - svojom najnovijom zbirkom pjesama "Duša tilu" ali i drugim književnim djelima je zadužio cijelu Imotsku krajinu. Njegova poezija spada u sam vrh suvremenog hrvatskog pjesništva.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 12 Travanj 2010, 22:12:02 poslijepodne
Što konkretno dobiva ova osoba kad bude izabrana, osim onoga pijata? Utržak od smsova ili nešto drugo?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 12 Travanj 2010, 22:20:30 poslijepodne
Slovak, nije u šoldima sve
Naslov: Odg: Osoba godine Imotske krajine 2009 - 2010
Autor: Potjeh - 12 Travanj 2010, 22:52:46 poslijepodne
1. Vesna Ujević,  2. Ana - Marija Maršić, 3. Tomislav Matković, 4. fra Ante Babić  5. Petar Gudelj
baš super kandidati. nimalo lak izbor. moje srce ipak naginje prema jednoj osobi.  :huglove: :huglove: :huglove:
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 12 Travanj 2010, 23:07:56 poslijepodne
Slovak, nije u šoldima sve
Ima nešto i u časti i ponosu. nego, biste li mogli reći nešto više o samoj nagradi, tj. pijatu u okviru, ovako pučki rečeno. Tko je to izradio, dizajnirao, što predstavljaju ti simboli i slova upisani pretpostavljam reljefno na samoj toj, evo recimo pučki, tacni?
Naslov: Odg: Osoba godine Imotske krajine 2009 - 2010
Autor: Slovak - 12 Travanj 2010, 23:10:46 poslijepodne
baš super kandidati. nimalo lak izbor. moje srce ipak naginje prema jednoj osobi.  :huglove: :huglove: :huglove:
znam da voliš vesnu, ona isto voli crkvu ko i ti. ja sam, eto kad je već izbor zadat, isto za vesnu. ne da nisam za tomu, ali to njemu ne bi baš pomoglo, a vesna kupi te milodare itd., ne bi joj loše došlo malo te popularnosti, tj. njezinom hum. radu.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Potjeh - 12 Travanj 2010, 23:15:19 poslijepodne
 :spidom
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: benco - 13 Travanj 2010, 00:24:42 prijepodne
KANDIDATI ZA OSOBU GODINE 2009 - 2010

1. VESNA UJEVIĆ- osoba koja nesebičnim trudom već dugi niz godina pomaže starim i nemoćnim osobama, djeluje u mnogim humanitarnim aktivnostima a posebno se iskazala u organizaciji ovogodišnjih Živih slika Muke Isusove.

Ljudi koji čine dobro izgledaju čudno, možda ih i sažaljevamo, a zapravo ni neznamo koliko su sretni. "Lude" ovog svijeta izabra da posrami "mudre".

Za dobrotu koju živi i kojoj se veseli - i moj glas ide Vesni. Ako pobjedi Vesna, možda bi joj RIM trebao organizirati tjednu emisiju "Učinimo dobro". To bi pripomoglo uspjehu njenih akcija, a vjerujem i slušanosti RIM. Obostrani interes. Tada bi i onaj "pijat" imao smisla.
Naslov: Odg: Osoba godine Imotske krajine 2009 - 2010
Autor: barack - 13 Travanj 2010, 10:59:02 prijepodne
Uredništvo Radio Imotskog od 36 uredno prijavljenih kandidata za Osobu godine Imotske krajine izabralo je pet osoba koje ulaze u uži izbor.
Bi li se moga bar vidit spisak ovih 31 ostalih uredno prijavljenih da se zna koga se sve nominiralo...
...nebilo ti po zapovidi...
 :spidom
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Koramac - 13 Travanj 2010, 11:03:46 prijepodne
moj izbor je tomo matković... projekt ganga u rvata je dovoljan da tomo dobije ulicu u imotskom kad umre...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: barack - 13 Travanj 2010, 11:04:58 prijepodne
moj izbor je tomo matković... projekt ganga u rvata je dovoljan da tomo dobije ulicu u imotskom kad umre...
Tomo Matković-drugi glas
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Potjeh - 13 Travanj 2010, 11:27:09 prijepodne
nezgodan je izbor u svakom slučaju. malo je općenito nezgodno to što se dodjeljuje nagrada za osobu godine. u tom pogledu bi i tomi i vesni i fra anti babiću pa i petru gudelju prije pristajala nagrada za osobu desetljeća ili za životno djelo.
s druge strane, ono što ja znam o zaslugama predloženih u zadnjih godinu dana...tu su tomine zasluge za uvrštenje gange na popis kulturne baštine, petrova zbirka i vesnini uobičajeni čestitari te priprema skoro svih kostima za ovogodišnju muku, fra babićeva režija. ovu mladu curu ne znam a i ne volim borilačke športove.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Potjeh - 13 Travanj 2010, 11:34:52 prijepodne
skupila se, kažu, u zmijavcin jednom ekipa i nabraja gašić najbolji sastav svita u nogometu svih vremena. broji on: jašin, pele, didi, vava, iko buljan...i kao zadnji...gašić (tj. on).
dobro, kaže mu jedan, a di ti je mario kempes? kako moš sastavit takvu ekipu brez marija kempesa?
a gašić će njemu, kažu:
- a kogaš izbacit!!!
  :hm
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Koramac - 13 Travanj 2010, 11:50:30 prijepodne
kako god...
po meni je ovo hvalevrijedna akcija rima i leo bi u normalnoj zemlji i gradu bio poštivan kao pokretač iste... pošto u nas ništa nije normalno, onda me ne iznenađuje neprestano pljuvanje po rimu, vlasnicima rima, novinarima... čudan smo mi narod koji živi u državi koja ima oblik kifle...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: barack - 13 Travanj 2010, 13:46:31 poslijepodne
skupila se, kažu, u zmijavcin jednom ekipa i nabraja gašić najbolji sastav svita u nogometu svih vremena. broji on: jašin, pele, didi, vava, iko buljan...i kao zadnji...gašić (tj. on).
dobro, kaže mu jedan, a di ti je mario kempes? kako moš sastavit takvu ekipu brez marija kempesa?
a gašić će njemu, kažu:
- a kogaš izbacit!!!
  :hm
Ajmo:ko zna nabrojit prvu momčad i dvi rezerve ekipe koja je zemanile igrala za Postranje???
 :lopta: :lopta: :lopta:
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 13 Travanj 2010, 13:59:47 poslijepodne
kako god...
po meni je ovo hvalevrijedna akcija rima i leo bi u normalnoj zemlji i gradu bio poštivan kao pokretač iste... pošto u nas ništa nije normalno, onda me ne iznenađuje neprestano pljuvanje po rimu, vlasnicima rima, novinarima... čudan smo mi narod koji živi u državi koja ima oblik kifle...

Da ti nebi isporavlja kiflu? ;D

Šala mala, pridružujem se pohvalama za akciju, ali zašto nebi mogli i dalje "pljuvat"...

 :misli
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 13 Travanj 2010, 14:00:52 poslijepodne
MOLIO BIH RADIO DA SVOJIM SLUŠATELJIMA KAŽE KOLIKA JE CIJENA SMS-A. NEMAM NIŠTA PROTIV, ALI UVIJEK SAM BIO SKEPTIČAN PREMA BILO ČIJOJ VELIKOJ HUMANITARNOSTI, POSEBNO KAD SE IZBJEGAVA TRANSPARENTNOST. AJMO, LEO. CIJENA SMS-A. NOVINARSKO PITANJE...3,65 KN AKO SE NE VARAM.NIŠTA NEĆE BOLIT.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Koramac - 13 Travanj 2010, 14:09:39 poslijepodne
neću je ja isporavljati druže likarija... jaca srpkinja će to napraviti... :zubo
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 13 Travanj 2010, 14:10:56 poslijepodne
neću je ja isporavljati druže likarija... jaca srpkinja će to napraviti... :zubo

Neće, brajo, neće. Morti se jedino još skovrči. :spidom
_____________________________________________
 :zivili
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 13 Travanj 2010, 14:12:09 poslijepodne

Nu, ispade crven, bili, plavi...

 ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Koramac - 13 Travanj 2010, 14:15:56 poslijepodne
druže likarija, spamamo temu, mogli bi nas administratori banirati... :zubo
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 13 Travanj 2010, 14:21:21 poslijepodne
Slovak, opak si novinar, kada budeš slobodan bilo bi mi drago s tobom pokušati napraviti suradnju, na neodređeno, određeno ili honorarno.

Što se tiče SMS-a u pravu si. Poziv iznosi 3,65 kuna sa PDV-om i to nam je jedina mogućnost glasovanja. Uostalom, bolje da svaki glas ima određenu financijsku težinu kako netko ne bi iskoristio nečiji telefon i mobitel te nerealno napumpao glasove.

Slovak , imam za tebe još informacija.  Monopolist T-COM  od navedenog iznosa uzima pola, i to ne od nas nego od poduzeća Talijaš d.o.o. s kojim mi oiamo ugovor, e sad, nama i Talijašu ostaje 1.50 kunu, bez PDV-a da podjelimo. U konačnici Radio Imotski od jednog poziva dobije 75 lipa bez PDV-a.

Inače, poziva nema puno ali koliko god je dobro je , fala bogu.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: glonga - 13 Travanj 2010, 14:37:12 poslijepodne
75 lipa

Žutu banku. 10 € centi prema službenom tečaju eVra u Gavrilovićevu McDonaldsu koji se čita u cijeni jednog classic hamburgera na akciji (7,50 Kn).

Evo

(http://www.24carat.co.uk/images/2002eurozone10eurocentrev240.jpg)

za jedan glas za Matkovića.

i još

(http://www.24carat.co.uk/images/2002eurozone10eurocentrev240.jpg)

za Gudelja.

More?
Nemoj da vidi Šuker kako zaobLazimo be-de-ve, ni Mudrinić kako zaoblazimo tekomovu pinku, nije šala po amburgera classic, ka bude o po piva.

Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 13 Travanj 2010, 15:02:12 poslijepodne
...., mogli bi nas administratori banirati... :zubo

neće, nema skrivenih ::)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 13 Travanj 2010, 15:05:18 poslijepodne
druže likarija, spamamo temu, mogli bi nas administratori banirati... :zubo

24 Gostiju, 5 Korisnika (1 Skriven)


Hebi ga, doša ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 13 Travanj 2010, 15:23:43 poslijepodne
Slovak , imam za tebe još informacija.  Monopolist T-COM  od navedenog iznosa uzima pola, i to ne od nas nego od poduzeća Talijaš d.o.o. s kojim mi oiamo ugovor, e sad, nama i Talijašu ostaje 1.50 kunu, bez PDV-a da podjelimo. U konačnici Radio Imotski od jednog poziva dobije 75 lipa bez PDV-a.

Inače, poziva nema puno ali koliko god je dobro je , fala bogu.
NISAM DRUGAČIJE NI MISLIO, samo red je brte reć o tomu rič, u svakoj emisiji na tv-u se to napiše, to propisuje i zakon, a ljudi su tankoćutni.itd.trenutno, do 6-og mjeseca sam u žešćoj gužvi. vidit ćemo se digod na kavi do tada. a do tada, evo kritičkog prostora.
Naslov: Vesna je zakon
Autor: Podi - 13 Travanj 2010, 16:58:03 poslijepodne
za Osobu godine moj glas svakako ide Vesni Ujević !

Ona je vrsta ljud koja radi i šuti, a njeno djelovanje je puno šire nego što je navedeno.
Ona nije bila terenski organizator samo ovogodišnje Imotske Pasije, već svih prikaza praktički otkad je fra Ante otišao u drugu župu. Dakle Vesna odradi VEĆINU stvari u vezi pripreme Muke. Od šivanja kostima, organiziranje proba, pozivanje ljudi, raspoređivanje, bakljari...uglavnom cijelu logistiku ! I to već cijeli niz godina !

Vesna organizira i vodi za svaki Božić skupljanje milodara koji se onda daju obiteljima u potrebi. Organizira preko naših časnih sestara kumstva s ostavljenom djecom u Africi, koja onda imaju mogućnost školovanja. Svake nedjelje obilazi stare i nemoćne u Staračkom domu. Uz to je još slikarica, pjesnikinja...

Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 14 Travanj 2010, 10:52:59 prijepodne
i moj glas ide vesni, makar je ona više za nagradu za životno djelo.
tomo je veliku stvar napravio sa gangom i svojim općenitim doprinosom također je jak kandidat, baš kao i petar gudelj..
no, zato ćemo imati sigurnih kandidata za najmanje još 3-4 godine...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: batakljun - 14 Travanj 2010, 13:37:10 poslijepodne
ja sam za slavena žužula, čovjek je uplatio u gradski proračun više nego svi imotski poduzetnici od kulina bana zajedno. i to mu je fala, nije ušao ni među TOP 50 svih ovih godina.

Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 14 Travanj 2010, 14:31:20 poslijepodne
ja sam za slavena žužula, čovjek je uplatio u gradski proračun više nego svi imotski poduzetnici od kulina bana zajedno. i to mu je fala, nije ušao ni među TOP 50 svih ovih godina.

Nedaje se odličje grada Imockog, za izuzetne zasluge, ;D
već se bira Osoba godine.

Glas Vesni.

 :orilo
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: kamenizg - 14 Travanj 2010, 15:19:07 poslijepodne
Eto uskoro će Slovak i Leo na kavu, Radio IM, IN i IK u jednom paketu na internetu, radio valovima i tiskanom izdanju i osoba godine će biti Vesna!? :kameni
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Potjeh - 14 Travanj 2010, 15:22:47 poslijepodne
glas imotskoj majci terezi  :huglove:
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 14 Travanj 2010, 19:10:15 poslijepodne
Eto uskoro će Slovak i Leo na kavu, Radio IM, IN i IK u jednom paketu na internetu, radio valovima i tiskanom izdanju i osoba godine će biti Vesna!? :kameni
dašta će. i svi slaveni će promijeniti ime u ante, a roberti u mate.  ;D
kameni, kameni...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 14 Travanj 2010, 20:04:15 poslijepodne
Eto uskoro će Slovak i Leo na kavu, Radio IM, IN i IK u jednom paketu na internetu, radio valovima i tiskanom izdanju i osoba godine će biti Vesna!? :kameni

Da malko razmotrim ovu tezu kamenoga, da je seciram kad već ne mogu njegovu gitaru jer neće da stavi fotke na forum.
Ova ideja globaliziranja imotskoj javnog mnijenja možda bi bila dobra iz perspektive zagreba jer bi tako informacije bile cjelovite i obilne. Ali ne može se jedna sredina jer ima samo nekolko tisuća stanovnika ujediniti na način da svatko isto misli. Imotski kao mikrosredina posjeduje sve svoje različitosti i afinitete kao i zagreb. pa ne može gloria biti jedan list s jutarnjim! Istina jest da imotski ne treba dvije novine ili dvije radio postaje, ali što vi imate na to reći, gospodo u emigraciji. čini mi se: ništa.
ja evo stalno potežem za rukav da se malko osvrnete oko sebe.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: kamenizg - 16 Travanj 2010, 20:39:00 poslijepodne
Da malko razmotrim ovu tezu kamenoga, da je seciram kad već ne mogu njegovu gitaru jer neće da stavi fotke na forum.
Ova ideja globaliziranja imotskoj javnog mnijenja možda bi bila dobra iz perspektive zagreba jer bi tako informacije bile cjelovite i obilne. Ali ne može se jedna sredina jer ima samo nekolko tisuća stanovnika ujediniti na način da svatko isto misli. Imotski kao mikrosredina posjeduje sve svoje različitosti i afinitete kao i zagreb. pa ne može gloria biti jedan list s jutarnjim! Istina jest da imotski ne treba dvije novine ili dvije radio postaje, ali što vi imate na to reći, gospodo u emigraciji. čini mi se: ništa.
ja evo stalno potežem za rukav da se malko osvrnete oko sebe.
Pa ko je rekao da treba isto misliti, različitosti su poželjne, pa niti u braku dvoje ljudi ne misli uvik isto. Ne znam ko je u IM okvirima po tebi Gloria, a tko jutarnji, ali recimo da bi se to u IM okvirima moglo svesti sve na razumniju mjeru tržišno opravdanu. Međutim dok se god to ne dogodi da postoje kompromisi među zainteresiranim stranama tajj brak neće ni sklopiti se, a bormeć se neće niti održati. Znači kompromisi su bitni da bi došli do cilja zajedničkim snagama, jer svi težimo jednom cilju.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 17 Travanj 2010, 22:55:29 poslijepodne
taj dio je neupitan.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 18 Travanj 2010, 00:04:36 prijepodne
Kojem cilju? -?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: kamenizg - 18 Travanj 2010, 14:00:40 poslijepodne
pa jednom cilju, a to je imati respektabilni tiskani medij na prostorima imotske krajjine
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 18 Travanj 2010, 20:56:08 poslijepodne
pa jednom cilju, a to je imati respektabilni tiskani medij na prostorima imotske krajjine
respektabilan na prostoru imotske krajine, za sve respektabilnije potrebno je imati sjedište u zagrebu.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: glonga - 18 Travanj 2010, 22:15:02 poslijepodne
respektabilan na prostoru imotske krajine, za sve respektabilnije potrebno je imati sjedište u zagrebu.
"Zemljopis je mrtav, ekonomija seli u prostor."
[i ne samo ekonomija]
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 18 Travanj 2010, 23:34:46 poslijepodne
"Zemljopis je mrtav, ekonomija seli u prostor."
[i ne samo ekonomija]
to ne ukida zagrebu atribut prostora, a ostatku zemlje zrakopraznost. bar kad se o zraku govori.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 22 Travanj 2010, 21:48:38 poslijepodne
napisao Jurica, 15 Travanj, 2010 - 15:17:56
Mislim da je prevelik omjer u "korist" RIMa u svrhu glasovanja. Po mom sudu glasovanje bi trebalo biti na način da RIM dadne "sve" informacije o kandidatima te da imadne do 25gl;asova, dok bi se ostalo trebalo ostaviti na biranje SMSovima.

Ovakvim načinom imamo puno mjesta ta netransparentnost, zbog relativno malog udjela pojedinog SMS glasa u odnosu na glas članova RIMa, te i zbog sljedećeg prijedloga.

Predložio bih da dio SMS naknade ide u smjeru pomoći profesije dobitnika, ili ukoliko nema potrebe za pomoći, npr. gospodarstvenik koji je dosta učinio za razvoj, no ti mu novci nisu potrebni, neka se on odluči kome od nominiranih dati novac.
Ljudi bi sigurno poslali SMS više čisto iz gušta solidarnosti ako već ne iz čistog gušta.

Molio bih RIM da napiše koliko je članova RIMa uključeno u glasovanje te odgovor na postavljene prijedloge?
Zahvaljujem unaprijed, (te ispričavam ako šta koju inf propustio)

Pozdrav, Jurica

    * Prijavi!
    * +0
    * Ne slažem se
    * Slažem se

...
napisao Uredništvo RIM-a, 15 Travanj, 2010 - 17:40:26
Poštovani Jurica,
hvala na prijedlogu no mi ovu nagradu dodjeljujemo već sedam godina tako da su nam poznati nedostaci samostalnog SMS izbora. Netko tko ima dovoljno novaca i telefona može SMS - om odabrati Osobu godine koju želi. Redakcija radija (pet članova) dosadašnjim izborima je pokazala vjerodostojnost i objektivnost a tako će, vjerujte, biti i ove godine.
izvor. rim
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 22 Travanj 2010, 21:52:17 poslijepodne
naime, opet se slažem s juricom. jer ispada, koliko god vi glasali, mi ćemo opet odlučiti, tj ja (ha-ha , pa šta ima veze). budući da je nagrada samo pijat u okviru, ne znam zašto bi netko trošio stotine kuna na sms da postane osoba godine, pa nisu ti kandidati takvi. e fer bi bilo da radio ima samo 25 posto udjela u odluci, ovo s 50 posto je brte toliko naivno da ne znam kako ljudi glasuju, naivno ko gradonačelnikovo križanje, samo s nimalo štete.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: kamenizg - 23 Travanj 2010, 00:33:34 prijepodne
Koje si ti gunđalo  :P :lok :kameni
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 23 Travanj 2010, 19:14:42 poslijepodne
mhm, ja prezirem svaku vrstu lokalne kulture. jedino što ovde dobro paše su automehanika, građevina i neke stvari vezane uz prirodu. ovde radit kulturu svakako jest svetogrđe prema okruženju. čistu neiskvarenu dicu kvarit moliereom ili držićom, mladiće koji razmišljaju ponajviše o uglačanosti stijenki koja je dobra za kvalitetan usis i ispuh. cure koje brine kuinja, roba i šminka. te zahvale, nagrade i manifestacije, obilježavanja, godišnjice, sve same ništkoristi.
zapravo sam ja gunđalo iz jednoga dobroga razloga, a to je moja nenaviknutost na tu "retardiranu" kulturnu sliku provincije. tražim vlastiti kompromis između otići i ostati, biti oko kulture i daleko od nje. rješenje dobro je ostati i izići van te "kuture" u prostor čistoće, ili otići i pobjeći u kulturu kao jedini takav prostor.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 27 Travanj 2010, 16:37:54 poslijepodne
napisao ZVONČICA, 27 Travanj, 2010 - 06:06:06
Želim ti sretan rođendan,
Da ti se ispuni svaki san,
Da ti život nije dosadan,
Da ti što ljepši bude ovaj dan!Želim ti sve najbolje u radu,
Sreću u komunikaciji s osoboma koje te vole!
Da ti se oči od radosti sjaje,
Kao što "glas" tvoj meni radost daje!Kakav je to na nebu gubitak bio...
Kad je Bog tako odlučio,
Pa nam je tebe RADIO IMOTSKI dao,
Da bi te ovaj grad imao!U tebi mi je sva radost, u tvom se srcu skriva...
Na tvoj rođendan ona san o tebi sniva!
A kad se iz tog najljepšeg sna probudi,
Moja radost za tvojim osmjehom žudi!
Naslov: vesna iz kalkute
Autor: Potjeh - 29 Travanj 2010, 10:11:06 prijepodne
(http://i42.tinypic.com/15hivcw.jpg)
moja čestitka sestri vesni.
slava Bogu

-Iznenadila me nagrada, iako sam u prvi mah, kada su mi kazali da sam nominirana to shvatila kao neku zezanciju. Pa ne radim ja sve ovo da bi me netko nagrađivao. Najveća je nagrada meni osmjeh staraca i topla riječ onoga kome mogu pomoći. No, s druge strane sam i ponosna što se jedan ovakav posao kojega radim i ja , moji prijatelji i suradnici prepoznat. Sve ove naše krize, ponajprije su nastale iz krize morala i našega ponašanja, sebičnosti, ne prepoznavanja tuđe nevolje. U biti najveći je dar pomoći nekome tko nema i vidjeti da je taj zadovoljan, istaknula je Vesna Ujević skromno komentirajući nagradu Osobe godine Imotske krajine, koju joj je uručio direktor Radio Imotskog Svetimir Mrkonjić.
http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=313:osoba-godine-imotske-krajine-2009-2010-gs-vesna-ujevi&catid=34:dogadaji&Itemid=63 (http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=313:osoba-godine-imotske-krajine-2009-2010-gs-vesna-ujevi&catid=34:dogadaji&Itemid=63)

popravlja se ovi radio imotski. ne bi se nikad istrali da i nisan optuživa za liberalizam. jelde leo. ;)

Vesna Ujević, imotska Majka Tereza, dobitnica je titule Osoba godine...
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-županija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/100670/Default.aspx (http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-županija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/100670/Default.aspx)

braco ti ne prepisuj. tu san formulaciju 'imotska majka tereza' ja patentira na stranicama imoart foruma (upis #316 na ovoj temi) i zaštitio kod hrvatskog zavoda za patente.
Naslov: gđici
Autor: Potjeh - 29 Travanj 2010, 10:21:50 prijepodne
i nu leo, odavlen se prostin okon vidi da ste napisali 'gđi vesni ujević' na priznanju misto 'gđici' al nek van bude. odzvonilo je mateu beusanu...  ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: benco - 29 Travanj 2010, 10:42:22 prijepodne
Ipak se dobro događa i pobjeđuje.

Vesna, čestitka stiže iz Like.   :small3d034:
Naslov: Odg: gđici
Autor: batakljun - 29 Travanj 2010, 12:20:11 poslijepodne
i nu leo, odavlen se prostin okon vidi da ste napisali 'gđi vesni ujević' na priznanju misto 'gđici' al nek van bude. odzvonilo je mateu beusanu...  ;D

ma lipo si ti to potjeh zamijetio, iako moram priznati ja se u te intimne stvari ne miješam (ma baš me briga je li netko gospoja ili gospojica), ali primjetio bih da je ideja da se ispred imena piše ovakva "titula" krajnje nakaradna.

u tadiciji našeg izražavanja i pisanja ovako smiješna titula je potpunoma suvišna, ali tko voli...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Leo - 29 Travanj 2010, 12:43:08 poslijepodne
Dragi moji IMOart - ovci, ja sam jedini krivac za ovu grješku ili grešku na plaketi te se ispričavam gđici Vesni i svima ostalima. Po meni, najbitnije je da je nagradu dobila Osoba koja je zaslužuje a sve ostalo , pa i grješka ili greška na plaketi su nevažne.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: benco - 29 Travanj 2010, 14:07:04 poslijepodne
Dragi moji IMOart - ovci, ja sam jedini krivac za ovu grješku ili grešku na plaketi te se ispričavam gđici Vesni i svima ostalima. Po meni, najbitnije je da je nagradu dobila Osoba koja je zaslužuje a sve ostalo , pa i grješka ili greška na plaketi su nevažne.

Dobar odabir, Leo. Ovo pokazuje da, mada su i drugi predloženi dostojni nagrade, je dioptrija izbora - dobra. Samo naprijed - čestitka i Vesni ali i RIM-u.  :small3d034:
Naslov: Odg: gđici
Autor: Slovak - 29 Travanj 2010, 22:30:59 poslijepodne
i nu leo, odavlen se prostin okon vidi da ste napisali 'gđi vesni ujević' na priznanju misto 'gđici' al nek van bude. odzvonilo je mateu beusanu...  ;D
nisi u pravu, dozvoljeno je.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 29 Travanj 2010, 22:31:54 poslijepodne
Dragi moji IMOart - ovci, ja sam jedini krivac za ovu grješku ili grešku na plaketi te se ispričavam gđici Vesni i svima ostalima. Po meni, najbitnije je da je nagradu dobila Osoba koja je zaslužuje a sve ostalo , pa i grješka ili greška na plaketi su nevažne.
naravno da nije pogrešno, samo kad bi i leo to znao. sad zna. čuvajte se lažnoga bontona...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 29 Travanj 2010, 22:54:02 poslijepodne
Prije ti si ovarba Tomosuki! ;D
Naslov: Odg: gđici
Autor: Potjeh - 29 Travanj 2010, 23:22:25 poslijepodne
nisi u pravu, dozvoljeno je.
nisi u pravu jezičaru. reče se dopušteno a ne dozvoljeno na rvacki.
ne triba ti bonton nego zdrava logika da gđa i gđica nisu isto. ne triba mi za to nikakva knjiga. rodio sam se sa zdravin jezičnin osjećajen.  :P
a što je bati sve intimno ko ga šljivi. da bi volio znat ko je - bi, al zaboli me što ne će da reče.
Naslov: Odg: gđici
Autor: Slovak - 29 Travanj 2010, 23:52:20 poslijepodne
nisi u pravu jezičaru. reče se dopušteno a ne dozvoljeno na rvacki.
ne triba ti bonton nego zdrava logika da gđa i gđica nisu isto. ne triba mi za to nikakva knjiga. rodio sam se sa zdravin jezičnin osjećajen. &nbsp;:P
a što je bati sve intimno ko ga šljivi. da bi volio znat ko je - bi, al zaboli me što ne će da reče.
u pravu sam, u pravu. nećemo se sad gurat ko dva magereta. dozvolite!
razlika dozvole i dopusta u stupnju je formalnosti. za dozvolu se traži institucionalni pristanak, a za dopust intimni.
čim čujem da nešto nije hrvatski, ko da me netko iglicom ubo. ti bi se tako lako lišio podobrog dijela hrvatskog rječničkog fundusa da te ni hag ni lomača ne bi iskupili.
inače sam sklon isprovocirati s nekom riječju kad se o jeziku priča, nekad i nagrabusim. jednom se ulovila insomnia. dobar ulov bio! a nu potjeha, sina rvacke matere kako se privatio za skute majke domovine pa zaštićen govori, ko da sama ona govori.

imaš anića na webu, http://hjp.srce.hr/ (http://hjp.srce.hr/) :

Hrvatski jezični portal
Direktan link za pristup natuknici | |

dozvòliti

dozvòliti (što) svrš. 〈prez. dòzvolīm, pril. pr. -īvši, prid. trp. dòzvoljen〉,

v. dopustiti, odobriti

(e, zaboravio sam ti potješe napomenut: nikad ružnijega avatara nisam vidio)
Naslov: Odg: gđici
Autor: Potjeh - 30 Travanj 2010, 07:36:18 prijepodne
a nu potjeha, sina rvacke matere kako se privatio za skute majke domovine pa zaštićen govori, ko da sama ona govori.

imaš anića na webu, http://hjp.srce.hr/ (http://hjp.srce.hr/) :
...
potješe napomenut: nikad ružnijega avatara nisam vidio)
molim ne brkati sa mnom dio moje obitelji koji se bavi jezikom jerbo ja imadem uvijek svoje stavove koji se najčešće s njihovima ne slaže i ne brige me što su stručnjaci za to. ko je stručniji od mene.
anića ne priznam. eto ga tebi.
avatar je kakav je. koramcu se sviđa a to je jedino bitno. on ima oko. vidi mu fotke. :P :P
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: kamenizg - 30 Travanj 2010, 12:02:15 poslijepodne
molim ne brkati sa mnom dio moje obitelji koji se bavi jezikom jerbo ja imadem uvijek svoje stavove koji se najčešće s njihovima ne slaže i ne brige me što su stručnjaci za to. ko je stručniji od mene.
anića ne priznam. eto ga tebi.
avatar je kakav je. koramcu se sviđa a to je jedino bitno. on ima oko. vidi mu fotke. :P :P

je l i avatar koramac slik'o?! :P
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 30 Travanj 2010, 14:21:11 poslijepodne
gospođa je udana žena, gospođica neudana, a gospodična je ona za koju se nije sigurno što je od tog dvoje.
tako smo mi nekad davno učeni na satovima domaćinstva.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Potjeh - 30 Travanj 2010, 14:26:28 poslijepodne
gospođa je udana žena, gospođica neudana, a gospodična je ona za koju se nije sigurno što je od tog dvoje.
tako smo mi nekad davno učeni na satovima domaćinstva.
gospodična insomnija, i vi ste imali domaćinstvo. ja ga se rado sitin kad krpin čarape na gljivu.  ;D
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 30 Travanj 2010, 15:34:53 poslijepodne
gospođa je udana žena, gospođica neudana, a gospodična je ona za koju se nije sigurno što je od tog dvoje.
tako smo mi nekad davno učeni na satovima domaćinstva.

Gospođa je ženska osoba koja ima zvanje i koristi ga da bi radila/zarađivala,
bez obzira na bračno stanje.


Ako se ne varam, u njemačkom jeziku riječ "gospođica" -"freulein" zapravo uvreda i to povelika.
Pa i kod nas je takovo oslovljavanje zapravo šovinističko podcjenjivanje ("nisi udana i ništa ne vrijediš").

Znači, oslovljavanje s gospođo bi trebao biti kompliment.

 :type

Naslov: golotinja, sve sama golotinja
Autor: Slovak - 30 Travanj 2010, 21:22:04 poslijepodne
gospođa je udana žena, gospođica neudana, a gospodična je ona za koju se nije sigurno što je od tog dvoje.
tako smo mi nekad davno učeni na satovima domaćinstva.

ne slažem s s tvrdnjom o gospodični. ma ko ti je to predavao domaćinsvo, samouk?!
gospodična je kajkavizirana inačica gospođice.
putem ovoga medija želim reći da za neudanu mladu djevojku, ako joj se želi izraziti respekt, može reći da je gospođa. nakon pitanja o godinama, zar nam treba još tabuizirati ženski spol i društvo nekom vrlo pogrješnom riječju?.
nego, imam jednu vilozovsko neputenu temu s kojom bi se potjeh siguro usuglasio. žene tamo na istoku moraju biti zakukuljene pa kao eto velimo da je to diskriminacija. ukidanje toga prava u francuskoj je također diskriminacija.
gledam milu horvat nekidan u nekoj sportskoj emisiji u društvu trojice muškaraca. njih sva trojica normalno obučeni, već prema vremenskim prilikama na prisavlju, a ona u miničici, s dekolteom. i zbilja, gledam emisiju i oko mi rijetko sleti s milinih vitkih nogu, lijepo oblikovane figure, grudi, ramena, uređenoga lica i poteza šminke koja naglašava tu putenu krasotu, svega onoga. i ne mogu se nagledat. ali pitam se? zašto, kvragu zašto je toliko drugačije, ne oblikovana, nego obučena od muškaraca. i zašto su većina muškaraca i žena tako obučeni?
iđe mi na k..... sav taj bonton. gledam po imotskomu neviste svekrvama s kojima žive čitav život persiraju. ma ko i je naučijo tu kulturu. to je nekultura ad hoc, ili ad propos ako se ono kaže.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 30 Travanj 2010, 22:24:39 poslijepodne

Šta tebe muči Slovak? :spidomNaslov: Odg: Radio Imotski
Autor: nunu - 30 Travanj 2010, 22:32:09 poslijepodne
Citat:
ne slažem s s tvrdnjom o gospodični. ma ko ti je to predavao domaćinsvo, samouk?!
gospodična je kajkavizirana inačica gospođice.
putem ovoga medija želim reći da za neudanu mladu djevojku, ako joj se želi izraziti respekt, može reći da je gospođa. nakon pitanja o godinama, zar nam treba još tabuizirati ženski spol i društvo nekom vrlo pogrješnom riječju?.
nego, imam jednu vilozovsko neputenu temu s kojom bi se potjeh siguro usuglasio. žene tamo na istoku moraju biti zakukuljene pa kao eto velimo da je to diskriminacija. ukidanje toga prava u francuskoj je također diskriminacija.
gledam milu horvat nekidan u nekoj sportskoj emisiji u društvu trojice muškaraca. njih sva trojica normalno obučeni, već prema vremenskim prilikama na prisavlju, a ona u miničici, s dekolteom. i zbilja, gledam emisiju i oko mi rijetko sleti s milinih vitkih nogu, lijepo oblikovane figure, grudi, ramena, uređenoga lica i poteza šminke koja naglašava tu putenu krasotu, svega onoga. i ne mogu se nagledat. ali pitam se? zašto, kvragu zašto je toliko drugačije, ne oblikovana, nego obučena od muškaraca. i zašto su većina muškaraca i žena tako obučeni?
iđe mi na k..... sav taj bonton. gledam po imotskomu neviste svekrvama s kojima žive čitav život persiraju. ma ko i je naučijo tu kulturu. to je nekultura ad hoc, ili ad propos ako se ono kaže.

argumentiranoNaslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 30 Travanj 2010, 23:06:12 poslijepodne
Šta tebe muči Slovak? :spidom

muči me hrpa egoizma i ljudi koji gledaju samo sebe i svoju korist protiv čega se treba boriti. muči li tebe što?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: glonga - 30 Travanj 2010, 23:22:13 poslijepodne

Fraulein i madmoiselle su neprihvatljivi obrasci obraćanja u poslovnoj i drugoj formalnoj komunikaciji u Zapadnoj Europi. I u neformalnoj. I u noćnom lokalu u sitne sate možete dobit šamarčinu za takvo obraćanje i nakon podulje predhodne konverzacije. Mogu biti shvaćeni i kao znak nepristojnosti, neodgojenosti, kao uvreda i kao sirovo zadiranje u tuđu privatnost i osobni integritet. Možete zaraditi tužbu za mobbing ili neki sličan primjeren buzzword u tužbi, ako ste baksuzni. Izrazi imaju familijarnu i intimnu konotaciju. Krše pristojan komunikacijski sanitarni razmak.
Naslov: Odg: golotinja, sve sama golotinja
Autor: glonga - 01 Svibanj 2010, 02:15:27 prijepodne
velimo da je to diskriminacija. ukidanje toga prava u francuskoj je također diskriminacija

Slovak, s ovim čuđenjem prema diskriminaciji podsjećaš me na mlađahnoga Muju. Ono kad ga je Fata podučavala onim stvarima i diktirala:
— Unutra… van… unutra… …
Na što je on začuđeno prokomentirao:
— Stani ženska glavo! Jèbeš mi mater ako ti znaš šta oćeš!

Nastavljam u revijalnom tonu s dalmatinskim pučkim pismicama iza upisa:
http://www.imoart.hr/forum/index.php?topic=1814.msg38459#msg38459 (http://www.imoart.hr/forum/index.php?topic=1814.msg38459#msg38459)

Sinoć ka san ti proša
mimo te bile dvore
vidin te dušo Mare
di s drugin govoriš…


Uvod ne sluti na povoljan seksistički rasplet. Dvori Marini? Dvori Nušini? Dvori Matanovi? Nešto će poć nakrivo. Nešto se može suprotivit američkom filmu. Što li bi o tom rekao Stanislawski?
Američki film by Zoster.
Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=34lihBR9hS8

Pa kaže:
Evo ti prsten vraćan
ća si mi u dar dala
na njem ti mala fala
jubav je pristala…


Eeej, mislim, kuiš, ono, fakat čisti seksizam. Ona njemu prsten dala!
Nema pjesničke figure koja bi otklonila sumnju u doslovno značenje jer u ranijem stihu on prsten vraća.

Dalmoši. I onda se čude što se Pervan čudi kako je maslina neobrana, a njizi dvajest ležeć popijeva o tomu kako nima koga da je bere bre.

Ovo s prstenom ne mogu probavit ni novi primitivci u Sarajevu.
Usputni problem je i što tamo nitko nije našao demarkaciju između starog autohtonog i novog primitivizma.
Sjećate li se scene u kojoj glazbeni producent i manager Malcolm Muharem sluša mladog talenta:
— ♪Pijetao je rekao kokoški:
"Nisi neka ljepotica ali dobro gačeš…"

— Stani ba, muzika ti je dobra, ali tekst…

— Evo mene opet…
— Znam ti si onaj što je imo dobru ziku, ali tekst nešto nije valjo…
— ♪ Elvis je svojoj djevojci kupio dijamantni prsten……
— Oodlično.

Američki film. Doručak kod Tiffanyja i mnogi drugi. Masline. Masline u lunch paketu aviotvrtke na letu za Omeriku. Američki film. 'Ta će meni Concorde letat?! Seksizam.

Evo ti prsten vraćan
ća si mi u dar dala
na njem ti mala fala
jubav je pristala…


Ko je tu seksist i diskriminator? Mujo?

Nije ti uz imacku nevistu pala na pamet zagorska kći koja ćaću drži u trećem licu množine "Japa su…", mater također:
Mamica su štrukle pekli
mene nikaj nisu rekli…

mamica su plakat šteli…

I di je tu ad hoc i à propos?
Sinko, što se to s tobom događa? Pošalji malo toga, reka bi Koramac. Pošalji malo te diteline, ili što je već. Obisi je na telegraf-štangu pa makar se naduli i pukli od nje ko od rževine.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Potjeh - 01 Svibanj 2010, 07:15:41 prijepodne
ahahahahahahahahahahaa (http://yelims4.free.fr/MDR/MDR45.gif)(http://yelims4.free.fr/MDR/MDR45.gif)(http://yelims4.free.fr/MDR/MDR45.gif)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 01 Svibanj 2010, 14:50:17 poslijepodne
Moram oštro poć branit se od glongačine.
Nema čuđenja za dvostruka mjerila u diskriminaciji za pokrivku (ne matiju), nego ironičnog čuđenja. zeru sam stariji nego ti se čita, glo.
što se tiče zagorskoga jape i imotskoga vikanja svekrvi, razlika je u tomen što je jedno tradicija a drugo je ono kad kičmanovića deformira velika škola.
što se tiče travuljine putem telegrafa, neće ići. ali povedi jednoga da vozi, a ti ćeš stisnut u šaku. pa kad ugledate patrolu, dobro zamani kroz prozor da odleti.
nek si potjeha slatko nasmija, s ovakim izgledom mora da je stalno u bedu. eto, tliko od mene.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 01 Svibanj 2010, 15:41:59 poslijepodne
@slovak

tako su nas učili, a oćeš li se ti slagati ili ne, to je druga stvar... vjerojatno si za gospodična u pravu, slovenština, kajkavština, ko će znat..

neka netko objasni zašto u engleskom imamo, na primjer,
Ms - neodređen status (mistress)
Mrs - udana gospođa
Miss - neudana gospođica

i to tako da dama, kojoj se obrate sa krivim prefiksom, reagira, a onda slijedi i džentlmenska isprika...

koliko znam, i u drugim jezicima ima takvih slučajeva.

sinora, sinorita
madame, mademoiselle
etc.

neka netko ispravi krivo napisano... valjda se kuži što mislim...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 01 Svibanj 2010, 15:42:20 poslijepodne
ahahahahahahahahahahaa (http://yelims4.free.fr/MDR/MDR45.gif)(http://yelims4.free.fr/MDR/MDR45.gif)(http://yelims4.free.fr/MDR/MDR45.gif)

slažem se s tobom.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 01 Svibanj 2010, 19:40:36 poslijepodne
@slovak

tako su nas učili, a oćeš li se ti slagati ili ne, to je druga stvar... vjerojatno si za gospodična u pravu, slovenština, kajkavština, ko će znat..

neka netko objasni zašto u engleskom imamo, na primjer,
Ms - neodređen status (mistress)
Mrs - udana gospođa
Miss - neudana gospođica

i to tako da dama, kojoj se obrate sa krivim prefiksom, reagira, a onda slijedi i džentlmenska isprika...

koliko znam, i u drugim jezicima ima takvih slučajeva.

sinora, sinorita
madame, mademoiselle
etc.

neka netko ispravi krivo napisano... valjda se kuži što mislim...
slažem se stobom. ali nemojmo engleski uzimati kao predložak. poznata je zakučitost britanske kulture. pa ono tomose voze lijevom stranom ceste. naime, u pravu sam utoliko da ne bi trebalo biti problema s miješanjem prefiksa, ali da nije najpoželjnije, evo, i to vrijedi.
Naslov: Odg: golotinja, sve sama golotinja
Autor: likarija - 01 Svibanj 2010, 20:31:06 poslijepodne
... i zašto su većina muškaraca i žena tako obučeni?
iđe mi na k..... sav taj bonton. gledam po imotskomu neviste svekrvama s kojima žive čitav život persiraju. ma ko i je naučijo tu kulturu. to je nekultura ad hoc, ili ad propos ako se ono kaže.

... muči li tebe što?

aha,
muči me hrpa egoizma i ljudi koji gledaju samo sebe i svoju korist protiv čega se treba boriti.  ;D
Naslov: Odg: golotinja, sve sama golotinja
Autor: Slovak - 01 Svibanj 2010, 21:47:33 poslijepodne
aha,
muči me hrpa egoizma i ljudi koji gledaju samo sebe i svoju korist protiv čega se treba boriti.  ;D
originalno!slažem se.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: glonga - 01 Svibanj 2010, 21:56:22 poslijepodne
Moram oštro poć
Ma razumimo se mi i kad se ko tamo đoja ne razumimo.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 01 Svibanj 2010, 23:37:51 poslijepodne
originalno!slažem se.
;D ;D ;D


 :zivili
Naslov: gospođici leu
Autor: Slovak - 02 Svibanj 2010, 11:47:41 prijepodne
dalje, da nastavim.
ako susretnete ženu od 80 godina, sigurno joj ako je neudata nećete reći gospođice. e, ta dobna granica bi nekako trebala imati mjeru. po nekim analitičarima, najgornja granica za gospođicu bi bila 40.
gospodine glonga, ja vas razumijem, gospođice - je l' vam to sad bontonski?  :small3d034:
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Insomnia - 02 Svibanj 2010, 14:57:32 poslijepodne
kod nas ženo od 80 kažu obično "bako", ali slažem se da bi bilo baš onako bezveze reći joj gospođice jer je to umanjenica od gospođa, pa slijedom toga se može zaključiti da bi bilo logičnije da je dobna granica presudna, a ne bračni status.
to sa 40 godina bih sad pomakla za godinu više jer keko bi netko mogao dorfi ili aurori reć "gospođo" kad i meni kažu "gospođice"?  :orilo
miss marple se s nama ne bi složila, ali eto joj tamo. neka ona vozi livom stranim i dalje...
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Potjeh - 01 Srpanj 2010, 11:45:56 prijepodne
(http://i46.tinypic.com/e13qs1.jpg)
svaka čast za fotografiju.
nasmija me komentar:
napisao JUKA, 30 Lipanj, 2010 - 14:47:22
koji je ovo lik s našom seoskom lolom?

http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=458:prijavite-ekipu-i-na-malonogometni-turnir-qrunovii-2010q&catid=34:dogadaji&Itemid=63 (http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=458:prijavite-ekipu-i-na-malonogometni-turnir-qrunovii-2010q&catid=34:dogadaji&Itemid=63)

živio bećo
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Potjeh - 14 Srpanj 2010, 15:33:46 poslijepodne
http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=481:fetivi-imoani-spremali-tradicionalne-specijelitete-&catid=34:dogadaji&Itemid=63 (http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=481:fetivi-imoani-spremali-tradicionalne-specijelitete-&catid=34:dogadaji&Itemid=63)

otkad su mustapići fetivi imoćani?  :wow
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Zavelim - 14 Srpanj 2010, 15:46:35 poslijepodne
imoćani ili varušani?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Potjeh - 15 Srpanj 2010, 08:04:12 prijepodne
imoćani ili varušani?
varušani. u vijesti se pod 'imoćani' misli samo na varušane.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Zavelim - 15 Srpanj 2010, 09:57:50 prijepodne
a šta ti znači fetivi?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Potjeh - 15 Srpanj 2010, 10:13:35 prijepodne
a šta ti znači fetivi?
meni šta znači? ne bi da sam ja pisa to na portalu radio imotskoga.
ja sam fetivi zmijavčanin i time se ponosim. što se mene tiče imotski je mali grad u blizini zmijavaca u kome sam se rodio pa sam rođeni imoćanin.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: batakljun - 15 Srpanj 2010, 10:57:08 prijepodne
mene u ovoj priči zanimaju puno prizemnije stvari od toga tko je fetivi, a tko nije - naimen u varuškom govoru taj izraz je nepoznat, a ispričavam se što na odmor ne nosim riječnik stranih riječi pa nisam kompetentan o tome donositi pravorijek.

nego, da se vratim na temu specijaliteta. evo, moja mater baš prikučer radila janjetinu s bižima, ali mi to u kući ne doživljavamo kao specijalitet. to mi je hrana u rangu manistre usuvo s toćon ili rašćike sa suvin meson. svim ljubiteljima janjetine s bižima se ispričavam na iskrenosti, ali ljudi moji to je prosta pučka kuhinja koje se zaželim kad dođem kući i ništa više i ništa manje od toga.

ma da do kraja budem iskren, meni je manistra usuvo s toćom puno draža od janjetine/teletine s bižima. predlažem stoga mjerodavnima da sljedeće godine ponove manifestaciju, a da jedno od jela bude upravo spomenuto, i svakako da bude teća malo veća pa da se i ja uspijem domoć pijata.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: andjeo gabriel - 15 Srpanj 2010, 14:55:04 poslijepodne
Evo jedan imocki specijalitet: Rebci punjeni slaninon pečeni na ražnju. :svojaposla
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: barack - 15 Srpanj 2010, 15:04:48 poslijepodne
Evo jedan imocki specijalitet: Rebci punjeni slaninon pečeni na ražnju. :svojaposla
Issse, pa ovo nisan proba otkako se provela javna rasvjeta kroza selo pa više svitlo od baterije ne baca toliku svjetlost pod čabrune di bi rebci čekali novi dan a ja ikum s praćkon....
Naslov: gospođa i gospodićna
Autor: Slovak - 15 Srpanj 2010, 23:51:54 poslijepodne
nije to u jeziku bezveze iženjano. lipo joj se obratiš, tj. probaš jednu verziju. ako se naljuti, drž je, ali u startu si zaeba, ta se vata - brzo će oprostit, neš zgrišit. mislim da je svrha toga to.
a svrha persiranja svekrve nevisti puste godine je ajmemajkoštanam seskrajom dešava, unišitiše globalni đafli i jezik i ljude i narod nemre se čovik više opustit u vlastitoj kući, još č neću smit znat reć, i akcenat će mi priskoćit slogu ukraju ko mađaru.
Naslov: počupalo stabljike
Autor: Potjeh - 20 Rujan 2010, 11:34:49 prijepodne
počupalo stabljike (http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=630:za-devastaciju-neuglednog-parka-gradonaelnik-sumnja-na-lanove-udruge-mladih-umi&catid=34:dogadaji&Itemid=63)

http://www.youtube.com/watch?v=93sudTaN670 (http://www.youtube.com/watch?v=93sudTaN670)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: likarija - 20 Rujan 2010, 16:07:20 poslijepodne

Uvatilo brajo,
uvatilo u garaži... ;D
Naslov: trusna granica?
Autor: glonga - 20 Listopad 2010, 16:56:50 poslijepodne

WTF?
"Velik je to aparat, koji svakodnevno mora funkcionirati za sigurnost građana Imotske krajine,za zaštitu prilično trusne granice sa susjednom Bosnom i Hercegovinom ali i za pružanje usluga građanima kod izdavanja osobnih dokumenata, putovnica i drugih potvrda."
Imotski policajci rade u nemogućim uvjetima @ radijonimacki tAčka trûs (http://radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=690:imotski-policajci-rade-u-nemoguim-uvjetima&catid=34:dogadaji&Itemid=63)

NHF, pišče, nu, me š čini da su ti možđani bili prilično trusno područje dok si ovo pisa. (Utorak, 19 Listopada 2010 00:39)
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Slovak - 20 Listopad 2010, 18:58:48 poslijepodne
Radio sada kontrolira komentare, uveli su registraciju. To je dobro. Ono što je loše je da im sustav za registraciju najblaže rečeno ne radi. Upišeš sve podatke, imena, mail i to i niti aktivacijskog linka na mailadresi, nit uputa, nit obavijsti... Daklem, Leo, šta radi taj administrator?
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: Zavelim - 15 Prosinac 2010, 17:15:19 poslijepodne
Za Radio Imotski

http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=785:predavanje-o-nestanku-rakova-iz-vrljike&catid=34:dogadaji&Itemid=63#comments (http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=785:predavanje-o-nestanku-rakova-iz-vrljike&catid=34:dogadaji&Itemid=63#comments)

Ovo na slici vam nije naš imotski, primorski, bjelonogi rak. Minjajte sliku i stavite ovu:

(http://img65.imageshack.us/img65/7210/austropotamobiuspallipesitalic.jpg)

Ako imate šta pitat pitajte vamo:
http://www.imoart.hr/forum/index.php?topic=206.msg46458#msg46458 (http://www.imoart.hr/forum/index.php?topic=206.msg46458#msg46458)
Naslov: nagrada fra vjeki
Autor: Potjeh - 28 Travanj 2011, 11:48:45 prijepodne
čestitka fra vjeki. bravo za radio imotski.
mislim da se opet javlja stari problem s ovom nagradom a to je da se nekako za osobe godine opet biraju osobe desetljeća ili stoljeća.
kako učinit da nagrada dospije u ruke onome koji je učinio nešto značajno baš u protekloj godini...mada je i ovako u redu jer nikad nije loše nekome od ovih dobitnika dodjelit ovu ili bilo koju drugu nagradu.  :hat
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: batakljun - 28 Travanj 2011, 20:29:15 poslijepodne
vazda neki prigvori, a pogledajte nobela.
prvo dodjeljuje se godisnje, a isto je neka vrsta zivtnog djela.
drugo, dodjeljuje se iskljucivo onima koji su politicki anazirani / sto s knjizevnosti ne mora imati nikakve veze, odnosno moze, a i ne mora, ali brez politike zaboravi.
konacno, kad je nagradu dobio neki poznati knjizevnik / svi su postali poznati tek ka nobelovci.

zato, naprid radio imotski i njegova nagrada, brez obzira kako je elaborirali!
Naslov: Radio Imotski okuražio zadnji dana
Autor: nunu - 16 Ožujak 2012, 13:41:06 poslijepodne
Stara poslovica kaže – vlast je slast. I to je zaista tako. Neki političari u zapadnim razvijenijim državama ulaze u politiku iz idealističkih pobuda, ali većina zapravo zbog moći koju dobivaju djelovanjem sa visokih političkih pozicija. Naši HDZ-ovi političari u politiku ulaze da se obogate zamračivanjem javnog novca (neki i da stvore veze za kasniji privatni biznis). Druge stranke također imaju neke svoje kriminalne krakove, dok je HDZ stranka koja je infrastrukturno izgrađena na tim krakovima

http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=2445:kako-javne-novce-prebaciti-u-privatni-dep&catid=34:dogadaji&Itemid=63 (http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=2445:kako-javne-novce-prebaciti-u-privatni-dep&catid=34:dogadaji&Itemid=63)
Naslov: DRZNICI
Autor: nunu - 25 Ožujak 2012, 07:38:46 prijepodne
kakva drskost...osnivati ogranke socijaldemokratske partije u poslijednjim bastionima adezea...
šta će na to kazati štovatelji lika i dela partizanskog ćate za kojega misle da isti otac domovine...

http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=2487:u-lokviiima-utemeljen-ogranak-opinske-organizacije-sdp-a-&catid=34:dogadaji&Itemid=63 (http://www.radioimotski.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=2487:u-lokviiima-utemeljen-ogranak-opinske-organizacije-sdp-a-&catid=34:dogadaji&Itemid=63)

Naslov: Drznici
Autor: Potjeh - 25 Ožujak 2012, 07:55:19 prijepodne
6 drznika u dva reda. kad lupoderine odu s vlasti ugasit će se i ogranak.
Naslov: a propos DRZNICI
Autor: batakljun - 25 Ožujak 2012, 11:55:49 prijepodne
"neoliberalizam" koji provodi vlada čačić-linić (s milanovićevim likom na plakatima) mogla bi imati dobra odjeka u selima imotske krajine.

naime, demografska slika (zašto ne crtež???) ukazuje na činjenicu da je velika većina tamošnjeg pučanstva generacijski bliska začetnicima "neoliberalnih" strujana u svijetu - ronald reagan je rođen 6. 2. 1911. godine (ne znam kad je u školi slavio rođendan), dok je margaret thatcher rođena (prema osonoj karti) 13. 10. 1925. godinine.

mudra politika lijevo-desne koalicije igra upravo na kartu te generacijske bliskosti što bse u konačnici moglo pokazati kao kvalitetna osnovica za promicanje tih i takvih ideja....

http://www.youtube.com/watch?v=efxuFySYMIw&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=efxuFySYMIw&feature=related)
 &nbsp;
Naslov: Radio Imotski - kandidati za osobu godine
Autor: Potjeh - 16 Travanj 2012, 11:35:40 prijepodne
boćar Ante Grančić – aktualni prvak svijeta u boćanju do 23 godine, te treći u svijetu u igri parova
Dr. Mate Kasalo – voditelj jedinice Hitne medicine u Imotskom, koju je profilirao u najznačajniju  ustanovu u Imotskoj krajini
aktivist Rajko Bilopavlović – osnivač Udruge mladih Imotski, organizator brojnih radionica, umjetničkih instalacija, promicatelj alternativne kulture i borac za zaštitu kulturne baštine
prof. Mara Pezo – ravnateljica Osnovne škole Stijepan Radić u Imotskom, osoba koja svojom djelatnošću daje pozitivan pečat Imotskom na kulturnom, humanitarnom  i obrazovnom planu
vinar Ante Grabovac – Uspješni gospodarstvenik koji i u kriznim vremenima pokazuje da se stručnošću i upornim radom mogu postići iznimni rezltati


Koji je ovo Grančić?
Mene je brte red tipovat na Rajka. Koliko je čovik od mene ovde pripatijo red je da mu vratim potporom.  ;)
Naslov: Odg: Radio Imotski - kandidati za osobu godine
Autor: likarija - 16 Travanj 2012, 15:03:25 poslijepodne
Mene je brte red tipovat na Rajka. Koliko je čovik od mene ovde pripatijo red je da mu vratim potporom.  ;)

Jeli to oni što san zanjega reka "...neće se vruć vode napit..." ?

 :potjeh
Naslov: 10 godina Radio Imotskoga
Autor: Potjeh - 27 Travanj 2012, 09:39:16 prijepodne
i ja vruć volin ladnu pivu nego vode. bljak.
nu, našemen radijunu je 10 godinica. đavla san se sitijo. piše in na portalu.
10 godina Radio Imotskoga (http://www.radioimotski.hr/)
Čestitka Leu, Sveti i svima koji rade ili su radili na radiju ili su na bilo koji način s njime povezani.
Čestitka i slušateljima.
Nadam se da vam ni u budućnosti ne će nedostajati kritičnosti ter da ćete kao i dosad znati otrpjeti i kritike na vlastiti račun.
Čestitam!  :hat :zivili
P.S. Malo ste se i glacnili (priuredili portal). Ovako je bolje.
Naslov: 10 godina radio imotskoga
Autor: nunu - 27 Travanj 2012, 11:39:49 prijepodne
poser.n in se na web stranicu za desetgodišnjicu
leo i sveto su uredni tipovi...radio imotski vrlo dobar...obzirom na okolnosti u kojima se nalazi

uh tek sad vidim popravili su se i po pitanju portala...
Naslov: web sumajstori
Autor: glonga - 27 Travanj 2012, 12:04:35 poslijepodne
poser.n in se na web stranicu za desetgodišnjicu
P.S. Malo ste se i glacnili (priuredili portal). Ovako je bolje.
De gustibus… Tako je i blavor.info smrlja svoj portal. Nbla vas joomla i drupal i django ka ne znate probrat template.
Klasifikacija priloga u zaglavlju pa u sridini pa na repu pa ti štrokaj.
Starostavni domaći portal od 1995. ne minja izgled značajno. U svoja doba je bijo mira za brzinu modema.
Upališ i skrolaš. Ne škljocaš po nepreglednu i nabacanu sučelju. Pročitaš opširnije ako imaš volje i vrimena.
Vako sumajstori:
http://www.monitor.hr/ (http://www.monitor.hr/)
A oni uzmu lokalni portal s tri lokalne visti u opiče ga ko tri naramčaste dlake u pet redi… pa u tri krasne kategorije,

i ja vruć volin ladnu pivu nego vode. bljak.
Svu ćemo mi jednoč ostarit, osidit i saznat što je bilo bitno u životu.
Kikaš na Zavelimu i što je bitno u životu.
"Stùdéne se vode nap't."
Naslov: Črdoni Barić! Que?
Autor: glonga - 11 Svibanj 2012, 11:52:43 prijepodne

Črdoni Barić! Que? Kuva. Kuva kuve. Kuke? Kvake? Dvajesdvice?
Cvit nepismenosti.
Ovdek.
http://radioimotski.hr/index.php/zivot/273-zavrseno-ocjenjivanje-vina-imotskog-vinogorja (http://radioimotski.hr/index.php/zivot/273-zavrseno-ocjenjivanje-vina-imotskog-vinogorja)

AUPM!

COUVE
SHARDONEY
BARIQUE

OMG!

Ojèbemti…

Za utjehu?
Nikidan se nađen u zoni odgovornosti RadiJon Zgruda. Nika žemskica vodi Hit dana. Me š čini da je bijo niki dan novinara jerbo je mlila nešto o tomu kako je (i) ona pripadnica Sedme Sile. Ondak je sustavno i uporno Miladina Škobića krstila Mladenom. Ondak mi je došlo da uljetim pozivom u eter:
— Alo? Je li to Sedma? Od Devet? Sila? Nečista? Nepismena? Za tvog Mladena glasam, o Sedma. OJTN. DTJN.


Ima li likarije?
Mirko Božić. Gramatika na buzaru.* (http://poskok.info/wp/?p=5530) 11.5.2012.
Naslov: Odg: Radio Imotski
Autor: glonga - 16 Lipanj 2012, 12:29:44 poslijepodne

Doktorat na temu imotske gaovice.* (http://radioimotski.hr/index.php/zivot/402-doktorat-na-temu-imotske-gaovice) 12.6.2012.

A da je bilo navest makar dio naslova dizertacije?* (http://cobiss6.izum.si/scripts/cobiss?ukaz=DISP&id=1219383266484774&rec=-3036296&sid=0&fmt=11), ^ (http://www.bf.uni-lj.si/fileadmin/users/1/zootehnika/knjiznica/2012/novosti_april2012.HTML)
Npr. "Molekularna ekologija imotske gaovice ".

» U ponedjeljak je pred komisijom na Biotehničkom fakultetu u Ljubljani obranila svoj rad.«* (http://radioimotski.hr/index.php/zivot/402-doktorat-na-temu-imotske-gaovice)
Zašto je odgođeno? I je li bilo odgođeno?
»Petek, 6. aprila 2012, ob 14.00 v sejni sobi dekanata Biotehniške fakultete (nova stavba, 1. nadstropje), Jamnikarjeva 101, Ljubljana
Kandidatka: Anja PALANDAČIĆ
Naslov doktorske disertacije: Molekularna ekologija imotske gaovice (Delminichthys adspersus (Heckel, 1843))
Člani komisije: prof. dr. Peter Trontelj, predsednik; višji znan. sod. dr. Aleš Snoj, mentor; doc. dr. Elena Varljen Bužan, članica«* (http://www.bf.uni-lj.si/zootehnika/studij/zagovori/)

»Javni zagovor doktorske disertacije
Naslov: Molekularna ekologija imotske gaovice (Delminichthys adspersus (Heckel, 1843))
Kandidat: Anja PALANDIČIĆ, univ. dipl. biol.
Kraj: ponedeljek 6. 4. 2012 ob 14.30 uri, v sejni sobi dekanata Biotehniške fakultete (nova stavba, 1. Nadstropje), Jamnikarjeva 101, Ljubljana«* (http://www.facebook.com/permalink.php?id=242046822542966&story_fbid=279649328782715)

Je, je ponediljak, al u žutoj farbi. 4.6.2012. je ponediljak, nu Janezi, AFAIK, ne pišu datum u formatu m.d.gggg.


http://us.zinio.com/reader.jsp?issue=416177230&o=int&prev=sub&p=20 (http://us.zinio.com/reader.jsp?issue=416177230&o=int&prev=sub&p=20)
Naslov: Radio vs. đuzel
Autor: Slovak - 12 Prosinac 2012, 11:07:12 prijepodne
http://www.radioimotski.hr/index.php/radio-imotski/1004-duzel-ne-dam-vam-informaciju-jesmo-li-spremni-za-snijezno-nevrijeme (http://www.radioimotski.hr/index.php/radio-imotski/1004-duzel-ne-dam-vam-informaciju-jesmo-li-spremni-za-snijezno-nevrijeme)

Budući da sam se i sam okušao u loklanom novinarstvu, možda neuspješno, no nije bitno, vrlo jasno vidim sliku stanja radija i odnosa prema 'politici'. Ovaj link pokazuje jedno od desetina spuštanja slušalice imotskog gradonačelnika u eteru. Ovaj put po meni sasvim neisprovociran, ali on je slika birača.
Problem radija je da oni pušu Đuzelu i na hladno, pa im je teško ne pripisati pristrasnost, a to jedan medij koji uzima lovu iz javnog budžeta ne bi smio. U pozadini je stari neki privatni nesporazum kojega mi svi moramo trpjeti slušajući rim. Zato ga ja ne slušam, a ni ostale stanice... Đuzela neću ovde kritizirati, on je za me izgubljen slučaj odavno. Rim-u fali taktike toliko da tu riječ profesionalno rijetko dolazi u obzir.

U zakuhavanju sukoba oko gange također je sudjelovao RIM., a taj umjetnoi isprovociran sukob u nekim drugim vremenima trebalo bi osuditi. Možda na rim-u misle da je to uspješno novinarstvo, po mnogim pokazateljima to je nemoralan čin.

Treće: Usik.
Pratim njihov rad već odavno i slučajno u šali zapitah nekoga: Jesu li oni hdz? I bogme, dobio sam odgovor da je predsjednik usika u mladeži. Sve bi to bilo ok da oni studentsko ime koriste za osobne političke ciljeve, očito pod laganom financijskom paskom gradonačelnika. Ostale studente to ne zanima, njih zanima knjiga i dobar tulum, imaju prišnija posla, ali udruga je svojim djelovanjem ridikulozna.
Evo link: http://www.radioimotski.hr/index.php/politika/1003-mladi-hsls-a-porucili-studentima-imotske-krajine-neka-se-studentski-dom-zove-po-pink-pantheru-ako-ce-standard-studenata-biti-bolji (http://www.radioimotski.hr/index.php/politika/1003-mladi-hsls-a-porucili-studentima-imotske-krajine-neka-se-studentski-dom-zove-po-pink-pantheru-ako-ce-standard-studenata-biti-bolji)

Kad sam čuo da imotski studenti imaju besplatno neograničen broj karata, bilo mi je nešto sumnjivo. Autopoduzeće je sad srušeno, busevi ne voze, ili su počeli, ne znam, ali o tome svi šute. Što je s autopoduzećem?
Neću dalje, jer mi dođe da napišem sve što mislim i to proširim javnije od imoart foruma, ali nemam sve informacije.
Naslov: Gruba procjena - 800 tona? Je desetsto!
Autor: glonga - 29 Prosinac 2012, 17:03:12 poslijepodne

Gruba procjena - 800 tona? Je desetsto!

»Ogromna stijena, prema grubim procjenama, teška više od 800 tona ,odcijepila se sa jugoistočne strane Crvenog jezera.«
http://radioimotski.hr/index.php/politika/1060-crveno-jezero-se-i-dalje-propuntava-ogromna-gromada-teska-vise-stotina-tona-se-sunovratila-u-grotlo-jezera (http://radioimotski.hr/index.php/politika/1060-crveno-jezero-se-i-dalje-propuntava-ogromna-gromada-teska-vise-stotina-tona-se-sunovratila-u-grotlo-jezera)

Vijest je u rubrici "Politika" što se čita iz URL-a.
Kamen se otkačio iz osobnih političkih razloga? Neka mu je laka ladna voda!
Razgodci i bjeline su i dalje ko u Joe-a Enter-a (tona ,odcijepila - riječ, bjelina, razgodak naslonjen na narednu riječ).

Nu zašto bi očevidac i naknadni očevidac i usporeditelj fotografije prije i poslije odciepljenja procjenjivao težinu (masu), a ne odciepljeni/nedostajući volumen u krajobrazu?

Re ćemo da se otkačio (baš se otkačio) gust, jedar vapnenac (tehnički građevni kamen) solidne zapreminske mase 2,6 tona po metru prostornom (t/m3, ispravnije (masa (N, kN), a ne težina (t)) 26 kN/m3). (800 tona) / (2,6 metara prostornih) je ugrubo 300 m3. To je odokativno predočbeno tipično prizemlje tipične prizemnice brez krova ili tipičan kat tipične kuće ~ 10 sa 10 sa 3 metra.

Kad su grubi procinitelji zadnji put izvagali i izmirili zapreminu komada tipična kamena s obale jezera sve skupa s porama i šupljinama? Šeset osme?